soğuk algınlığını nasıl hızlıca tedavi ederiz ve soğuk algınlığı bulaşıcı mıdır?




 

Başlayacağını hissettiğimde Benical alıyorum, baş ağrısı da varsa Majezik alıyorum. Bir hekim arkadaşım da Nurofren yazıyor bu durumlarda. Dinlenmek ve taze meyvesuyu da destekler.

uyuklayankedi

kullanan çok ama ben bu tylol-hot'dan korkuyorum, kalp çarpıntısı yapıyor diye biliyorum

spinoza

Tylol-Hot için birisi, suda eriyeninde sorun olabileceğini söylemişti, doğruluğunu bilmiyorum da, tablet şeklinde olanı da var.

uyuklayankedi

soğuk algınlığının semptomatik (yani belirtilerini geçiştrme de diebiliriz) tedavisi dışında bi tedavisi bugüne kadar bulunamamıştır. buldum diyen yalan söyler. tylol hot ın, aferin forte un vs ilacın üstnde de "soğuk algınlığı ve gribin semptomatik tedavisinde" diye yazar. atalarımız boşuna "ilaçla 1 haftada ilaçsız 7 günde geçer" dememiş. ilaç alırsan rahat atlatrsın almazsan daha salyalı sümüklü atlatırsın. olay budur. hatta geçen tv de bi kbb profesörüne sordular aynı şeyi o da söyledi.
not: tylol hot bi parasetamoldür ve parasetamoller genelde uyku ve halsizlik yaparlar.

rentts1

peki bulaşıcı olma durumu nedir?

spinoza

bulaşıcı olabilir büyük ihtimalle zira etraf mikroplu insan kaynıyor, siz de birine maruzkalmış olabilirsiniz

whoosie

tam emin olmamakla beraber düz mantk yürütrsek grip virütik olduğu için bulaşıcıdır, ama soğuk algınlığı adı üzerinde soğuğa maruz kalınınca kapılan bi nane olduğu için bulaşıcı diildir. bu tez benm tam emn olmadığm bi tez, yanlşm varsa beni düzeltin. ama burada şunu sorablrsiniz griple soğuk algınlığını nasıl ayırıcaz diye yine tam emin olmamakla beraber gripte çok daha fazla hapşrılıyor soğuk algınlığına göre. tabi bu tamamen benm deneymlerimden yola çkarak sölediim bişi bilimsel bi yanı yok varsa da ben bilmiorm.

rentts1

kesin bir bilgisi olan var mı bulaşıcılık hakkında?

spinoza

soguk alginligi kesin bulasicidir. viral bir hastalik. nezleyle es anlamli da kullanilabilir ama nezle burun semptomlarinin daha cok oldugu durumlarda daha cok kullaniliyor. kapali alanlarda bulasma riski daha fazla. grip ise bunlardan farkli bir hastalik ve farkli bir virus ile bulasiyor ama bazi benzer semptomlar var.

ermanen
1

mobil görünümden çık