eski pasaportumda 3 aylık amerika vizesi (work&travel), yenisinde ise 2 haftalık almanya şengeni bulunmakta. ayrıca 2 kez rusya giriş çıkış damgaları var. yüksek lisans öğrencisiyim ve sponsor olarak göstereceğim aile şirketi hatırı sayılır nakit giriş çıkışına sahip.
bilgisi olan pek muhteremleri yorum yapmaya davet ediyorum. varolun.

Italya'ya basvurun.
Rica ederim.


ilk şengen alanlara kısa süreli veriliyor ikincide 6 ay alabilirsin. ama ülke değişeceği için tek giriş verebilirler. seyahat planıyla git sen uzun süreli alabilirsin. ilk gideceğin ülkeye başvur yine de.


Vize kolaylığı açısından Yunanistan ve İtalya'yı çok okudum. Yunanistan'a otobüs bileti alınabiliyor olması ve haliyle aksi bir durumda iptalinin kolay olması beni cezbetti. sonraki girişleri otostopla falan bile girilebilir belki. İtalya da en iyi ikinci seçenek sanırım uçak bileti ve gezilecek yerler açısından. teşekkürler.


cekilmis gayfe,
daha önce almanya'dan 2 haftalığına almıştım. bahsettiğim vize için tekrar almanya'ya başvurmam herhangi bi avantaj sağlar mı yoksa şengen şengen midir?


benim gördüğüm avantaj sağlar. ama dediğim gibi seyahat planı sunarsan başka ülke de uzun süreli verebilir.


genelde esas kural, ilk gireceğiniz yerden vize almaktır. madem gezeceksiniz, italya'dan vize deneyin ilk seyahatiniz italya olsun.
ama vizeye başvururken uçak bileti otel rezervasyonu istiyorlar. yani şimdi alayım cebimde dursun yok bildiğim kadarıyla.
