mubisi olan var mı, potemkiniştii filmini izlemek istedim :(

fakat #1582038 
18 dakikalık bir film, merak ediyorum ama başka bir yerde yok, izletme imkanı olan varsa yazabilir teşekkürler şimdiden :)
(7) 

hangi parfümleri kullanıyorsunuz?

fakat #1581438 
parfümüm bitti, çok pahalı geldiği için tavsiye istiyorum :) sonbahara kadar ne kullanmalı? şunu gördüm, bakın sadece gördüm, koklamadım, bu minvalde var mı? ya da ne kullanıyorsunuz acaba? :) www.beymen.com
(3) 

otelde robot tarafından fişlenmiş olabilir miyim?

fakat #1580737 
bir arkadaşla buluşmak için vadi'nin oradaki bir otele gittim, detaylara girmiyorum :) tabi ki kayıtlı falan yaptırmadım direkt asansöre bindim, 3.kata kadar kart basmadan çıkabiliyoruz, arkadaş beni oradan aldı, odası onuncu kat. ama altıncı katta asansör açıldı, karşımızda belime kadar gelen bir robot çıktı. robot suratımıza baktı, ben arkamı dönükken kapının kapanmasına izin vermedi, sonra bizi iyice inceleyip çekildi.

yani hiç önemli değil de ne bu şimdi, çok merak ettim, fişledi mi bizi. çok garip değil mi? yoksa ben mi çok geri kaldım. belki de hiç anlamı yoktur :)
(3) 

the new yorker dergisine üye olan var mı türkiyeden?

fakat #1580036 
şimdi ben buna yıllık 250 dolar vermek istiyorum, basılı olarak da gelecek olan versiyonu-teklifi bu. ama gümrük işleri falan nasıl oluyor? yani geç gelmesi sıkıntı değil ama gelir mi, ulaşır mı, gümrük işleri ne olur? dijital artı basılı olan 250 dolar olunca sadece dijital yerine böyle yapayım mı diye de düşündüm.
(4) 

şu hizmetçi kıyafetini nasıl betimlersiniz?

fakat #1579145 
www.trendyol.com

bir hikaye yazsaydınız, şu linkteki gibi kıyafetleri nasıl betimlerdiniz? bilmeyen biri bile gözünde canlandırabilsin
(1) 

ev arkadaşı arıyorum

fakat #1579028 
apartta kalıyorum ama eve çıkmak istiyorum. ayın 12'sinde vereceğim kirayı. nişantaşında bir barda çalışıyorum, aynı zamanda uzatmalı bir öğrenciyim ve yazın bitecek. ders programına uygun bir iş aramış olduğum için bütçem az, 5000 civarı kira için. ama okul meselesi hallolunca daha iyi maaş alacağım bir işe gireceğim. diğer meseleleri konuşabiliriz. serdarskckoglu2@gmail.com a mail atabilirsiniz, sosyal medya verince ilan siliniyor ama instagramdan da bulabilirsiniz tabi isterseniz. iyi günler.
(3) 

uyuyan güzel'in mesajı ne?

fakat #1579026 
www.grimmstories.com

şimdi yani bunun açık bir mesajı var mı? kırmızı başlıklı kızda, yoldan çıkma falan olabilir. uyuyan güzel'de ne diyor? sonuçta bir kehanet gerçekleşiyor, eline iğne batan kız da uyuyor, sonra prens öpüyor uyanıyor. yani derin anlamını falan sormuyorum. ya da uyandıracak prensini bekle gibi yorumlarını da sormuyorum. direkt, açık bir mesajı var mı, onu soruyorum. :)
(21) 

Gezi direnişi zamanında WhatsApp var mıydı?

fakat #1578955 
Ben iddia ettim ki 2013 yazında WhatsApp yoktu, çünkü biz hiç kullanmadık, duymadık o zamanlar. Ama arkadaş o tarihlerde olduğunu ve kullandıklarını söyledi. İnanamadim. 2010'dan beri var mıydı bu uygulama, hatırlıyor musunuz?
(6) 

hangi ayakkabı?

fakat #1578593 
evet ayakkabı zamanım geldi, kararsız kaldım, para olsa hepsini alırım ama birini alabileceğim, hangisi sizce daha iyi acaba?

1) www.nike.com

2) www.lacoste.com.tr

3) www.converse.com.tr
(5) 

Çay kahve bağımlısı ne yapmalı?

fakat #1576501 
Çeşitli nedenlerden dolayı iki gündür çay ve kahve hiç içmedim. Dün sinirliligimi farkettim, canım da sürekli çay kahve istiyor, kafamda hafif ağrıyor. Dün fark edince bugün bilinçli olarak icmedim. Üç gün olmuş oldu. Yani yarın içmeye başlayayım mi? Garip ama hep en azından kahvaltıda içtiğimiz için insan fark etmiyor. Sonuçta hiçbir şeye bağımlı olmak istemiyorum.
(6) 

bu çifte standart niye?

fakat #1575711 
eksiduyurada ev arkadaşı ilanı verdim, instagram hesabım var diye sildiler yine düzelttim verdim. hemen altımdaki ilanda instagram, telefon numarası var ama silinmiyor. bu çifte standart sizce niye?
(10) 

bir miras kavgası sorusu, sizce kim haklı?

fakat #1575698 
x kişisi emlakçılık yapıyor.

miras kalan teyzenin bankada 450.000 tlsi de var.

bu üçe bölünecek, mirasçılardan biri çok uğraşıldığı için kendi payını x'e veriyor. (150.000 tl)

emlakçı x, satış işleminden 160.000 tl yasal komisyon alabiliyor, intikal işlemleri masrafı 20.000 tl tutuyor. bir de tabi emlakçının intikal için alacağı komisyon var. 330.000 i 340.000 olarak düşünelim en az.

miras bırakan rahmetli teyzenin bankada bıraktığından 100.000 kusur kaldı. emlakçı bu parayı, teyzenin 26 sene imam nikahlı yaşadığı adama veriyor, teyze çocukluktan beri kördür ve her ihtiyacını bu adam karşılamıştır, üstelik mirasçılardan en sivri olana söylenmiş ve tamam alınmış sözlü olarak diğerleri de şahit.

mirasçılar emlakçıyı basıp 450.000 tlmizi çaldın diyorlar, üç gün süre deyip tehdit ediyorlar. olay mahkemelik oluyor.

olayı derinlemesine bildiğim için emlakçının yüzde yüz haklı olduğunu söyleyebilirim. ama siz okuduğunuzda kulağa nasıl geliyor? hak ettiği parayı önceden alması, çünkü zaten para vermemek için bunları yapıyorlar, büyük bir kusur mu? 26 yıllık hayat arkadaşına hiç para kalmamalı mı? bu davadan ne çıkar?

yorumlarınızı bekliyorum.
(5) 

bloke konulan hesaba tekrar para yatırılır mı?

fakat #1575477 
şimdi bana haciz gelmiş ( ya da gelecek, interaktif vergi dairesinde hala görüntülenmiyor). banka hesaplarıma bloke yazısı gönderilmiş, ben zaten tüm paramı çekmiiştim, 8 tl-2 tl falan vardı. öncelikle bana geçmiş olsun :) ama bir şey dikkatimi çekti, bu bankalar cevap yazmışlar haciz isteyene ve takip falan edemeyiz demişler, bu talebi reddediyoruz yazmışlar.

ben şöyle anladım, benim şu ana kadar hesabımda olan paraya bloke konuyor, ama tekrar bir talepte bulununcaya kadar bu hesapları kullanmaya devam edebileceğim değil mi?
(8) 

işle ilgili birkaç soru

fakat #1573609 
10 ekim tarihinde bir kafede çalışmaya başladım, sigorta başlangıcım 1 kasım olmuş. bu akşam çıkarken patron çağırdı, kovdu, yarın çıkışını verelim dedi.

nedeni yılbaşında başka bir şehre gidecek olmam, izni müdürden 1 ay önce aldım, gittim uçak bileti falan aldım yani. patron benim haberim yok dedi.

bu ay 23 gün çalışmış oldum.

şimdi bu beni pat diye kovabilir mi yasal olarak? bundan bir tazminat doğar mı, az ya da çok fark etmez.

ikincisi madem öyle ben de şikayet edeceğim, sigorta başlangıcımı doğru yatırsın, bunun için geç mi kaldım?

üçüncüsü ben zaten haftada 54 saat asgari ücrete çalışıyordum, bu da yasal değil, bunu da şikayet edeceğim? fazla mesailerimi isteyeceğim.

bütün bunları alabilir miyim, yoksa çok mu 'film izlemişim'? :)

not: bu ayki maaşı henüz almadım, ayın 10'unda alacağız. evrak imzalamaya gel yarın dedi, gitmeyi düşünmüyorum.

doğru yolda mıyım?
(4) 

Fazla mesai hesaplama?

fakat #1570893 
Lütfen yardımcı olur musunuz?

11 ekimde işe başladım. 31 ekime kadar (bu dahil) olan maaşı alacağım. Günde 7.5 saatten ve asgarî ücretten hesapladigimizda 194 saatin hak edisi kaç oluyor acaba?
(1) 

Fransa hakkında ne okunmasını önerirsiniz?

fakat #1569980 
Bir dersimizde iyice Fransız edebiyatı görüyoruz, ama Fransa hakkında da bir şeyler okumak istiyorum. Kitapyurdundan Fransa tarihi falan baktım, sizin aklınıza gelen bir öneri var mı? Edebiyat eseri olmasa iyi olur onlar zaten cepte çünkü.
(9) 

30 yaşında saçlarda beyazlar...

fakat #1569944 
Boyayım mi? Erkek. Yoksa zaten dökülmeye de başladı, kazitayim mı, yoksa başka bir yöntem var mı?
(2) 

İcralık olduk, yapılacak bir şey yok galiba :)

fakat #1569789 
Yani okulda son senem, sigortasız çalışıyorum orada burada, ikametgahim ailemin yanında ama orada yaşamıyorum. Haciz aşamasına geldi, annemlere diyeceğim sizle kalmadigimi söyleyin gönderin, e benim de maaşıma gelemez, başka da yapacak bir şey yok galiba. Temmuzda falan hemen işe girsem sgkli o zaman kesinti başlar herhalde. Şu aşamada önerileri alayım. İnternette gördüğüm kadarıyla 35 milyon icra takip dosyası varmış, yalnız değilim.
(6) 

Bulaşıkçı biri nelere dikkat etmeli?

fakat #1568807 
Ellere nemlendirici, başka?
(5) 

Bu arkadaşa nasıl yardım edelim? (Psikolojik)

fakat #1568255 
Bir arkadaşımız var, kadın. Mimar Sinan 'dan türk dili mezunu. Ve temizlikcilik yapıyor. Sıkıntı ise, böyle huylarınin olması, evine gelen erkek misafirlerin ayakkabılarını koklarken gormuslugumuz var. Affedersiniz bir müşterisi tuvaleti bastırmış onu nasıl temizlediğini anlatırken heyecanlandı kendinden geçti falan. Bakışları böyle hep ezik gibi. Aslında kitap okuyan biri ama erkekler karşısında hep aptal gibi davranıyor. Sürekli parasız kalıyor, ve sanırım daha 'baska' işler de yapmaya hazır. Gerekirse detaylandiririm. Bunun psikolojideki karşılığı nedir, yardım edilmeli midir, yoksa bu da onun hayatı mıdır? Çok yakın arkadaşım değil ama biraz acıdım. Hem de merak ettim, ona bir yardımım dokunmasa da bunlar psikolojik bir rahatsızlığın göstergesi mıdır diye?
(2) 

bluetooth pc'ye bağlanmıyor

fakat #1568207 
hiçbir sorun yoktu. bugün uyandım, pc'yi açtım, her zaman otomatik bağlanır, o bağlanma sesini duydum, sonra bağlantı koptu tekrar ses geldi, bir daha bağlanmıyor. telefona bağlanıyor. cihazı kaldırdım tekrar kurdum, cihaz eşleşti diyor, ama bağlan kısmı zaten çıkmıyor, bağlan devre dışı bırak falan yazıyor ya, o yer yok. sadece eşleşti. bu ne şimdi ya :)
(5) 

şu nasıl ifade edilmeli?

fakat #1567154 
' para istemiyorum ama sen vermek istiyorsan kabul de ederim' bu hiç yanlış anlaşılmaya sebep olmayacak şekilde ve olabildiğince kısa nasıl ifade edilir ingilizce?
(1) 

bu ders programına uygun hangi işler olur?

fakat #1566977 
pazartesi ve cuma: 14.45-17.40
çarşamba: 8.00-13.55

off ya son senem hangi iş olur buna, bakıyorum ilanlara da hiçbir şey uymuyor? part time bana uymaz, en az asgari ücret bekliyorum.
(4) 

bu modelin hangi rengi sizce?

fakat #1566411 
www.superstep.com.tr

mavi ve kahverengi renkleri benim için önde, sizce

İstanbul'da kiralık oda arıyorum

fakat #1566399 
En fazla 4000 TL verebilirim. Şişli, Beyoğlu, Kağıthane gibi yerler önceliğim. Üst katlarda olmalı, hatta ben bir çatı katı hayranigim :)

Sosyal medya verince siliniyor, mail deneyeyim bakalım serdarskckoglu@gmail.com
(1) 

muayene olacağım, doktor bir günlük rapor verir mi buna?

fakat #1566309 
perşembe günü doktora gideceğim,şimdi buna doktor bir günlük rapor verir mi? istirahati gerektiren bir durum olmayacak. yani bu işler nasıl yapılıyor bilmiyorum. internette gerçekten ihtiyacı olanlara dair bilgi var. benim muayene olduktan sonra, rapor falan almayıp tekrar iş yerine mi gitmem gerekiyor normalde. o zaman para kesilmiyor mu? şimdi izin alınca bir gün kesilecek, o yüzden rapor yazdırmak istedim
(1) 

Stajda para alacak mıyım ve farklı bir işte çalışmaya devam edebilir miyim

fakat #1565856 
Devlet tiyatrolarinda staj yapacağım Ekim ayında, sigortayı okul (İstanbul üni) yapacak yazıyor ama maaş alacak mıyım acaba? Bu işler nasıl oluyor? Devlet kurumu herhalde para verir, internette 3 bin civarı bir şey yazıyor. Bunun yetmesi mümkün değil tabi, hele ki İstanbul'da, dolayısıyla işe devam edebilir miyim acaba ikisi birlikte olur mu
(10) 

İett'de yer verme kavgası?

fakat #1565535 
İETT otobüsunde oturmuş kitap okuyordum, 50li yaşlarda bir kadın geldi ve kibar bir dille hasta olduğunu söyleyip yer istedi, ben de 12 saat çalışmaya gittiğini söyledim ve yer vermedim, yanımdaki verdi oturdu oraya, ama bağırmaya hakaret etmeye şerefsiz falan demeye başladı. Ben de sakinliğimi korudum ama hepsine uygun dille karşılık verdim. Asla hakaret etmedim, ve yılların alışkanlığı güler yüzümu korudum. Sonunda da aynı durakta inecekmisiz, ben kalktım, ona da siz de inecektiniz geldik dedim, ister inerim ister inmem diye üstüme yürüdü ve çantayla vurmaya kalktı. Ben indim. O inmedi, otobüs ilerledikten sonra bağıra bağıra açtırdı kapıyı dışarda da üstüme yürüdü ve hakaretler yağdırdı. Açıkçası aslında çok komik. Görüntüleri olsa gülerdim. Ama bir yandan hakaret ve saldırı var, olay öğle saatlerinde oldu. Şikayetçi olayım mı bilemedim. Durak Pangaltı. Bir sonuç çıkarsa şikayetçi olacağım.
(6) 

Çanta nasıl?

fakat #1565531 
30 yaşında erkek öğrenci için nasıl?

www.boyner.com.tr
(1) 

Şu yazara ulaşabilir misiniz?

fakat #1565244 
2bin20 adlı yazara ulaşabilir misiniz, depores adlı ilaca ihtiyacım var, o elinde olduğunu yazmış, talibim.
(2) 

multivitaminler cilde iyi gelir mi?

fakat #1565179 
a vitamini ve balık yağı kullandım geçen ay gerçekten iyi geldi. şimdi a vitamini yerine a vitamini de içeren multivitamin mi kullansam acaba diye düşünüyorum, kararsız kaldım, sizin bir deneyiminiz oldu mu?
(3) 

Halk egitimin para istemesi normal mi?

fakat #1564773 
İşe gireceğim, bir dünya masraf zaten, bir de şişli halk eğitim hijyen belgesi için 150 TL istedi. Bir de azarlar gibi konuşup yolladılar. Her yerde ücretsiz yazıyor. Cama astiklarina göre herhalde internetteki bilgi yanlış..bu işin doğrusu nedir? Cama astıkları para isteme duyurusunun fotoğrafını çektim ama buradan paylaşamadim.
(3) 

partnerlerden sadece biri prep kullansa yetiyor mu?

fakat #1564613 
birçok siteye baktım ama bulamadım. almanya'dan arkadaş gelecek ve orada prep ulaşması çok kolaymış, burada 2832 tl gözüküyor, şimdi bu hap hem bulaşmasını hem de bulaştırıcılığı önlüyorsa biri kullansa yeter gibi sanki? kesin bilgisi olan var mı?
(2) 

Uygun fiyata cildiyeci önerisi?

fakat #1564253 
Para yok, gitmek zorundayım. Devlette randevu hiç yok. İstanbul'da çok uygun fiyata herhangi bir cildiyeci önerisi bekliyorum
(7) 

Böyle mesaj geldi, doğru olabilir mi? :)

fakat #1563779 
[3/8 12:48] +62 882-9217-88***: Merhaba, ben Melis Sukan, Google Haritalar çevrimiçi mağazasında işe alım uzmanıyım. Yarı zamanlı işler hakkında bilgi edinmek ister misiniz?

[3/8 12:48] +62 882-9217-88***: İşimiz basit, Google haritalarda'ki işletmelerin görünürlüğünü ve beğeni oranını arttırmak . Bu işi cep telefonu ile de yapabilirsiniz.

[3/8 12:48] +62 882-9217-88***: Tek yapmanız gereken Google Haritalar'ı ziyaret etmek. Satıcılara yorum yaparak, 5 yıldız almasına yardımcı olun. 2 görevi tamamlayın ve size 50 Lira ödeyelim. Boş zamanlarınızda kolayca 800-2000 TL kazanın. bu işe başlamaya hazır mısınız?
(4) 

Ücretsiz olarak ingilizce pratik yapmak imkansız mı?

fakat #1562850 
Gönül isterdi ki böyle hevesli arkadaşlarım olsun, buluşup ingilizce konuşalım ama yok :) seviyem henüz a2. Yazarken yine bir şeyler bildiğim ortaya çıkıyor. Ama dinlerken neredeyse sıfırım keza konuşurken de. Pandemiden sonra özellikle zoom'a çok alıştık. Var mı böyle gruplar falan?
(9) 

banyodan sonra hangi losyonu sürüyorsunuz?

fakat #1562420 
sık sık banyo yapıyoruz bu günlerde, ben şunu kullanıyordum www.loccitane.com.tr

ama artık fakirlikten değiştireceğiz, fiyatlar uçtu. siz ne sürüyorsunuz? :)
(1) 

Sigortacılık yapılacak iş midir?

fakat #1562305 
İkidir bunlar geri dönüş yapıyor. Sizce nasıl bir meslek?
(6) 

brüt maaş veren iş yerinde net maaş kaç olur?

fakat #1561525 
bir işe başvurdum, 1115 dolar gibi bir maaş verecek iş için. bu brütmüş, her türlü vergi bana ait olacakmış. bu ne demek, gelir vergisi falan kaç paradır, yani elimde yaklaşık olarak ne kadar kalır acaba?
(2) 

"Savruldum" İngilizce nasıl ifade edilir?

fakat #1561241 
Şu Candan Erçetin'in Parçalandım adlı şarkısındaki gibi...
(1) 

Yüzüme serum yapmış bulundum, toniği şimdi yapsam olur mu?

fakat #1561172 
Tonikten sonra serum yapılıyor ya, ben serumu sürdüm dalginlikla simdi tonik yapayım mı, yoksa direkt nemlendiriciye geçeyim mı?
(3) 

Twitter çöktü mü?

fakat #1561134 
Hiçbir şey görünmüyor. Ben erotik birkaç foto yükledim acaba ondan mı dedim :)

Haber sitelerinde önbellek temizleyin diyor ama düzelmedi siz de var mı?
(2) 

Muacceliyet ihbarı kapalı zarfta mı geliyor?

fakat #1561017 
Banka muacceliyet ihbarı göndermiş, aile adresime büyük ihtimalle. Bu kapalı zarfta ne olduğu belli olmadan mı geliyor? Yoksa dışarıdan belli mı? :) Yandık.
(10) 

Cv'imde önceden çalıştığım yerler sıkıntı olur mu?

fakat #1560910 
Garsonluk, temizlikcilik falan yapıyorum. Bunlar ilerde sıkıntı olur mu? Yani insan kaynakları deneyimin bu şekilde deyip hep bunlarla ilgili işler mi teklif eder? Yol yakınken bırakayım mı bu işleri. İstanbul'da hemen iş bulmakta zor, bu şekilde bile zor yaşıyorum zaten ama ömür boyu temizlik, garsonluk yapmak da istemem.
(2) 

boş pasaporta öneriler?

fakat #1560470 
evet ilk defa pasaport aldım. yeşil değil :)

şimdi ne yapayım bununla herkes schengen ve abd vizesi alamazsın demiş, zaten şimdilik para falan da yok bankada :) öyle boş boş duracak mı bu? ilerde schengen almayı kolaylaştırmak için sırbıstan gibi ülkelere gidip geleyim mi? napalım, isveç'te doğmadık. bunlarla ilgili siz nasıl bir yol izlediniz?

elinde osmanlı kıyafeti olan var mı?

fakat #1560049 
30 saniyelik bir iş için osmanlı tarzında kıyafet lazım, her türü uygundur, kadın erkek, fes, sultan, din adamı, yeniçeri falan... hepsi olur
(3) 

ankara'da staj için kalacak yer

fakat #1559934 
off izmirliyim, istanbul'da okuyorum ve yaşıyorum ama staj ankara'da :)

2 ekim ile 26 ekim arasında ankara devlet tiyatrosunda staj yapacağım. nerelerde kalınır, bütçem aylık 3000 en fazla. yurt çıkar mı bilemiyorum?
(2) 

şu fragmandaki müzik kimin arkadaşlar, 40. saniyeden sonra?

fakat #1559886 
bu parçanın adı ne acaba?

www.imdb.com
(4) 

Agggrgg ne demek?

fakat #1559392 
Bu soruyu sorayım mı bilemedim ama... Kurumsal Avrupalı bir hesapla sosyal medyada konuşuyordum, karşıdaki kişi ciddi konuşurken böyle bir cevap verdi. Ama anlam veremedim, yani sıkıntılı bir şeyden bahsediyorsun, buna bana güldü mü şimdi? Random gülmesi mı bu? Ya da üzüldü mu? Hollandalı bir kurum. Gerçekten garip geldi, gulmusse engelleyecegim komple. Şu an ben de gülüyorum ama gerçekten absurd yani. Bu kadar duyarsızlık olmaz. Hani köpekleri yabancı dilde farklı havlıyor falan ya , bunda da gülme dışında bir şey mi acaba diye sormak istedim. :)
(2) 

Bodrum'a gitsem hemen yatılı iş bulur muyum? :)

fakat #1559131 
Merhaba arkadaşlar, hayaller New York hayatlar bodrum :)

Üniversite 14'unde tatile giriyor, zaten online idi, İstanbul'dayim. Kaldığım yerin kirası da 12'sinde bitiyor, uzatmak istemiyorum, apart zaten öyle esyam yok yani.

Daha önce İstanbul'da otellerde çalıştım, şimdi çantamı alıp gitsem bodrum'a hemen o gün iş bulabilir miyim, kariyer'den dün başvurdum ama cv incelenmedi bile henüz. Eğer bulamazsam durum fena tabi, kaldıracak mali durum yok o bölgeleri bu mevsimde.

Evet o taraflardan biri ya da yapan biri ya da fikir belirtmek isteyen herhangi biri cevap verebilir.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık