(2) 

Bu amazon.com storecard dedikleri nedir?

jamiro #1522400 
Bir de bu tam olarak nedir kredi kartı gibi algıladım ben.

Sepette bunu alırsam 60$ indirim vereceklerini söyledikleri için merak ettim. 60$ benim alacağım şey için çok güzel indirim. Ama sonra bir şeyler ödeyeceksem manasız. Detayını bilen hatta kullanan varsa aydınlatabilir mi? Eğer kredi kartı gibiyse ödemeleri nasıl yapacağız?
(2) 

kiralık araç / hasar

taha1907 #1522399 
selamlar, kurumsal bir firmadan araç kiralamıştım. dün yanlışıkla büyük bi çukura gir çık yaptım sol tekerle. dün bir problem yoktu fakat bugün bi süre sürdükten sonra direksiyonu çevirirken sol ayağımın orda bi şeyler oynuyor. sanırım hasar verdim.

sorum şu, ilk defa araç kiralamıştım, aracı teslim ederken o sorunu anlarlar mı sizce ? dıştan hiç bir şey yok. anlarlarsa ondan sonraki süreç ne olur ? fikir verebilir misiniz

iCloud senkronizasyon yaparken bildirim

mirafiori #1522397 
Gidiyor mu telefona? Whatsapp webde artik eski mesajlara bakarken telefona bildirim geldigi gibi.

Windowstaki icloud klasorunden fotograf yuklerken falan
(2) 

Eski kirli yağlıboya resim temizlenebilir mi?

Coyote #1522395 
Sb. Silsem boyası mi çıkar, başka bir yöntem var mi?
(1) 

Avrupa yakası dövmeci önerisi

ontheroad #1522389 
Avrupa yakasında tercihen taksim Beşiktaş taraflarında yaşlı bir yakınımı dövme yaptırmaya götürücem. Hatıra basit bir şey istiyor. Ufak bir sembol etrafına da ailesindekilerin baş harflerini yazdıracak. Çok pahalı olmayan ama işini iyi de yapan bir dövmeci arıyorum öneriniz nedir? Teşekkürler
(3) 

Duyurunun patili cocuklularina eğlenceli anket

fraise #1522388 
Kedinizin/köpeğinizin yavru halini mi yoksa yetişkin halini mi tercih edersiniz? Dün ablamizin bahçesinde baktiklari yavru kedileri ve annesini severken bu konuyu kendi aramızda konuştuk; size de sorayım istedim. :)

Bizim kedimiz 5 yaşında 40 günlükken evimize geldi. yavruyken de aşırı tatlıydı, hala fotoğraflarını açıp açıp seviyoruz ama ben büyümüş halini yavru haline bin kere tercih ederim sanırım. Aklıma gelen ilk üç nedense şöyle;

1.Aramızdaki bağ çok kuvvetli artık. Yavruyken o bize böyle düşkün değildi. Biz de sevip egleniyorduk ama bence biz de ona bu kadar bağlı değildik. Şimdi evin gerçekten bir bireyi.

2. Artik yetişkin olduğu için tüm kuralları anlıyor ve uyuyor. Küçükken yaşanan minik kazalar yaşanmıyor, kendine ait bir düzeni var. Ses tonumdan bile neyi yapmaması gerektiğini biliyor.

3. Biz de onun bir bakışından ne isteyip istemediğini anlıyoruz. Miyavlamasinin bile çeşitleri var.

Velhasıl yavru halleri çok şirin olsa da yetiskinlikleri bir başka diyorum ben. Siz ne düşünüyorsunuz?

Hepinize bol patili ve sevgi dolu günler dilerim efendimmmm. :))
(3) 

Uçağa gıda sokulabiliyor mu?

kerem555 #1522387 
3 yaşındaki çocuk için kuru meyve, sağlıklı atıştırmalık vs tarzı şeylerden bahsediyorum.
(4) 

Tüp mide ameliyatı

les yeux blanches #1522386 
Korkmaya değer bir ameliyat mı dostlar?
Ben kan aldırırken bile stres olup korkan biri olarak nasıl ameliyat olurum?
(11) 

ağlamaktan helak eden filmler

black holes in the sky #1522385 
tür fark etmez.
(2) 

atatürk arboretumu foto makinesiyle giriş

eksisozlukokuryazari #1522382 
atatürk arboretumuna gideceğim, bu yaşıma kadar hiç gitmedim ve düğün vs. çekimcilerin mekanı haline gelmiş bir yer olduğunu da biliyorum ama bitkileri merak ediyorum. internet sitesinde gördüğüm kadarıyla bir takım kurallar var ve bu kuralların temelde ücret ödemeden profesyonel çekim yapmaya çalışanlara karşı hazırlanmış oldukları apaçık.

ancak bu kurallarda bir şey var ki fotoğraf makinesi yasak denmemiş. benim bir makinem var biraz da profesyonelce. en azından elimde gören öyle düşünür. ama bu işten para kazanan biri değilim. sadece güzel fotoğraflar çekmekten hoşlanıyorum ve evde açıp bakıyorum çektiklerime.

her neyse giden arakdaşlar vardır, fotoğraf makinesi kullanımına dair bir kısıt var mı? biliyor musunuz?
(7) 

Elon Musk’ı neden 5 yıl önce kimse tanımazken bu kadar ünlü oldu?

duchess jessamine #1522381 
sb.
(3) 

Vücudunda yara olanlar neden polis olamıyor?

duchess jessamine #1522380 
sb
(1) 

Yeniden kahveye başlamak

mungojerry #1522379 
Sabah kalkarken kahve içer, placebo etkisi mi bilmiyorum ama kendimi dinç hissederdim. Özellikle spora başlamadan önce oflayıp puflamaları bırakıp bir anda başlamamı sağlardı. Şu aralar sporu sıkça aksattığımı fark ettim, yeniden kahveye başlamadan önce sorayım diyorum, sabah kalkınca dinç hissettiren, harekete geçiren bir içeceğiniz var mı?

Tasarımını en beğendiğiniz marka/alışveriş sitesi

hadi ya la #1522378 
Fikir almaya çalışıyorum. Gıda, kozmetik, giyim, takı, ev eşyası, teknoloji ürünleri, hiç fark etmez. Göze hoş gözüken, varsa sosyal medya hesabı da olan, ürün satın alınacak internet siteleri veya sosyal medya hesaplarını paylaşabilir misiniz? Teşekkürler :)
(1) 

Ankara'da yeşil tezgahlı pembe duvarlı bir kafe vardı?

error522 #1522377 
ya tarifi biraz zor ama tezgah ya da hesabı ödediğiniz kısmın altı yeşil arka plandaki duvar pembeydi. biraz sade retro havası vardı. instagramda bi ara ankara mekan vs gibi sayfalarda görmüştüm şimdi bulamıyorum. nereydi orası?
(3) 

iPhone önbellek temizleme

garavel #1522371 
Tüm uygulamaların böyle toptan bi önbelleğini temizleyebiliyor muyuz ? Telefon iPhone 12, kasmaması gereken 2-3 uygulama cayır cayır kasıyordu sildim yükledim düzeldi. Bunun kısayolu var mıdır silme hariç?
(1) 

zoru severim imkansız biraz zaman alır

karayel #1522370 
ingilizce nasıl söylenir dostlar
(1) 

Kurumuş simiti ıslatıp kime vermeli

condom kurşunu #1522369 
3 gündür dışrda duran bi simit vardı baya kurumuş ıslattım şimdi kediler mi yer kuşlar mı yer?
(5) 

Erkek kişisi için roll on deodorant!

put it in your appropriate place #1522368 
Roll on deodorant alacağım aklımda bazı sorular var.

1 - ) Ne kullanıyorsunuz? Deotek var ama ne kadar kaliteli bilmiyorum. Semtin eczanesine gidip, sar oradan deodorant demiştim. Kalitesinden veriyorum demişti, tamam dedim. Gene aynısı yapayım mı?

2 - ) Ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Şahsen her banyo sonrası kullanıyorum. Günde bir seferden fazla kullanılır mı? İşte, gece banyo yaptım kullandım. Ertesi sabah uyandım, işe gitmeden önce gene kullanmak olur dimi?

Satılık Fotoğraf Makinesi (Canon Powershot A500)

put it in your appropriate place #1522367 
2008'de aldığım halen çalışır durumda olan ama nice senedir kullanmadığım Canon Powershot A500 IS'i satılıyorum arkadaşlar.

İstanbul - özellikle Anadolu Yakası - elden teslim. Fiyatı 100 ama bir kahve, çay ya da başka bir sıvı ısmarlamaya karşılığında pazarlık payı açıktır.
(4) 

bir ik yetkilisinin erişebildiği veriler

tabudeviren #1522366 
tc kimlik numarama sahip olan bir ik yetkilisi, devlete ait veya özel kurumlardan hangi bilgilerimi görebilir?

(çalıştığım yerin ik'sı değil)
(6) 

Bagaja Sığar mı?

the man with no name #1522364 
arkadaşlar, sizce bu ürün sedan araç bagajına sığar mı? ona göre gidip almayı düşünüyorum da karar veremedim bir türlü? araç jetta.

www.ikea.com.tr

senfonik Yeşilçam şarkıları

sparkle kiddle #1522361 
merhaba,

şu anda TRT 2'de denk geldim. TRT filarmoni orkestrasi
senfonik Yeşilçam şarkıları konseri var. internette bulamadim.
ben mi bulamadim?
(3) 

Rendelenmiş sebze suyu sıkacağı diye bir şey var mı

kizil sakalli sari #1522359 
Merhaba,

Mücver yaparken rendelenmiş kabakların suyunu çıkarmaya çalışmaktan nefret ediyorum. Gereksiz yorgunluk. Bunun kolay bir yolunu veya bir makinesini bulmuş olan var mıdır, aklıma geldi birden.

Lisans sonu araştırması için anket ricası. :)

Hallegadola #1522358 
Öncelikle merhabalar, iyi bayramlar.

Hacettepe üniversitesi spor bilimleri öğrencisi kardeşim bitirme ödevi için anket çalışması yapmakta, Ankara’da Çayyolu, Ümitköy civarında pilates salonuna kayıtlı kişilerin katılımını bekliyoruz. :)

Kendisinin notu da şöyle:

Lisans sonu araştırmam olan “pilates merkezlerine kayıtlı olan bireylerin egzersiz bağımlılıklarının incelenmesi” adlı araştırmama yardımcı olursanız çok sevinirim. Tek yapmanız gereken 5dkyı geçmeyecek olan bu anketi doldurmanız. Şimdiden teşekkürler.

docs.google.com
(1) 

Ankara’da Kadın Büyük Beden Mağazası

duma duma dum #1522354 
İyi bayramlar!

Kardeşim epey kilolu. Mark’s and Spencer’ın 22 beden pantolonları kapanmadı mesela. Biz çok büyük beden satan mağazalar arıyoruz. 50 beden değil de daha da üstü. İnternette birkaç yer var. Oralara gideceğiz ama sizin gittiğiniz ve bildiğiniz yerler varsa, bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

Şimdiden teşekkürler.
(12) 

Eşiniz ve anneniz iyi anlaşıyor mu? Benimkiler uç örnek mi?

logisticsmanager #1522347 
Vallaha yıllarca gelin, kaynana duyarız ya, nazar değmesin ama benimkiler vallaha zor bulunur tür gibi.
Eşim Fransız.
Ailem şu an bizde ziyarette.
Son haftalar şöyle geçiyor;
-Annemin duolingo'dan ingilizce çalışıp eşime "are you going to drink turkish coffee" ya da "good morning" falan demesi.
-Annemin eşime kazak, hırka, t-shirt falan örmesi (baya da güzel yapıyor ya), sonra eşime örgü öğretmesi
-Zaten eşim mantı, dolma, sarma, beyti kebabı vs her şeyi yapmayı öğrendi. Akıllarına gelen başka şeyleri de öğretiyorlar (şehriye çorbası, tarhana çorbası vs)
-Gün içinde Türkçe dublaj İngilizce altyazı the office izliyorlar, annem "ay bu dvayt beni bitiriyor ya, bu maykil'a da üzülüyorum" falan diyor.
-aksam 5 gibi annemin "cocktail time" demesi, eşimle oturup cin, karamelli baileys vs icmeleri
-annemin arada sırada eşime sarılıp "canım kızım" vs demesi. Gecen karnı ağrıdı, annem oturup baktı. Vallaha esim "ya sen bütün hayatını böyle mi geçirdin bu nasıl bir lüks resmen hayvan gibi anne hissi var ben hayatımda kendi annem tarafından bile böyle sevilmedim" dedi. Zamanında nikaha gelen ve annesiyle arası iyi olmayan bir arkadaşa da annem böyle güzelce sarilirdi zaten, kız son günü anneme size tekrar sarilabilir miyim kendimi iyi hissediyorum demişti.
-esim "ailen gidecek diye üzülüyorum sen niye uzulmuyorsun ya" falan diyor, ne bileyim bana normal geliyor sanki ama onun aile yapısı böyle değil ondan belki.

Neyse işte, vallaha çok alakasız bir ilişki var resmen. Etrafımda da pek yok böyle bir benimkiler bu kadar iyi. Vallaha geçen kalburabasti yaptilar beraber, bugün de nam nam gömdüler.
Mutlu ediyor tabi insanı, var mı sizde de böyle örnekler?
Ben de kayinpeder ile iyiyimdir de bu kadar değil tabi.
(6) 

alman dizi öneriniz var mı?

avatar is back #1522343 
sadece almanya'da çekilmiş olması değil, almanları ve almanya merkezli olmasını da istediğim dizi arıyorum var mı öneriniz? dark ve dogs of berlin izlediklerim sadece ve ikisini de çok sevdim. unorthodox vs izleyeceğim sanırım, Unsere Mütter, unsere Väter varmış bir de ona da bakılır mı?

almanya'nın "bir zamanlar anadolu'da" film-dizilerini aramıyorum tabi ki, keyiflice her gece 1*2 bölüm izleyeyim ama dizinin de alman dizisi olduğunu hissedeyim yeter modundayım
(1) 

Linkedin arka plan fotosu

jjimyl #1522341 
Linkedin arka plan fotolarınızı hangi sitelerden alıyorsunuz ? Çözünürlüğü iyi ve orijinal fotolar arıyorum.
(8) 

Arabayı kaça yıkatıyorsunuz

condom kurşunu #1522340 
Artık bir fiyat algım kalmadığı için piyasası nedir acaba kazıklanmak istemiyorum
(3) 

Bu saatte karın doyuracak mekan-Fatih’teyiz-

damba #1522339 
Arkadaşlar trafik çok kötü, Anadolu Yakası’nda geçmeyelim dedik. Fatih civarındayız, arabamız var ve açız. Bize yemek giyebileceğimiz, geç saatlere kadar açık neresi önerirsiniz? Arabayla gidebiliriz. :(
(6) 

20 bin liraya mezar yaptırmak?

ikiicidisibirkisi #1522337 
sizce mantıklı mı?

çevrenizden bildiğiniz piyasa fiyatları nedir?
(3) 

Film tavsiyesi? ''Duvara Karşı'' tadında olabilir.

vogojin #1522334 
Son zamanlarda izleyip beğendiğim filmler;

Duvara Karşı, Mulholland Dr.


Ayrıca ''Naked'' 1993 filmini izleme listeme almışım tavsiye eder misiniz?
(1) 

bir yazarın tüm entryleri görmek

1195 #1522333 
eskiden yeniden eksiye sırala dedikten sonra en baştan görünüyordu, şimdi sadece iki sayfa kadarı görünüyor, neden böyle?
(7) 

iki işi birden yapabilir miyim?

monicapp #1522332 
kararsız kaldım sormak istedim. şu anki işim yurtdısı şirket remote akşam 5ten gece 2ye kadar ama istediğim saatte calısıyorum, iş yogunlugu fazla değil, çoğu gün 2-3 saat calısıp günü kapatıyorum. calısma saatime bakan yok, karışan yok. aldıgım iş teklifi ise istanbulda bir bankada, ofise gitmem gerekecek. aksam 5te işten ayrılabilirsin, mesai hiç yok dediler...iki işi de otomasyona bağlayıp gül gibi geçinirim diyorum, bu şekilde 6 ay bile çalıssam 2 sene calısmama gerek kalmayacak.

80 yıl savaşlarını temizce anlatan kaynak

akhenaten #1522330 
Youtube'daki videolarda falan genellikle bir çeşit ilkokul ezberiyle konunun temeline hakim olan insanlara yönelik yapılmış videolar var hep sanırım, kafamda hep eksik kalıyor bazı şeyler.

Wikipedia'da falan da bilgiler çok ham, içinden çıkılmıyor ordan oraya derken.

Bunu temiz, duru ama özlü bir şekilde anlatan neresi var?
(3) 

Kaliteli ayarlanabilir laptop standı

jen #1522329 
Önerir misiniz?

Bütçe 500-600 tl
(4) 

inşaat maliyeti

infected brain #1522328 
izmir de 40 metrekare alt ve 40 metrekare üst kat villanın maliyeti aşağı yukarı ne kadar olur.
güvenilir firmalar veya internet siteleri bilen var mı.
(4) 

4 kisi online 101 oynamak

duyurukullanıcısı #1522327 
4 kisi oynayasamiz geldi tablet telefon laptop hersey var ama hic kimsenin uyeligi falan yok.

Nasil yapariz.

Genelde para istiyorlar. Parasiz tabi.
(2) 

Yakın zamanda özelde et beni aldıran var mı?

mahone #1522326 
Merhaba.
Ücret öğrenmek istiyorum aslında.
Devlette olacağı yok bu işin.

Plastik cerrahi yapıyormuş bu işi sanırım. Yakın zamanda var mıdrr yaptıran? Hangi hastanede, ne kadar ödediniz?

Yüzümdeki bir et benini aldırmak istiyorum.
(1) 

excel zaman serisi tahmin sorusu

1195 #1522325 
bir zaman serisine lineer bir trend ekledim. bu trend'te fit edilen ve tahmin edilen noktalarda belirlenen rakamlar görünsün istiyorum. nasıl olur bu?


örneğin 2002-2022 yılları arası buğday fiyatları var, ben seriye lineer trendi ekledim üstüne de 2023-2024 yıllarının tahmini de bu trend yoluyla buldum. şimdi de fit edilmiş 20 yıl + 2 yıl tahmin verileri plot'ta görünsün istiyorum.
(1) 

Diafon arızası/kabloda elektrik var mı?

kablelvuku #1522324 
Üç ayda üçüncü kez bozulan diafon ile karşınızdayım. Uzun zamandır problem yaratmayan diafon, geçen sabah uyandığımda ışıkları yanmıyordu. Nu yemi nesil görüntülü dokunmatik diafonlardan. Güç olunca tuş takımında mavi ışıklar yanar. O ışıklar yanmıyor. Herhangi bir hareket de yok zaten.

Önceki deneyimlerimden, bağıntılı hat olduğu için örneğin ben güç kablosunu çıkartırsam bi üst katın da diafonunun çalışmadığını biliyorum.

Yine önceki deneyimlerimden güç kablosu olduğunu bildiğim turuncu kabloları uç uca değdirdim herhangi bir şasi almadı. Bu kabloda güç var mı elektrik var mı anlamanın bir yolu var mı ?
(1) 

Snooker - O'Sullivan vs Trump maçı

10032007 #1522321 
Şu ekran görüntüsünde kırmızı kutu içindeki 2 ve 4 neyi ifade ediyor? ibb.co
(1) 

Hangi Forum ya da Soru Cevap Sitesini kullanıyorsunuz ?

huzur benim neyime #1522320 
İstediğim şeyi tam anlatabilecek miyim bilmiyorum, ama bi' deneyeyim.

Uzun zamandır böyle portallardan uzak kaldım, hala var mı bilmiyorum ama; mesela eskiden forum.donanimhaber gibi, hızlı dönüş alınabilen forum siteleri vardı. Merak edilen, birbaşlasının başına gelmiş olma olasılığı yüksek, internette aranarak bulunamayan birşeyleri oraya yazıp canlı muhatap bulabiliyorduk.

Burası da öyle gerçi ama, daha çok kullanıcının olduğu; potansiyel olarak teknik sorulara da hızlı yanıtlar alabileceğimiz hangi siteler kaldı ayakta ?
(4) 

Kabine baklava alıyorlar mı?

electrobuzz #1522319 
Selam,

Gaziantepten gelirken sadece kabin için çantam olacak. 2 paket hediyelik baklava almak istiyorum. Bunları şehir merkezinden alsam uçağa kabinde duracak çantamın içinde sokmam mümkün acaba? Yoksa kabin olmaz mı?
(2) 

bulgaristan transit vize

rewlack #1522317 
bulgaristan üzerinden vizesiz bir ülkeye geçmek istediğimizde (kara yolu veya tren)
günlük veya transit bulgaristan vizesi alabiliyor muyuz?
veya vizesiz şekilde geçebiliyor muyuz?

bularistan ab.de ama schengende değil falan kendine has uygulamaları var diye soruyorum.
yukarıdaki sorulara net cevapları nereden bulabilirim? aradım, bulamadım çünkü.

thanks.
ve de iyi bayramlar : )
(6) 

amazondan yurt disi alisverisi

in vino veritas #1522310 
annem bir alisveris yapmis yurt disi oldugunu fark etmeden. ama sipariste kargo ucreti gorunmuyor. gonderim ve paketleme ucretsiz olarak belirtilmis. yalniz vergi vs. bilgisi de yok. zaten boyle oldugu icin yurt disi satici oldugunu fark etmemis alirken. benim aklima takildi emin olamadim, bildigim kadariyla yapilan alisverislerde tahmini bir gumruk vergisi aliniyor ve daha dusuk bir gumruk ucreti cikarsa iade ediliyor. siparis icin musteri hizmetlerine yazdigimda gumruk ucretini siz urun turkiyeye girdiginde odeyeceksiniz ve masrafi da o zaman ogrenebilirsiniz dedi. ama amazondan yapilan alisverislerde benim bildigim ayrica bir gumruk ucreti odenmiyor. bu degisti mi? gumruk masrafi odeyen oldu mu yakin zamanda? urun aciklamasinda ekteki gibi bir sey yaziyor. bu da benim dusundugumu destekliyor ben anlamadim biz urun geldiginde gumruk odeyecek miyiz odemeyecek miyiz?
(3) 

Ncap hakkında ne düşünüyorsunuz?

logisticsmanager #1522309 
Malum yeni teknolojiler sonrası euro ncap arabalarda bütün bu teknolojiler Standart olmazsa çok düşük yıldız veriyor.
En son olay dacia jogger arabaya "bunu test etmeye gerek yok sandero ile aynı araba, al sana aynı yıldız" diyince tepki almaya başladı.
En son şunu okudum ki mantıklı geldi;
www.irishtimes.com

Bir kere ikisi de aynı aksamda, o Zaman aynıdır saçma sapan bir yaklaşım. Vw bir sürü şeyi aynı kullanıyor, onlara da öyle yapılmalı bu mantıkla.

Buna ek olarak ncap insanların pahali araba almasina yonlendiriyor ama herkes alamaz diyor ki doğru.
Mantıken bugünün dacia'si 5 sene önceki bir çok arabadan çok daha iyi. Ama 5 sene önceki arabalar bugünün kriterleri ile degerlendirilmedi.

Bir başka eleştiri de bu teknolojilerin insanların daha dikkatsiz kullanmasina yol açtığı (zaten otomatik fren var vs gibi düşünmek ya da kör nokta algılıyor demek vs)

Siz ne düşünüyorsunuz? Bir öneri ncap'in teknolojiler ve çarpma testlerini ayırıp iki farklı puan vermesi bu şekilde arabaların carpma performanslarini görebiliriz. Sonuçta hangi teknoloji olursa olsun arabaya çarpıldıgi zaman önemi yok.

netflix dördüncü aranıyor

someonewalksalone #1522308 
netflix 78 liralık olan pakete ücreti bölüşmek üzere dördüncü kişiyi arıyoruz. 6 ay için toplam 117 lira peşin alınacaktır. mesaj atabilirsiniz
1 ...  ... • 988    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık