Üst kattaki dairelerde kombiyi balkona koymuşlar ama bu daire giriş katta olduğu için balkan yok. Haliyle odaya koymuşlar.
Bu durum tehlikeli midir?
i.hizliresim.com

i.hizliresim.com


mutfakta falan görmüştüm de ilk defa odada kombi görüyorum.
mutlaka tehlikesi var. mesela uyurken, otururken basınç ayarında bir sorun olup kaynak su fışkırtabilir.


tehlikeyi geçtim ses yapar. bence uzak durun.


tehlikeli olsa firmalar gazı açmazlar. ben de çok denk geldim böyle evlere. yaşanabilecek en büyük problem kombinin su akıtması olur. gaz kaçağı falan çok çok nadir olur, ki zaten menfez vardır kombinin yanında mutlaka.


sesi çekilmez.
ayrıca benim bildiğim igdaş yatak odasına izin vermiyordu.


hiç garip gelmedi bana bu durum. eskişehirde 1+1 hatta 2+1 ev ararsanız neredeyse hepsinde içeride. bir çoğunda mutfakta bulunmak ile beraber azınsanmayacak kadarı oda içerisinde.
tehlikesine dair bir şey görmedim / duymadım. ancak sesi rahatsız edici olabiliyor. ancak basınç sebebi ile kombi su kaçırabilir, altına zarar görebilecek bir şey koyma.
kombi içerisinde ateş yakıyor. sanırım evi ısıtmakta az da olsa katkı sağlıyorsa da oksijeni tüketiyor. odayı arada bir havalandırmak ihmal edilmemeli.


içeride olması sıkıntı değil çoğu evde içeride mutfaktadır ama yatak odasında bende ilk kez görüyorum.
Ses uyutmaz zaten. Direk eleyin.


eskişehir hep böyle :)


ben de biliyorum öyle bi ev. ses dışında sıkıntı olmuyor. sese de alışılıyormuş.


bir es es hep böyle de benden gelsin. bir ara kaldığımız evde aynı bu şekilde idi. sesi dışına bir sorun ile karşılaşmadık. o odada yatan arkadaş çok rahatsız olursa gece fişini çekiyordu kombinin.


bizimki 12 yıldır mutfakta


kombinin sikintisi olmaz, ama kombi olan yerde menfez olur, menfez de acik kalmasi gereken bir sey, oradan gelen hava ve gurultu sikinti olur. bi de calisirken ses yapan bi sey kombi, o sesin sikintisi olur. kombiden ziyade bu ikisi daha onemli


tehlikeden ziyade ses yapar ve ortam çok çabuk tozlanır, arada kombi su akıtır vs.
