[q]
(7) 

stres nedir?

fakyoras #1086533
selam,

bu stres dedikleri sey elle tutulur gozle gorulur bir sey midir?

stresliysek nasil anlariz?

 

Avuc icleri terler.

stavro

bir ton psikolojik belirtisinin yanında çokça fiziksel belirtisi de vardır. mesela ben geçen hafta o derece stresliydim ki gece kendi diş gıcırdatma sesime uyandım.

devilred

is yerimde / ozel hayatimca hicbir sorunum yok, cok mutluyum. arkadaslarimla filan da bir sikintim yok ancak su son bir haftadir sinirli oldugumu hissediyorum. bir de ellerimi uzatinca ellerim titriyor. birkac kisi ellerin titriyor dedi, korktum. hicbir sey yapmak istemiyorum, evde yatmak istiyorum. hastaliga pek alisik degilimdir, su son birkac haftada birkac hastalik peydahlandi, ondan olmus olabilir mi bu sinir filan? ne yapmali? stres mi bu?

fakyoras

Vücudun yorgun dusmustur. Hastalık halini de sevmiyorsan moral olarak da dusmussundur. Dengeli beslen, bol su iç, açık havaya çık (canın istemese de zorla kendini), düzelir.

damdanakan

Dengeli beslen. Bol su iç. Bol bol yürüyüş ve koşu yap +1

Bana göre stres şu hayatta: zor insanlarla sıfır hata çalışmaya çalışıp, hiç olmayacak yerde motivasyon ibresinin düşmesiyle birlikte enseden başlayarak aşağı doğru süzülen sıvı ve mide kramplarıdır. Arada bir yaşıyorum. Her gün yaşasam ölürdüm zaten.

mza

Kısa vadede tedirgin olursun kafanın takıldığı şeyle ilgili paranoyak düşünürsün, aklından çıkmaz başka şeye odaklanamazsın. Bazıları tırnaklarını kemirir bazıları dudaklarını ısırır bazıları da bacağını sallar.
Uzun vadede sivilceler çıkar, saçlar beyazlar kişi çok stresliyse bazı hastalıklar çıkar. Stres bir çok hastalığı da beraberinde getirir, belki kişinin psikolojisi bile bozulabilir.

powerpufgirl

stresliysen derin olmayan yüzeysel ama sık nefes alırsın. köpekten kaçıyor gibi değil ama. bunu kendini dinleyerek anlarsın.

stresliysen boğazın kurur.avuç içlerin terler.apış aran terler.çok az bile olsa kaslarında titreme hissedersin veya karnında.

stresliysen karşındakini dinler ama anlamazsın. gözlerin bakar ama baktığını gördüğünü anlamazsın, beynin adeta brick olmuştur, kilitlenmiştir.

AWD
1

mobil görünümden çık