(2) 

Danimarka vizesi almak istesem ne kadar sürede çıkar?

substituent #1582580 
Selamlar, erasmus'ta danimarka'da bir üniversiteye kabul aldım. Okuldan kabul mektubunu aldım, hatta okul mailimi, platform giriş bilgilerini bile verdi.

Ama kendi okulum (Türkiye'deki), daha hibe sonuçlarını açıklamadı. Yani, sadece yerleştirme sonuçlarını açıkladı ve yerleşilen okula bilgi verdi.

Hibe sonuçları açıklanınca, kendi okulum feragat etmek için bir hak tanıyacak.

Benim Okul, daha hibenin ne zaman açıklanacağını söylemedi, ama önceki senelerde haziran sonu gibi açıklanmış.

Şimdi ben, hibe çıkmazsa gitmeyeceğim. Büyük ihtimalle çıkmayacak da, umut fakirin ekmeği.
Diyelim ki çıktı, haziran sonundan, ağustos 29'una kadar vizeyi alabilir miyim? Oryastasyon günü 29 ağustosmuş ve katılım zorunlu diyor. Vizeyi almam gerekirse, danimarka'daki okul kefil oluyor sonuçta, sürecin uzaması gibi bir şey olmaz sanırım? Hani şu an sosyal medyada görüyoruz ya, her şeyi tam olanlara bile vize verilmeme durumu.

Teşekkürler.
(1) 

Bu ilaç raporu hala geçerli midir?

substituent #1582564 
Sağlıklı ve güzel bir gün dilerim.


Her gün düzenli kullandığım bazı ilaçlar var. Aydan aya muayeneye gidiyorum. 1 ay önceki muayenede doktor ilaçları yanlış yazmış sanırım. Günde 2 tane kullanmam gereken ilacı, günde 1 tane olarak yazmış. Haliyle, bu ayki ilacı alamadım, eczanede hala kullanıyorum gözüküyor. Ayrıca bu ilaç raporluydu ama doktor son reçeteleri raporsuz yazmış sanırım ezcane raporsuz dedi bana.

prnt.sc
Enabız daki görüntü bu. Bitiş tarihi yazmıyor. Bu raporun hala geçerli olduğunun kesin kanıtı mıdır? En olmadı aile hekiminden yazdırayım diyorum ilacı.

Teşekkürler.
(13) 

Gerçekten hayatta boğaziçili olmanın bir artısı var mı?

substituent #1580677 
Öncelikle herkese sağlıklı ve güzel bir gün dilerim.

Boğaziçi makine 2. sınıf öğrencisiyim. Bu zamana kadar başvurduğum staj/burs başvuruları olmuştu. Stajda Amazon da 2-3 pozisyona başvurdum, hepsinden red yedim. Applr store da ne iş barsa başvurdum, geri dönmediler bile. Başka firmalarda staj için başvurmuştum, mesela hasel, yine hiç geri dönüş almadım.

Burs başvuruları da öyle. Hiç çıkmadı.

Math102 dersini geçebilmek için benden ders anlatmam için yalvaran arkadaşım McKinsey de staj yaptı. Sordum nasıl buldun diye, babasının bir tanığı aracılığı ile bulmuş.

Dersleri gram takmayan bir arkadaşım, rn son konuştuğumda 3-4 tane burs mülakatına gidiyordu. Sonuç ne oldu bilmiyorum.

Benim okulda fark ettiğim şey, çoğu kişinin sosyoekonomik düzeyi yüksel ailelerden geldikleri. Okulun Facebook grubunda çok görüyorum mesela, herkesin yeşil pasaportu var resmen.
Bazı konuşmalara şahit oluyorum, millet okula arabayla falan geliyor.

Benim annem de babam da asgari ücretli çalışan. İkisi de ilkokul mezunu. Ne yaptıysam kendim yaptım. Dershane - özel ders gibi şeylerim de olmadı. Evde full kendim çalışarak kazandım. Normalde tıp okumak istiyordum, ama o sıra korona dönemiydi, annem işsiz kalmıştı şehir dışında okumamın imkanı yoktu. O yüzden şehir içinde bir yer yazdım. (Normalde Boğaziçi kimya girişliyim makineye kurum içi yatay geçişle geçtim)

Geçen Erasmus başvuruları vardı, bana Danimarka’da bir üniversite çıktı. Hibe desteği daha belli değil, ama hibe çıksa bile gidemeyeceğim sanırım çünkü çok pahalı.

Yani açıkçası boğaziçili olmanın ben hiçbir faydasını görmedim. Benim gördüğüm, herkes ailesi sayesinde bir yerlere geliyor. Bu kişiler lise mezunu bile olsa bence kariyerlerinde yine aynı noktada olurdu.

Yani iş hayatında da gerçekten böyle mi? Şu an uzman doktor 100bin tl maaş alıyor. Makine mühendisi olarak bu sayılara “Boğaziçili” olarak rahatça çıkılabiliniyor mu?
Yine sil baştan deyip hala şans varken tıbba geçme düşüncem var. Burada da insanlar uzman doktor olmak için 10 sene gerekiyor falan diyor da tıp fakültesinde 6. sınıfta maaş almaya başlıyorlar zaten. Uzmanlığı yaparken de büyük şehirlerde 60k, küçük şehitlerde 80k alıyorlarmış. Yani tıpta da ilk 5 seneyi geçince para almaya başlıyoruz.

Biraz uzun oldu, teşekkürler.
(1) 

YSK ne zaman ücretleri yatırır?

substituent #1579954 
Selamlar, son seçimde ilçe seçim kurulu beni seçmen üye olarak görevlendirilmişti. Sanırım ücreti 690tl.
Mesaj falan atılacakmış ama bana daha gelmedi. Attılar da mı gelmedi, yoksa daha atmadılar mı?

Teşekkürler
(8) 

Pasaport kaç güne çıkar?

substituent #1579257 
Selamlar, daha önce hiç pasaportum falan olmadı.
Okulda da Erasmus sonuçları dün açıklandı, bugün de karşı okuldan kayıt için mail geldi. Benden pasaport kopyası istiyorlar. Deadline i 1 Nisan. Yarın randevuyu alıp nufüs müdürlüğüne gidip başvursam kaç güne gelir? Başka sebeplerden dolayı gidemeyeceğim gibi görünüyor zaten öyle 1 Nisana kadar gelmesi imkansızsa boşa para harcamayayım yani.

Sağlıklı ve güzel günler dilerim.
(3) 

Laptop klavyesindeki bazı tuşlar çalışmıyor

substituent #1573746 
Bilgisayarı her zamanki gibi açtım ve bazı tuşlar çalışmamaya başladı. Klavyeyi sık sık ıslak mendille silerim, ama ondan olacağını düşünmüyorum klavyedeki yere su kaçsa zarar vermeyecek şekilde. Hatta şu şekil:

i.hizliresim.com

yani buraya ıslak mendilin sıvısı deyse zarar verebilir mi? Ki ıslak mendilin sıvısının da içeri kaçacağını sanmıyorum tuşlara bastırmadan silmeye çalışıyorum hep genelde.

Birde çok alakasız yerdeki tuşlar çalışmıyor, sol alttaki kontrol tuşu ile p harfi çalışmıyor.

Sorum şu: laptopun içini açıp kurcalarsam düzelir mi? Yoksa mefta mıdır?

(Biosa girip orada denedim, çalışmayan tuşlar orada da çalışmıyor. Yani yazılımsal değil sorun sanırım)
(1) 

Yatay geçiş hakkında

substituent #1563876 
Selamlar, myp ile başka bir üniversiteye yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Ama şu an ki okulumda da çap başvurusu yaptım. Eğer çap başvurusu olursa olduğum kurumda kalmayı olmazsa myp ile başka kuruma gitmeyi planlıyorum. Aklıma takılan şu: myp kabulü alırsam, ve kayıt olmazsam; sonraki yollarda myp hakkım yanar mi?
(1) 

Atıvan’ın etkisi

substituent #1555485 
Merhabalar. Doktor belirli durumlarda kullanmam için ativan expidet 1mg yazmıştı. Geçen de ilk kez kullandım. İlacı direkt ağzıma attım hızlı bir şekilde eridi.

Açıkçası etkisini hissetmedim. Ativanı kullanma sebeplerim 1 saat sonra dahi devam ediyordu. Sadece sonrasında 2 saate yakın uyabildim sadece, o sa ativan dan mı yoksa yorulduğumdan mı bilmiyorum.

Sanırım ativanı dilaltında almak gerekiyormuş, ben de dilüstünde eridi. Yanlış kullandığım için mi etkisini hissetmedim acaba, yani çok fark ediyor mu kullanma şekli? Yoksa ben de işe yaramadı mı?

Teşekkür ederim.
(5) 

2 h-index çok düşük değil mi?

substituent #1550417 
Herkese günaydın öncelikle!

Boğaziçi’nde öğretim üyelerinin h-index’ine bakıyorum, fizik departmanında yeni gelen bir hoca var. H-index 2. Özellikle Boğaziçi gibi bir okul için aşırı düşük değil mi? Yoksa Türkiye şartlarında normal mi?
(10) 

Bitmiş insanları anlatan diziler/filmler

substituent #1529027 
Merhabalar herkese,

Spoiler uyarısı

Breaking bad tarzı sonunda her şeyini kaybetmiş insanları anlatan hikayeler hoşuma gidiyor. Aynısı my name is earl’de de var puan izlediğim bölümde. Earl her şeyini kaybedip kötü earl’e dönüyor. Bu tarz hikayeleri anlatan dizi film önerileriniz var mı acaba? Narcos’da öyleydi sanırsam, escobar sonunda her şeyini kaybedip kaçak olarak yaşıyordu, bu tarz şeylerden bahsediyorum.

Çok teşekkürler
(2) 

masseter botoksu devlet hastanesinde yapılıyor mu?

substituent #1525008 
merhaba, diş sıkmadan kaynaklı sağ çenemden ses geliyordu. bunun için diş polikiliğine gitmiştim hep gittim özel olan.botoks olmam gerektiğini söylediler 1800₺ ödedim. ağustosta tekrar olmam gerekiyormuş öğrenci olduğum için bir 1800₺ daha vermem beni çok zorlar :) devlet hastanesinde olabilir miyim bunu? üni hastanesinde falan mı oluyor sadece vs? lokasyon istanbul.

çok teşekkürler.
(6) 

laptopa ram almak

substituent #1522051 
merhaba, laptopa ram almak istiyorum.

içinde 8gb'lik ram var şuan. ekstra 1 slot oraya bir 8gblik daha ram koymak istiyorum. acaba aldığım herhangi bir 8gb'lik ram olur mu? yoksa, aynı marka/model mi olmalı? yoksa frekansı vs. tutması yeterli mi? ayrıca 4gb'lik ram koysam olur mu? teşekkürler.
(3) 

devlet psikiyatristi reçeteyi elden yazar mı

substituent #1518906 
merhaba, bende tinnitus var, kbb'de geçirdiğim aylardan sonra bir sonuç çıkmayınca bana bunun psikolojik olduğunu söyledi ve psikiyatriye gitmemi önerdi. tinnitusun geçme umuduyla özele parayı bayıldım, doktora derdimi anlattım 5dk falan sürmedi bir ilaç verip gönderdi. ve buna toplam 350 lira ödedim. yanı çok büyük para değil tabii ama öğrenci olduğum için 5dklık konuşmaya o kadar para var zorluyor biraz :) psikiyatrik ilaçlar ilerde iş başvurusunda sıkıntı çıkarma ihtimaline karşı bu ilaçları sgk'sız alıyorum ve özelde de elden yazmasını istediğimde doktar elden yazıyor.

şimdi sorum şu, yakınlarda kontrole gitmem gerek, devlete gitsem, orada doktardan reçeteyi elden yazmasını rica etsem yapar mı acaba, devlet psikiyatristleri yapıyor mu? teşekkürler.
1

mobil görünümden çık