Değerli dostlar soru başlıkta özetle; sesimin radyocu sesi olduğuna dair bir çok duyum alıyorum etraftan ve bunun üzerine küçük bir gelir elde etmek adına seslendirme / dublaj yapmak istiyorum.

Sinema ve Televizyon öğrencisiyim fakat piyasada binlerce cast ajansı var. Ne yapılmalı nerelere başvurulmalı ?


 

hiç baslama çok yanlıs bir yerdesin. sesinin güzelliğinin falan bir önemi yok ilk olarak. ikincisi bu meslekte para yok. babadan kalma bir servetin, milyonlarca bos saatin, bolca sansın ve insan üstü bir sabrın yoksa hemen kaçman gerekiyor. hatta bunlar varsa bile kaç daha düzgün bir is bul. ayrıca mevcut bir isin varsa bu isi yapman imkansız gibi bir sey. tüm vaktini bu alana yönlendirmen gerek.

bunu 3 sene önce sorsaydın senin hevesinin onyüzbinmilyon katıyla cevap verir sürdür sonuna kadar derdim. su an bu meslekten nasıl kaçabileceğimin planlarını yapıyorum. tekrar yazayım, hatta büyüteyim, "SAKIN BU İSİ YAPMAYA KALKMA!".

ha illa yapıcam mı diyorsun? cast ajansları bir ise yaramaz yeni baslayan birisi için. seslendirme stüdyolarına ulasıp yeni baslayan kisilere yaklasımlarını öğrenmeli, bol bol stdüyoya gidip kayıt izlemeli ve çokça da çalısmalısın. ayrıca diksiyonun, türkçeye hakimiyetin düsükse ilk basta çok zorlanır ve büyük ihtimalle de hiçbir rolde görev alamazsın.

ufukcel

Kimin ne istediği, neyin 'para ettiği' belli değil.
Basit bir örnek vereyim; benim oldum olası diksiyonum, tonlamam iyidir. Okurken, konuşurken kesinlikle harf yutmam. Senin gibi bende hevesliydim bu işe, üniversitede de radyo tiyatrosunu görünce koştura koştura gittim hevesle. Okuyorum olmaz diyor, okuyorum yuvarla kelimeleri diyor. Bende de alışkanlık net okurum. Sonra geldi arkadan tikinin bir tanesi ağzını yavşata yavşata bana 'öğretmeye' kalktı. Kan tepeme çıktı, yürüdüm gittim.

Bunu örnek olsun diye anlattım. Her zaman diksiyonu düzgün olan makbul olmuyor.

air

benim duyduğuma göre de çok pis sektörmüş.
mesleğin eskileri bile paralarını doğru dürüst alamıyolarmış.
bu sektör neden böyle bilen var mı?

titiraprap
1

mobil görünümden çık