(11) 

QR kod kullanıyor musunuz?

Hendrix'e tapan adam #1328242 
malum her yerde var, merak edip baktığınız oluyor mu
(4) 

balıkçı yaka kazak

Hendrix'e tapan adam #1327915 
saçları omuzlarında bir erkeğe yakışır mı? yoksa kötü mü durur. dalgalı saçlı az kirli sakalı var.
(2) 

Dizi bulmaca

Hendrix'e tapan adam #1323667 
topu topu 3-4 dizi izlemiş bir insan hayal edin. izledikleri black mirror, sense8 ve maniac. sizce sıradaki ne olmalı?

polisiye ve marvel sevmiyor.
(7) 

Dolardan çok etkilenen tütüncü

Hendrix'e tapan adam #1321548 
Evime yakın bir tütüncü var ne zaman gitsem 5 lira zam geliyor. tabi almayıp sinirle çıkıp 2-3 kilometre ötedekine gidiyorum o da bir hafta gecikmeli zama başladı. bugün öğrendimki semtteki 5 tütüncü de bunlara aitmiş. tipleri görseniz neyse o başka konu. her defasında aynı kelime 'dolar abi'. mecburiyetten 45 lira verdim ve artık buna dur demek adına bir yerlere şikayet edesim var, var da adamlar şirket olmuş buna izin verenler farkındadır herhalde.
(1) 

Kabine çekim ekipmanı sokma

Hendrix'e tapan adam #1321234 
Bir proje için amerikaya gideceğim yanımda götürmem gereken 5 çanta ekipman var bunların 4ü elektronik 1i metal parçalar ve kıyafet diyeyim. her bir çanta kabin boyutunda fakat bir problem var elektroniği bagaja veremem hassas şeyler. yanımda bu kadar çantaya izin vereceklerini sanmıyorum nasıl bir yol izlenmeli.

ayrıca yanımda 6 adet 18650 pil de olacak boş olarak götürsem problem çıkmaz dimi? şu uçakta patlayan samsung olayından sonra bir kural geldi mi emin değilim.
(4) 

Mutasyona uğruyoruz sanki

Hendrix'e tapan adam #1321110 
aslında çevre şartlarına göre zamanda genetik kodumuz mu değişiyor diye düşünüyorum. kendimden yola çıkarak bunu düşünmeye başladım.

ben koyu kumral saçlara sahip biriyim ama sakal bıyık top sakal bölümü baya açık kumral ve bu lise döneminden sonra oldu yani ilk çıkan sakallar bir süre siyahtı. bacak kıllarım da aynı şekilde açık kumrala döndü o zamanlarda. çocukken sarışın olanlardanım ama buna etkisi olacağını düşünmüyorum eğer öyleyse bile DNA kodları bu çocuk 5 yaşına kadar sarışın 15 yaşına kadar esmer sonrası da kumral olsun şeklinde çalışmıyordur herhalde. çevre koşuluna gelecek olursam mesela yazın ortalarında saçım sakalım iyice renk açıyor bu geçici bir dış etken ama yeni çıkan sakallar da sapsarı çıkıyor pigmenti etkiliyor yani. var mı bu konu hakkında birşeyler bileniniz?
(4) 

video editte performans sorusu

Hendrix'e tapan adam #1320825 
şimdi 45gb ham video geldi. ham dediysem raw değil xavcs codec .mp4 formatta. şimdi problem şurada bu videoları premiere attım herşey normal ama timeline da çalışmaya başladığımda fena kasmaya başladı. playback geç geliyor delay oluyor falan. settingden performance kontrol ettim adobe premiere için 13gb ram ayırmışım benim ram max 16. verileri hdd üzerinden çekiyorum gönderen ssd düşünmemiş boyut yüzünden herhalde ama yine de ondan mı bilmiyorum? codec yüzünden desem final cut değilki bu proress istesin anlamadım. daha önce böyle kasma yaşamadım çözemedim.
(8) 

150 bin bütçeye Jip

Hendrix'e tapan adam #1319684 
arkadaşlar kafam çok karışık. babam daha çok karıştırıyor. bir süredir 2. el iyi bir jip/suv bakınıyordum şimdi telefonda verdi zehiri. MTV, Yakıt, parça, KM, kronik sorun derken içim karardı vazgeçme noktasına kadar geldim.

Üstüne bir de suzuki grand vitara diye bir araba önerdi gitti. sıfırmış ötv indirimi ile 150bin full paketmiş. ama ne biliyim biraz iç donanım dandik göründü gözüme hevesim de kaçtı. ne yapayım ne öneriyorsunuz?

güncelleme: Seat Ateca'da karar kıldım aradığım araç bu kesinlikle. biraz kredi desteğiyle çözücem artık. yardımda bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler. ileride deneyimlerimi paylaşırım.
(1) 

Amerikadan ürün yollayan aracı şirketler

Hendrix'e tapan adam #1316510 
arkadaşlar nasıl işliyor bu işler? amerikadan mesela bir ürün alıyorsunuz oradaki postaya geliyor aracı kuruluş türkiyeye kargoluyor falan. aranızda deneyimleyen var mı?

elektronik bir ürün almak istiyorum fiyat yarı yarıya oynuyor ama vergi, gümrük, güvenirlik gibi noktalarda nasıl işliyor detay bulamadım.
(2) 

botanik kitap önerisi istiyorum

Hendrix'e tapan adam #1315770 
arkadaşlar bana türkçe kaynak lazım. bitki ansiklopedisi diyebilirim. fotoğraf ile desteklenen ve her ayrıntıya ulaşabileceğim bir kitap. var mıdır? hiç bir fikrim yok.
(2) 

Sigortadan para alma sorunsalı

Hendrix'e tapan adam #1312555 
Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde aracım perte çıktı ve işlemleri başlattık. Fakat ödeme konusunda paranın 2 parça şeklinde ödeneceğini, tarih bilgisi olmadığı söylendi. İlk defa bu işlemleri yapıyorum hakim de değilim, başından geçen bilen var mı bu durumu?
(1) 

Pert mi Onarım mı Kararı

Hendrix'e tapan adam #1311410 
zor bir aşama mı?

Asır hasarlı bir aracım var 25 gündür arıyorum ona sevkettik buna sevkettik derken yarın karar belli olacak ve tabi süreçte araçsız kaldım. Şimdi bu süreç sonunda onarım derlerse o kadar geçen zaman piyasa araştırmaları için hibe miydi?
(7) 

Filmekimi

Hendrix'e tapan adam #1311218 
evet hangi filmlere gideceksiniz?

Jack'in yaptığı ev ile açılış yapıyorum

devamında

Arakçılar
Loro
Şüphe
Saray Gözdesi

ve Climax kapanış.

bu arada biletler 25tl çok insafsız olmuş.
(4) 

Güneş gözlükleri ne zaman indirime girer ?

Hendrix'e tapan adam #1310837 
Sizce ocak gibi iyi bir düşüş olur mu?
(2) 

Premiere Pro

Hendrix'e tapan adam #1310024 
Şimdi güncelleme yapıcam ama korkuyorum. Eski versiyondan çıkma proje dosyasını yeni versiyon açıyor muydu? yoksa zıttı mıydı unuttum mk
(2) 

Bu SD kartı okuyacak bir alet var mı? (capsli)

Hendrix'e tapan adam #1309015 
Bu çılgın depolama birimini temizlik esnasında buldum 3 tane arkadaşı daha var. Mac ve Lenovo laptopta denedim görmedi bile. sanırım SDXC mi neymiş onlar, bu ise ne belli değil. Ne yapmak gerek ?
(14) 

Hiç intiharı düşündünüz mü?

Hendrix'e tapan adam #1308851 
düşündünüz ve hala buradaysanız sizi o noktaya getiren şey neydi
(2) 

internetten objektif satın alan var mı?

Hendrix'e tapan adam #1308425 
bir sıkıntı çıktı mı? kargo firmaları malum.
(2) 

Trump sonrası amerika'da çalışmak

Hendrix'e tapan adam #1306637 
çok mu zor gerçekten? Deneyimleri olan birileri anlatabilir mi?

Soru 2: Daha önce (trump öncesi) amerika'da kontratlı çalışmış biri şu anda da aynı yöntemle kolayca yerleşebilir mi? İşyeri size sponsor olabiliyordu ama durumlar değişti sanırım.
(7) 

yüksek enflasyon ortamında

Hendrix'e tapan adam #1304515 
kötü durumu kazanca çevirmeye yeltenen satıcılar hakkında ne düşünüyorsunuz?

örneğin. bir ürün 1 liraya satılık ve bu ürün zaten satıcının stoğunda mevcut. döviz kurunun coşmasıyla fiyatı 2 liraya çekerek yeni ithalat gibi göstermek. 1 lirada da adil bir kar oranına sahip olsa da dövize sığınan arkadaşlar.


nereye gitsem görür oldum fiyatta söz ile anlaştığım insanlar bile şimdi farklı hikayeler anlatıyor.
(6) 

İlişki temalı film önerisi

Hendrix'e tapan adam #1304313 
Klasik anlatı ürünü aptal hollywood işleri yüzünden yıllardır aşk filmi izlemedim. Şöyle sıra dışı, aşk-dram-tebessüm arasında gezinen filmler var mı?


edit: seçkiler için çok teşekkürler muhtemelen hepsini zamanla izleyeceğim. Kim ki-duk'u görünce dayanamadım bugün ondan başlayacağım. sevgiler.
(1) 

freelance çalışanlardan mekan önerisi

Hendrix'e tapan adam #1302643 
istanbul'un çok da istanbul olmadığı yerlerde (avcılar - mimaroba hattı arasında) bilgisayarı alıp rahat rahat çalışılabilecek yer/mekan var mı?
(1) 

Sözlükten bir yazar

Hendrix'e tapan adam #1300383 
mahalle sakininin korna sesiyle imtihani 'na ulaşabilecek birisi var mıdır?
(1) 

Çerçeveci arıyorum

Hendrix'e tapan adam #1288639 
Bir tabloya çerçeve yaptırmak istiyorum, standart ölçülerin dışında olduğu için elinden imalat da gelen birisi arıyorum. Yer Istanbul. Var mı tecrübe ettiğiniz, önerebileceğiniz isim?
(3) 

Mezuniyet sonrası askerlik tecil hakkında

Hendrix'e tapan adam #1215763 
Arkadaşlar şu an bir muhabbet dönüyor ve tartışma yükseldi yardımınıza ihtiyacımız var. Bir arkadaşımız bu sene mezun oldu 30.05.2017 de ayrıldı gözüküyor fakat 17.07.2017 okul ile ilişiğini kesmiş ve diplomasını almış. Şimdi TSK tarafından bu arkadaşın okuldan kopuşu hangi tarih baz alınarak yapılacak ? 2 ay içinde tecil etmezse tren kaçıyormuş sanırım. teşekkürler.
(3) 

Melankoli ihtiyaç mı

Hendrix'e tapan adam #1215749 
Dostlar uzun bir süredir güzel bir ilişkim var ve seviyorum kendisini. Fakat şöyle bir durum var ki bazı geceler derin şarkıların eşliğinde melankoliye düşüyorum bildiğin dertleniyorum ufaktan alkole verip bişeyler karalıyorum. Anlamıyorum neye dertleniyorum bildiğin ihtiyaç olduğunu düşünmeye başladım sanırım hoşuma gidiyor. Bu mazoşistlik değilse nedir
(1) 

Bölgesel kilo alımı gerçekten mümkün müdür

Hendrix'e tapan adam #1202772 
Arkadaşlar uzun bir süredir yüzüm eskiye oranla çok zayıf ve bu durumu biraz kilo alarak değişmek istiyorum fakat o bölgeye kilo alamıyorum vücudum da normal kiloda. bunun sebebi sakaldan mıdır saçdan mıdır bilemedim çünkü ikisi de uzun. biraz okudum 30 saniye yanaklarınızı hava ile şişirin falan demişler ama pek inandırıcı gelmedi ne yapmam gerekir az bilgi üfleyin.
(8) 

2km ile ceza yemişim

Hendrix'e tapan adam #1197120 
geçen ay çeşme yolunda hız sınırını 2km ile geçmişim ve üşenmeyip evime tebligat yollamışlar. ki dikkat de etmiştim o yoldan geçerken yanımdan benden hızlı bir düzine araba geçmişti. bu durum istanbul plaka olmamla mı alaka bir durum anlamıyorum ve çekilmiş bir fotoğraf da yok bunu nasıl araştırabilirim herhangi bir ispat durumu var mıdır ?
(3) 

tool albüm

Hendrix'e tapan adam #1195004 
artık yeni albüm muhabbetinde taşak geçtiklerini varsayıyorum 11 yıl oldu çıktı çıkacak heves kalmadı amk. en son geçen sene adam jones, 'çıkabilir, olabilir, he evet öyle bişeyler çalışıyoruz falan.' Bunun hakkında bir nokta daha fazla bilgisi olan var mı yalan değil dimi bu muhabbet?

fazladan soru: sizce bu adamları konsere getirebilirler mi
(6) 

İsviçre Vize Sorusu ve Gezi Önerisi

Hendrix'e tapan adam #1193875 
Arkadaşlar ramazan ayının sonuna doğru anne ve babayı da alıp 1 haftalığına isviçreye gitmeye karar verdik fakat aklıma küçük bir soru takıldı. Hiç yabancı dil bilgileri yok. Bu süreçte bütün sorumluluğu ben üstleneceğim fakat vize görüşmesi nasıl olur bilemedim. Bütün belgeler ve gelir tablosu uygun olsa bile dil konusunda bir sıkıntı çıkarırlar mı sonuçta küçük bir tatil.
Ayrıca daha önce yaşamış veya gezmiş olanlar küçük önerilerde bulunurlarsa sevinirim.
(1) 

Bu klibi hatırlayan var mı?

Hendrix'e tapan adam #1181553 
90ların sonunda MTV de bi müzik klibi vardı. Soul, funk tarzında James Brown'a çok benzeyen bir abi (belki o da olabilir) sahnede şarkı söylüyordu. Beyaz takım elbisesi vardı yakalar soul tarzında uzun. Arkada siyahi ablalar beyazlı pembeli merdivenlere dizilmiş 'aaaaa aa aa mercy' benzeri back vocal yapıyolardı. Var mı çıkaran?
(6) 

Film önerisi

Hendrix'e tapan adam #1180988 
Komedi olmasın biraz düşündüren güzel bir film önerin izleyelim. teşekkürler.
(4) 

Aküden anlayanlara soru

Hendrix'e tapan adam #1178694 
Yaklaşık 2 aydır yatan motosikletin aküsünü çıkarmayı unutmuşum ve bitmiş sanırım. Şimdi şöyle 3 olasılıkla beraber sorular var:

1- Aküyü bir oto elektronikçiye götürüp şarj ettirmek. (Ne kadar fiyat ister bilmiyorum çünkü 8 saat gibi bi sürede şarj oluyor.)

2- Yeni bir akü almak. (Bu aküm 6-7 aylık zaten gıcır gıcır. Hem yeni aküyü de şarj etmek lazım.)

3- Linkteki gibi bir şarj aleti almak. (Aküden pahalı ve yarın bir gün akünün ömrü biterse yine akü parası girecek.)
link:www.onlinehirdavatci.com

Sizce ne yapmalıyım ? Sizin bunların dışında bir öneriniz varsa da olur.
(2) 

Booking.com'un Tursab tarafından kapatılmasında,

Hendrix'e tapan adam #1178449 
firmanın hollanda kuruluşlu olması bu karara söz konusu olabilir mi? yani olamaz herhalde diye düşündüğüm, ama içten içe beklerim dediğim bir durum. siz ne düşünüyorsunuz?
(4) 

Paypal

Hendrix'e tapan adam #1176347 
Bu ay içinde Türkiye'de tekrar faaliyete girecek diye bir söylenti vardı. Son durum hakkında bilgisi olan ?
(9) 

fil hafızalılara nickelodeon sorusu

Hendrix'e tapan adam #1145523 
Selam size çizgi filmi fazla kaçırmış nesil,

Mavi saçlı küçük bir kız çocuğu vardı saçları arkadan toplu. Tuhaf bir hayal gücüne sahipti böyle dişlerini fırçalarken tuhaf canavarlar falan çıkıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam 2 boyutluydu. Skeç gibiydi çizgi filmlerin arasında kısa bir kuşağı vardı. Neydi bunun adı ?
(1) 

Sakal traş makinası

Hendrix'e tapan adam #1143431 
Yıllar önce elime geçen philips marka bi makina ile traş oluyorum geçen gün farkettim bu bildiğin saç traşı içinmiş lan. Sorun şu ki bu lanet makinayla ne zaman traş olsam istediğim kirli sakal olmuyor arkadaş, ya çok kısa ya çok uzun. Bana şöyle numara aralıkları geniş bi makina önerir misiniz ?
(9) 

sevince ağzı sulanıyor

Hendrix'e tapan adam #1140960 
Kedimde 3-4 aydır bi ağız sulanma durumu var. ne zaman sevsem şıp şıp sular damlıyo ağzından. başlarda yara falan var diye düşünüyodum sonraları olmadığını farkettim yeme düzeni normal. Bebekliğinden beri var olan bir alışkanlığı var sevildiği ve mutlu olduğu zaman patileriyle hamur yoğurur gibi bi tipe bürünüyor bununla kombin heryer sırılsıklam tabi.

bunun sebebi nedir ? :D
(4) 

Bileti evde unuttum

Hendrix'e tapan adam #1136661 
Selam duyuru, biletix'ten aldığım bileti evde unuttum bunun qr code veya benzeri bir çözümü yok mudur? :(


Biletix ile konuşma sonrası edit: Konser biletleri basıldıktan sonra herhangi bir kurtarma durumu olamıyormuş. Kişiye mahsus basılmadığı için bilet canlı kanlı yanında olmalıymış.
(3) 

Ülkelere Giriş-Çıkış Kaydı

Hendrix'e tapan adam #1135248 
Diyelim ki x kişisi y ülkesinin shengen vizesi ile bütün üye ülkelere uçak-tren-karayolu ile giriş çıkışlar yaptı. Bunlar kişi kimliğine işleniyor mu? işleniyorsa herhangi bir ülke istediğinde tüm dökümü çıkartabiliyor mu?
(7) 

Koyu Kahvelik Post Rock, Space Rock

Hendrix'e tapan adam #1134509 
god is an astronaut kafasında lazım.
(4) 

Uygun Fiyat Trafik Sigortası

Hendrix'e tapan adam #1133325 
790 tl çektiler ben bunu ödeyemem. Daha ucuza hatta baya ucuza kapatabilmiş biri var mı? Yaş 25, İstanbul, motor 250cc, daha önce hiç kazaya karışmadım.

Bu konuda çin firmaları var diye duyum aldım bilgisi olan yeşillendirebilirse sevinirim.
(2) 

Meteor yağmurunu izleyebilen var mı?

Hendrix'e tapan adam #1132926 
sb
(2) 

Kitap okurları size göre

Hendrix'e tapan adam #1130834 
hak ettiği değeri alamamış kitap hangisidir ?
(1) 

Neon Demon filmi

Hendrix'e tapan adam #1123722 
aylardır arıyorum yoğun iş düzenimden filmekimi veya başka sinema gibi etkinliklere yetişemiyorum. biri bana bu filmi link şeklinde bulabilirse veya net üzerinden izlemiş olan varsa paylaşırsa minnettar kalırım.
(14) 

İlk insan susuzluğunu nasıl anladı

Hendrix'e tapan adam #1123719 
Bütün bilinç unsurlarından yoksun olduğu varsayarsak, suyun varlığından ve işlevinden bi haber olan insanımız bunu nasıl anlamış ve çözümlemiştir. Deneme ve yanılma diyip geçmek olmaz çünkü o kadar yaşayacak kadar vakti olmazdı diye düşünüyorum. Gen kodlarıyla mı alakalı ? 'ağız kuruluğu anında şeffaf sıvıya koş' gibisinden.
Nedir düşünceleriniz?
(2) 

Alternatif takı dükkanı/ustası arıyorum

Hendrix'e tapan adam #953005 
Bir süre önce çok sevdiğim bir yüzüğümü dışarıda bir yerlerde kaybettim ve aynısını bulamıyorum seri üretim bir şey değildi.

Aradığım gümüşçüden ibaret değil aslında daha çok kendine has ürünler oluşturan bir yer. Aradığımı bulamasam da en azından hoşuma giden alternatif bir seçenek olur.

mekanlar İstanbul'da olsun lütfen.
(6) 

Kurgu, Photoshop ve Ses için Laptop

Hendrix'e tapan adam #899375 
Arkadaşlar elimde 2 adet pc seçeneği var ve çok kararsız kaldım. İkisi de alanında iyi fakat program performansı gereği hangisi arayı açar bilemedim.

Kullanacağım programlar: Adobe After Effects , Premiere Pro , Photoshop Serisi ayrıca mac için (Final cut, logic pro gibi programlar).


MONSTER® HUMA H3 V1.1 (240gb ssd li)

Macbook Pro 13'' (16gb ram 240gb ssd li)

kafamı karıştıran şey biri oyun için olan fakat abartı performansa sahip makina, diğeri de program içi performansa sahip özellikleri düşük, abartı mebla çeken apple.

Hangisi mantıklı ?
(6) 

Bu zippo'yu nereden bulurum (capsli)

Hendrix'e tapan adam #872692 
Ahali bu zippo'yu amazon larda mı aramadım bakkallarda mı sormadım ama bulamadım.

Nereden bulunur bu meret veya yaptırabileceğim bir mekan?

Bilgisi olan yeşillendirsin
(8) 

Derinlik lazım..

Hendrix'e tapan adam #809981 
Şöyle felsefesi bol, anlam yönünden zengin veya metafor halinde dizelere dökülmüş sanat eserleri lazım.

Hastalık derecede Tool dinliyorum kurtarın beni bu bağımlılıktan.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık