gerçekten çok önemli mi yoksa kaz tüyü moda gibi bir şey mi?

annem böyle şeylere dikkat etmeden kaban almış. sıcak da tutuyor... fakat üzerine bir miktar daha koyup kaz tüyü almaya gerek var mı? daha sıcak tutar mı kaz?


 

Aaa ama lutfen gercek kaz tuyuyse almayin. Eminim isinmak icin baska kaliteli ceketler de vardir ve icine kuslarin tuyu yolunarak koyulmuyordur. Dikkatli olalim cunku hicbir canli iskence edilmeyi hakketmiyor.

Traveller

o kısmını hiç düşünmedim fakat gerçek olacağını sanmıyorum. bazı web sitelerinden 150-200 tl ye kaz tüyü montlar var. haklısın ama bildiğin asyalılar gibi canlı canlı yolarak yapılıyosa gerek yok zaten.
sanırım gerçek olanları 1000 tl ye yakın bişeydir. salladım ama bilmiyorum :/

kupigometa

Kay tüyü sıcak tutar ayrıca hafiftir. Yormaz sizi.
O yönden de tercih edilebilir.

Kaz tüyü montum var İzmir'deyim, en son 5 sene önce giymişimdir.

teknikekip

evet çok farkeder.
polyester sıcak tutmaz. kaz tüyü sıcak tutar.
kışın sert geçtiği bir yerdeyseniz tüy mont almanızı öneririm. fakat taii bu nerede yaşadığınıza bağlı. misal izmirdeyseniz kaz tüyü almanız gereksiz.

nax

Polyester acısızdır, kaz tuyu işkence ve somuru. Polyester tercih ediniz.

turk kizi

Kaz tuyu mont insan ihtiyacidir.

Asıl gereksiz olan kürk, deri vs. Gibi gösteriş unsurlaridir.

Hayvanlari öldürüp yedigimizi de dusunursek et ve sutten faydalandigimizi dusunursek tuyunden de faydalanmamiz asiri garip gelmiyor bana. Evet aci cekiyorlar ama yapacak da bir sey yok.

Dunyada ahlak anlayisi yerlerdeyken kaz tuyune falan takilmak cok sacma. İnsanların koleligi hakkinda tek kelime etmeyip kaz tuyu mont almayarak vicdan rahatlatmak yeni moda oldu.

kosun lan mevzu var

@kosunlan aslinda gecmiste gercekten ihtiyacimiz vardi ama 21.yuzyila geldik teknolojimiz gelisti ben kendime kaliteli bir ceket aldim quiksilverdan ve beni sicak tutuyor. Istanbul'da eksi 4 derecede kar varken giydim. Artik kaliteli kumaslar var. Ornegin sicak havayi icinde tutuyor. Etrafimizi hayvan kurkuyle derisiyle tuyuyle sarmamiza ihtiyacimiz kalmadi. Hadi tamam koyun yiyoruz derisini de degerlendirdin ama kaz yemiyoruz ki! Yuyunu canli canli yoluyorlar ve tekrar yolmak icin tuylerin cikmasini bekliyorlar. En azindan koyun olunce yuzuluyor.

Traveller

Soylemek istedigim sey gosteris icin deri aksesuar alip kullanip bunu dert etmeyen insanlarin kaz tuyu hakkinda konusmalariydi

kosun lan mevzu var

@kosunlan cok haklisin o konuda da! Ben deri de kullanmiyorum. O konuda da iki yuzlulugumuz var kesinlikle. Kurke karsi cikanlar deri ceket giyiyor falan...

Traveller

Evet kaztüyü sıcak tutar. Ancak dezavantajı da vardır, ıslandığında (dışı yağmur geçirmiyorsa) tüyler birbirine yapışır, zor kurur, ve topak topak birikebilir, eski ısıtıcılığı kalmaz.
Ahlaki boyutuna hiç girmiyorum, hayvanların tüyleri canlı canlı yolunuyor, derileri yırtılıp kanıyor, ve tüyleri yeniden çıktığında bu işlem tekrarlanıyor.
Montların fiyatı kaztüyünün yoğunluğuna ve tipine göre değişir.150-200tl lik kaztüyleri ztn kötü tüylerden yapılmıştır.
Kaztüyüne alternatifler varken bence gerek yok.
İyi bir mont istiyorsanız gore-tex malzemeden yapılmış bir montu tercih edin. Bir de the north face'in yeni teknolojisi thermoball montlar var, pahalı ama performansı çok iyi.

peggy
1

mobil görünümden çık