(2) 

YouTube katıl'a özel videolar

psipsipsi #1582268 
Selam. Bir Youtube kanalındaki katıl a özel olarak hangi videolar yayımlandığını nasıl öğrenebilirim?
(3) 

Caps Lock tuşu tersine çalışmaya başladı

psipsipsi #1581196 
Merhaba. Bilgisayarı bugün kullanırken hem caps lock hem de number lock tuşlarına basınca ekranın ortasında kocaman "Caps Lock On" kapatınca da "Of"lu versiyonu çıkıyor. Normalde böyle bir şey yoktu. Üstelik %80-90 oranında hatalı çalışmaya başladı, Caps Lock açıkken (tuşun ışığı yanıyor) harfler küçük, kapalıyken ise harfler büyük. Peş peşe basınca düzeliyor gibi ama sonra yine bozuluyor. Nasıl düzeltilir bu
(6) 

Adguard'ın ücretli sürümünü kullanan var mı?

psipsipsi #1580818 
Varsa birkaç şey sormak istiyorum. Adguard'ın birden fazla ürünü var.

- AdGuard Reklam Engelleyici
- AdGuard VPN
- AdGuard DNS

Benim amacım bilgisayarda ve telefonda reklamlara maruz kalmamak. Telefonda DNS'i "dns.adguard.com" olarak ayarlayınca reklamların engellendiği söyleniyor ama Instagram, Youtube gibi uygulamaların reklamları engellenmiyor.

Ben bu tip uygulamalardaki reklamları da engellemek için Adguard'ın hangi hizmetini almam gerekiyor çözemedim. Bu amaçla kullanan birisi yardımcı olabilir mi?
(3) 

Bu tweti ya da hesabı nasıl bulabilirim?

psipsipsi #1580668 
Dün ya da bir önceki gün Twitter'da gezerken ana sayfama bi gönderi düştü. Türkiye haritası vardı ve iki tane noktayı seçmişlerdi. "Buralarda fay hatları sıkıştı, deprem olması muhtemel" gibi bir şey yazıyordu. O iki noktadan birisi Tokat civarıydı ve malumunuz dün geceden beri 2 tane önemli sayılabilecek deprem oldu.

Diğer nokta Batı Anadolu'da bir yerdeydi. Afyonkarahisar, Kütahya civarında bir yer. Tweeti 2 -3 saniye gördüm sonra da geçtim, böyle şeylere bakmadığım için ana sayfama depremle ilgili gönderi düşmez asla.

Şimdi çok merak ettim hesabı, bulamaz mıyız acaba?
(2) 

Senkronize şekilde pdf düzenleyebileceğim bir uygulama / platform

psipsipsi #1579217 
Merhaba. Diyelim ki bir pdf belgem var, bunu hem bilgisayarda hem de telefonda açıp düzenleyebileceğim (altını çizmek gibi basit şeyler), ikisinde de en son nerede kaldıysam oradan devam edebileceğim, kısacası senkronize çalışan bir şey arıyorum.

Mobilde Office'in uygulaması vardı ama biraz bıktırıyor, her seferinde dosyayı yeni bir dosya olarak kaydetmesi, bilgisayarda pdf'i düzenleyememe gibi eksiklikleri var.
(6) 

Rüyalarınızda yabancı dil konuştuğunuz oluyor mu?

psipsipsi #1579040 
Hayatımda hiç İngilizce konuşmadım, öyle deneme olsun diye kendi kendime bile konuşmadım. Ama yaygın olarak kullanılan İngilizce kelimelerin pek çoğuna hakimim. Rüyalarımda İngilizce konuştuğum oluyor. Sizin de böyle ilginç rüyalarınız oluyor mu?
(5) 

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

psipsipsi #1579029 
Samsung'a ait bir tabletim var. Dün yazılım güncellemesi geldi ve güncellemeyi yaptıktan sonra dokunmatiği bazen hiç algılamamaya çoğunlukla da nadiren algılamaya başladı. Şikayetvar'da aynı tablete sahip kişiler son birkaç günde aynı konuda bir sürü şikayet yazmış.

Ayrıca kulaklık girişine kulaklık takınca ya da şarj edince geçici olarak sorunda hafifleme, görülme sıklığında azalma oluyor.

Samsung yetkili servisi tableti götürenlere "bir sorun yok bunda" demiş. Ama bayağı bayağı tablet şu an kullanılamayacak durumda.

Samsung'un İngiltere destek hesabına yazdım, bizim Şikayetvar'daki şikayetleri de örnek olarak gösterdim. Başka ne yapsam?
(9) 

Bu ürünün bir alternatifi var mı?

psipsipsi #1576438 
Diz ağrıları için kullanılıyor. Ama ürün biraz pahalı. Bu ürünün alternatifi bulunabilir mi?

www.trendyol.com

Edit: Bir tane buldum; www.amazon.com.tr
(1) 

kpss a grubu ve b grubu için ayrı ayrı gk ve gy mi düzenleniyor?

psipsipsi #1576041 
merhaba. ben diyelim kpss çıkmış sorular kitabı aldım, bu kitapta her yıl için genel kültür ve genel yetenek bölümleri oluyor. bu gk ve gy kpss-a grubunun mu yoksa kpss-b grubunun mu oluyor? yoksa iki grup da aynı sınava girdiği için sorular aynı mı oluyor?
(3) 

Bu kablonun adı ne?

psipsipsi #1575797 
Eski nokia telefonlarının şarj aletiyle aynı girişi, bunun diğer ucu usb a olanı lazım.

i.hizliresim.com
(6) 

Bir atasözü, deyim, söyleyiş arıyorum

psipsipsi #1575653 
Mesela bazı insanlar bir işteki tecrübesine dayanarak o işi en iyi kendilerinin bildiğini söylüyorlar ama kimi durumlarda bir işteki tecrübe kişiye hiçbir şey katmadığı gibi yanlışını hep tekrar etmiş olması anlamına da geliyor. Bu anlamı sağlayacak bir söyleyiş var mı?
(1) 

2024 için ajanda önerir misiniz?

psipsipsi #1574007 
Kriterlerim: Bir sayfada iki gün olması ve cumartesi pazar günlerinin de normal günlerle aynı boyutta olması.
(4) 

Basit bir felsefe sorusu

psipsipsi #1573420 
II. Numaradaki soru felsefenin hangi alanıyla ilgilidir?

i.hizliresim.com
(2) 

Teslim edilmeyen siparişin parasını alablir miyim?

psipsipsi #1570450 
Selamlar. Getiryemek'ten bir şeyler söylemiştim. Sipariş hazırlandı, yola çıktı. Ha geldi ha gelecek derken 2,5 saat geçti. Sonra bir numara aradı. Kurye olabilir diye açtım, değilmiş. Maks 1 dk içinde kapattım. 15 dk kadar sonra siparişim teslim edildi olmuş. Oysa teslim edilmedi. Bana ulaşamadıkları için yapacakları bir şey yokmuş. Param gitti, yemek de gelmedi kısacası. Bunun parasını harcama itirazı vs ile alabilir miyim?

Twitter hesabım yaş nedeniyle kilitlendi

psipsipsi #1570238 
Merhaba. Twitter hesabımı çocukken, 13 yaş altındayken açmıştım. Şimdi 23 yaşındayım, hesabıma erişip doğum tarihi girince hesabım kilitlendi. Açılması için kimlik fotoğrafı gönderdim ve 24 saat içinde açılır dediler ama açılmadı. Twitter'a ulaşamıyorum çünkü ulaşabileceğim tek kısım kimlik fotoğrafı yükleme kısmı. Yani genel şikayetler vs için bir form gibi bir seçenek yok. Ne yapsam?
(1) 

Gün içinde süre takibinizi nasıl yapıyorsunuz?

psipsipsi #1568102 
Mesela ders çalışmam gerekiyor benim, sınava hazırlanıyorum. Gün içinde çalıştığım zamanları kaydedebileceğim, molalarımı kaydedebileceğim daha sonra da geçmişe dönük olarak bunları inceleyebileceğim bir site, yazılım, uygulama benzeri ücretsiz bir şey arıyorum. "Focus to do" kullanıyordum ama hoşuma gitmedi.
(3) 

İngilizcede "boyundan büyük işlere kalkışmak" sözünün karşılığı var mı?

psipsipsi #1567429 
sb.
(1) 

İkinci üniversiteye YKS ile kaydolmak ve üniversite yoluyla kaydolmak...

psipsipsi #1567089 
...arasındaki fark nedir?

Yani ek yerleştirme ile başvuru yapıp kaydolmakla üniversitenin web sitesinden ikinci üniversite kapsamında kaydolmak arasında herhangi bir fark var mı? İki taraf da aynı ücretleri mi ödüyor?
(2) 

Döner neden kare kesilir?

psipsipsi #1566752 
Bazı dönerciler, hatta bence hijyene ve kaliteye dikkat edenler döneri yuvarlak değil kare (köşeli) kesiyorlar gördüğüm kadarıyla. Böyle kesmenin bir farkı oluyor mu?
(3) 

Ziraat Yatırım "MKK Komisyonu Virmanı" nedir?

psipsipsi #1566724 
Hesabımdan gecenin bir vakti 24,77₺ çekilmiş. Detay da yazmıyor. Burada bahsedilen komisyonun ne olduğunu nasıl anlarım?
(1) 

Hızlı büyüyen, hemen ölmeyen bir bitki

psipsipsi #1565443 
Merhaba. İki buçuk yaşındaki bir çocukla etkinlik olsun diye bir bardağa tohum ekmeyi düşünüyorum. Evde en hızlı şekilde büyüyecek, hassas olmayan (yani hemen kurumayan vs) bir bitki arıyorum. Fasulyesinden salatalığına kadar her şey olur; iki kriterim var yani, hızlı çimlensin ve kolay kolay ölmesin.

Teşekkürler.
(9) 

BluTV'de izlenebilecek bir şey

psipsipsi #1565303 
Kriterlerim:

- Mümkünse dizi olsun
- Eğer diziyse; konusu, türü fark etmez, sadece çok sarsın; örn: PB, LCDP, You tarzı.
(1) 

Okulu uzatıp KYK'de kalmaya devam etmek?

psipsipsi #1565132 
Merhabalar. Formasyon almaya başladığım için okul 1 dönem uzadı. Yani mezun olma sürem 4 yılken, okul 4 yıl + 1 dönem olmuş oldu. KYK yurt kaydım silinmiş. Yakın zamanda başvurular açılır, başvurabilecek miyim, başvurursam çıkar mı, çıksa kayıt yapabilir miyim bilmiyorum.

Bu veya benzeri bir durumu daha önce yaşayan oldu mu?
(4) 

Bana hiç teslim edilmemiş ürünün parasını nasıl alırım?

psipsipsi #1564886 
Zamanında (1 ay kadar önce) pahalı olmayan bir ürün sipariş etmiştim n11'den, Yurtiçine verilmişti kargo, sorgulayınca öyle bir kargo çıkmıyor, Yurtiçi mesaj atmış bana "sevkiyat iptal edildi" diye. N11'e yazınca da "Kargo numarası karışmıştır" gibi son derece anlamsız bir yanıt aldım. Şimdi ne yapayım, alışverişi yaptığım bankaya harcama itirazı mı oluşturayım?
(3) 

Bana 50tl civarına alınabilecek bi şey söyleyin :)

psipsipsi #1564853 
Üst düzenleme: 51 liraya şu kitabı bulup kaptım hemen :D :

www.hepsiburada.com

Valiz kemeri, bardak, saksı, kalem vs her şey olur. Kupon boşa gitmesin diye bir şey alacağım ama ihtiyacım olan o şeyi bulamıyorum.
(1) 

Ankara Kart öğrenci kartı sorusu

psipsipsi #1564335 
Geçen yıl 7 Temmuzda kullanmışım, üzerinden bir yıldan fazla geçmiş yani. Ama siteye girince kartımın hala öğrenci olarak geçtiğini gördüm. Hiçbir şey yapmadan gidip kullansam öğrenci tarifesinde midir hâlâ yoksa kart öğrenci kartı olduğu için mi orası öyle gözüküyor?

Yılda 1 kez yenilemek gerekmiyor mu?
(1) 

Anadolu Üni İkinci üniversite sorusu

psipsipsi #1564170 
AÖF'te kontenjan var mı yoska ikinci üniversite kapsamında kaydolan herkes direkt yerleşiyor mu?
(3) 

Windows'ta Android kullanmak

psipsipsi #1563929 
Bluestacks harici bir yol arıyorum çünkü bilgisayarı inanılmaz yoruyor. Kapalıyken bile harıl harıl fan çalışıyor laptopta. Sistemi yormayan bir yolu var mı acaba?

Ziraat Bankası Süper Şube sorusu

psipsipsi #1563635 
Şubesini buraya geçiren var mı? Merak ettiğim bir şey var, daha önceki şubeyle ilgili tüm hesap geçmişi uçmuş, banka bunları silmiş mi yoksa bir yerlerde saklıyor mu?
(2) 

Migros sanal market gel al sorusu

psipsipsi #1563446 
Merhaba, migros'tan gel al noktasından teslim almak üzere sipariş oluşturdum, saat aralığına 16.30-18.30 yazdım, hâlâ hazırlanıyor yazıyor. Oradaki saat aralığı neyi ifade ediyor, benim siparişi almam gereken aralığı mı, eğer öyleyse sipariş hazır değil, ne yapayım şimdi?
(3) 

Bireysel emeklilik sistemi hakkında

psipsipsi #1563019 
Merhabalar, konu ilgimi çekti ama neredeyse hiçbir şey bilmiyorum. Çok basitçe birkaç soru sormak istiyorum.

1) Türkiye gibi enflasyonist bir ülkede BES mantıksız mıdır, yatırdığımız para değerini nasıl koruyor, değerini koruyacağına dair herhangi bir güvence var mı?
2) %30 devlet katkısı deniyor, bu değerini koruyan paraya ek olarak devletin de yatırdığımız her birim para için %30 fazlasını bize vermesi mi demek?
3) İleride sorun yaşatmayacak hangi kurumlara bakmalıyım, bir gün banka ya da şirket batınca devlet bizi koruyor mu?
4) Fon muhabbeti çok geçiyor. Biz bunlarla mı uğraşıyoruz, "ben sadece paramı yatırırım, şirket benim adıma en iyisini yapsın" gibi bir şey yok mu?
5) Olur da ödemeleri geciktirirsek ya da hiç ödemezsek ne olur?

Teşekkürler.
(1) 

Bu internetin problemi ne olabilir?

psipsipsi #1561930 
Hız testi değerleri şöyle, bence normal

Ama basit bir Google araması en az 5 saniye, ortalama 10 saniye sürüyor. Rastgele bir internet sayfasının açılması 10-20 saniye arası sürüyor.
(2) 

Uzun bir aradan sonra Duolingo'ya dönmek

psipsipsi #1561440 
1-2 yıl sonra tekrar döndüm, ilerlemelerim duruyor. Ama şimdi kaldığım yerden devam etmek mantıklı gelmedi. Daha önce yaptıklarımı tekrar edebileceğim bir seçenek var mı acaba?
(1) 

İzlenen videounun izlenmemiş sayılması

psipsipsi #1561106 
Birkaç eğitim kurumunun online eğitimlerinde şu sorunu yaşıyorum; eğitim videosu var sitede; izliyorum tamamını hiç atlamadan. Ama sonraki videoya geçmek için tıklayınca şu anki videoyu izlememiş olduğumu söylüyor. Sayfayı yenileyip en baştan izlemek zorunda kalıyorum. Bazen ikinci seferde bile olmuyor, yine hata veriyor. Nadirense ilk seferde izledim sayıyor. Bu sorun neyden kaynaklı olabilir?
(1) 

adobe photoshop sorusu

psipsipsi #1560973 
bir tane fotoğrafı düzenliyorum, fotoğrafta bir omuz kıyafetten dolayı diğer omza göre düşük duruyor, omzu yükseltmek için en iyi yol kıyafette bir düzenleme yapıp biraz yukarıya çıkarmaya çalışmak oldu. ama en kolay ve pratik nasıl çözerim bilemedim. kıyafetten bir parça yukarı kopyalasam renk uyumunu falan ayarlamak çok uğraştıracak. bu işlerde çok yeniyim, ne yapsam?
(5) 

Bütün tarayıcıların aynı anda yavaşlaması

psipsipsi #1560855 
Geçenlerde birisi daha sormuştu bulamadım. PC'de garip bir sorun yaşıyorum. Brave, Edge, Chrome fark etmiyor. Bazen yeni sekme açarken bile 10-15 saniye boyunca yeni sekme sayfasının açılmasını bekliyorum, normal sitelerdeyken "sayfa yanıt vermiyor" uyarısı geliyor. Bu hata yaşanırken o sırada bilgisayarda ne kadar tarayıcı varsa hepsinde aynı şeyi yaşıyorum. Hepsi de ya çökmek üzere oluyor ya da aşırı yavaş. Biri düzeldiği an hepsi düzeliyor.

Bilgisayar o sırada ağır değil gibi, diğer uygulamalarda sorun göremedim. Isınmıyor da. Neden olabilir bu?
(2) 

çevirmenler yapay zekaya nasıl bakıyor?

psipsipsi #1560848 
dışarıdan biri olarak; yazı yazma, düzenleme, çevirme temelli bütün işlerin kısa süre sonra bütünüyle yapay zekaya kalacağını hissediyorum. hem daha doğru, hem daha hızlı hem de daha ucuza hallolabilir gibi geliyor. sadece çevirmenlik değil elbette, belirli kuralları olan her şeyde (hukuk, yazılım gibi) yapay zekanın ciddi bir yer edineceğini tahmin etmek zor olmasa gerek. siz ne düşnüyorsunuz?
(1) 

İkinci el kitap ne kadara konmalı?

psipsipsi #1560695 
Temiz, yıpranmamış kitaplar. Sıfırından %35 daha ucuza koyayım diyorum ama Dolap komisyonu falan derken ele geçen miktar azalıyor. %30 olursa pahalı mı olur?
(3) 

Sigorta attıran çamaşır makinesi

psipsipsi #1560599 
Merhaba. BOSCH'un bir çamaşır makinesi var, 4-5 yıl önce taşındığımız evde fişe taktıktan sonra evin sigortası atıyordu. Daha önceki evde bu sorun yoktu. Biz de önce fişe takıp sonra sigortayı açarak bi çözüm bulduk. Ama bir süre sonra makine çalışmamaya başlayınca tamirci bir sorundan bahsetti, hatırlamıyorum. Bir parçası değişti, artık fişe takınca sigorta atmıyordu ve makine düzgünce çalışıyordu.

Bugün yine aynı sorun başladı, makine fişe takıldığı an sigorta atıyor ve bu yüzden çalıştıramıyoruz. Sorunun %100 makineden kaynaklandığını söylemek mantıklı mı?

Prizle ilgili, elektrikle ilgili bir sorun olamaz mı?
(4) 

Upwork, Fiverr tarzı yerlerden para kazanma

psipsipsi #1560589 
Bilgisayarla arası iyi ama yazılım, tasarım gibi konularda profesyonel olmayan birisinin bu sitelerden para kazanması mümkün mü?
(3) 

Bir tane tatlı vardı neydi adı?

psipsipsi #1560584 
Rengi beyaz, şeffaf arası. Ucuz bir görüntüsü var. Kaygan, parlak bir yüzeyi var. Sokak tatlıcıları satıyor daha çok. Üzerine kırmızı bi şey döküp tatlı tabağında ya da bardakta servis ediyorlar.
(9) 

İş arayan birisinin İngilizce bildiğini göstermesinin en iyi yolu nedir?

psipsipsi #1560196 
Elbette konuşmasıdır.

Ama benim kastettiğim şey, mesela işe alım yapan bir İK'sınız; bir sürü CV gelmiş, CV'ler hep Türkçe, başvuranlar hep daha önce Türkiye'de çalışmışlar. Yapılan işte de İngilizce bir zorunluluk değil ama olsa iyi olur. CV'de neyi görseniz "Haa bu kişi İngilizce biliyor" dersiniz? Mesela; YDS, TOEFL vb sınav sonucunu mu yazmalı; bir dil kursundan aldığı eğitimi mi yazmalı, ne olmalı kısaca?
(1) 

Laptop menteşesini temizleme

psipsipsi #1560157 
Laptop ekranı zor açılıp zor kapanıyor, birkaç aya kalmaz menteşe kısmı kırılacak gibi hissediyorum. Bu beklenen son gelmeden yapabileceğim bir şey yok mu? Açmadan temizlemenin bir yolu falan?
(2) 

Yapay zekaya pdf yüklemek

psipsipsi #1560072 
Merhaba, yapay zekanın belirli bir sayfa, belge vb. yerdeki bilgileri referans alacak şekilde sorularımızı cevaplamasının ücretsiz bir yolu yok mu?
(2) 

Evde spor yapmak için uygulama

psipsipsi #1560059 
Ücretli olması önemli değil. Evde hiçbir şey yapmamaktansa çok hafif de olsa spor yapabileceğim bir uygulama arıyorum. Fazla zorlamayan, hafif düzeyde programları olan uygulamalar önceliğimdir.
(2) 

e-devlet onaylı sertifika olayları

psipsipsi #1560031 
Bildiğim kadarıyla e-devlet onaylı sertifika diye bir şey yok. E-devlet'te görünebilir sertifika diye bir şey var değil mi? Yani bir eğitimin sertifikası sırf e-devlet'te görünüyor diye o eğitim geçerli olarak kabul edilmeyebilir. Ama aynı şekilde geçerli bir eğitim e-devlet'te görünmeden de kabul edilebilir. Doğru mu?

Mesela; Zırt Ensitüsü Aşçılık eğitimi olsun. E-devlet'te sertifika gözüküyor. Ama Zırt Enstitüsünün bir kalite standardı yok.

Diğer eğitim de Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim merkezi tarafından verilsin. Yine aşçılık. Bu kez de e-devlet'te görünmüyor.

Bu iki eğitimin geçerliliği ve kamuda kabulü hakkında ne söyleyebiliriz?
(1) 

mergen.btk dosya yükleme sorusu

psipsipsi #1559907 
Selamlar. Üniversitemin kullandığı sistem mergen sistemi. Birkaç gün önce bir dosya yüklememiz gerekti. Yaklaşık 100 kişiden ben dahil 15 kişisi dosyayı yükleyemedi. Bugün de başka bir sınıfta, başka bir derste aynısı yaşandı.

Dosya yükleme işareti dönüyor dönüyor ve sonsuz döngüde kalıyor ya da döngü işareti gidiyor ama dosya da yüklenmemiş oluyor.

Sorunun dosyanın uzantısı ve boyutu ile doğrudan bir ilişkisi olmadığını keşfettim. Sorun sizce neyden kaynaklanabilir? Bana tekrar hak tanınacak, bu sefer de aynısının olmaması için kendimde önlem olarak Avast'ı kapattım mesela. İlgisi olabilir mi virüs programlarının konuyla?
(6) 

Sıfır bir ürünü satmak için en iyi platform hangisi?

psipsipsi #1559534 
Sıfır ürünü sattığımda kullanıcı o ürünü deneyip "beğenmedim" diyip iade edemesin istiyorum. Çünkü iade ederse ürünün kutusu açıldığı için bayağı değer kaybedecek. Ne yapmak lazım sizce?
(12) 

Üniversite adını önemser miydiniz?

psipsipsi #1558886 
Bir tane eğitim var, ismini söylemeyeceğim. Bu eğitim bir işi yapmak için gerekli (zorunlu) bir eğitim. Türkiyede'ki üniversitelerin %80'inde falan bu eğitim veriliyor. İstanbul Üniversitesinde 7000 lirayken, Gedik Üniversitesinde 2500 lira. Ama söylediğim gibi, ikisi de aynı içerikte, benzer nitelikte.

Kararsız kaldığım şey şu; işim gereği insanlar benim profilime bakmak ve eğitimlerimi görmek durumunda kalacaklar. Orada mesela "İstanbul Üni" ya da "Gedik Üni" yazması sizin için bir şeyi değiştirir miydi? İstanbul'u görünce "oo kaliteli bu" der miydiniz?
(15) 

Gece modu kullanıyor musunuz?

psipsipsi #1558572 
Uygulamalarda ya da internet sitelerinde çok istememe rağmen gece modu kullanamıyorum. Simsiyah arka plan üstünde parlayan beyaz boşluklar konforumu inanılmaz derecede düşürüyor. Ama mesela Twitter'ın koyu lacivert bir teması var, o güzel.

Gece modu ilk çıktığında bu tutmaz demiştim, tuttu gibi. Siz kullanırken sizi rahatsız etmiyor mu, nasıl alıştınız?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık