Mesela çevremde iühf ve mühf öğrencileri var.Bu arkadaslar çalışmalarına rağmen düsük not alıp okulu uzatabiliyorlar.Mesela 6 yılda 3.sınıfa gelmiş birini taniyorum.Ders çalışan biri olduğunu söylüyor.Bazı tıp fakültelerinide de aynı zorluk var.Gerçekten zor mu bu okullar ?Öğrenciler mi tembel yada yapamayan kişiler ?




 

Zor tabi. Öğrenciler de çalışkanlardan oluşuyorsa çan eğrisi de yüksek oluyor. İyi üniversitenin hocası da zorlayıcı. Bir kavanoz bala ders geçirmiyor. Yani ODTÜ'yle Erzincan üniversitesi bir değil.

kelepir

yanlış bölüm seçmekle alakalı. sevmediğiniz birşeyi yaparken zulüm gibi gelir ya öyle birşey. düzenli çalışma ile herşeyin üstesinden gelinir. zor bölüm yoktur çalışmayan öğrenci vardır.

latsc

iühf için konuşabilirim. zor değil. sadece dersler yıllık olduğu için sermeye çok alışıyorsun sonra yazında toparlamak zor oluyor. biraz abartıldığını düşünüyorum açıkcası.

fosforlu cevriye

Bölümüm diye demiyorum ama makine mühendisliği zor. Bir ineğin rakibi inek olunca işler karışıyor.

dissendium

Muhf icim konuşuyorum, ticaret kürsüsü cok zor .ticaret, deniz, sigorta,kiymetli evrak hukukunu vermek cok zor.

cabiday

Mühendislikler için, teknik üniversiteler dışında hiç birinin zor olduğunu düşünmüyorum. Bazı dersler hocalarından dolayı geçilmez olabiliyor ama bir iki ders kalıp toparlarsın. Okul uzatacak kadar zor değil yani. Teknik üniversitede okumadım ama zor olduğunu düşünüyorum ve bu üniversiteler dışında okul uzatıyorsan ya çalışmamışsın ya da gerçekten yanlış bölümdesindir bence.

akil kupuru

Bazı üniversitelerin bazı bölümleri çok ama çok zor.

rakicandir

Sevmekle ilgisi yok. Ben gayet severek ve isteyerek sühf yazdım, hep alttan dersim kaldı. Okuldan kopuk da değildim ama olmayınca olmuyor. Hocalar genel olarak tuhaf bence.

megalomaniac

Mimarlikta zorluktan ziyade cok zaman alir projeler. Projeyi tasarlayacan, cizecen, maketini yapacan filan hep bir kamyon zaman. Haftasonlari filan evde esek gibi cizim yapiyodum ben hep. Ortalama haftada 1-2 sabahlanir.

fortisvita

türkiye de taş çatlasın 5 tane fakülte/bölüm vardır zor olan. örn odtü makine, odtü ee gibi. fazlası da yoktur.

belki 20 sene önce bu rakam fazla olabilir ama inanılmaz düşük şu anda her üniversitede eğitim. tıp dahil buna.

öğrenciler zeki, harbiden zeki ama okullarda iş yok. çok doğru olmasa da ilk 2-5 bine kadar olanları al mesela nereye götürsen okur dünyada, tr dışında çoğu iyi bilimadamı da olurlar, ama çıkamayanlar harcanıyor.

kurnaz

mimarlık, hukuk, mühendislikler, tıp, ekonometri, maliye, istatistik, fizik ,kimya, biyoloji bunlardan uzak durmak lazım.

patikliteletapi

Tıp her yerde zor. gerçekten....

yuvarlanantencereninkapagi

ben belki sözlükte dalga geçilen okuldan mezunum ama çok zor ders geçtik. hocalarımın hepsi odtülüydü ve özel okula ders vermeye de gidiyorlardı. kuantumu geçmek için neler çektiğimi bir ben bilirim. ismi olan okulda asistanlık yaptım. berbat. öğrenciye verdikleri önem, dersleri, bu kadar saçmasına denk gelebilir miydim bilmiyorum. yüksek lisans yaptığım okulunda ismi var. proje ödevlerini bir tek ben verdim ama hoca vatsaptan yazdı hepinize 100 verdim diye. ki diğerleri aynı anda vatsap grubundan ödevleri vermediklerini yazıyordu. bölüm birincileri yüksek enerjide yüksek lisans yapıyor, ortalaması 3.80 standart modeli bohr atom modeli sanıyor.

okulu, bölümü, dersi pek gözünde büyütme. tabi ki zor olanları var. benim tanık olduğum odtü elektronik ve ankara tıp. ama bu gibi bölümlerin dışında okulu bitirmek için, kurallarına göre oynamak fazlasıyla yeterli.

durgunfoton

Odtu fizikten sonra işletme masterina gectim. 11 işletme dersine 1 istatistiksel mekanik kadar calismadim. O kadar soyleyeyim.

Ama fizik daha zevkliydi.

babilbaligi
1

mobil görünümden çık