Özellikle de bir eski eseri inceliyorsanız bu çok riskli. Başka biri siz yayınlamadan 1 gün önce yayınlarsa kalakalırsınız uykusuz geçirdiğiniz gecelerinizle.

Bir tez konusu belirlendikten sonra enstitüler tarafından yayınlanmıyor sanırım. Neden?

Bir de şunu sormak istiyorum. Ben çalıştığım konuyu ne kadar araştırmakla yükümlüyüm. Tamam YÖK Tez Tarama'dan bakıyorum, Google'dan bakıyorum. Bir şey çıkmıyor. Peki ya buralara kaydedilmeden üzerinde çalışma yapılmışsa? Benim araştırmakla yükümlü olduğum sahanın sınırı nedir? Dünyadaki milyonlarca eseri takip etmek zorunda mıyım?

 

osmanlica calismalar icin su veritabanina bakabilir, devam eden/henüz tamamlanmamis calismanizi ekleyebilirsiniz:
www.osmanliedebiyati.com

shi aila

yahu konun aynnı olsa nolur, aynı kelimeleri mi yazacaksın? eski eser de olsa, değerlendirmen, yorum veya teoriyle ilişkilendirme sana ait değil mi dostum? birebir başkasıyla tutmaz, belge elbet aynı olabilir.

fempusay

Arastirma yukumlulugun sadece tez merkezi ve google'dan ibaret degil. Kendi alanindaki tum veritabanlarini arastirmalisin, kutuphaneleri karistirmalisin. Bunu da tekerrur meselesinden cok calismanin duzgunlugu icin yapman gerekiyor. Yukarida soylendigi gibi ozellikle sosyal bilimlerde birebir almiyorsan bir yerden tekerrur ihtimali cok zor. Sonucta senin yazacagin her sey o alana, esere herneyse, deger katacak.

evrim halkasi

birebir aynı konuyu araştırsanız da araştırma, analiz, sonuçları karşılaştırmalarda farklılık olacaktır, bu da bilimsel bir değerdir fakat siz de sizden önce yapan birisinin sonuçlarını buldu iseniz, bunu bir tık öteye götürmeniz ya da konuya farklı bir açıdan yaklaşıp, bir fayda sağlayan bir yaklaşım oluşturmanız lazım.

gezegen olan pluton
1

mobil görünümden çık