(6) 

Dil bilmeden ilk defa yurtdışına çıkış

dedeminhirkasi #1573547 
Dostlar merhaba, böyle bir niyetimiz var. Vallahi dil bilmeden sıfır İngilizceyle italya’ya gitmeye niyetlendik. Uçak biletlerini aldım oteli ayarladım. Vize çıkarsa tabi gideceğiz bakalım. Sorum şu: Pegasus’tan aldığım uçak biletleri için yapmam gereken bir şey var mı yani İtalya da pasaport kontrolünde bu biletleri geri dosunu vs göstermek istiyorum fakat bunun İngilizce halini mi temin etmem gerekiyor. Neler yapmam lazım bu konulard,a teşekkür ediyorum.

Uçak bileti alırken bagaj sorunu

dedeminhirkasi #1573403 
İki kişi için uçak bileti alırken sadece bir tane 20 kg lik bagaj hakkı için ücret ödemek istiyorum fakat bilet iki kişilik olduğu için x2 olarak bagaj ücreti çıkartıyor. 20+20 40 kilo da bize fazla. Sadece bir kişi için 20 kiloluk bagajı nasıl alabilirim. Biletleri ayrı ayrı mı almam gerekiyor.
(3) 

Booking rezervasyonu ve vize başvurusu hk

dedeminhirkasi #1573323 
Booking üzerinden 2 kişilik otel rezervasyonu yaptım. Fakat konuk kısmında isim gireceğim tek kişilik alan var. Asil konuk ismi gibi bir alan oraya kendi adımı girdim fakat eşimin adını yazacağım bir alan yok. Böyle bir durum mu var yoksa ben mi gözden bir şey kaçırdım. Benim için önemli husus şurası eşimle birlikte vize başvurusunda bulunacağız bu rezervasyonu da sunacağımız için sıkıntı çıkar mı eşimin adının girilmemesinden kaynaklı. Teşekkürler.

İtalya’yı kendisi veya turla giderek gezen var mı?

dedeminhirkasi #1573238 
Varsa sormak istediğim çok soru var
(2) 

Vize reddi durumunda tekrar başvuru hk

dedeminhirkasi #1573176 
Vize reddi durumunda yatırılan 80(e) para iade olmuyor fakat ikinci kez yapılan başvuruda da aynı ücreti 80 euroyu ödüyor muyuz tekrar?

Orta Avrupa turuna katılan oldu mu

dedeminhirkasi #1573149 
Tavsiye eder misiniz hangi tur firmasıyla ne zaman katildiniz teşekkürler
(1) 

Panoramik şehir turu nedir?

dedeminhirkasi #1573125 
Yurtdışı tur satın almak üzereyim fakat aklıma şimdi bir şey takıldı. Örneğin Budapeşte turu ile ilgili şöyle bir cümle var.

“ Budapeşte’ye uçuş. 08:15’de varış. Varışımızı takiben özel otobüslerle Budapeşte panoramik şehir gezimize başlıyoruz. Görülecek yerler: Kahramanlar Meydanı, Andrassy Caddesi, Opera, Zincirli Köprü, Elizabeth Köprüsü Tuna kıyıları. Turumuz sonrası otele transfer. ”

Bu yerleri yürüyerek mi gezeceğiz yoksa otobüsle mi geziliyor. Şehrin en önemli ve güzel yerlerini yürüyerek değil de otobüsle gezmenin veya göstermenin mantığı nedir? Bu panoramik şehir turu dedikleri nemenem bir şey ?

tototo isimli ekşi yazarına ulaşabilir miyiz

dedeminhirkasi #1573086 
Arkadaşlar “tototo” nicki yazara mesaj attım fakat duyuruyu aktif kullanmıyor anladığım kadarıyla. Sözlük üzerinden haber verir misiniz, bir konuyla ilgili görüşeceğim. Teşekkürler.

Çiçek siparişi için kullandığınız siteler

dedeminhirkasi #1572808 
Arkadaşlar ciceksepetine baktım hep aynı şeyler. Ulan çiçeğin aynısı mı olur demeyin ayni vasat süslemeli çiçekler var. Biraz daha farklı güzel aranjmanli çiçek siparişi verebileceğim bir site var mı? Kullanıp memnun kaldığınız. Teslimat Ankara.
(4) 

iPhone telefon kamera koruyucu lens hk

dedeminhirkasi #1572735 
Telefonun arka kamerasina bu ürünü taktıran var mı? Kıçı kırık 3 kuruşluk ürünü kamerayı koruyayım diye takmaya değer mi, görüntüyü bozmuyor mu bu?
(4) 

Telefonu satarken imei numarasını göstermek

dedeminhirkasi #1572681 
Peder telefonu satışa koymus. Koyarken de telefonun arkasındaki etikette imei numarası yazıyormuş onu sökmemiş ben fark ettim. Çalıntı imei vs aklıma gelince yazmak istedim bundan bir sıkıntı çıkar mı?
(1) 

Kuyumcudan alınan altının sahte olma ihtimali

dedeminhirkasi #1572616 
İnternetten altın almayın güvenli değil vs diye haberler okuyorum. İnternetten alınca vade farksız taksit vs oluyor normal kuyumcudan alınca oluyor mu bilmiyorum ama sormak istediğim şey şu : gittim kuyumcudan altın aldım geldim. Bunun sahte olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz? Neyle teyit ediyorsunuz?
(2) 

Geceleri yatarken elini nereye koyacağını bilememek

dedeminhirkasi #1572606 
Uzun suredir böyle bir olay yaşıyorum. Sol elim aslında kolum desem daha doğru olur sanki böyle içi boş gibi bir his uyandırıyor. Baskı yapmazsam uyuyamıyorum. Kolun üstüne yatiyorum ya da hafif kıvırıp ağırlığımı veriyorum. Yani sağ kolumda bir doygunluk hissi varken sol kolda böyle rahatsız edici bir boşluk hissi olduğu için uyutmuyor da. Siz de böyle bir durumla karşılaştınız mı? Bu konu hakkında bilginiz var mı? Teşekkürler.
(1) 

Bankadan alınan gram altını bozdurma

dedeminhirkasi #1572576 
Banka üzerinden almış olduğum gram altinin durumuna örneğin sabah baktığımda kârda gözükürken öğlen zararda akşam ne kar ne zarar var. Ben bunu bozdurmak istesem günün hangi saatinde bozdurcam. Çünkü bu söylediklerim sürekli değişkenlik gösteriyor.
(1) 

Yatırım firmalarından gelen aramalar

dedeminhirkasi #1572392 
Eskiden cep üzerinden aradıklarında spam uyarısı veriyordu şimdi sabitten arıyorlar. iPhone kullanıyorum bunları anlamamızin bir çözümü var mı?
(1) 

Ultrason sonucu hk

dedeminhirkasi #1572048 
Dostlar aşağıdaki ultrason sonucundan ne anlamamız gerekiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

SOL ALT EKSTREMİTE PERİFERİK VENÖZ RENKLİ DOPPLER US İNCELEMESİNDE :

Sol alt ekstremite CFV, SFV, DFV, PV, VSM'nin kompresyona yanıtları tamdır.Lümen içi trombüs izlenmedi.


İnguinal- femoral arter komşululğunda cilt altında en belirgin yerinde ~22*9 mm ölçülen heterojen, hipoekoik alan izlenmiştir.Bu alanın organize hamatoma ait olduğu değerlendirilmiştir. Önceki incemede görülen pseodoanevrizmatik dilatasyon bu incelemede seçilememiş olup hastanın kliniği ile birlikte değerlendirilmesi önerilir.
(2) 

Yatırım fonlari(Tefas) hk

dedeminhirkasi #1571930 
2 adet tefas fonu aldım. Gün içinde %1,58 olarak yükseldi bir daha da oynamadı sabit kaldı. Bu normal borsa hissesi gibi anlık değişkenlik göstermiyor mu? Olayı nedir
(3) 

İkinci el satışlarda parayı elden almak

dedeminhirkasi #1571791 
İkinci el satışlarda telefon olur televizyon okur veya ne satıyorsanız artık parayı elden mi alıyorsunuz yoksa ibana gönderilmesini mi talep ediyorsunuz veya nasıl denk gelirse mi?
(6) 

30 senelik binadan daire alınır mı?

dedeminhirkasi #1571602 
Dostlar merhaba,
Oturduğum semt iyi diyemeyeceğim, insan kalabalığından ve curcunadan geçilmeyen hindistan tarzı bir semtte oturuyorum fakat bina ve daire çok yenince güzel. Onun hatırına duruyoruz birazda. Fakat semti değiştirelim daha temiz geniş yolları parkları olan Ankara konurkent tarafında baktığımız evlerde site olup 30 senelik binalar. Pederle tartışıyoruz “30 senelik binadan daire alınmaz 2000 yılı öncesi yapı denetim yoktu, millet kafasına göre beton döküyordu. 2000 sonrası yapidenetim geldi beton kalıp sistemi” falan diyor.
Nedir bu işin asli astarı. 30 yasindayim. 30 sene otursam ev 60 yıllık olacak bende bilmiyorum siz ne dersiniz.
(2) 

Biten dostluklar-arkadaşlıklar üzerine

dedeminhirkasi #1571552 
Arayan soran hep bendim. Bir süre sonra geri çekildim ve baktım ki beni aramayalı 3 ay olmuş. Bu süre içerisinde birkaç kez işle ilgili telefonda soğuk bir konuşma geçmişti aramızda. “Hayırdır” dediğimde “Yok bir şey” demişti. Ben de eyvallah dedim. Bu 3 aylık süre sonunda aradi ve “Kardeşim canım sıkkındı işte arayıp soramadım, ne desen haklısın, bi sebebi yok” diyerek işyerindeki bir kızla birlikteliğinden bahsetti. Ben de açıkçası Allah mutlu etsin deyip geçiştirdim.

Araya soğukluk girince ve böyle sebebini de açıklamayınca konuşasım gelmedi açıkçası. Neyse yalvar yakar özür diledi, evime bile geldi. Tamam dedik ama yok abi araya bi soğukluk girince eskisi gibi olmuyor.

Öyle böyle konuşurken bu yine eskisi gibi soğuk ve tavırlı konuşmalara başlamıştı. Herhangi bir sebep gerçekten yok. Adamın huyu bu.
Kovid zamanı nişanı vardı “aile arasında mı salgın filan” konuşurken “gelmezsen gelme lan amma tantana yaptın” diye yine üst perdeden konuşunca ki benim de o dönem sıkıntılarım vardi. “Ulan bir tek senin mi sıkıntın var bu dünyada” diye gitmedim. Burda suçlu benim, gitseydim keşke. Bunun üzerine düğüne çağırmadı ama dugunune gittim altınını taktım. Sonra da bir daha görüşmedik, birkaç kez aradık birbirimizi fakat iletişim koptu gitti. Kanki bicakli ayrılmadık ama böyle de dandik olmasaydı keşke. En son o aramıştı 1 sene önce.

Soru: Bu arkadaşlık serüvenine yapılacak bir şey kaldı mı acaba ?
(5) 

Elimdeki doları ATM’den yatırma

dedeminhirkasi #1571505 
Dostlar hesaptaki TL yi bankadan çekip doviz bürosundan dolar alip tekrar bankanın ATM sinden yada şubesinden yatırmak mantıklı mı?yoksa çok mu sacmaliyorum. Neden böyle bir iş yapıyorsun diyorsanız banka ile piyasadaki dolar alış satış farkından dolayı. Yoksa değmeyecek bir fark ise direk hesaptan mı alsam doları. Vakıf bankası ile işlem yapacam.
(1) 

İphone geri tuşu-sayfalar arası geri gitme

dedeminhirkasi #1571237 
Merhaba arkadaşlar,
İphone ilk defa kullanıyorum. Sormak istedigim şey şu : sayfalar arası geri giderken ekranın sol köşesinden parmagimizla sağa doğru çekiyorum ve geri gidiyor. Güzel ama ben bunu tam tersini istiyorum. Yani ekranın sağ tarafından sol tarafına doğru çekince geri gitmek istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir.
(3) 

Amazon-Apple güç adaptörü orijinal mi?

dedeminhirkasi #1571154 
www.amazon.com.tr

Dostlar merhaba linkteki ürünün sahte olma ihtimali var mıdır sizce. Güvenip alınır mı?

İphone 13 kullanan var mı?

dedeminhirkasi #1571041 
Arkadaşlar merhaba,
İphone 13 almak üzereyken son kez ekşi sözlükte yorumlara bakayım dedim. Yorumlarda kamera odaklama ve lens parlaması ile ilgili sorunlardan bahsediliyor. İstisnai sorun mu yoksa kronik bir arıza mi bu. Siz 13 kullanıyor musunuz? Kullanıyorsaniz böyle bir sorun var mı? Çünkü bu telefonu sırf kamerası yüzünden alacağım. Teşekkürler.
(4) 

Cep telefonu taksitlendirme konusu hk

dedeminhirkasi #1570996 
Merhaba, nerede okuduğumu tam olarak hatırlamamakla birlikte mağazalardan alınan cep telefonlarinin satışının cep telefonu şeklinde, internet üzerinden yapılan satışların elektronik harcama şeklinde yapılmasi nedeniyle internet üzerinden yapılan alışverişlerin daha sonra banka üzerinden taksitlendirebildigini okumuştum. Bu doğru mu? Benim kredi kartı ile peşin telefon alıp taksitlendirme işlemini banka üzerinden yapabilmek için nasil bir yol izlemem lazım?
(2) 

Faizsiz Taksitli Nakit Avans nedir? (Mala anlatır gibi)

dedeminhirkasi #1570929 
Nedir bu? Mala anlatır gibi anlatır mısınız.
(10) 

IPhone almaya değer mi?

dedeminhirkasi #1570815 
Şuanda Xiaomi redmi note 8 pro kullanıyorum 3 sene oldu.Telefonla yaptığım şeyler kısıtlı. Sosyal medyayı çok kullanmıyorum. Benim sıkıntım kamerası.
Tatile gidiyoruz güzel bir fotoğraf çekmek istediğimizde leş abi. Yok yani elle tutulur yanı yok. Fakat sırf tatile gidince fotoğraf çekmek için de 30 bin küsür para vermek de ne kadar doğru.(iphone 13 den yukarısına çıkamam)
Haa param olsa alır geçerim o ayrı. Taksitle bölerek ordan burdan ayarlama yaparak alacam alırsam.
Fotoğraf makinesi mi alsam diyorum 10 bin lira civarına, onu da elimizde mi taşıyacağız koca makineyi.
Ayrıca hanım da var. O da bende istereem haaa diyor doğal olarak.
Telefon mu kiralasam ne yapsam tatile giderken..
Siz ne diyorsunuz bu işe?

Ekşi sözlük yazarına ulaşabilir miyiz

dedeminhirkasi #1570806 
Ekşi sözlükte yazar olan "ben bunu bildim" isimli arkadaşa duyuru üzerinden bir konu ile ilgili mesaj attım. Fakat kendisi burayı kullanmıyor sanırım. Mesaj attığımı kendisine iletebilirseniz belki duyuruya girip bana cevap verir. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Tüketici hakem heyeti kararını icraya koymak

dedeminhirkasi #1570722 
Tüketici hakem heyetince 800 TL'lik alacağımın kabulüne karar verildi. Karşı tarafa ulaşamıyorum. Karar bana geçen hafta tebliğ edildi. Karşı tarafa tebliğ edildi mi edilmedi mi bilmiyorum. Sormak istedigim şey şu:
1- 15 günlük itiraz süresini beklememe gerek var mı yoksa direk bu kararla icra dairesine gidebilir miyim?
2-Icra dairesine basvururken para ödeyecek miyim?
3-Hakem heyeti kararında faizle ilgili bir şey yazmiyor. İcradan faiz talep edebilir miyim?
(2) 

Ekşi sözlük yazarına attığım mesaj ulaşır mı

dedeminhirkasi #1570621 
Ekşi sözlük yazari olup Ekşi duyuruya kayıtlı üye olmaya bir yazara merak ettiğim konuda mesaj attım. Bu gönderdiğim mesaj kendisine ulaşıyor mu? Veya nasıl ulaşabilirim yardımcı olur musunuz?
(10) 

Annemin ameliyatından sonra psikolojik sıkıntılar

dedeminhirkasi #1570589 
Dostlar merhaba,
Annemin kalp damarlarının çoğunun tıkalı olması nedeniyle yakın zamanda kendisi ameliyat oldu. Bu ameliyat sürecinin başlaması benden kaynaklı. Mide ağrısı sonrası kustuğundan bahsedince kardiyoloji bölümünden randevu aldım. Gitmemek için çok direndi. "Benim bir şeyim yok" diye diye zorla götürdüm ve muayene sonrası anjiyoda 4 damarinin %70 üzerinde tıkalı olduğu ve bu zamana kadar kalp krizi geçirmemiş olmasının büyük şans olduğunu ileterek hızlı bir şekilde bypass ameliyatı olması gerektiğini ilettiler.

Bu süreç sonrası oturduk ailece konuştuk. Ameliyat olmak istediğini, başka hastanelere de gitmek istemediğini söyledi.
Ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımdayken uyandırıldigi haberini alınca görmek için yanına gittik. Benim girmemi istedi ailem. Normalde korkak bir adamimdir bu tarz şeylere dayanamam ama benimde içimin rahat etmesi için annemi görmek istiyordum.
Yoğun bakımi ben filmlerde gördüğümüz gibi sanıyordum. Camın arkasından annemi izleyeceğim annem uyuyacak ben bakacam diye düşünüyordum. Fakat oraya girdikten sonra 4 hasta vardı içeride. Hemşire işte anneniz karşıda değince şok oldum. Annem uyanmış ama resmen acı çekiyor. Saçı başı dağılmış. Çok kötüydü görüntüsü. Herkes inliyordu. Yani nasıl anlatım çok berbat bir andı benim için. Ağlamamak için kendimi zor tuttum annemin yanında. Yanına yaklaştım beni tanıdı. Bana dedi ki "oğlum bana neden bunu yaptın" bu sözü unutamıyorum. Şükür şimdi iyi, o söylediği laflara gülüyor, "acı çekiyordum ne bilim ne söylediğimi" diyor, fakat bu söz aklımdan çıkmıyor. Geceleri özellikle uyutmuyor. Yatakta dönüp duruyorum. Flaş şeklinde patlıyor gözümde o konuşması uykudan kaldırıyor. Bunun için psikiyatriye mi gideyim. Ne yapayım zamana mi bırakayim.?
(6) 

Aileden yana yüzü gülmeyenler

dedeminhirkasi #1570490 
Merhaba, biraz içimi dökmek istedim dostlar. Bugün boş vaktim vardı kendi kendime düşündüm durdum. İnsanlar, insanlardan kastım bazi anne ve babalar çocuklarına iyi bir gelecek için canla başla çalışıyorlar, onları yönlendiriyorlar, maddi bir gelecek sağlamak için elinden geleni yapıyorlar.
Bizimkilere baktım da ne bi gelecek saglayabilmisler ne bir maddi destekte bulunmuşlar. Eşimle beraber çalıştım, evi arabayı kendimiz aldık. Eşimin ailesi de aynı bizimkiler gibi.
Yahu kardeşim insan normalde çocuklarına yardım eder değil mi! Bunlar bizden bekliyor. Çocukları olarak yardım tabiki yapılır fakat peder borsa kolik, kayinpeder elinde ne varsa arsa alıyor, traktör alıyor, paraları köye gömüyor. Sıkıştıklarında da gözümüzün içine bakıyorlar. Destek olmalarini geçtik bir de köstek oluyorlar.
Ev veya araba alıyoruz, para arıyoruz yok abi birisi de çıkartıp "çocuklar uğraşmayın biz destek olalım" demiyor. Sizde durumlar nasıl?
(4) 

Sıfır İngilizce ile yurtdışı gezisi

dedeminhirkasi #1570342 
Merhaba dostlar, şu ahir ömrümde eşimle bi yurtdışı tatili yapalım diyorum. Bizde İngilizce sıfır,ilk defa çıkacağız başarabilirsek. Fakat tek başımıza havalimaninda pasaport polisiyle nasıl iletişim kuracağız, hadi orayı atlattık, euronun durumu da dikkate alındığında 3-4 gün prag vb bir yerde neye bineceğiz, nasıl gideceğiz diye vakit de kaybedeceğimizi düşündüğümüzde turla gitmek daha mantıklı geliyor.
Şuanda var olan tek şey pasapotlarimiz ve sıfır dil ile biz. Siz bu durumda olsanız ne yapardınız. Teşekkürler.
(1) 

Bu ayakkabıyı bulabilir miyiz?

dedeminhirkasi #1570218 
Dostlar linkini eklediğim ayakkabıya benzer bir ayakkabı arıyorum. Komik gelecek basit bir model ama maalesef internette vs bulamadım.

www.tergan.com.tr
(2) 

Bu filmi bilen var mı?

dedeminhirkasi #1570174 
İki adam büyük bir evin içinde fare kovaliyorlar, yakalayamiyorlar film boyunca fareyi yakalamak için evi harap ediyorlardı. Hatırlayan var mı filmin adını?
(12) 

Borsa bağımlısı baba için ne yapılabilir?

dedeminhirkasi #1570092 
Arkadaşlar annem yeni ameliyat oldu, şimdi evde, yavaş yavaş iyileşmeye çalışıyor kadın fakat babamın bilgisayar başında kalkıp da bir ihtiyacın var mı dediği bile yok. Sabah borsa açılınca bilgisayar başına geçiyor, akşam kapanana kadar odadan çıkmıyor 65 yaşındaki adam. Annem de strese giriyor ister istemez. Ona da üzülüyorum ama koca adama yapacak bir şey yok. Ne yapsak nasıl bir yol izlesek bilemedim. Yanımızda olduğu zamanlarda da sürekli telefondan takip ediyor. Soru soruyorsun yüzüne bakmadan cevap vermek için cevap veriyor. Böyle bir durum var. Tavsiyeleriniz var mı bu durumla ilgili. Teşekkürler.
(1) 

Kardiyolog var mı? Bypass ameliyatı sonrası kontrol

dedeminhirkasi #1570066 
Annemin bypass ameliyatı sonrası ilk kontrolü kardiyolog tarafından yapıldı. İlaçlarına baktı, ekg ve eko çekildi. 6 ay sonra geri gel dedi. Bende "hocam peki damarların durumuyla ilgili kontrol anjiyosu tarzında bir şey yapılacak mı, damarların durumuna bakılacak mi" dedim. "Şikayeti olursa bakarız" dedi.
İyi de her kalp rahatsızlığı şikayet vermiyor ki.
Aranızda kardiyolog var mı? Veya kalp ameliyatı olan bir yakını vs bu duruma ne dersiniz.
Teşekkürler
(1) 

Bypass ameliyatı sonrası kasık bölgesinde şişlik

dedeminhirkasi #1569755 
Annem bypass ameliyatı oldu. Ameliyattan hemen sonra kasık bölgesinde şişlik oluştu. Aramızda kalp damar cerrahı varsa ultrason sonucunu yorumlayabilir mi?

Bypass ameliyatı sonrası yapılacak kontroller

dedeminhirkasi #1569341 
Annem bypass ameliyatı oldu ve ameliyat üzerinden 45 gün geçti. Bu süre sonunda kardiyolojiye kontrole gittik. Kan testi eko ve ekg çekildi. Bunlar kalp damarlarının ne durumda olduğunu anlamada yeterli mi? Bu ameliyatı olup da farklı testler ve işlemler yapan var mı? 6 ay sonra tekrar kontrole gideceğiz doktora. Cevaplar için teşekkür ederim.
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık