20 Nisan'da resmi gazetede yayınlanan yasaya göre yl eğitimini uzatanlar okuldan atılmış oldu.

pek umudum olmasa da bir şey sormak istiyorum;

ben tez aşamasındaydım ve işlerden dolayı tezi 2 yıl uzatmıştım. dersleri ise zamanında vermiştim. puanlarım da yüksekti.

şimdi bizler o verdiğimiz dersleri, yılları tamamen kaybetmiş mi oluyoruz?

başka bir okul sınavına girip, kazanıp tez yazma hakkımız vs yok değil mi?

 

bu yönetmelikler o an öğrenci olan herkesi etkiliyor ya. bizi etkilememesi için yapacağımız bir şey varsa yapalım.

ben de askere gideceğim yoksa. hoş sırf askerlik için doktoraya başlamıştım. bütün planlar suya düştü şimdi.

peace.on

"geçici madde" denilerek "belirtilen tarihten itibaren geçerli" denilmiş ama en başta da

"amaç" denilen "Bu Yönetmelik yükseköğretim kurumlarında yürütülen yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik programlarından oluşan lisansüstü eğitim ve öğretimi düzenler." bir kısım var.

okulu aradım. onlar da emin değil ve haftaya rektörlükten gelecek yazı işi netleştirecekmiş.

şu anda yl'si uzamış olarak devam eden kişiler dahil değilse neden onlar için "1 yıl içinde vermeliler gibi bir süre yok?

forumlarda ise genel ağırlık "atıldık" yönünde olduğu için ben de öyle düşündüm.

hukukla ilgili kişilere sormak gerekir. geçici madde nedir?

kupigometa

bu konu muallakta şu anda. eski öğrencileri etkilemiyor diyen var, etkiliyor diyen var. yeniler için diyen var. bir de herkesin süresi toptan sıfırlandı diyen var. daha netlik yok. enstitüyü arayın sorun. sanırsam yakın zamanda net açıklama yapılır.

anti silence

@peace.on

evet askerlik de ayrı dert. ne yani bu yasa çıkar çıkmaz herkes bakaya mı kaldı?

ya ben ne söylesem halkı askerlikten soğutma ya girebilir? ya da yök e hakaret vs neyse o kapsama girebilir.

ulan bu yasa çıkmadan önce bi uyarın insanları! ya da "şu anda eğitimi devam edenler 1 yıl içinde mezun olmalılar" deyin. bişey yapın lan.

millet işinden gücünden zaman bulup tez yazamıyor. bunları da bi düşünün. bir(1) kerecik lehimizde bir şey yapsınlar yahu!

kupigometa

@anti silence

enstitüyü başlığı açtıktan sonra aradım. haftaya rektörlükten yanıt bekliyorlar.

çıkardıkları yasa bile net değil. arkasından bir daha açıklama yapma gereği duyuyorlar.

2. hamleyi düşünemeyen tıfıl satranç bebelerinden bir farkları yok!!!

kupigometa

birisi bir forum'da yök'ü aradığını, hazırda yüksek lisans yapanlar için sürenin 20 nisan'da başladığını, ilk maddenin de buna işaret ettiğini, ama henüz enstitülerin haberi olmadığını belirtmiş. yök yakında bilgilendirme yağar enstitülere, sakin olun diye de eklemiş.

isterseniz siz de bir yök'ü arayın içinizin rahat olması açısından.

gmzo

evet
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelikle getirilmiş hükümlerin uygulaması ve belirlenmiş süreler
yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren başlar.

aslında geçici madde açık. bu maddeye göre bizim okuldan atılmamamız lazım. ama memlekette kanunlar da başka başka uygulanıyor. bakalım nolcak.

peace.on

muallakta olan bir şey yok. atıldık diye daha üniversiteler yönetmeliklerini yayınlamadan panik halde yazanlar yüzünden öyle yorumlanıyor/zannediliyor. mevcut uzatanlar, mevcut birden fazla programa kayıtlı olanların hakkı korunması için geçiş hükümlerindeki geçici maddelerle ilgili süre ve maddelerin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren geçerli olacağı belirtilmiş.

"Bu Yönetmelikle getirilmiş hükümlerin uygulaması ve belirlenmiş süreler
yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren başlar."

lisans yönetmeliği de 2014'te aynı şekilde değişti. orada da azami sürelerinin hesaplanmasında yürürlüğe girdiği tarih başlangıç kabul edildi. gerçi oradaki geçici madde daha netti, ama yine aynı şey olacaktır.

patiska

@patiska, ben daha bu dönem başladım. normalde 4 yarıyılda derslerimi bitirme zorunluluğum yine vardı önceki yönetmelikten hatırladığım kadarıyla, ama atılma yoktu, dolayısıyla atılmadığım için askerlik sürem 6 yıl uzuyordu. şimdi ben hala azami süreyi doldurmadım ama 2 sene doldurunca atılacak mıyım atılmayacak mıyım sence?

peace.on

Sureleri su andan itibaren baslamak uzere yeni yonetmelige tabisin. Dolayisiyla evet atilacaksin.

evrim halkasi

@peace.on olan şey şu, herkes için aynı şartlar geçerli olacak, yani evet atılma var- sadece bu yönetmelikteki geçici maddenin sağladığı fayda çıkmadan önce kayıtlı olanların tabiri caizse dönem sayacı sıfırlanacak. kadın olduğum için ve askerlik tecil vs işlerinden hiçbir şekilde anlamadığım için o konuda yorum yapamamakla birlikte, bu dönem 1. döneminiz kabul edilecek ki zaten öyleymiş ve koşulları sağlamadığınızda atılacaksınız.

geçici madde kayıtlı olanlar için eski yönetmelik geçerlidir demiyor, sadece sayacı sıfırlıyor.

patiska

offf ya :(

bugün aldığım en kötü haber bu.

şimdi 2 sene sonra doktoradan kaydımı sildirip başka bir doktora programı kazanmalıyım o zaman ki süreç benim için de sıfırlansın. askere gidip gelmek bundan daha kolay ! :(

peace.on

Ogrenci olanlar icin sikinti yok. Ben su an yuksek lisansa baslasam 6 yariyilda tamamlayamazsam postaliyorlar. Ama diyelim su an yuksek lisansta 10. Yariyilinda olan biri var, su andan itibaren 6 yariyil daha devam edebiliyor 16 yariyila kadar okuyabiliyor. 16'da da bitiremezse postalarlar onu da.

signore
1

mobil görünümden çık