bahsettiğim ilişki "gönül ilişkisi" olduğu için sorma ihtiyacı hissediyorum.

babası vefat etmemiş fakat küçük yaşta terk edilmiş kişiler diğerlerine göre daha travmatik bir dönem yaşıyorlar.

karşı cins kadın.

böyle büyüyen kadınlar erkeklerde daha çok ne arıyor?

güven? sadakat?

tam olarak nasıl yaklaşılır ve motivasyonları (motivasyon diyorum çünkü böyle derdi olduğu çok belli oluyor) nasıl artırılır?

 

"değişik insan" muamelesi yapmazsan daha iyi tabi. sevdiğin birine nasıl davranacaksan öyle. sadakat,sevgi,güven sadece babası olmayanların aradığı bir şey değil. ona neyi vermek istiyorsan onu ver. yeterli.

rayde

Böyle biriyim. Kendi açımdan yorumlamaya çalışacağım. Babası gibi erkeklerden nefret ederler. Şevkat denmiş ama bence güven daha önemli. Bugüne kadar güvenebileceğim kimse çıkmadi karşıma mesela benim. Yani daha hassas oluyoruz bu tarz konularda. Ayrica bu tarz kadinlara ukala ve bilmiş tabirlarla yaklaşmaktan ziyade daha anlayışli ve olduğu gibi görerek de kabullenebilirsiniz. Ama her halukarda bu kadinlarla ilişki kurmak zordur. Her an terkedilebilecekmiş gibi hissedip bazen paranoyakça davranabilirler.

eylul

Genelleme yapamam ama tanidigim bir tanesi (kadin) var. Guven konusu oncelikleri arasinda en basta (benim gozlemim)

yons

Hikaye çok aynı olmasa da benzer şekilde babasıyla mutlu olmayan bir insanım ve güvenmediğim insanla hiç işim olmaz. Yalnız bence bu durumlarda en kritik konu bu kadınların anneleri.

Mesela benim annem çok güçlü karakterli, sağlam duran bir insan olduğu için babamdan çok annemi gözümde büyütüp ilahlastirip, annem gibi olmaya calisiyorum. Bazı çocuklarda ise annenin konu ile ilgili tavrını beğenmeyip annesi gibi olmamaya çalışma çabası hakim oluyor.

Çok değişken. Ama tek değişmeyen şey bence olduk olmadık yerde "baban terk ettiği için öyle böyle" gibi cikarimlarda bulunmamak.

of dream and drama

Tahmin ettiğim gibi güven daha çok ön planda. Bu yüzden iş ilişkiye döndüğünde sadakat de bir o kadar ön plana çıkacak.

Teşekkürler.

kupigometa

Durun ben de buna uyuyorum.

Ya ayrıca babasıyla büyüyenler güven aramiyomu allah allah cevapları kes. normali güven vermek aldatmamak vs fln değil mi zaten? Neyse.

Ne aradığımı bilemem ama ne aramadığımı soyliyim. Drama. Yapmayın şunu varya insanin içini baymayın. Kendi adıma ve çevreme göre konuşuyorum, zaten en küçüklüğünden beri babasından ayrı büyümüş bu tip insanlar (cinsiyet farketmiyor) hep benzer bakış acısındalar. Yani hic olmayan biseyin eksikliğini bilemezsin. Ne eksiklik cekiyorum da ne arıyorum? bana sorarsan hic bisi. Ama senin kız 3 muhabbetten birinde konuyu buraya getiriyosa güven fln değil ilgi istiyordur. Şahsen bahsetmiyorum bile sorulmadıkça. Çoğu kişi böyle bence. Bahsetmedigim sürece kimse çakmıyor durumu zaten. Babasının ölmesinden ya da şiddet uygulamasından vb. Kötü aile ortamından daha pozitif bile.
Yani özet normali neyse onu yap. Motive edicem diye anormal davranma yeter.

noisette

meraba ben genelleyemeyiz demeye geldim. eski sevgilim de şu anki sevgilim de böyleydi. dünyalar kadar fark var aralarında. hatta ilkinden sonra ailede yeterli sevgi vs. olmayınca böyle mi oluyo ya insanlar falan demiştim. eski sevgilim kocasına yalan söyleyip kendince iş çeviren şark kurnazı ev hanımlarına benziyodu (evet bunlar ayrıldıktan sonra hayıflanılan şeyler). erkekti bu arada slfkj. iğrenç bi insandı. ay ölse keşke gerzek. neyse. şu ankinin hiç alakası yok, iki tane çocuk falan istiyo ^^ ben sevgi bağları kuvvetli bi ailede büyüdüğüm için bazı kişilik sıkıntılarının aileden, yetiştirilme tarzından kaynaklanabileceğini düşünen biriyim ve açıkçası aileleri de dikkate alma ihtiyacı hissediyorum. ama ebeveynlerden birinin kaybı o kişinin dünyasını korkunç yapmıyo ve sorunları bunlardan bağımsız, annesi babası sağ insanlarınki gibi sebeplerden olabiliyo. normal insan gibi davran yani bence. sen uzman mısın, niye psikoterapi yapıyomuş gibi ilişki stratejisi geliştiriyon xd evet.

benim de paranoyak davrandığım oluyo mesela. güven konusunda eskiden aşırı sorunlu bi insandım, aşmaya uğraştım epey yavaş yavaş geliştirdim kendimi bilmem ne. öyle yani.

snape i başından beri tanırım

terk edilme degil ama is nedeniyle yilin 3-4 ayini babasiyla gecirebilen biri olarak guven +1

cok sevme, asik olma gibi beklentilerim yok; sadece bu beni incitmez diye dusundugum surece iliskiye devam edebilirim.

lallala
1

mobil görünümden çık