1001 çeşit hastalık var. birçok kişi de prezervatif kullanmıyor, etrafımdan duyuyorum. kimse takmıyor bunu löngür lös işe girişiyor.

nasıl güveniyorsunuz? ya tedavisi olmayan bir hastalıksa?


 

Cahillik mutluluktur.

Lim5

lim5 +1 çoğu kişi için. ben ise korunmadan asla, çok şükür o kadar çükümün esiri değilim.

floydian

Lim5++;

toua tokuchi

prerzervatif ile ilişkiye gireceğime girmiyorum bu kadar basit. Çünkü hiçbir zevk almıyorum. O sebeple seçici davranırsanız sıkıntı olmaz. Günden güne başkaları ile yatıyorsa insan farklı tabi. Dikkat etmesi lazım.

Son 10 yıldır sanırım kimse ile prezervatif ile bir cinsel ilişki yaşamadım ve bir kere olsun hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Bunu öneriyorum demiyorum sadece olanı yazıyorum.

Evet çok cahilim.

ihanet kac kisilik

bu kadar basit mi ya :D neyse hadi devam madem.

@ihanet anlıyorum ama çok riskli. neyse zaten biliyosun, ne denir:)

kupigometa

abi ben seks yapmiyom. hanimefendi bulsam vebaymis cuzzammis dinlemem intihar bombacisi gibi yururum.

prezervatif igrenc bi sey ya. yapis yapis, kokusu da mide bulandirici. allahtan seks hayatim falan yok yav olsa prezervatif kullanmak zorunda kalirdim. cok pis bi sey yahu.

der meister

Tanımadığım kimse ile ilişkiye girmiyorum

gazozailacatmauzmani

@gazoz

1- tanıdıklarına nasıl güveniyorsun?
2- onlar kendisine nasıl güveniyor? ya hasta olduğunun henüz farkına varmamışsa o da?

kupigometa

daha önce sorulmuştu "sağlık raporu istiyr musunuz? beraber test yaptırıyor musunuz diye" çok mantıklı aslında.

prezervatif ile gireceğime girmiyorum diyoruz da, diyelim çok güvendiğiniz tek eşli sadece önceki sevgilisiyle sevişmiş bir kişi var karşımızda. O "önceki kişi"nin geçmişini bilmiyoruz ki! Ki böyle ilk sevişmede sevgilisinden hastalık kapanlar var, özellikle hpv gibi şeyler -erkekte pek sorun olmuyor mesela- kıza geçiyor. Hastalığı geç hamilelik olayından da mı korkmuyorsunuz, birkaç arkadaşım "ertesin gün hapı kullanıyor ya" diyor. Ee abi kızın hormonlarını alt üst etmek istemiyorum ben şahsen, haksız mıyım?

erkeğim ve insanların buna dikkat etmemesi delirtiyor. Kadınlar da, erkek "korunmadan yapalım" derse pek karşı çıkamıyor galiba.

rodriguez2

haklısın zaten. öyle ilaçlar ağzı kesiciye benzemez. kalıcı etkiler bile gösterebilir.

kupigometa

Ertesi gun hapi degidir o, ertesi gun hapi olsa duramazsin. Dogum kontrol hapi kullaniyordur kadin, hamilelik korkusu olmaz. Beraber olacaginiz insanlari duzgun secin, cinsel sagliga onem veren insanlar olsunlar.

mutevazi

Şans hacu elektronik alet gibi işte

gündüz m

Bu sorulari tekrar tekrar sormayin. Burda evrimsel süreci hizlandirmak icin seleksiyonu arttirmak icin kasiyor, internette asilarin etkisiz olduguna dair kampanya yapiyor, hastaliklara nane limon lneriyor, prezervatifle seksin zevk vermedigini, lastik gibi koktugunu söylüyoruz.

Siz de sorup sorup toplumsal farkindalik yaratip süreci zorlastiriyorsunuz. Biraz anlayis ama lütfen.

Bu arada cinsel hastaliklar, günahkarlari kandirmak icin uydurulmus bir yalan, süpheniz varsa bir bardak zeytinAgina greyfurt dograyip, bir gün dolapta bekletin icin, kesin cözüm.

Pesin edit: kinaye ile araniz yoksa ekleyeyim, bu bir saglik tavsiyesi degildir.

aynadakiyabanci

cunku cinsel hastaliklarin abartilmis palavralardan ibaret oldugunu dusunuyorum. oyle bir anlatiliyor ki sanki prezervatifsiz seks yapinca bir gun sonra aids olma ihtimalimiz yuzde 97.
herkes seks yapiyor aids oranina bakiyorsun bi afrikada var dunyada.

baldur2

Allaha sığınıyorum. :')

ambrosia

Iste "prezervatif yapis yapis oyk ihrenc" diyenler yuzunden bati dunyasinda aids var :) 10 senedir basina bisey gelmemis ama yarinki iliskisinde gelmeyeceginin garantisi yok. Ustelik bisey olursa tamamen darwinizm (hani prezervatif yirtilmasi falan disinda). Neyse ki bazi cinsel yolla bulasan hastaliklar infertiliteye neden oluyor da bu mantalitenin sonraki nesle aktarilmasi bi nebze engelleniyor

Ust paragraftan da anlasilacagi uzere cevap prezervatif. Karsilikli test yaptirirsiniz ondan sonra korunmasiz takilirsiniz. Ha ama karsi tarafa da guvenmek yetmiyor bu durumda :)

la noix

işiniz şansa kalmış o kadar söyleyeyim. kadınlar genelde ilk sevgililerinden sonra acayip dağıtıyorlar. bunda da bekaretin bilinçaltı etkisi olduğunu düşünüyorum. nasıl olsa olan oldu artık deyip önüne gelenle olmasa bile beğendiği her adamı yatağa atıyorlar. kadın için çok kolay. yani bi kadın özgürce seks yapabiliyorsa rahatsa öyle az kişiyle yetinmiyor. hiç alakası olmaz o işlerle dediğiniz hatunlar neler neler yapıyor.

bu yüzden de prezervatifsiz ilişki sandığınızdan daha riskli.

ergenpezeveng

abi ben girmiyorum 4 senedir, yeni teknolociler mi cıktı? noldu?

anonymice

ilişkiye girmiyorum.

gates

cahillik mutluluktur +1

güveniorum ne demek ya. hiç güvenmezdim (yaşadığım bi durum değil sorduğun, ayrı). partneri biliyorsun diyelim -nereden biliceksen?- onun önceki partnerinin partnerlerini nereden bilebilirsin ki yani. bana bu tür kişiler hep siğilli, değişik akıntılı (öğ) falan geliyor.

sayns

bence de cahillik mutluluktur. 1-2 arkadaş hastalıklara inanmadığını söylemiş. yahu bu inanç meselesi değil :) neyse tartışılsa bile sonuçsuz kalacaktır, sadece fikirlerinizi almak istemiştim.

kupigometa
1

mobil görünümden çık