(8) 

bu aşkın sonu nereye gidecek...

sana bir sarki yazdim fernando #1554670 
iç dökeceğim yoksa olduğum yerde patlayacağım artık.

aynı bölümde olduğumuz bir kız var. bir arkadaşıma benden hoşlandığını söylüyor. işin iyisi ben de bu kızdan uzun zamandır hoşlanıyorum. daha önce hiç muhabbetimiz olmadı. geçen sabah da ben çay alırken konuşmaya çalıştı. ben de karşılık verdim ama ders vakti yaklaştığı için çat diye gittim görüşürüz diyip. daha önce de benzer bir diyalogda böyle basıp gitmiştim. bilerek değil valla, acelem vardı. o diyalogdan sonraki ilk konuşmamız bu oldu. o günden beri benim için kıpır kıpır. duramıyorum yani yerimde. ortak dersimiz yok ama girdiğini bildiğim bir ders için bugün sınıfın kapısında bir saat bekledim abartısız. gelmeyeceği tuttu. başka da hangi dersi alıyor bilmiyorum. koca bölüm. ortak arkadaşımız da yok. karşılaşmış olma süsü vermek istiyorum. gidip çat diye instagram'dan da yazmak bir seçenek ama oha.. hayır. belki yazar diye bugün bir sürü story attım, bir tanesine bile yazmadı. zaten niye yazsın? haftayaki dersten önce benim bir şeyler yapmam lazım. cidden olduğum yerde duramıyorum. ne yapayım? bir bahane mi bulsam? ne bahanesi?
(3) 

bir ilişkide sıkışıp kalmak..

sana bir sarki yazdim fernando #1537216 
evet. tam olarak böyle tarif edebilirim. sıkışıp kaldım bir ilişkide.

eskiden böyle şeyler duyunca ayrıl ya derdim. ayrıl. nolucak. o kadar kolay değilmiş. seviyorum çünkü hala onu. değer veriyorum. özlüyorum. merak ediyorum. ama aşık mıyım? gelmiyor içimden. eskisi gibi kur yapmak gelmiyor mesela içimden. cıvıl cıvıl sohbetler de etmiyorum artık. öyle. çok enerjik de değilim yanına giderken. ama diyorum ya, bir yanım hala seviyor onu.

bir yanım da işte.. korkuyor. yani yeniden yalnız kalmaktan korkuyor. onun gidişiyle açılacak boşluğun beni yutmasindan korkuyor. onsuz olmayalı çok uzun zaman oldu. tek başıma kalacak olmaktan korkuyorum. ve merak da ediyorum, acaba o özlem dediğim, sevgi dediğim onu o olduğu için mi, yoksa beni yalnızlığa düşüp kafayı yemekten kurtarıyor olduğu için mi?

aslında bilmiyorum da. yalnızlığa düşüp kafayı yiyecek miyim? ne malum. ama ne bileyim. olmadı değil çünkü eskiden. ve onsuz kalmayalı gerçekten öyle uzun zaman oldu ki. yani onsuz hayatımın olduğu kısımlarda ben çocuktum zaten. onunla büyüdüm, büyüdük.

şu sıralar onu da üzüyorum galiba. o hala iyi. neşeli. özlüyor, seviyor, kur yapıyor. belli. ama bende o enerji kalmadı artık. utanıyorum da ama içimde ben de özlüyorum onları. yeni bir ilişkinin heyecanı, birisiyle yeniden öyle cıvıl cıvıl olabilmek.. ama hepsi buraya bağlanmıyor mu diyorum kendime. yani aşk sönüp böyle bir duyguya, bağlılığa dönüşüyordur belki de. nereye kadar flört, yeni insanlar.. bir yerde durulmak lazım diyorum. sonra da diyorum ki daha gençsin. ne durulması.

bir soru yok. iç dökmek istedim. belki başından böyle bir şey geçenler varsa anlatır. yoksa da bir şeyler anlatmak isteyenler anlatsın, konuşalım dertleşelim.
(2) 

19 mayis ankara gezi planı

sana bir sarki yazdim fernando #1523904 
Anıtkabir den başlayan bir gezi planı yapmak istiyoruz. yemeli içmeli olur, gezip görmeli olur.. o gün dolsun istiyoruz. arabamız yok. ona göre öneriler verirseniz çok sevinirim.
(1) 

spor için çalışma planı nasıl yapıyorsunuz? (hiçbir fikrim yok)

sana bir sarki yazdim fernando #1519883 
kol, omuz ve göğüs çalışmak istiyorum. ama ne yapayım, neyden kaç tane yapayım gibi hiçbir şey bilmiyorum. Bu tip bir programı yapabileceğim app ler veya rehberler var mıdır?
(4) 

multinet marketlerde gıda dışı ürünlerde geçiyor mu?

sana bir sarki yazdim fernando #1507608 
tuvalet kağıdı, ıslak mendil, diş macunu vs tarzı ürünlerden bahsediyorum
(3) 

bu durumda benim de maaşıma zam gelir mi?

sana bir sarki yazdim fernando #1506515 
stajyer olarak çalışıyorum. söyle bir madde var,

çalışanın işbu sözleşmede belirtilen hizmetler karşılığında alacağı aylık brüt ücret 3577,50 TL dir.

birincisi asgari ücret diye ibare geçmiyor. stajyer olduğum için "nasılsa asgari altı veremez" düşüncesi benim için de geçerli olur mu diye düşünüyorum.

siz ne diyorsunuz?
(3) 

pekmezle enerjik olmak?

sana bir sarki yazdim fernando #1505741 
acayip enerjik dinç olmam gereken birkaç aydayim. herkes pekmez diyor. sahiden ise yarıyor mu? nerden bulunur doğal, güzel pekmez?
(3) 

excel'de şöyle bir şey mümkün mü?

sana bir sarki yazdim fernando #1505716 
selamlar.

mesela A satırında bir text var. Bu text'i başka bir excel dosyasında aratsın ve onunla aynı row daki G sütunundaki bilgileri alıp oraya yapistirsin.

bu işlemin bir adı vs var mı nasıl yapılır kısmını incrlesem, izlesem?

teşekkürler.
(1) 

multinet geri çekme?

sana bir sarki yazdim fernando #1505602 
geri çekme yazıyor ve ciddi bir miktar para çekilmiş. bunu yaşayan var mı, sebebi nedir biliyor musun?
(2) 

asgari ücrete zam gelirse bana da gelir mi?

sana bir sarki yazdim fernando #1503929 
iş sozlesmemde 3557 TL yazdık (brüt asgari neyse onu yazdık yani sayı olarak, net sayıyı hatırlamıyorum salladım), asgari ücret olarak bir ifade geçmiyor. Bu durumda asgari ücrete zam gelirse bana da gelir mi?
(9) 

5 günlük asgari ücret 2825 - 4 günlük 1584 mü?

sana bir sarki yazdim fernando #1503680 
hafta sonlarına hak kazanamadığı için 4 günlük ile arada cidden bu kadar fark oluyor mu? (agi bekar çocuksuz alındı)
(2) 

mikrofonu iyi kablolu kulaklık önerisi?

sana bir sarki yazdim fernando #1503679 
bütçe 100-150 civarı. sadece toplantılar için kullanacağım için mikrofon çok önemli benim için. teşekkürler.
(3) 

haftada 4 gün çalışan bir asgari ücretlinin aylık maaşı kaç TL olur?

sana bir sarki yazdim fernando #1503560 
4 güne oranlı olarak verilecek denmiş maaş. maaş 30a bölünüyor vs diye biliyorum günlük bulmak için. Bu 4 güne oranlama nasıl olacak? teşekkürler.
(13) 

konuşurken insanların gözüne mi bakıyorsunuz?

sana bir sarki yazdim fernando #1496623 
ben oldum olası kimsenin gözüne bir saniyeden fazla bakamıyorum konuşurken. gözlerine bakınca dikkatim dağılıyor ama herkes işin normali bu diyor? ben öyle yüzlerine genel olarak bakıyorum:d ille de göz olsun diye bir çabam yok. siz bakıyor musunuz öyle aralıksız?
(9) 

az bilindik yerde staj?

sana bir sarki yazdim fernando #1496210 
selamlar. uzun bir süredir pwc'ye staja girmek için denemedigim yol kalmadı. hiçbir geri dönüş olmadı. staj geçmişim gayet iyi, gönüllü aktivitelerim de var, odtüde okuyorum. ama ne bileyim iste.. neyse. önceki staj yerimden bir müdürüm istersen audit alanında az bilindik bir şirket için sana referans olabilirim dedi. düşüneyim dedim. şimdi olay şu,

ortalamam yüksek. staja gitmem demek ortalamanın düşmesi demek çünkü devamsızlıktan puan alıyoruz. mutlaka da yüksek yapmak istiyorum. yani ben buna değecek bir yere gitmek isterdim. benimle aynı dönem olan, hiçbir staj tecrübesi falan da olmayan çocuklardan pwc'ye staja girmiş birkaçını gördüm.valla bu işi anlamadım. en azından mülakata çağırmış olsalar kabahat bende deyip susucam. neyse. hem ortalamayı düşürmeye değmeyeceğini düşünüyorum hem de onları girmiş görünce sanırım "onlar pwc'ye girerken ben niye buraya giriyorum??" kafasına girdim.

ankara'da kriterlerine uyduğum pek şirket olmadığı için pwc en üst seçeneklerden biri. diğerleri de pandemi sebebiyle almıyor. yorumları duymayı çok isterim.

staj için niyet mektubu?

sana bir sarki yazdim fernando #1495015 
audit internship için bu işi neden istediğime dair bir niyet mektubu yazmamı istediler. daha önce staj tecrübelerim oldu ama audit ile alakasız şeylerdi. Yani onları audut'e bağlayıp size surda yardımcı olurum diyemem gibi geliyor. biraz tavsiye alabilir miyim?
(2) 

ik'nın bir garip davranış testi?

sana bir sarki yazdim fernando #1494956 
ilk defa görüyorum böylesini. hangisi sizi en iyi tarif eder diyor ve boş bırakmayacakmışım.

genelde şöyle:

İnsan Kullanan/ Karamsar/ Geveleyen/ Dağınık
Yüzsüz/ Zorba/ Sıkılgan/ İfadesiz
Patavatsız/ Geveze/ Ürkek/ Fazla Hassas

çözerken kendimi çok kötü hissediyorum dlkxcnk dördü de değilim mesela bunlardan. amaç ne, bilen var mı?

LinkedIn başvurusu sayısı neden düşüyor?

sana bir sarki yazdim fernando #1494653 
red mi ediyorlar acaba? öyle bir şey olsa ben kendi başvurumun reddedildigini anlayabilir miyim?
(4) 

hem gm'ye hem de İK'ya mail atmak çok mu fazla

sana bir sarki yazdim fernando #1494487 
bezdim ya duyurucular.. bezdim. neyse. yüzde bir milyon match olduğumu düşündüğüm bir staj pozisyonu var. linkedin den de başvurdum ama 200+ kişi başvurmuş. beni 20-30 başvuru olunca bile goruntulemiyorlar, yani riske atmak istemiyorum. gm'ye mail atma sebebim stajın olduğu projenin başındaki kişi olması. ik'dakilere de atacağım. çok mu olur?
(2) 

bir cümle çeviri?

sana bir sarki yazdim fernando #1494482 
"şirketinizin abd pazarı için yürütmekte olduğu çalışmalardan haberdarım"

bunu en düzgün, en native biçimde nasıl çeviririz? teşekkürler
(2) 

Canon eos 250d mi iPhone 11 mi?

sana bir sarki yazdim fernando #1494247 
uzun zamandır fotoğraf makinesi almak istiyordum. fakat iPhone larin da kamerasının çok iyi olduğunu duyuyorum. hobi olarak çekiyorum fotoğrafları ama kaliteli ve güzel olsun istiyorum tabi ki. hangisi daha mantıklı geliyor?

pwc, kpmg, ey veya deloitte'te çalışan var mı?

sana bir sarki yazdim fernando #1494102 
çok rica etsem bana mesaj atabilir mi varsa? bir konu hakkında soru sormak istiyorum. teşekkürler.
(4) 

pwc sitesindeki (workdays) başvurulara bakıyor mu?

sana bir sarki yazdim fernando #1493955 
cidden bakıyor mu? ilandaki tüm kriterleri sonuna kadar karşılıyorum (staj). çok özenerek de sorduğu sorulara nokta atışı cevaplar verdim. özgeçmişimin de öğrenci cv'sine göre iyi olduğunu düşünüyorum. ama yok. bir ay geçmiş kimseden ses seda çıkmıyor. ilan da hala aktif. sadece application received diyor. dayanamadım ik'ya yazdım bir de. soru işaretleriniz varsa önceki yöneticilerimle görüşebilirsiniz vs dedim. gerçekten hem istiyorum hem de uygun olduğumu düşünüyorum çünkü. kimse takmadı. daha önce pwc'ye başvuran var mı, nasıl oldu süreç?
(3) 

şu iki fotoğraf makinesi arasındaki fark nedir?

sana bir sarki yazdim fernando #1493689 
(3) 

ik'cılar..

sana bir sarki yazdim fernando #1493572 
bir sorum var sizlere.

kendi staj programı olan kurumsal bir sirketteyiz. bir aday kişisi staj programında olmayan bir departmanin direktörüne mail atıyor staj için.

1. o direktörün böyle bir isteği kabul etmeye yetkisi var mı?
2. etse şirketin bunu onaylama şansı var mı?
(2) 

LinkedIn den mi mailden mi yürüsem?

sana bir sarki yazdim fernando #1493353 
staj başvurusu yapacağım. hangisini denesem?

supplementler mağazasında pharmaton var mı?

sana bir sarki yazdim fernando #1493304 
avm mağazalarından bahsediyorum ve fiyatlar internettekiyle aynı mı?tesekkurler.

LinkedIn sorusu

sana bir sarki yazdim fernando #1493302 
şöyle bir şeyle karşılaştım. mesaj gönder zaten vardı ama bu spesifik alanda mesaj gönderme seçeneği nedir? profil sahibi ben böyle birine ihtiyaç duyuyorum bana yazsınlar mi diyor?
(3) 

kurumsal şirketlerden iş teklifleri nasıl geliyor?

sana bir sarki yazdim fernando #1493018 
linkedin'den falan mı buluyorlar? yoksa mail mı atıyorlar? nasıl oluyor bu işler?
(1) 

ge - general electric'in ankara'da ofisi var mı?

sana bir sarki yazdim fernando #1493000 
sb
(1) 

normal fiyatlarda güzel erkek siyah blazer ceket nerden alınır?

sana bir sarki yazdim fernando #1492946 
sb

şu sitedeki 'görmek için üye girişi yapın' içeriğini görüntülemenin yolu?

sana bir sarki yazdim fernando #1492940 
var mı?

www.uschina.org

mesele 'week in review' kısmı. belli bir özet paylaşmışlar ve içeriğe girince giriş yapmamı istiyor. bunu inspect kısmından vs bir şekilde açmanın bir yolu olabilir mi diye merak ediyorum?
(6) 

ev hediyesi tavsiye

sana bir sarki yazdim fernando #1492854 
yeni evli çift. bütçe 200tl civarı. eşya konusunda bir eksikleri olduğunu sanmıyorum o yüzden şık ev aksesuarları bakıyorum
(4) 

bu aralar yediğiniz en iyi fast food menüsü hangisiydi?

sana bir sarki yazdim fernando #1492840 
avm gibi yerlerde bulunacak tarzda fast-food zincirlerinde?
(1) 

abd büyükelçiliği remote mu çalışıyor, bilen var mı?

sana bir sarki yazdim fernando #1492775 
sb.
(1) 

ozgecmise istenen 'student status with a photo'

sana bir sarki yazdim fernando #1492695 
bu bildiğimiz öğrenci belgesi mi? cv'nin altına bir ek sayfa olarak direkt belgeyi mi eklemeliyim yoksa başka bir şekilde mi istiyorlar? siz ne anladınız? (tek ifade bu, fazlası yok ilanda)
(6) 

amazon - kolaygelsin

sana bir sarki yazdim fernando #1492628 
kolaygelsin genelde hep sabah 9-10 gibi getiriyor kargolarımı ama yarın o saatlerde evde olmayacağım. evde misiniz diye aradıklarını hatırlıyorum. şimdi evde değilim akşam gelin tarzı bir seçenek var mıydı?
(4) 

python ile siteden veri çekme?

sana bir sarki yazdim fernando #1492068 
selamlar.

ben yazılım dünyasına bir norveclinin hakkari'ye uzak olduğu kadar uzağım. fakat sağda solda hazır kodlar veya rehberler varsa diye yazmak istedim.

istediğim şu:

elimde yirmi tane site var. hepsinin events sayfası var. buraya yeni event'ler eklendikce isimleri listeye düşsün istiyorum. refresh butonuna basınca mi düşer kendiliğinden mi düşer orasını siz daha iyi bilirsiniz.

birincisi bu mümkün müdür? ikincisi mümkünse rehber, video, hazır kod tarzı içerikleri nerelerde bulabilirim?

kodlarınız hatasız olsun.
(1) 

günlük Twitter trend topic'leri görebileceğim bir site var mı?

sana bir sarki yazdim fernando #1491660 
abd için.
(5) 

avm'lerde yenecek en sağlıklı yemek?

sana bir sarki yazdim fernando #1490513 
mecburen avm'den yemek durumundayım ama kalitesiz yağ cenneti burası. çoğu avm'de olabilecek doyurucu ve sağlıklı (veya daha az sağlıksız diyelim) nereler var?
(4) 

Türkiye'de undergraduate research imkanları var mı?

sana bir sarki yazdim fernando #1489872 
selamlar. undergraduate research programı sanırım koç ve sabancı'da var. bunlar dışında ne gibi imkanlar var?

ek olarak, benim akademi konusunda (özellikle yurtdışı) bir dünya sorum var ve malesef bu konuda danisacagim kimse yok. Bu konuda spesifik platformlar var mı, Türk veya yabancı? subreddit vs de olabilir.
(3) 

istanbul'da aktif olarak gönüllülük yapacağım stk'lar?

sana bir sarki yazdim fernando #1488722 
selamlar. bir süredir mülteci çocuklara gönüllü ders veriyordum ama okul dönemi bittiği için ara verdik. şu aralar istanbul'da afiş-broşür dağıtma tarzı olmayan bir gönüllülük arıyorum güzel bir stk'da. tavsiyesi olan?
1

mobil görünümden çık