annem babam babaannem kardesim hepsiyle konustum ama sanki ben daha cok uzulmeyeyim diye durumu oldugundan iyi gostermeye calisiyorlar. iste sekerini dengelemeye calisiyorlar, ilk basta bir sey olmadiysa simdi dedurumu kotuye gitmez zaten diyorlar. gecistiriyorlar gibi geldi.
benim hicbir fikrim yok. nasil olur ki seker hastalarindaki bu durum? 1 haftadir yogun bakimda olup hala dengeleyememis olmak normal midir? 47 yasinda kendisi.

cok gecmis olsun :( annem diyabet hastası cok uzuldum okuyunca insallah bi an once saglıgına kavusur :(


Her yoğun bakımda yatanların durumu fazla ciddi olmayabiliyor. Ama denetim altına aldıkları kesin. Bu arada komada değil di mi?
Not: Doktor değilim.


sorumatik, ben de aynisini sordum ama yok yok sadece bilinci arada gidip geliyor, genelde uyku halinde dediler. ama komada olan bir insan ne durumda oluyor onu da bilmiyorum. babaannem yanina girdiginde o konusmus halam sadece dinlemis. kardesim girdiginde uyuyormus. babam hala gorememis, yanina ilk giden annem olmus, o da en kotu halini gormus ama bakorasini gecistirdiler nasil kotuydu, neden kotuydu, neyi vardi de kotuydu diye sormayi akil edemedim.


gecmis olsun. bende diyabetim ne yazik ki :( ilk teshis konuldugu zamanlarda 400 u gormustum.
bir daha gormedim sukur.
Ama 400 deyken bile cok anormal hissetmemistim. Tabi normal de degildi.
Halaniz bu kadar dikkat ederken nasil bu kadar cikti acaba? Ekmek tuketiyor muydu? Egzersiz yapiyor muydu ?
Insulin kullaniyor muydu ?


ekmegi bilmiyorum, egzersizi de cok yok ama her gun yuruyusunu yapar, ise gider gelir, aktif bir hayati var yani. insulin kullaniyor, cantasindan meyvesi, acil durumlar icin tatlisi vs ne gerekliyse eksik olmaz, sabah 6da kalkip ilk ogununu yiyip geri yatar, 8de tekrar kalkip ise gider falan, bu kadar dikkat eder. ama son zamanlarda biraz dengesizmis. rahatsizlanmadan once annemle gorusmusler, o zaman da demis zaten bi dusup bi yukselip duruyor diye. bir de kendisi emekli hemsire. daha 20lerinde bu hastaliktan dolayi malulen emekli olmustu. saglik konusunda da bilgili yani herne kadar bi 20 yil kadar once emekli olmus olsa da. neden bu kadar cikti bilmiyorum. normalde 150 civariyken su an 300lerdeymis.
