

ellerimde son zamanda çıkan yaralar mevcut ve bunlar her gün çoğalmaya devam ediyor ilk önce bir parmağımda iken şimdi 4 parmağımda yayıldı bana yardımcı olur musunuz?

görselleri gönderdim arkadaşlar


kaşıntı var mı? kendim bildiğimden değil de bir sonraki okuyacak olan için bilgi olsun diye soruyorum.


sanirim sedef hastaligi.


ilk etapta baş parmagımda küçük bir yara olarak başladı ardından yavaş yavaş diğer parmaklara yayıldı.kaşıntı yok ama suyla temas edince ister istemez bir yanma oluyor


açılın uzmanı geldi.
şimdi uzman dediğime bakmayın hatırladığım kadarıyla 2003 yılından beri 12 yıldır çekiyorum ben bunu. gitmediğim doktor kalmadı. cildiyeci olan kendi öz amcam dahil bir çözüm bulamadılar. çoğunlukla kışın çıkıyorlar. soğuktan değil, hava soğumadan da (eylül'den başlayıp mayıs'ta bitiyor) çıkıyorlar. kuruyup çatlamış gibi, çok acıyor. gittiğiniz ve gideceğiniz bütün doktorlar topikal çözüm öneriyor. yani sıvı sabun kullanma, yok bilmemne özellikli sabun kullan, yağlı krem sür vs. yani kurumayı engelleyici çözüm. veya kortizonlu merhemi veriyorlar, o anda geçiriyor ama ilacı bırakınca yine oluyor. kesin çözümünü bulamadık. şunları yazarken bile sağ elimin baş, yüzük ve serçe parmaklarında bunlardan var. ben madecassol sürüp üstünü bantlamakta buldum çözümü. orayı yumuşak tutup çabuk geçiriyor. bir de bantlı olunca elinizi daha rahat kullanıyorsunuz.
yine gidin doktora. adını kontakt dermatit koydular. yani dokunduğum bir şeyden oluyormuş. ama yazın dokunmayıp kışın dokunduğum ne var onu da bilemedim. hatta 2003 yılında ilk gittiğim doktor jöle kullanıyo musun, bilmemne kullanıyo musun sordu sordu, hiçbirini bulamayınca araba kullanmama (direksiyona dokunduğum için) yordu kestirdi attı. araba kullanmayı da bıraktım, hala oluyor ama.


teşekkür ederim arkadaşlar her birinizden Allah razı olsun
