Geleneksel / klasik çözümlerin işe yaramadığı bir problemi nasıl çözdüğüne bir örnek verir misin?
hayatımda duyduğum en saçma soru :/
staj başvurusu için soruluyormuş. genç bir kardeşim fikrimi sordu cevab veremedim belki buralardan verebilenler olur. en azından bir fikir verebilenler falan

klasik çözüm nedir yahu olay beyinde biter.


ne problemi olduğu de belli değil, nebçim şey bu anlamadım :S


hayır yani herhangi bi problem olabilir ama sonuçta beynimizde çözdüğümüz bir problemi klasik vs. diye ayırmak çok mantıksız.


sezgisel algoritmalar(çözüm de denebilir) var mesela bilgisayar biliminde. bunu bir araştır derim.


"düğüm varmış, çözemiyolarmış; vurdum kılıcı çözdüm" cevabını bekliyolar heralde.


geleneksel/klasik çözümlerin hepsi belirli kurallara göre uygulanır, yani elimizdeki değişkenlerin getirdiği karmaşayı çözümleyecek formüller, formülize ederken kullanacağımız ölçütler bellidir. bize dünyadaki en dengesiz varlığın, objenin oluşturduğu sorunlar gerekmekte. benim ilk aklıma gelen insanlar.


işlemci üretimini ele alırsak,
Ne kadar çok transistör o kadar çok işlem demek.
P4 den itibaren kullanılan işlemci boyutlarını düşünürsek, işlemciye 90 nm (nanometre) teknolojiyle 55 milyon transistör sığdırılabiliyordu.
Geleneksel yöntem, 90 nm teknolojisine devam edilseydi, işlemci boyutunun büyüyeceğini söylüyor.
Problemin çözümü ise 45 nm teknolojisi ile üretim yapmak. işlemci boyutu aynı kalacak, 45 nm teknolojisiyle 731 milyon transistör sığdırılacak. Evet core i7 böyleymiş:D


problemin klasik çözümünden kasıt konuyu bir bütün olarak ele almak ve buna göre bi çözüm üretmek sanırım.ki böyle olduğunu kabul edip tersini denememiz,yani problemi parça parça ele alıp bütünün çzöümüne ulaşmamızda ANALİTİK ÇÖZÜM dür.Diye düşünüyorum.Yani bir takımın gol atamamasını sadece golcülere bağlamak yerine,kalecinin topu oyuna sokuş şeklinden başlayıp,libero kanatlar orta saha gibi parçaları içeren bi anlayışla çözüme ulaşmak örnek olarak verilebilir.verilmeyebilirde.
