Sorun olur mu? Türkiye'den vize istemeyenler için soruyorum bilhassa. Daha önceden Istanbul-Belgrad gidişli Saraybosna-Istanbul dönüşlü uçak bileti almıştım. Bununla ilgili bazı şeyler duydum, geçişte sorun yaşatıyorlarmış vs. Endişelensem mi?




 

Ülkeye girdiğin sırada memurlar seni durduracaklar o esnada dönüş biletini, otel rezervasyonlarını, seyahat planını gösterirsen sorun çıkmaz.

Pasaportunda önceden kalma schengen vizen varsa bir şey göstermene bile gerek kalmaz.

6 yasimdan beri metal dinliyorum

Mesela Makedonya tek gidiş kabul etmiyor bildiğim kadarıyla. O yüzden 2012'deki Balkan gezimin biletini Podgorica gidiş-Üsküp dönüş olarak almıştım, tersi olamıyordu. Girerken soru soran olmadı hiç, hatta Karadağ-Sırbistan geçişini karayoluyla, Sırbistan-Makedonya geçişini demiryoluyla yaptım, onda bile karışan görüşen olmadı. Ama her ihtimale karşı tüm planı göstermek yararına.

d max
1

mobil görünümden çık