erkek kedimi kısırlaştırmaya götüreceğim yarın veterinere. 6-7 aylık civarı.

çok korkuyorum dostlar midem ağrıyor :( pet forumlarını falan okudum kedisini kaybedenler olmuş, sıkıntı girdi içime. kendimce bahane bulmaya çalışıyorum vazgeçmek için.

veteriner akşam sekizden sonra yemek verme dedi. başka da bir şey yapmaya gerek yokmuş. bu bulduğum en iyi veteriner bir saat yol gideceğiz ilçede yaşadığım için.
neye ihtiyacı olur, ne gibi önlemler alayım önerilerinizi bekliyorum.

geri dönüş yolunda uyanırsa arabada çok mu kötü olur acaba? uyanınca hemen mamasını vereyim mi ne yapayım? havlu falan alayım mı ki yanıma? kutuyla ilk defa taşıyacağım. içine bir şey sermeye gerek var mı? vetden şu ilacı al falan diyeceğiniz bir öneriniz var mı?

bizim için dua edin ne olur :'(

 

Allah allah şaşırdım o yazılarınları duyunca, zira erkek kedi için çok basit bir işlem.
Benim kedininki 20-30 dakikaya tamamen bitip uyanmaya başlamıştı bile.
Eve gelince akşama kadar uyudu, sonra tuvaletini filan da normal yaptı gece de yemeye su içmeye başladı ve hiçbir sıkıntı çıkmadı.
İlk eve gelince sersemlikle biraz yalpalıyor ama 2 saate filan tamamen geçmişti o sersemliği de.

benim kedide görünür dikiş yoktu hepi içten atılmıştı yakalık da takmaya gerek kalmadı.

neferkitty

merak etmeyin sorun çıkmaz. usta bir cerrahsa 20 dakika içinde kediniz prenses olacaktır. ayrıca ameliyat sonrası elizabeth yakalığı kesinlikle olsun, ameliyat yeriyle uğraşmasın kediniz.

geçmiş olsun şimdiden.

teknikekip

Merak etmeyin, söylenmiş zaten erkek kedi için çok basit geçiyor bu ameliyat. kutunun içine havlu mutlaka koyun bence, benim kısırlaştırdığım bir erkek kedi ameliyattan sonra çişini tutamadı 2 kez, bir kez kutunun içine bir kere de evde yaptı. o yüzden eve getirince de bulunduğu odadaki halıları kaldırmanızı öneririm :) birkaç saat içinde tamamen kendine geliyor zaten. geçmiş olsun :)

saçdemeti

ya çok basit, hiç büyütmeyin gözünüzde.

Absinthe75c

Hiiiç bişicik olmaz. Erkek kedilerin operasyonu çok basit, hemen de toparlıyorlar bir iki güne. Benim kedileri veteriner evde, masanın üzerinde kısırlaştırdı :)

buff

dişi kedilerin bile o kadar ağır geçmezken erkek kedilerinki çok daha kolay. merak etmeyin hiçbişi olmaz

sta

Yarın ben de kisirlastirmaya götürüyorum. Erkek, bugün doğum günü. O kadar basit bir ameliyat ki evde anestezik olsa ben bile yaparım. Korkacak bir şey yok.

Benim endişem çocukları olmadan kisirlastirdigim için biraz vicdanen rahatsiz hissetmem. Ona bunu yapmaya hakkim var mi diye düşünüyorum. Yarın bakacak, topislerin yerinde olmadığını görecek. Belki bana küsecek. Bilemiyorum. Birazdan ben de duyuru açıp olayın psikolojik yönünü (hem benim hem kedimin) soracaktım.

Lim5

Lim5 hiç öyle düşünme. Öyle düşündüğün anda sokakta açlıktan, susuzluktan, kötü koşullardan dolayı ölen hayvanları düşün. Hayvan populasyonu aşırı çok zaten, yenilerinin gelmesi diğerlerinin şansını azaltıyor hem survival açısından hem de yuva bulma açısından.

Geçen bahar bizim apartmanın etrafında 15 yavru vardı. Sadece 1 tanesi hayatta şu anda.

buff

erkek kedi için endişelenmeye gerek yok. çok ufak bir operasyon. neredeyse dikiş bile yok. çok çabuk iyileşiyor. önemli olan antibiyotik iğnelerini tam yaptırmak ki mikrop kapmasın. ilk gün ilaçlardan sersem olabiliyor. gidip köşede, kıyıda yatmak istiyor. gözünüzde ayırmayın. beraber yatın ilk gün.

operasyonlar artık eskisi gibi değil. ben 1 hafta önce dişi yavrumu kısırlaştırdım. ufacık bir ameliyat izi var. eskiden boydan boya keser dikerlerdi karınlarını.

mea maxima culpa

Mart ayında yapılacak iş mi...
yazıklar olsun.

@Lim5 düşünecek bir şey yok, hakkın tabii ki yok.

emcekare olmadi einstein olsun bari

halk arasında yanlış bilinen bir konu hakkında bilgi vermek için kediler sadece mart ayında kızgınlığa girip çiftleşmez.

eğer kedinin sağlığı yerindeyse ve havalar da uygunsa her zaman kızgınlığa girer ve çiftleşir.

o yüzden aman mart ayını geçirelim, kısırlaştırmaya gerek yok gibi düşüncelere girmeyiniz.

mea maxima culpa

Satin ol seni kısırlaştırmayacaklar

Sskywalkeremre

@lim5
o konuda benim içim daha rahat çünkü tek gözü kör, bulduğumda çok kötü durumdaydı. mecburen eve aldım. dışarıda yapamayacağından eminim. zaten kendisi de çok korkuyor dışarı çıkmak istemiyor.

yue

@mea
antibiyotik iğnesinden bahsetmedi veteriner kısırlaştırdıkdan sonra mı yapılacak?

yue
1

mobil görünümden çık