nusaybin, cizre ve silopi'de gerçekten neler olduğunu nasıl öğreneceğiz?

ana akım'dan değil elbette fakat imc, sol haber, birgün'ün de onlardan farkı yok. yani onlar da taraftar.

-bir tarafta kaçan öğretmenler, diğer tarafta kalıp, gitmeyen öğretmenler
-bazı haberlerde şehri terk eden halk...
-bazı haberlerde masumlarım öldürülmesi, bazılarında ise halka ekmek dağıtan özel harekatçılar.

eminim ki yansız yayın yapan bir yayın organı yok ama siz kime daha çok inanıyorsunuz? kim daha adil?

 

kimse. bu meselede herkes taraf. hem de sert bir biçimde.

gerçekleri tarafsız insanlardan öğrenmenin tek yolu var; olaylar sona erdikten sonra olayların içindeki insanlarla konuşmak.

bulursanız oralardan gelen sıradan insanlar, anlatacaklardır tane tane.

eksi sozluk e bir daha geldim

Dünyada ilk olan bir olay değil. O sebeple ne olduğunu anlamamız imkansız gibi bir ruh haline bürünmememiz lazım. Ne olduğunu anlamak ve tartışabilmek için, etik bir soruşturmadan 1-2 dakikalığına çıkmamız gerekiyor. Yani 'iyi' ve 'kötü'ye denk düşen bir şekilde düşünmemek lazım. Sadece kısa bir süreliğine 'olan üzerine' yorum yapmak lazım (biraz sonra, yeniden, boş boş konuşmam ve laf ebeliğim üzerine bir sürü hakaret mesajı alacağım ama elimden geldiğince düşünmeye değer verenlere düşünsel eksenler olduğunu hatırlatmak için 'boş boş konuşmam' lazım).

Pkk stratejisini değiştirip kırsalda değil kent içinde çatışma peşinde koşuyor. Bunun askeri olarak ne anlama geldiğini hiç bilmiyorum. Ama politik açıdan, Batı kamuoyunda kendini meşrulaştırmaya yarayacağına inanıyor. Çünkü kent içinde kim terörist kim sivil ayrımı çok muğlak ve belirsiz. Bir taraftan en küçük eleştiri, tepki ve gösteriler; yaşam hakkına son verilmesi suretiyle bastırılıp, ilgililer terörist olarak gösterilebilir. Buna ilişkin ihtimaler Batı medyalarında (özellikle alternatif medyada) çok fazla yayınlanıyor. Bence pkk, bunu gösterip Türkiye üzerinde uluslararası yaptırımlar peşinde koşuyor. Bu yüzden sivillerin oraları terk etmesine izin vermiyor gibi. Öte yandan, muğlaklıktan yararlanarak bir teröristin de sivil gibi gösterilebileceğini kabul ediyorum. Ancak bu iki durumun ağırlıkları farklı olabilir. Farklı tarihlerdeki benzer olaylardan yola çıkarak yapıyorum bu yorumu (batı kamuoyu da doğal olarak o şekilde yapacak. Kürt direnişi, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü vb. gibi kavramlar onlara bir şey ifade etmiyor tabii ki).

Sonuç olarak hiçbir etik (doğru/yanlış ya da iyi/kötü) yorum yapmadan bunları söyleyebilirim.

protector

Neden sehre indiler bilmem ama sinek gibi avlaniyorlar sehir icinde teker teker. Yani pek ise yarar bir hamle degil gibi sehre inmek.

Bir de sokaga cikmaya yasagi olan yerde "siviller vuruldu" diye bir sey olmaz. Catisma sirasinda seken kursun camdan iceri girer, yanlislikla evinde oturani vurur anlarim. Onun disinda zaten disarida olmaman gerekir sokaga cikma yasagi varsa. Ve bir sehri teroristler doldurduysa siviller haybeye olmesin diye sokaga cikma yasagi ilan edersin cildirmis falan degilsen.

Tarafsiz haber kanali diye bir sey yok. Bir tarafli medya var bir de asiri komik durumua dusecek kadar tarafli medya var sadece.
Bilinen bir sey varsa o da soz konusu sehirlere eli silahli teroristlerin indigi ve amaclarinin baklavasina mac yapmak olmadigi.

stavro
1

mobil görünümden çık