'teknik' etiketi altında mı sorsaydım bilemiyorum, neyse...

çiftler boşanma yolunu seçmişler ama krediyle aldıkları bir ev var ortada.

ve bu ev kadının annesinin üzerine kayıtlı çünkü krediyi o çekmiş falan.
çiftler ise her ay elden olmak üzere kredi parasını annelerine vermişler.

ayrıca düğünde takılan takılar da ev almak için kullanılmış ve teknik olarak erkeğin de düğün paralarında katkısı var. çünkü onun da akrabaları gelmiş vs vs.

şimdi boşanma esnasında erkek tarafı evde hakkı olduğunu ispat edebilir mi?

kadın, erkeği dış kapının mandalı gibi evden mahrum bırakabilir mi? yani erkeğin payına el koyabilir mi?

 

ev anne üzerine, kredi anne üzerine ve tüm ödemeler de elden yapılmış. bu durum işinizi oldukça zorlaştırıyor.

öncelikle şunu belirteyim ev üzerinde herhangi bir hakkınız olması söz konusu olmaz zaten, ziynet eşyalarının da kadına ait olduğu yönünde pek çok yargıtay kararı var.

siz elden yaptığınız ödemeleri ispatlayabilirseniz yahut karşı taraf bunu kabul ediyorsa, yaptığınız ödemeler nispetinde maddi tazminat talebinde bulunabilirsiniz.

aile hukuku alanında uzmanlaşmış bir avukat ile görüşmenizi tavsiye ederim.

arma aski

teşekkürler @arma aşkı

görüşmek gerek dediğin gibi. kuzenimin meselesi de bu. o yüzden erkeğin ödediğine dair belgesi var mı onu da bilmiyorum tabi. ama elden vermişler hep.

kupigometa

1-) Ziynet eşyalarını her ne kadar erkeğin ailesi de getirmiş olsa bunlar düğün nedeniyle kadına bağışlanmış eşyalar olup, kadının mal varlığı içindedirler.

T.C. YARGITAY HUKUK GENEL KURULU E. 2004/4-249 K. 2004/247 T. 5.5.2004

Yerleşmiş Yargıtay kararlarında da belirtildiği gibi, evlilik sırasında kadına takılan ziynet eşyaları kim tarafından alınmış olursa olsun ona bağışlanmış sayılır, ona iadesi gerekir. Ancak, ziynet eşyalarının iade edilmemek üzere kocaya verildiğinin, kadının isteği ve onayı ile ziynet eşyalarının bozdurulup ev ihtiyaçları için harcandığının davalı yanca kanıtlanması halinde koca ziynet eşyalarını iadeden kurtulur. Davada, davacıya ait olduğu anlaşılan dava konusu altınların evliliğin devamı sırasında davalı tarafından bozdurularak ev ihtiyacı için harcandığı davalı yanca kabul edilmiştir, davalı, kadının kendi rızası ile ziynet eşyalarını verdiğini kanıtlayamadığından dava konusu ziynet eşyalarını davacıya iade ile mükelleftir. Mahkemece bu yön üzerinde durulmadan ziynet eşyalarına ilişkin talebin tümden reddedilmiş olması isabetsizdir.

2- Ev konusu ise ayrı bir tartışma alanı. Evin nasıl alındığına ilişkin boşanma davasında hakim önünde ikrar alabilirseniz, daha sonra genel mahkemelerde kaynanaya verilen paranın iadesi istenebilir.

ernest everhard

@kupigometa

rica ederim öncelikle.

ev dorğudan kayın valide üzerine alındığından "muvazaa" iddiası gündeme gelemeyecek. sadece tazminat durumu söz konusu olabilir. bunun üzerine yoğunlaşılması gerekecektir.

görüşeceği avukat daha detaylı bilgilendirir zaten. kolay gelsin.

arma aski
1

mobil görünümden çık