(1) 

Almanya'da Düşük Bütçeli Otomobil Arayışı

mada #1579305 
Merhaba. Almanya'da paket işi yapmak üzere düşük bütçeli, mümkünse bayağı ufak ve 3 kapılı otomobil gerekiyor bir arkadaşımız için. Çok da bilmiyor pazarı.

Ne dersiniz? Aklınıza gelen bir şeyler var mıdır? 1000 Euro'yu geçmemesi tercih sebebi.
(2) 

Kaşındığını düşündüğümüz muhabbet kuşuna Vilmectin uygulamak

mada #1578853 
Sorumuz basit. Biraz fazla kaşınıyor gibi geliyor. Dış parazit olarak 2 ayda 1 damla Vilmectin uygulasak sorun olur mu? Amcasının veteriner olduğunu söyleyen arkadaştan böyle bir öneri gelince buraya sorayım dedim.

Tüzel Kişi Ruhsatlı Yabancı Plakalı Araç Sorusu

mada #1577470 
Türkiye'ye getirdiğim bir ticari araç var. Plaka AB ülkesine ait. Gümrüklü mal taşıdığım için üzerime kayıtlı görünüyor. Normalde geri götürecek kişi bendim ancak mücbir sebeplerden ötürü bir daha bu aracı kullanmayacağım. Sorum şu; aracı gümrük müdürlüğüne teslim etsem, benden başkası daha sonra alıp yurt dışına çıkarabilir mi? Benim oturumum olduğu için sorun yok ama aracı alıp çıkarmak isteyen kişinin, plakanın kayıtlı olduğu ülkede oturumunun olması şart mı? Yoksa bu aracı geri götürmek bana mı düşüyor mecburen?

Umarım açıklayıcı olmuştur. Şimdiden teşekkür ediyorum.
(5) 

Genel Vekaletname ile Araç Satışı Hakkında

mada #1575714 
merhaba herkese. daha önce babama verdiğim vekaletname ile üzerimdeki aracın satışını yapmak istedik, noter bu X plakasına verilmiş dedi. halbuki süresiz ve sınırsız diye belirtmiştik. bugün konsolosluğa gideceğim ve babamın benim adıma sınırsız ve süresiz olarak araba satışı yapabilmesini istiyorum. bunun için hangi vekaletnameyi nasıl talep etmeliyiz?
(2) 

Haziran 2023 ve öncesindeki araç satışlarında 3. MTV sorunsalı

mada #1563078 
Temmuz ve sonrası 3 taksit, bunu anladık. Öncesinde yapılmış bitmiş satışlar için de 3. Taksit var mı? Şunu cevaplayabilen birini görmedim.
(10) 

Lens Takmak-Çıkartmak

mada #1553080 
2 ay falan oldu sanırım, heves ettim aldım. 30 seneden fazla gözlük tecrübesi dışında bir tecrübem olmadığı için, tembel biri olmamım da etkisiyle 2 hafta kadar uğraştım ve sonra bir daha elime almadım. Sorum şu ki;

- Hiçbir rahatlığını görmedim. Yanma-batma geçer dediler, iki haftalık süreçte pek bir gelişme görmemiştim açıkçası.
- Takıp çıkarma (özellikle çıkarma) süresi azalmış olsa da, takmanın alakasız zamanlarda, aynı şartlarda bazen çok zahmetli olması, enfeksiyon korkusu ve müthiş bir vakit kaybı hissi, sinir-stres oluşumu nedeniyle bir daha geri dönme ihtiyacı hissetmedim. Hatta gözlüğün büyük bir nimet olduğunu düşünüyorum bu sebeplerden.
- Kimisi zamanla hepsi hallolur diyor, kimisi zamanla ilgili değil, kişiyle ilgili diyor.

Siz ne diyorsunuz? Miyop + astigmat (toric) lensler için konuşuyorum.
(2) 

Kayıp Diploma Gerekli Belge Listesi

mada #1546210 
Her okul için aynı mıdır? Hacettepe için diploma ikinci nüsha başvurusu yapacağım. Neler gerekir, bilen var mı?
(2) 

Gökhan Ünver'in Bir Skecini Arıyorum

mada #1543787 
Bir kafeye gidiyor, mesai saatinde. Kafe tıklım tıklım dolu, "kimse çalışmıyor mu ya, neden herkes burada" diye isyan ediyor, biri de "ne çalışması ya ahahaha" diye taşak geçiyor. Bulamadım bir türlü, bilen var mrı?
(3) 

eSIM Olayını Yurtdışında Kullanmak

mada #1463798 
Şimdi benim bir Vodafone hattım var, Türkiye'de iken kullanıyorum. Asıl yaşadığım yer ise yurtdışı. Vodafone hattı eSIM yapıp, yurtdışındaki hattımı normal kullanmaya devam edersem, yurtdışına çıktığımda Vodafone'u kullanabilecek miyim? Bulunduğum ülkede eSIM desteklemiyor GSM firmalarının hiçbiri. Bu durumda Vodafone hattım da roaming yapamayacak diye düşünüyorum mantıken. Yanlış mı düşünüyorum?
1

mobil görünümden çık