(2) 

Sokaktaki yavru kediyi eve aldim

sckxyss #1533615 
Hikayesi uzun, annesinden istemeden ayırmış oldum. Hava çok yağmurlu diye eve aldım, yarın eski yerine goturucem belki annesi oralardadir diye.
Bir kolinin içine havlu koydum ve kediyi içine koydum. Şu an rahat gibi. ŞSu koydum yanına, ne yer bilemedim. Tahminim 3-4 haftalıktır. Bir de, çişi kakasi gelirse ne yapacak? Olduğu yere yapar mı?
Her türlü öneriye açığım. Teşekkürler.
(2) 

Süresi dolmuş pasaport kimlik yerine geçer mi

lenin benim amcam olur #1533614 
Yarın yüksek lisans mülakatım var. Kimlikle gelin diyor. Kimliğim kayboldu dün. Süresi dolmuş pasaportla alırlar mı ki?
(6) 

bir arkadaşım..

legalize marijuana #1533612 
netflix izleye izleye mi böyle oldu bilmiyorum ama bir arkadaşım liseden beri tanıdığı en yakın arkadaşından (hemcinsinden) hoşlandığını söyledi.

bunlar da birbirlerinin evine falan sürekli çift olarak giden tipler; biri 6 yıllık biri 3 yıllık evli.

öğüt almak için de yazmıyorum da ne bileyim, silerim duyuruyu yorumları merak ettim.

8 Aylık Macbook Pro 8 gb ram 512 gb disk 13 inç ekran

soper #1533611 
Nerdeyse hiç kullanmadım. Yanında magic maausu daberaber vereceğim. İkisinin şu an toplam sıfır fiyati 30k ama ben 21k ya satıyorum.

En ufak bir yerinde çizik ezik göçük yoktur. Fotoğrafları daha sonra ekleyecegim ama aklinizda soyle hayal edin hicbir yeri cizilmemis zarar gormemis ve toplan 6-7 kere birer saatliğine kullanılmış

Sehir: Malatya
Burda arkadaşınız varsa gelsin her seyini gönül rahatlığıyla kontrol etsin. Her yere gösterebilirsiniz. Adima faturalı ve kutulu garantili
(2) 

Umman (Maskat) Transit Vize İstiyor mu ?

tss #1533608 
Duyurunun gezginleri selam,

Oman Air ile Muskat aktarmalı bilet aldım, transit vize isteyip istemediğinden emin olamadım. Bilgisi olan var mı ?

Çok teşekkürler.
(3) 

Kendiliğinden çalan zil

sacrilegious #1533604 
Herkese merhaba, ayda 1-2 kez kapı zilim çalıyordu kendiliğinden çok önemsemiyordum ama bugün iki kez bu şekilde çaldı. Sebebi ne olabilir ki?

Birileri yanlışlıkla çalıyor desem kapıyı açtığımda apartmandaki sensörlü ışık kapalı oluyor bu ihtimali eliyorum o sebeple. Pille çalışan ziller böyle saçmalıyor mu acaba zaman zaman, başına gelen oldu mu?

Teşekkürler
(4) 

kopan kayışı birleştirme

supergirl #1533600 
merhaba arkadaşlar.

tl dr; ağır bir panjuru taşıyan iki kayış nasıl birleştirilir?

uzun versiyon: bugün penceremin panjurunu açarken kayış koptu ve panjur komple kapandı. kayışın makarası altta kolay ulaşılabilir durumda, mekanizma üstte ve açılması imkansıza yakın. işin güzel tarafı kopan kayışı üsttekı makaradan çıkarmayı başardım ve 30-40cm kadar dışarda şu an. eh panjur da kapalı olduğuna göre mekanizmayı açmaya gerek yok. iki kayışı birleştirebilirsem bu iş tamamdır gibime geliyor. çğnjğ bağlantı noktası hep orada kalacak mantıken.

panjur bayağı ağır bir arkadaş. sağlam olması lazım.

kayış şöyle bir şey: www.amazon.de

yani mantıken oradaki metal parça işime yarar ama sadece onu bulamadım. bunu da alırdım ama yaşadığım yere gelmiyor.

bana ne lazım? ne diye aratmalıyım? ya da başka bir yöntem var mı bildiğiniz?

teşekkürler şimdiden.
(3) 

Eski arabayı satmadan yeni araba almak

i am a legal alien #1533597 
Merhabalar, Elimde bir araç var ancak eskisini satamadığımdan yenisini alamıyorum. Malum araba piyasası durgun. Biraz daha beklersem de istediğim araba artacak diye korkuyorum. 300 bin tlye ihtiyacım var yenisi için. Eski arabanın satılmasını beklemeden 3 ay ertelemeli kredi alıp arabayı 3 ay içerisinde satmak mantıklı mı sizce? Başka aklınıza gelen bir fikir var mı? Teşekkürler.
(7) 

Gürültü azaltan kulaklık

senolll #1533596 
Merhaba,

Noise canceling özellikli, kafa bantlı kulaklık tavsiyelerinizi alabilirim.
Kablosuz, şarjı uzun giderse güzel olur.

Teşekkürler
(7) 

Arabanın yıllık periyodik bakımında hangi parçalar değişiyor?

ayseee #1533593 
Hava filtresi, polen filtresi ve yağ filtresi kesin değişiyor mu?

2.el aracımı geçen sene aldım 3.000 km yaptım, benden önceki sahibi bakımını geçen sene ekim ayında yetkili serviste yaptırmış. ben 1 yıldır kullanıyorum 3.000 km yaptım. haftaya sanayide ustaya götürmeyi düşünüyorum ilk defa bakım yaptıracağım için bilmiyorum.

internetten orjinal renault clio bakım seti buldum. bunu alayım mı? 600 tl.
www.renaulttoptancisi.com

yan sanayi filtreler var gördüğüm kadarıyla 200 tl fiyatı var. arada 400 tl fark var. yan sanayi alırsam ne oluyor arabaya kötü şeyler mi oluyor?

Hava filtresi, polen filtresi ve yağ filtresi kesin değişiyor mu?
(3) 

haftanın 3 günü ağırlık çalışmak hangi seviye egzersiz?

we are floating in space #1533590 
haftanın 3 günü dambıl ile kol, omuz, bel çalışmak bunlardan hangisi ile adlandırılır? not: program 1-1.5 saatlik.

-hafif egzersiz
-orta seviye egzersiz
-ağır egzersiz
-aşırı yoğun egzersiz
(2) 

sinan erdem - esenler otogarı

borat #1533589 
sinan erdem'den esenler otogarına nasıl giderim ne kadar sürede giderim?taksi ne kadar sürede kaç lira tutar?
(5) 

Github/yazılım vs

kisa #1533588 
Merhabalar,

Dışarıdan bir yazılım şirketi ile anlaşıldı ve bunlar kodları github a koyacaklar. Gerektiğinde bugfix ya da yeni geliştirmeler olacak ve periyodik olarak uodate yapılıp versiyonlanacak.

Soru şu,
Bu adamların github a koydukları kodların benim istediğim özellikleri karşıladığını nasıl anlarım?
İlla kendim o kodu alıp derleyip çalıştırıp bakmam mi lazım?
(6) 

evin içi aşırı sıcak

cannsuu #1533587 
evim güney cephe en üst kat. evcil hayvanım olduğu için sürekli camları açık tutamasam da olabildiğince cam açmaya çalışmama rağmen aşırı sıcak oluyor, özellikle son bir haftadır evde durmak işkence.dışardan daha sıcak oluyor. öneriniz var mı evin serinlemesini sağlamak için?
(9) 

full hd deyip 720p televizyon satmak

''' #1533584 
sunny'nin bi televizyonu var, indirimdeyken bi yerden alınmış. kutusunda falan her yerinde full hd 1080p olduğu yazıyor. bütün satış sitelerinde falan da özelliklerinde full hd 1080p falan yazıyor. ancak katiyen full hd değil, 720p televizyon.

sunny'ye mail attım model numarasını söyledim tv'nin teknik özelliklerini iletebilir misiniz dedim, satış yapılan yerler hatalı yazmıştır belki, üretici firmada en doğrusu yazar herhalde dedim. ürün özellikleri pdf dosyası gönderdiler ve onda da 1080p yazıyor. ama değil işte. full hd falan değil.

sorum ise, böyle yanıltıcı bilgi ile ürün satmak suç değil mi? dandik de olsa ucuz da olsa ulusal çapta bir marka/şirket sonuçta. nasıl yapabiliyorlar böyle bir şey?

Kindle, kobo tarzı ekitap okuyucu

disneyplus #1533583 
Özellikle korsan pdf ve ekitap atıp göz yormadan okuyabileceğim sağlam 2. El bir ekitap okuyucu arıyorum. Bütçem çok yüksek değil. Elinden çıkarmak isteyen var mı? İzmir içi tercihim.
(1) 

Kesintisiz Güç Kaynağı - UPS

makedon #1533580 
Elimde çok sayıda eski UPS var. Çalışıp çalışmadıklarından emin olmak istiyorum.

Öncelikle içlerini açıp akü veya devrede patlak çatlak var mı diye bakacağım. Eğer sağlam görünüyorsa prize takıp test edeceğim.

Bu aşamada ölçü aletiyle vs ne tür bir kontrolde bulunmam gerekir?

Çıkışında 220V var mı diye bakacağım.Cihazlar eski olduğundan pek özellikli bir göstergeleri yok. O sebeple kendim anlamam gerekiyor.

Teşekkürler...
(10) 

uzun yolculukta arabada bulunması gerekenler

karsiyakaliyiz #1533575 
herkese selamlar,

cumartesi günü araçla istanbuldan yola çıkarak selanik-üsküp-priştine-prizren rotasını araçla gezeceğiz. yeşil sigorta yaptırıldı.

uzun yolda arabada bulunması gerekli şeyler varsa bilmek isterim, ilk defa bu kadar uzun bir araç yolculuğuna çıkıyorum o yüzden tedirgin oldum.
(1) 

İsim değişikliği sonrası tapuda mükerrer kayıt oldu

chicha_v2 #1533573 
Annemin birkaç sene önce adı değişti mahkeme kararıyla.

Şimdi tapu kayıtlarına baktığımda hem eski hem yeni adıyla kayıtlar var. Ve bu kayıtlardaki hisseler başka başka ağırlıkta.

Web tapu'da onlarca tapu var, bunları tek tek mi düzelttireceğiz? Tapuya gitsek daha hızlı olur mu dilekçeyle falan?
(8) 

kiracıyı çıkarmak için nasıl bir yol izlemeli

wonnka #1533571 
kiraya verdiğimiz bir sobalı evi, birikmişimizle tadilat yaptırarak doğalgazlı haline getirerek kiraya vermeyi düşünüyoruz.

kiracıyı çıkarmak istiyoruz ama kötü biri gibi gözükmek istemem, bir dinleyin;

kiracı 10. yılını dolduruyor. hesaplarıma göre kiranın yıllar içinde üfe-tüfe ye göre zamlı hallerine baktığımda bu yıl ödediği miktar, 2018'de olması gereken miktar, 4 - 5 sene geri fiyatından kira alıyoruz gibi bir şey.

kısacası neredeyse 3-4 kat daha ucuza kirada oturuyor kiracı. biz kimseyi 10 sene boyunca üzmedik. gözümüz de olmadı, sözümüz de ama maddi olarak bizim ailemiz sıkıntıya girmeye başlayınca artık bu konu bize yük olmaya başladı anlayacağınız.

buraya doğalgaz döşenince adama senden olması gereken fiyatından 1500 lira daha az alalım bile desek. buranın kirasını bunca yıl düşük aldığımız için kiracıya göre fiyatı bir anda uçacak ve yuh diyecek çünkü. 10 sene boyunca yaptıklarımıza bakmadan adam yüzde kaç arttırıyorsunuz insafınız yok mu der.

neyse 10 yılı dolduğu için artık ömrümüzü de vermeyelim diye miladının dolduğuna karar verdik, zaten kendisi de evi satıyor musun diye sorup durduğundan durumunun sandığımız kadar kötü olmadığını da anladık zaten. kiracıyla konuştuk kiracı çıkarabiliyorsanız çıkarın ihtar atarsınız minvalinde konuştu gibi.

sorum şu:

o kadar anlattım anlattım da 10 yılı dolduğu için ihtar çekerek çıkarmak mı ? yoksa tahliye taahhütnamesini kullanarak icraya vermek mi mantıklı olur ? nasıl bir yol önerirsiniz ?

10 yıl önceki imzasına göre 1 aralık da kira başlangıcı olmuş. 3 ay öncesi oluyor işte 1 eylülden önce ihtar çekmeli doğru mudur ?

hem tahliye taahhütnamesi hem 10 yıl dolduğu için ihtar çekmek nasıl olur ikisi birden ?

ya da tadilat yaptıracak olmak da haklı bir sebepmiş ne dersiniz?

bir de insanların fikirlerini duymayı ve bunun üzerinden analiz yapmayı seven bir insanım, fikirlerinizi de alabilirim.

şimdiden teşekkürler

edit:imla
(1) 

istanbul'da ayakkabı tamiricisi/lostra

avamys #1533570 
işini iyi yapan bir yer önerebilir misiniz? tabanı çıkmış bir trekking ayakkabım, eskimiş ve bakıma ihtiyaç duyan sneakerlarım, botlarım var. tercihen anadolu yakasında.
(1) 

Araba şemsiyesi gerçekten işe yarıyor mu? Özellikle dolu için?

winston insani #1533569 
Merhabalar

Bu araba şemsiyeleri gerçekten işe yarıyor mu dolu için mesela?

Fiyatı absürd geldi biraz da 3600 TL demişler.

www.trendyol.com
(5) 

Poliklinikler neden 3te kapanıyor ?

freebird5406_2 #1533567 
Bugün hastaneye gittim nöroloji polikliniği 3te kapandı doktor gitti dediler
(4) 

Elektro gitar tavsiyesi

schimsonique chaiselongue #1533565 
Merhaba

Kendi çapımda bir süredir elektro gitar çalıyorum. Replika bir stratocaster'ım var 13 14 yıldır. Amfi olarak ufak bir katana kullanıyorum. Yeni bir gitar alma fikrim var.

Tamamen estetik sebeplerle les Paul cok hoşuma gidiyor.

Genelde tool dinliyorum/çalıyorum. Soen çalmaya çalışmak hoşuma gidiyor. Ağırlıklı olarak duymak istediğim sound bu şekilde.

Pedal kullanmıyorum, katana'nın clean'i distortion'ı yeterli oluyor.

6 7 bin gibi bir butcem var. Ancak alacağım gitar konusunda karar veremiyorum. Asagida linkini vereceğim model hoşuma gitmis olsa da bu neden 7000 hiçbir fikrim yok.

Bu konuda sizden destek bekliyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Cok tesekkurler.

www.google.com
(2) 

HDMI kablo önerisi

liberal #1533564 
Playstation hdmi kablosunu monitöre taktım, yeni bir hdmi kablo alacagım.

PS 4 için hdmi kablo önerisinde bulunabilir misiniz.

300 TL bir kobloya vermek istemiyorum.
(3) 

Upwork'te ilk defa iş yapacağım bir sorum var

Ranchoddas #1533563 
merhaba arkadaşlar, upwork'ten ilk defa biriyle anlaşıyorum. bana

"Can you please send me a quote and I will start the contract?"

yazdı. ne yapmalıyım? Quote nasıl gönderiliyor bilen var mıdır? (işi yapacak kişi benim)
(1) 

Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde geçen cümle de ne anlatmak istiyor ?

ampirikukumil #1533562 
merhaba,

filmi birçok kişinin izlediğini tahmin ediyorum. Filmde Ercüment Çözer'in söylediği replik "İzmir İktisat Kongresinden beri her devir bizim zaten. Bazıları anlamakta güçlük çekiyor."

Burada ne anlatmak istiyor tam olarak ?
(11) 

Banka tavsiyesi

encokbenisevinnolur #1533561 
Şöyle acayip bir sorun yaşadığım için başka bir banka kullanacağım:
www.eksiduyuru.com

Telefonumda bir sorun olmadığı ortaya çıktı ve nihayet şubede 2 saat sıra bekledikten sonra çözüldü üstteki soruda anlattığım sorun.

Özetle, dijital güvenlik prosedürleri delirtmeyecek, gündelik işler için kullanacağım bir banka arıyorum.

Dijital güvenlik prosedürleri delirtmeyecek derken, mesela yarım saat kadar isbank cep şubesinde yüzümü tanısın diye uğraştım olmadı, şifre alamadım. Ya da yukarıda anlattığım garanti'deki olan gibi bir şey olmasın.

Akbank, iş Bankası ve garanti dışında hangi bankayı önerirsiniz
(4) 

M1 air 16gb ve hediye aiprods

Weeze3r #1533556 
Selamlar, intel macbook pro bilgisayarımı satıp m1 16 gb ram air almayı düşünüyorum. Yanında hediyesi ile beraber iyi bir teklif gibi duruyor. 23.000 tl civarı.
Malum sitede 2.el 16 gb ram olanlar 20k civarı ve çok mantıksız geldi bana. Sizin tavsiyeniz nedir acaba?
(1) 

izmir'de temizlik şirketi

Phoebe #1533554 
ofis temizliği için İzmir'de önerebileceğiniz temizlik şirketi var mı?

edit: ofis bayraklı'da.
(1) 

son seçim yasasına göre durum nedir?

avatar is back #1533551 
ittifaka giren ama %7'yi aşamayan parti yine de vekil çıkarabilecek mi? sanki bunu da engellemişlerdi?

Kayıp Kedi - Beşiktaş Sinanpaşa civari - Chinchilla

flexin #1533545 
Arkadaşlar Merhaba,

Temmuz 2016'da sahiplendiğimiz gözümüz gibi baktığımız Kamil'imiz kayıp. Şehir dışında olduğumuz sürede Beşiktaş Sinanpaşa'daki kardeşimin evinden kaçtı. 3 gündür sokakta olduğunu düşünüyoruz. Saklanmayı seven ama çok da korkan bir kedidir. 100 metre yolculukta deli gibi ağlar, kucağımızdan inmezdi. Şu an perişan durumdadır.

Duyan gören varsa lütfen bizimle irtibata geçsin,

Oğlum ügnlerdir Kamil'i çok özledim diye sayıklıyor. 3,5 yaşında ve ona bu durumu nasıl açıklarız bilmiyorum. Perişanız, lütfen oğlumuzu bulmamıza yardım edin.

telefon: 0542 737 37 42

not: mod'lardan ricam, bir süre duyurumun üstte kalmasıdır.
(24) 

Ücretli öğretmenlik neden var?

akhenaten #1533544 
Bunun çıkış tarihini, sürecini nedenlerini hatırlamıyorum ben. Sadece birden bunun bir sorun olarak konuşulmaya başlandığını hatırlıyorum.

Hali hazırdaki öğretmenlerin ataması neden yapılmıyor ki? İnsan kaynağı var sonuçta.

Mantıken aklıma zorunlu hizmet bölgelerinde boş kalan kontenjanlar olduğu için gibi nedenler geliyor ama ücretli öğretmenlik baya da yaygın bir şey oldu sanırım, sadece öyle ücra yerlerde var gibi bir şey kalmadı diye biliyorum.
(4) 

Hangi modemi alayım?

ananiyimioguz #1533543 
İki seçeneğim var. İkisi de aynı gibi duruyor karar veremedim.

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com
(2) 

turkiye'de duzgun calisan bir arama motoru yok mu?

buenosdias #1533542 
google copluge donmus.
bing'i cok ovmusler. denedim. o da ayni bok.
fb maci ne zaman diye aratiyorum. ilk sayfa milliyet, sabah, hurriyet'in clickbait sacmaliklariyla dolu.

yok mu turkiye'de duzgunce calisan bir arama motoru?
(2) 

Arsa satış işlemi

prole #1533540 
En kolay ve hızlı nasıl olur? Noterden mi yoksa tapudan mı? Ne kadar sürer?
(5) 

Rodos'a gidilir mi?

chicha_v2 #1533539 
Milas'tayız şu an. Vizemiz var.

Bodrum'dan Kos'a feribotlar var ama denize burada da giriyoruz istediğimizde. Kos'ta yapacak çok bi şey de yok gibi gezecek yer vs.

Fethiye'den Rodos'a feribot varmış. Rodos merak ettiğim bir yer aslında. Buradan Fethiye'ye 2 saat araba yolculuğu sonrası arabasız gitmeyi düşünüyorum. Arabaya ihtiyaç olur mu ada içinde?

Adada neler yapılır, nerelerde kalınır?
(2) 

kpss başvuru merkezi

nick bulamadim #1533537 
güncel fotoğrafım olmadığı için başvuru merkezlerinden başvurmam gerekiyormuş. listeye baktım ama çok az yer var. birçok liseden başvuramıyor muyduk?

www.universiteyurtlari.com
(5) 

Kimyasal kokan baza ve başlık

kirmizi_oje #1533534 
Merhaba,
1 ay önce yataş firmasından baza ve başlık satın aldık. Gelen ürünlerde çok ağır bir kimyasal kokusu var ve bu nedenle yatağı kullanamıyoruz. Kaç kere aramamıza şikayet etmemize rağmen konuyla ilgilenilmedi. Teknik servis adı altında baza ve başlığı koklaması için gönderilen kişi de koku almadığını söyleyip gitti. 1 aydır full havalandırdığımız halde kimyasal koku devam ediyor ve iade almayacaklarını söylüyorlar. Tüketici haklarına ve cimere yazdık ancak henüz dönüş olmadı. Baza alıp koltukta yatmaya devam ediyoruz. Nasıl bir yol izlememiz gerekir sonuç almak için benzer tecrübe yaşamış olanlar var mıdır?
(9) 

apartmanda köpek beslemek yasakmış

kibritsuyu #1533532 
daha önce de bahsetmiştim. babam rahatsızlandığı, köpeğe bakamayacağı ve huzurevine yerleşeceği için köpeğini ben aldım, ben bakıyorum.

ama apartman yönetim planına göre apartmanda köpek beslemek yasakmış. tüm kat maliklerinin oy birliği gerekiyormuş (ki böyle bir şey imkansız).

"Köpeğin 15 gün içinde apartmandan gönderilmesini, aksi halde Yargıtay içtihatları da var, kolluk güçleri marifetiyle dairenin boşaltılacağının ( yeni bir mahkeme kararına ihtiyaç yok.) bilinmesini isterim."

diyor yönetici.ne yapabilirim? benim yapabileceğim bir şey yok mu? haklarım yok mu?

karşı komşu kapıda gürültü yaparsa, bir de kapı çalınınca 3-5 kere havlayıp susuyor, başka da bir zararı yok hayvanın. bir tek dün ilk defa 2 saat kadar yalnız kaldı evde, 2 saat boyunca havlamış. ama daha 10 aylık, ona da alışacağını tahmin ediyorum.
(2) 

skype çok güç gerektiriyor - mac

biseysorcaktim #1533529 
skype'ta kameralı görüşme yapmak eziyet olmaya başladı son günlerde. çok fazla bellek tüketiyor, ısınıyor, fanı fazla çalışıyor. kameralı görüşme yaptığım diğer plaformlarda sorun yok.

nedir bunun hikmeti ve nasıl çözerim? internette yer alan bir kaç çözümü denedim sanırım pek fayda etmedi.


i9 macbook pro, son sürüm.
(1) 

Kesin olarak karar verildi, ne demek?

ya ben lan neyse #1533528 
ben koronayla ilgili bir idari para cezasına itiraz etmiştim. sulh ceza mahkemesi 9 ay sonra karar verdi. beni haksız bulmuşlar ama yediğim cezayı da fazla bulmuşlar.

kararın en sonunda "kesin olarak karar verildi" yazıyor. bu ne demek? karara üst mahkemeye itirazda bulunamayacak mıyım?

çünkü ben 2 tane ceza tutanağını imzalarken ikisinde de kaymakamın imzası yoktu. ama kararda "imzanın olduğu anlaşılmıştır." yazıyor. çünkü kaymakam mahkemeye kendi tutanağını gönderirken imza atmış. ben davayı açtıktan sonra bunu fark edince ek bir dilekçeyle bunu da belirtmiştim ama sanırım okumamışlar bile. zaten o arada hakim gitmiş, başka bir hakim tayin olmuş, kararı da o vermiş. bendeki tutanakta da hala kaymakam imzası yok. mahkeme onu dikkate almamış.
(1) 

Kiracı-Ev sahibi arasındaki uyuşmazlıklar hk.

erty_ksk #1533527 
Kiralama başlarken imzalanmış tarihsiz tahliye taahhütnamesi ile kiracının çıkartılması mümkün mü?
Dava yoluna gidilebilir mi?
Dava süreci için nasıl bir itirazda bulunulması gerekir?
%400 kira artışı isteyen ev sahibi nereye şikayet edilir? yaptırımları nedir?
Elinde tahliye taahhütnamesi var diye her istediğini yapabilir mi?
Bu kapsamda itiraz edildiğinde dava ne kadar süre sürüyor?
Aynı apartmanda 12 kiracısına birden aynı şekilde icra yolu başlatmış ev sahibinin bu tahliyeleri davaya gitmeden ya da giderek kazanma şansı nedir?
Konuyla ilgili bilgisi olan, tecrübe etmiş, avukat olan varsa bilgilerinize ihtiyacımız var.

Sahibinden Acil Satılık Fiat Grande Punto Dizel

adventchant #1533525 
Merhaba, sıfır araç alacağımdan dolayı punto aracımı satışa cıkarıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim temiz bir araç. Fiyatı uygun tuttum.

www.sahibinden.com

kentsel dönüşüm kredisi

cellssss1 #1533523 
arkadaşlar evimiz yakında kentsel dönüşüme girecek. tapu babamın üzerine. ama kendisi 70 yaşında. emekli maaşı var ama kredi çıkmayabilir. babam, annem ve iki çalışan çocuk aynı evde yaşıyoruz. biz çocukları olarak aynı evde yaşadığımız için kredi çekebilir miyiz? eğer çekebilirsek, krediyi çekenin gelirine oranla mı verirler yoksa evdeki toplam gelirin oranına göre mi verirler. yani biri kredi çekecek. evde yaşayan diğerleri de çekilen krediye imza karşılığında ortak olacak. lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin.
(10) 

Garsona rezil olmuş muyumdur?

signore #1533521 
Dün iș çıkışı bir şeyler yiyip içelim dedik kız arkadaşımla. Ortak bir şeyler aldık ortada 2 tabak olarak fast food yemekler, 2 tabak da önümüzde boş, oradan alıp yiyoruz, yanında da bira içiyoruz bar tarzı bir yer ama genelde yemek de yeniyor yani.

Kız arkadaşım erken bıraktı ben tek başıma devam ediyorum. Çok az yemek kalmışken telefonum çaldı bir arkadaş aradı lafa tuttu yiyemedim. Ortadaki tabakların birinde 2 tane kajun, diğerindeyse 2 tane parmak patates kalmış. O zaman sayıları bilmiyorum. 10 dk falan telefonla konuştuğum için kaldı onlar ama yiyeceğim yani kapatınca. Neyse garson geldi baktım hamle yaptı, devam ediyorum dedim ama sadece patates tabağına hamle yapmış adam. Kajunlar büyüktü ama patatesler klasik 2 parmak patates kalmış. Ben de bi yandan telefonla konuşmanın gerginliği vs. devam ediyorum falan dedim sonra baktım 2 tane kalkış elimle alıp patatesleri kajunların yanına attım. Telefonu kapatınca da gömdüm bunları.

Şimdi benim asıl derdim kajunlardı. Adam hamle yapınca tüm tabakları alacak sandım. Patateslerin de 2 tane olduğunu bilmiyordum. Temel olarak kajunları ve 2'den fazla olduğunu düşündüğüm patatesleri korumak için düştüğüm durum: 2 patates için "devam ediyorum" demek. Rezil oldum hissine kapıldım da yaptığım yanlış bir şey mi? Tabak tamamen boş olmadığı sürece sormadan alması yanlış değil mi?
(2) 

Cüneyt Arkın- Ayrı Dünyalar filminin tamamı

yirmibesonbes #1533520 
karakter olarak "Fırtına Kemal" var, fakat youtube da babanın oğlu filmi çıkıyor fakat o film değil aradığım filmden bir kesit şöyle;
www.youtube.com
gece gece aramaktan yoruldum
(7) 

Üniversite sınavında aynı puanı alan ikiz haberi kolpa mı?

gezegen olan pluton #1533519 
Haber aşağıda güya tek yumurta ikizleri sınavda aynı neti, aynı puanı, birer farkla sıralama yapıyorlar. Aynı okulu aynı bölümü kazanıyorlar, ama haberlerde hangi okulu hangi bölümü kazanmışlar belli değil, aynı puanı almak için neredeyse aynı yanlışları doğruları yapmak gerekir, bu da bana çok zor bir ihtimal geliyor.

Haberde gösterilen sonuç belgesi croplanmış ss. çok kolpa gibi duruyor, değil mi?

www.sondakika.com
(7) 

Eylül 2019 da oturmaya başlayan kiracıya tefe TÜFE zammı yapılsaydı

Cezcez #1533517 
Bu sene de yine Tefe TÜFE zammı yapılacak. Ne kadar olurdu?
Google çözemedi problemimi.
(1) 

Halıya akan pil lekesi

metos #1533516 
Nasıl cıkar daha da yeni yıkatmıştım tekrar göndermek istemiyorum. Bulaşık makinası parlatıcısı denedik leke daha çok yayıldı.
Cevaplar icin simdiden teşekkürler.
1 ...  ... • 864    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık