İstanbul'da yaşıyorum. Pazar akşamı Ankara'da alkollü bir sürücü sağ taraftan araca sürterek geçti, aynayı kopardı ve kaçmaya çalıştı. Sonra takip ettik. Adam sağa çekti. Araçtan indi konuştuk ve adamın alkollü olduğunu fark eder etmez polisi aradık. Eleman, ehliyetimi alırlar aramızda anlaşalım demesine rağmen.
Sonrasında polis geldi. Olaya baktı ve kimin suçlu olduğuna karar veremem çünkü kaza yaptığınız anda araçları olduğu şekilde bırakmamışsınız dedi. Hatta bence aranızda anlaşın vs. dedi. Adamın alkollü olduğunu sağ taraftan beni geçmeye çalıştığını, kaçma girişiminde bulunduğunu vs. anlattıysam da nafile. Olay mahkemeye sevk olacak onlar karar verecek dedi polis. Tutanak tuttu. Alkollü herifin ehliyete el kondu.
Bugün aradım emniyeti. Karakola gidip ifade vermem gerekiyormuş. Sonrasında trafik kazası kusur tespit davası vs. açılacakmış ondan sonra hakim karar verecekmiş kim suçlu kim haklı. İstanbul'da yaşadığım için her mahkeme veya ifade durumunda Ankara'ya gitmek zorunda kalacağım.
İşin kötü yanı kazanın olduğu pazar günü benim sigorta ve kaskonun son günüydü. Aracımda minimum 2000 liralık hasar var. Polisler karşı tarafı kusurlu bulmadığı için adamın sigortasından henüz faydalanamıyorum.
Bu davalarda süreç nasıl ilerliyor. ?
Hakimin kararı ne olur ? Çünkü olur da derse %50 kusur var. Karşı tarafın hasarını ödeyecek sigorta yok bende haliyle.
Mahkeme ne kadar sürüyor ?
Avukat arkadaşlar varsa yardımınızı rica ediyorum veya benzer bir olayla karşı karşıya kalan arkadaşlar.

geçmiş olsun öncelikle..
keşke ilk olarak anlaşma yoluna gitseydin, adam ile ertesi gün buluşup konuşsadyın, belki de hasarının tamamen karşılayacak bir meblağ sana verebilir ve işi polise taşımak zorunda kalmazdın hocam.
uğraş dur şimdi. ankara ya sürekli git gel, zaten o masraf çıkacak neredeyse :(


anlaşmayıp olayı büyütmek her zaman sorun çıkarıyor.


@hakimOynayinDedi @tavukbanalop
Benim de aklıma geldi fakat ilk olarak o adam alkollü olarak araç sürmeye devam edecekti.
ikincisi, alkollü olarak trafiğe çıkmasının tek cezası para olacaktı. Bu şekilde ehliyetine de el kondu + para cezası.
Açıkçası kendi sigortamın bitmiş olduğunun ve bu yüzden aracımın çekilip para cezası ödeyeceğimi bile bile polisi aradım. Allah korusun adam o kafayla daha büyük bir olaya karışabilirdi.
