türkiye sığınmacı kozunu iyi kullanamıyor bence.

sadece 3 aylık seyahat hakkı elde edilirse bile çok yetersiz diye düşünüyorum.

3 aylığın yanında mesela belli meslek grupları ya da belli eğitimleri almış kişiler için sınırsız giriş hakkı istense daha mantıklı olmaz mıydı?

"aksi halde hiçbir sığınmacı kabul edilmeyecek" denilseydi ve de...

ab çok çaresiz kalmaz mıydı bu durumda?

 

kalmaz cünkü avrupa birliginin bir b plani var ve schengeni belli bir süre askiya almak gibi. o siginmacilarda yunanistanda kapali kalmak icin o yolu gitmezler, onlarin nihai amaci almanya, isvec gibi ülkelere ulasmak ve schengen askiya alinirsa bu cok zorlasir. Elbette avrupa icin bu zor olur ama imkansiz degil. Türkiyeye cok fazla taviz verildigini düsünen halk sesini yükseltmeye basladi, elbette politikacilar da buna kayitsiz kalmaz.

Belli meslek gruplari konusu da muamma. mesela sirket sahipleri? bu gün bir sirket kurmak ne kadar zor ki, ya da ortak olmak. sirf vize almak icin bir sürü islevsiz sirket kurulur. belli kademedeki memurlar, ögretmenler zaten yesil pasaport sahibi olabiliyor. Mühendisler desen nasil ayiracaksin, her mühendislik fakültesi mezununu mühendis mi sayacaksin, bunlar potansiyel göcmen olmuyor mu? Bir insanin bir meslek grubuna dahil olup olmadigini Türkiye kendisi konfirme edemiyor ki yesil pasaport vermiyor, avrupa türk vatandasi birinin ne meslek yaptigini, sunulan belgenin gercekligini, diplomanin sahte olup olmadigini nasil konfirme edecek, kaldi ki kendi politikacilarimizin diplomalarinin gercekligine emin olamiyoruz.

Bir de ayrica bu vize muhafiyeti haberleri sadece türk televizyonlarinda cikiyor, alman televizyonlarinda parayi verecez anlasmayi yapacaz gibi sununuluyor, birileri yalan söylüyor belli degil.

emrahday

mesleki yeterlilik bir belgeden ziyade geçmişte yapılanlarla da ölçülebilir. istenirse şartlar zorlanır fakat dediğin gibi muamma bir durum.

alman basınını bilmiyordum fakat orada böyle yalanlar koltukları sallandırabilir. yalan varsa bu taraftandır muhtemelen.

kupigometa

turk kamuoyu aldatiliyor bu konuda. butun avrupalilar "turkiye gereken sartlari sagladiginda" vize serbestligi saglanir diyorlar. dolayisiyla vizenin kalkmasi veya kalkmamasi yine abnin elinde olan bir sey bu anlasmanin baglayiciligi yok.

bana kalirsa sirf vize serbestisi ve 3 milyon milyar milyon sen bu parayi sen ne yaptin icin ulkeyi cezaevine dondurmek aptalca ama hadi anlastin, bari vize serbest olana Kadar anlasmayi uygulamaya baslamasaydin. islerine gelirse.

vize serbestligi gibi uyduruk bir sey icin bu Kadar laga luga yapan abnin de ben amk bunun disinda.

fayfim

Vize serbestisi, mülteci olayı olsa da olmasa da, Türkiye şartları sağladığında zaten görüşülecekti(ve tabiki Türkiye şartları sağlayamıyor.) Bununla beraber bu mülteci anlaşması olursa, biz de vize serbestisi anlaşması önümüze geldiğinde ona göre bakarız dendi kısaca.

Ayrıca vize serbestisini, sanki avrupada yaşam hakkı sağlıyormuş gibi abartıp sanmayın. Kısacası herkes yeşil pasaportlular gibi olacak, yani 180 günde 90 gün ziyaret edebileceksiniz. (şuan oturum hariç, uzun süreli vizeye sahipseniz de durum aynı.) Herhangi bir çalışma ve oturum izniniz olmayacak.

cursor

@cursor onları biliyoruz dostum. Zaten okuduysan eğer konu o değil ;)

kupigometa

3 aylık seyahat hakkı ne olaki bu durumda?

cursor
1

mobil görünümden çık