[q]
(2) 

ygs-lys sorusu

yokumbenburda #1061602
ygs-5 sıralaması 388 bin olan birinin, tm-3 den 200 binlik dilime girebilmesi için edebiyat ve matematik testlerinden kaç net yapması gerekiyor? ve bu önümüzdeki 3 aylık sürede mümkün mü?

not: ygs'ye yıllar sonra hiç çalışmadan girdi. ygs'ye hiç çalışmamış olması lys çalışmalarını kötü yönde etkiler mi?


 

5-10 mat 30-35 edb 7-8 cığrafya. geo olmasa da olur gibi, 20 mat 45 edebiyat 15 coğ ile 70-80 bine kadar gelinir. lys çalışmalarını kötü yönde etkilemez ama lys matta ygs mat da geliyor az da olsa. yine lya edebiyatın ilk 20 sorusu paragraf ve dil bilgisi

iglesias

Ygs sadece lise 1 konularından oluşuyorken lys lise 1-2-3-4 konularından oluşuyor. O yüzden ygs, lys'ye etki eden bir sınav değil. Ygs'ye çalışsanız da çalışmasanız da lys'de her zaman patlama olasılığınız var. 3 aylık sürede zeki ve bilgileri taze olan biri lys'de bayağı soru yakalayabilir ama verimli olmak koşuluyla. Yani bir konuya 10 gün ayırırsa çok zor.

dissendium
1

mobil görünümden çık