(7) 

Türkiyede geri dönüşüm oluyor mu

the sound and the fury #1581888 
Son zamanlarda aklıma gelen şey. Bu kadar fakir olup tükenen maddeleri plastik kağıt cam gibi neden geri dönüşüm yapmıyoruz ziyan oluyor ziyadesiyle. Anlayacağınız canımı çok sıkıyor ziyan olması maddelerin.
(3) 

Gözaltında 2 gün kalmış hakkında dava açılmış birisi iltica edebilir mi?

the sound and the fury #1581224 
Siyasi nedenler örgüt üyeliği propagandası yapmak gibi suçlardan ceza almış ama cezası ertelenmiş birisi iltica edebilir mi dava geçmişi olan. Fişlenmiş birisi.
İltica etmek için şartlar nedir hangi ülkeler nasıl kabul ediyor. Her ülkenin farklı kriteri mi var mesela Almanya ve Belçika farklı mıdır? Uzakdoğu daha zor kabul ediyor gibi.
(3) 

Etek altı görüntü çekmenin suçu nedir?

the sound and the fury #1581223 
Cinsel Tacize mi giriyor ve acaba cəzası nedir. Latin Amerika da bununla ilgili sayfalar var adamlar bu kadar rahat ülkede bu sapıklığı yapıyorlar ama sanırım orada ceza yok. Bizde durum nedir?
(5) 

150 euru sınırını geçen ürünü gümrükten nasıl çekebiliriz?

the sound and the fury #1581181 
Soru başlıkta. Ayrıca %30 olan gümrük vergisi %? A çıkıyor 150 euroyu geçen ürünlerde. Ürün alamaz oldum istediğim her şey 200 300 euro en az. 150 euroya bir şey gelmez olmuş.

Ekşi sözlük onay listesinde alım yapıyor mu?

the sound and the fury #1580580 
çaylak hesabı açtım 5900 lerde ama aylardır onay almadı. Algoritma farklı acaba ne zaman yazar olur. 2019 dan beri çaylağım. Bu hesabımı o onay alırsa kullanmayacağım çünkü nick altım troll vb dolu.

Ekşi sözlük hesap değiştirme yapıyor mu?

the sound and the fury #1580579 
çaylak hesabı açtım 5900 lerde ama aylardır onay almadı. Algoritma farklı acaba ne zaman yazar olur.
(3) 

DHL Express yurtiçinde hangi firma ile dağıtım yapıyor

the sound and the fury #1580555 
Japonya’dan gelen ürünüm var DHL ile geliyor ama Mersin yerine varış yeri Adana diyor, doğru adres girdim. Şimdi bu ürün tr de hangi firma ile dağıtıma çıkacak. PTT sitesindehatalı takip no diyor, DHL sitesinde varış yeri Adana yazıyor ama bir de ürüne %30 mu vergi ödeyeceğim.
(2) 

Hot toys figürleri nasıl yapıyorlar.

the sound and the fury #1580375 
Arkadaşlar 3D modelleme programı ile yapıyorlar ama boyama nasıl oluyor, hep modelleyen hem boyayan sanatçılar. Var ama 2000 parça tek tek boyanmaz 3d print kalitesiz oluyor bu ürünler nerden basılıyor pvc mi makine mi boyuyor toplu olarak.
(2) 

Türkiyede ortalama kaç bin Rus vatandaşı yaşıyor?

the sound and the fury #1578359 
Soru Başlıkta.
Ayrıca Suriyeli ve Afgan ile Iranlı sayısını da merak ediyorum tabii hepsi ayrı rolarak bir de toplam mülteci, göçmen, sayısı.
(2) 

Alkol (İçki) temalı still kife referansları arıyorum

the sound and the fury #1578183 
Nasıl bulabilir net hd görseller. Yağlı boya ve dijital çizim yapacağım still life (natürmort) temalı. Ama nettw olanlar kötü kalite vw şarap şişesi temalı.
(2) 

bilgisayar uyku modunda çok elektrik yer mi?

the sound and the fury #1577475 
soru başlıkta
(9) 

aile üyelerini sevmemek ?

the sound and the fury #1577468 
bazı özel nedenlerden sevmemek değilse de kızıyorum affetmiyorum. sizce anormal mi?
(4) 

Minyatür içkiler nerde satılır?

the sound and the fury #1577113 
Koleksiyona başladım ama bulamadım hiçbir yerde dolapda birisi satıyor ama tanesi 200 tl. Sizce çok mu piyasası nedir nerde bulunur? 5cl vb minyatür alkollwr.

Elinde 5cl 01L içki veya içki şişesi olan var mı?

the sound and the fury #1576903 
Koleksiyon yapıyorum, yardımcı olmak isteyen yazabilir. Boş dolu fark etmez.

projeksiyon cihazı lazım? kullanmayan ve elinde olan var mı?

the sound and the fury #1576327 
güzel sanatlar okuyorum duvar resmi için kullanmak istiyorum daimi kullanacağım tuvallere görsel aktarmak için de. elinde olan ucuza satmak veya vermek isteyen varsa yazarsa sevininirim.
(10) 

Bir araç en fazla kaç km gidebilir?

the sound and the fury #1575619 
Bir araç kaç km yol gider motoru pert olana kadar ve acaba motor yenilenirse arabanın değeri düşer mi km0 olunca.
(2) 

Askerlik için heyet erteleme verdi ama bir sorum var

the sound and the fury #1573798 
Arkadaşlar geçmiş zamanda sıkıntılarımı anlattım şüphecilik takıntı depresyon hastasıyım. Doktor dinledi ve ciddi sıkıntıların var dedi tedavi görüyorum 3 4 senedir doktor raporu ilaçları okudu dedi bu durumda gidemezsin neyse 1 sene ertelme vermiş edevlette gördüm. Edevlette yazan evrağı nereye götürmek gerek askerlik şubesine imzalatmak gerekir mi bir de seneye yine aybı şeyleri yapacağım heyete girme doktor durun bildirisi evrağı fotoğraf çekmek gibi. Acabamuaf olmak içib 2 kez mi erteleme veriyor 3.kez mi muaf yapıyorlar?
(13) 

Gümrük vergisi 150 euro sınırını geçince ne oluyor?

the sound and the fury #1572777 
ürün gümrükte mi takılıyor. %50 ye mi çıkıyor vergi oranı ve acaba gümrükte takılan ürünü nasıl alabiliyoruz. kendi şehrimize mi geliyor ürün yoksa istanbul gümrüğünde mi oluyor? evrak lazım sanırım ne evrağı veriyoruz gümrüğe?
(1) 

küçük boy çizimi veya fotoğrafı nasıl 50x70 vb tuvale çizebilirim hatasız

the sound and the fury #1570821 
arkadaşlar hata payı olmadan resmi büyük nasıl çizebilirim. projeksiyon cihazları pahalı yazıcım da yok.
(9) 

hayvanlar depresyona girer mi?

the sound and the fury #1570334 
bir goril videosu izledim ve hayatını dinledim. hayvan stres yüzünden kendi parmaklarını ısırarak koparıyor. bir diğeri de kusuyordu. biz inek keçi koyun yiyoruz ama onlar da bizim gibi ölümü hissedip korkuyor ve depresyona giriyorlar mı çocukları ölünce.
(2) 

Erkekte meme yağlanması

the sound and the fury #1570183 
Arkadaşlar kilp alınca göbekten çok memede yağlanma oluyor bununn nedeni ne österojen hormonu salgılıyor vucüdun kaslarım küçülüyor ama göğüs çıkıyor. Jinekomasti değilmiş doktora gitmiştim. Yağ aldırma operasyonu ile alınır mı göbeği dert etmiyorum ideal kilodayım zaten göğüste birikiyor hep yağlanma
(3) 

bilgisayarıma virüs girmiş çok yavaşladı. (windows 10)

the sound and the fury #1568927 
nasıl format atabilirim bilmiyorum ne önerirsiniz
(4) 

Derisi dökülmüş ceket nasıl tamir ettirilir?

the sound and the fury #1568925 
Soru başlıkta sevdiğim ama döküldüğü için giymediğim deri ceket nasıl tamir ettirilir.

Deri ceket alacağım ne önerirsiniz

the sound and the fury #1568895 
Soru başlıkta arkadaşlar fiyat olarak 1000 liraya kadar çıkabilirim ama herhalde o piyasaya ürün yoktur.

tablomu hediye edecek birisini arıyorum.

the sound and the fury #1568800 
eksisozluk1923.com
bir sanat eserini daha bitirmenin mutluluğu var, isteyene hediye edilir ya da el emeği olmaz öyle derseniz ufak cüzi miktara satılır. malzeme parası kadar.
(2) 

Muhabbet kuşu kabız olursa ne yapılır?

the sound and the fury #1568793 
Muhabbet kuşum kabız olunca poposunda kaka birikince anlarım sanırım peki nasıl tedavi edilir?
(4) 

Sık sık mide yanması

the sound and the fury #1568505 
Arkadaşlar son 1 senedir neredeyse haftada 3 gün mide yanıyor. Endoscopi olmadım ama reflü vardır doktora gideyim mi yoksa vazo şeyleri hayatımdan çıkarayım mı çoğu şey midemde yanma yapıyor bu normal olmazsa gerek.
(13) 

Avrupa Birliğieri içinde en fakir olanları ve bize kıyasla durumları nedir

the sound and the fury #1568430 
Merak ediyorum, Estonya Bulgaristan Polonya veya Romanya ne durumda türkiye'nin son 3 yılını saymazsak ta da sayarsak bize kıyasla ne durumdalar. Avrupa Birliği denilince akla sınırların olmadığı ve euroların havada uçtuğu her şeyin ucuz olduğu diyar geliyor peki ya nasıldır. Türkiyede durum bana göre çok kötü ben seramik ce cam bitirdin 3 senedir işsizim ve sanatta para yok formasyon da vermediler. Alkol pahalı, et pahalı, ekmek pahalı sokaklar çöp ve başıboş hayvanlar var barınaklar kötü hayvab cinayetleri kadıb cinayetleri ve daha kötüsü veyin göçü var ülkemizde.
(2) 

Japonya'dan sipariş verdim fakat...

the sound and the fury #1566585 
Japonya'dan ürün siparişi verdim, haşen japonya'dan çıkışı olmadı 1-2 güne olur. Türkiye'yede de gümrükte 3 4 gün beklese 2 gün de Mersin'e ulaşılması olsa. 1 hafta 10 güne elimde olmalı fakat ben yengemin yoğun bakımdan olması nedeniyle şehir dışına çıkmak zorunda kaldım belki 2 hafta yokum ürün gelince ptt arıyor sanırım dağıtımdaki eleman acaba mersin pim yani pısta işletim merkezinde ürün kaç gün bekler ben gidip oradan vergisini ödeyip alırım. Ürün imha olmaz veya geri dönmez değil mi
(2) 

Yeşilçam jönlerin seslendirmeleri nasıl yapılıyordu

the sound and the fury #1566270 
Arkadaşlar herkes Kadir İnanır, Tarık Akan, Türkan Şoray vb ı başarılı bulur ve izler peki ya kendi seslerini kullanmamaları sıkıntı değil miydi oyunculuk sadece sessiz film gibi hareket üzerine değil konuşma üzerine de bu kişiler nornal diyalogları söylüyor sonradan eklememi oluyordu üzerine.
(6) 

Paranoyalarım var ama doktor depresyon tanısı koymuş? Askerlik muaf olurmu

the sound and the fury #1566088 
Arkadaşlar 2-3 senedir doktora gidiyorum takıntılarım vardı bir de geçmeyen şüpheler aileden arkadaşlardan şüphe etmek bazen olmayana sesler duymak gibi geceleri bana ait olmayan düşüncelerin zihnimde hissetmek gibi düşünceleri kontrol edemiyorum gibi geliyor. Risperdal 4 mg içiyorum. Askerlik vaktim geldi aama korkuyorum çünkü girdiğim ortamda herkesin hakkımda konuştuğu veya iş çevirdiği komplosu kuruyorum, iftira atıyorlar suçu üzerime yokmak için senaryo hazırlıyorkar gibi ya da taciz ediliyorum birileri tarafından bu babam bile olabiliyor. Bazen ise dünya benim için kurulmuş tanrı dahil her insan bana oynuyor gibi geliyor. Doğa olaylarından bile şüphe ediyorum benim için oluyor gibi. Neyse bazen herkes heni arzuluyor gibi geliyor annem bile.

Bu sorunlarım vb olan şeyleri anlattım kuruntularım var dedim ama tanı olarak depresyon girmiş e-nabız da var ebet karamsarlık var ama şüpheyle olan şeyler geleceğe dair umutsuzluk var ve mutsuzluk var ama herkeste vardır çünkü işizim be bu düşüncelerim yüzünden utanıyorum.


Askerden kaçmak için bahane değil bu zaten bir intihar teşebbüsüm var midem yıkandı. Askerlik için doktor birkaç kez gittiğim özel doktor muaf olur sıkıjtı değil demişti ama üniversite hastanesinde her ay veya 2 ayda bir gidiyorum hep başka kişiler giriyor ve farklı şeyler diyorlar onlar da muaf olabilrisib dediler ama tanı depresyon iken muaf olmam zor olmaz mı?
(3) 

Venedik'te evler çürümüyor mu

the sound and the fury #1565598 
Sürekli suya maruz kalan yapıların temeli nesne çürümüyor merak ediyorum, bir d Ebu evlere nasıl giriyorlar? Hiç gidip görmedim merak ediyorum.
(1) 

Hot Toys figürlerden kaç adet üretiyor.

the sound and the fury #1565464 
Bir hot toys oyuncak figür markası, diyelim wolverine last stand modelini üretti ondan kaç adet basar piyasada 10 15 senelik figür bulunuyor hiç tükenmiyor mu ya da sürekli bir döngü var 100 bin adet bassa bile 8 milyar insan var bu figür o kadar insana naısl yetecek.
(1) 

Suni deri neden dökülür ve nasıl tamir edilir?

the sound and the fury #1565442 
Suni Deri neden dökülür hakiki deriden farkı nedir yapay plastik deri görünümü olan malzeme olduğu için mi?
(8) 

17-18-19.yy da nasıl 65-75 yaşına kadar yaşıyorlardı.

the sound and the fury #1564908 
O zamanlar tıp çaresiz değil miydi bazı ressam şair vb bakıyorum 65-70 e kadar yaşamış bu adamlar nasıl kanser tümör verem vb atlatıyorlardı şimdi bile bazen genç yaşta ölen var o zamanlar trafik sigara falan yoktu yine ölüm az olur ama cinayet ve hastalık can alır baya
(1) 

Dijital Baskı üzerine yağlıboya olur mu

the sound and the fury #1559014 
Dijital çalışmamı baskı alsam tuvale üzerine. Yağlıboya çalışma yapabilir miyim? Düzenleme
(2) 

Kervan mağazasından yağlı boya tablo alan var mı?

the sound and the fury #1558218 
Kervan mağazasından geleneksel motifli yağlıboya tablo almak istiyorum şu an hiç tablo kalmamış ellerinde, hiç satın alan var mı ya da evinde yağlıboya tablo portre olan?

Su bazlı vernik ilke yağlıboya verniklenir mi?

the sound and the fury #1558217 
Geçen Artdeco su bazlı vernik aldım yağlıboya yapmıştım vernik yapacaktım ama bir arkadaşım o akrilik için dedi normal vernik varmış winsor marka falan acaba ondan mı almak gerek kaç ay boyunca tablo beklemeli vernik atmak için.
(4) 

İlişki veya mastürbasyon sonrası duş almamak hijyen açısından kötü müdür.

the sound and the fury #1557594 
Kendimizi kirli hissederiz dinen cünup derler acaba bunun hijyen açısından sorunu olur mu? Şart mıdır.
(4) 

hakiki deri neyden yapılıyor?

the sound and the fury #1557070 
hakiki deri hangi canlının derisinden yapılıyor? vahşi bir yöntem midir yasal mıdır?
(2) 

Japonya’dan aldığım üründe %30dan çok vergi çıktı

the sound and the fury #1556565 
Toplamda 509 tl tutarında ürün aldım ama 233.88tl gümrük çıktı 22 de mühür parası, böyle saçma iş olmaz ki nereye itiraz ediyoruz ? Güncel vergi oranı nedir.%30 değil mi? 150 Euro bile tutmuyor ürün.
3500 yen 509£ tl yapıyor ödemem gereken rakam 175 tl olmalı.
(2) 

Japonya’dan aldığım ürün 7 gündür alıp verme merkezinde bekliyor

the sound and the fury #1556529 
Gonderi (Gelen) alip verme merkezinde alindi Receive item at office of exchange (Inb)

27 Nisandan beri böyle diyor 4 Mayıs oldu ne yapacağız. Güzelim malzeme kayıp olmasın?
(1) 

Fotoğraflara doku ekleyen program arıyorum?

the sound and the fury #1556048 
Merhaba, dijital çalışmalar çizimler yapıyorum, acaba bu çizimlere otomatik insan dokusu ekleyen bir program var mıdır eskiden remini işe yarıyordu ama o bozulmuş kötü bir doku örneği yapmışlar ekleyince gerçekçi olmuyor, fotoğraflara
(7) 

Türk Lirası nasıl değer kazanır?

the sound and the fury #1555884 
Arkadaşlar şu an dünyada en değersiz para birimleri içinde ilk 5'e girer gibi TL peki ya değer kazanır mı yoksa bizim alım gücümüz mi artması gerek artık japon yeni gibi mi olacak.
(2) 

Japonya’dan Satın aldığım ürün Zimmete alındı diyor

the sound and the fury #1555868 
Kargo takip ile bakıyorum zimmete alındı diyor ama vergi ücreti gözüküyor, ürün İstanbul’da gümrükte ben mersindeyim ürünü nasıl alacağım, İstanbul’da olam birisi yardımcı olabilir mi, evraklar gerekiyor sanırım bir de vergi ücretimi ödemek. Evraklar nedir sipariş numarası ve satış belgesi mi
(7) 

30x30 tuvalim var sizce ne çizmeliyiz?

the sound and the fury #1555332 
Yağlıboya çizim yapmayı düşünüyorum. sizce ne çizmeliyim örnek referans atabilir misiniz. Öneriye açığım. Teşekkürler.
(4) 

Suni Deri ve Hakiki Deri nerden yapılıyor?

the sound and the fury #1555241 
Aradaki fark nedir ve acaba gerçeği ile sahtesini ayrımı nasıl yapılır.

Tablolarımı vb nasıl parlak hale getiririm.

the sound and the fury #1554952 
Vernik lazım ama sanırım her vernik olmuyor bir tane aldım baya sertti sanırım tarihi geçmiş acaba nerden ne marka alabilirim. Parlak olmasını istiyorum bir de 3d yazıcı ürünleri için de.
(7) 

Bu çizime sizce ne eklemeliyim

the sound and the fury #1554784 
Birkaç yıl önce yaptığım basit amatör bir yağlıboya çizim, sizce ne eklemeli neyi düzeltmeliyim. Teşekkürler.
www.hizliresim.com

Para lazım olduğu için el emeği tablolarımı satıyorum.

the sound and the fury #1552196 
eksisozluk.com

Bana destek çıkmak isteyenler yazabilir bilgi almak isteyen de :)
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık