herhangi bir vahim olay sonrasında yas tuttuğunuz ya da üzüldüğünüz zaman bunu facebook'a da yansıtıyor musunuz?

mesela profil fotolarını karartmak, hüzünlü mısralar paylaşmak, karanlıkta yanan mum fotoları paylaşmak vs gibi.

neyi değiştiriyor sizce bunlar?

toplumda bilinç oluşturuyordur muhakkak ama bunlar çok çok çok küçük adımlar değil mi? olsa da olur olmasa da olur.

bu olaylar komşu yunanistan'da olunca onlar sosyal medya eylemlerine mi başvuruyorlar yoksa sokağa çıkıyorlar? tabi ki çıkıyorlar.

aşırı romantizmden dolayı kusucam artık.

bence bir şey ya tam olsun ya hiç olmasın.

not: TİKLER SABAHA.

 

profili karartmak, ismin başına tc eklemek falan çok aptalca geliyor bana. komik oluyor. klavye ile prostestonun çok etkili bir şey olduğunu düşünüyorlar herhalde.

yakında devrimler de facebook üzerinden yapılır bu gidişle.

yapmıyorum kısaca. evet, duvarda haber paylaşımı vs. yararlı olabiliyor, sığ beyinliler de görüyor o haberleri ama böyle minnak protestolar yemiyor.

lesmiserables

ne kadar üzülsem de özellikle yapmıyorum. en yapmacık en itici duygu dışavurum şekli bence.

cokponcik

fb yok, kafam rahat.

chaotic good

insanlarin "hmm demek ki bu tarafta olan insanlar cokmus" diye dusunmesine yarayabilir. hicbir sey yapmasa oyle dusunen kimseler oldugunu bilmeyebiliriz. pasif de olsa taraf olduklarini belirtmeleri ayni dusunceyi savunan aktivist insanlar tarafindan olumlu karsilanmali.
yalniz olmadiklari, gerektiginde fiziksel olarak da yanlarinda birilerini bulabilecekleri goruluyor boylece.
bence cok kotu sayilmaz.

bohr atom modeli

kişinin kendini rahatlatma/ifade etme/içindekini dışa vurma yollarından biri. nasıl heyecanlı, güzel anını paylaşıyorsa hüzünlü, öfkeli anını da paylaşabilmeli insan.

alkış toplamak için yapan da var tabi ama o zaten belli oluyor.

ben profil fotosu karartmak, hüzünlü mısralar paylaşmak, karanlıkta yanan mum fotoları paylaşmak gibi şeyler yapmam; bu tip hareketler için beğenme butonuna da tıklamam, ama kişinin bunu yapma ihtiyacı duyması, önemsememesindense önemsemesi beni memnun eder. tabi bu demek değil ki bunları yapmayan insan bunları önemsemiyor, tabi ki öyle bir şey yok.

whimsical

Bence tepki tabi ki yetersiz ama zararı da yok, batmasına da gerek yok.

Artık sokaklara çıkmayın mesajı veriliyor ne yazık ki, hem düşünceni söylemek bile zor artık. Ben yap(a)mıyorum öyle şeyler ama profiliyle kötü bir olayı görmezden gelmediğini ve acısını az ya da çok yaşadığını belli ettiğini görünce bir insanın; yalnız hissetmiyorum en azından.

innatedesire

Demokratik olmayan ulkelerde sosyal medya tek haber kaynagimiz ne yazik ki

Traveller

hiçbir şey yapmıyorum.

dieselsingle2

Bir şeyler yazdığım oluyor ama profil karartma vs. yapmıyorum.

arnold schwarzeneger

yapanı biraz yadırgıyorum ama hak da veriyorum. sonuçta herkes farklıdır. kendim yapmıyorum, anlamsız buluyorum. çünkü arkadaş çevrem de benim gibi düşünen insanlardan oluşuyor. dolayısıyla yazmasak da zaten aynı görüşleri paylaşıyoruz. bu yüzden facebook'u sadece haberleşmek için kullanıyorum.

orient blue

"çok çok çok küçük adımlar değil mi" soruna cevap
belki o kadar da küçük değildir. düşündüğünden daha küçüktür.

haber değeri taşıyan, mesaj güden ve insanlarda bilinç oluşturabilecek nitelikte olup da yoğunluğu ve fazlalığı mide bulandırmayan paylaşımları dikkate değer buluyorum. ancak öte yandan, lanet ediyoruz, kınıyoruz, savaşlar bitsin, vatan bölünmez... gibi paylaşımlar kişilerin kendilerini "en azından bir şey yaptım" şeklindeki tatminine dayanak olmaktan ileri değil.

oturup kafa patlatıp, okuyup araştırıp çözüm arayan veya gözlemlerini yazan insanları hariç tutuyorum. onlar insana güven veriyor. yangın çıkmışsa yangını çıkaranı aramak zaman kaybıdır. yangın söndürülmeye çalışılmadırı.

dahinnotha
1

mobil görünümden çık