(4) 

Türkçe Yazım Kuralı Sorusu

stronzo #1580692 
Merhaba arkadaşlar.

"Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldum" şeklinde mi yazılmalı "Sosyoloji Bölümünden mezun oldum" şeklinde mi?
(4) 

Yüzücü Diyeti

stronzo #1574197 
Her seferinde bir saat süresince, yaklaşık 2000 metre (çoğu zaman 2000 metreden biraz daha fazla) olmak üzere haftada dört gün düzenli olarak yüzüyorum. Bunun haricinde gün içerisinde de hareketli yaşayan biriyim. Ancak nasıl beslenmem gerektiğini çözebilmiş değilim. Yüzdüğüm zamanlar gün boyu inanılmaz bir iştahım oluyor, yediğim içtiğim şeylere dikkat etmekte zorlanıyorum. Yavaştan pantolonlarım dar gelmeye başladı. Sebebi vücudumun kas kütlesi kazanması mı, ödem mi, yağ mı anlamış değilim. Bu sıklıkla hareket edem biri olarak yaklaşık ne kadar kalori harcıyorum? Nasıl beslenmem gerekiyor?
(1) 

Sonbahar-Kış aylarında günlük kullanım için erkek parfümü

stronzo #1568299 
Sonbahar ve kış aylarında gece-gündüz fark etmeksizin kullanabileceğim bir erkek parfümü arıyorum. Önerilerinize açığım. 27 yaşındayım ve en fazla dört bin lira (en az 100 ml için) harcayabilirim. Tarz olarak daha çok smartcasual takılan biriyim ve çok çok popüler, hemen herkesin kullandığı parfümlerle ilgilenmiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Yüzme için akıllı saat

stronzo #1567256 
Olimpik havuzda düzenli olarak yüzüyorum. Bu sırada antranmanımdaki istatistikleri bana sağlayabilecek bir akıllı saat arıyorum. Sadece yüzme ile sınırlı olmak zorunda değil, uyku takibi falan yapması da hoşuma gider.10 binden pahalı olmazsa çok mutlu olurum. Var mıdır önerebileceğiniz bir şey?
(4) 

Yaz için Erkek Parfümü

stronzo #1559905 
Yaz için erkek parfümü önerileriniz var mıdır? 2000 liraya kadar sınırım var.
(8) 

Çalışma sandalyesi önerisi

stronzo #1545795 
Üzerinde rahatsızlık hissetmeden saatlerce çalışabileceğim bir çalışma sandalyesi almak istiyorum. 182 boyunda 78 kilo bir bireyim. Önerilerinize açığım. 7 bin liraya kadar bütçem var.

Din sosyolojisi

stronzo #1541626 
Din sosyolojisiyle alakalı önerebileceğiniz bir kitap var mı?

E. M. Forster

stronzo #1510005 
E. M. Forster okumak istiyorum ancak hangi kitabından başlayacağıma karar veremedim. Hangisini önerirsiniz?
(4) 

Beyaz komodinden kahve lekesi nasıl çıkarılır?

stronzo #1503400 
Soru başlıkta arkadaşlar. Komodine daha yeni kahve dökmüşüm yanlışlıkla ancak bir türlü lekeyi temizleyemiyorum.
(1) 

Biyografi kitabı

stronzo #1489274 
Mümkünse 19. yüzyılda yaşamış bir ressamın veya edebiyatçının biyografisini ya da otobiyografisini okumak istiyorum. Örneğin Andre Gide'in Tohum Ölmezse kitabı çok iyiydi. Bu tarzda bildiğiniz kitaplar var mıdır?

Aynı şekilde dünya edebiyatından yazarları inceleyen eserler arıyorum. Adını hatırlamıyorum ama Camus ile ilgili oldukça bilgi verici bir kitap okuduğumu hatırlıyorum. Yazar, Camus'nün hayatını anlattıktan sonra tek tek eserlerini inceliyordu. Notos'un da buna benzer güzel sayıları çıkıyor ama yeterli değil.
(5) 

Altın kolyeyle duşa girilir mi?

stronzo #1488552 
Altın kolyeyle duşa girmekte bir sakınca var mıdır? Kolye sıcak su sebebiyle zarar görür mü?
(3) 

sabat, şabat, sebt, sept

stronzo #1476457 
İngilizcede Sabbath olarak geçen, yaratılışın yedinci gününü ve Yahudilerin iş yapmadığı günü ifade eden bu kelimeyi Türkçede nasıl kullanmak gerekir? Kimi yerde şabat, kimi yerde sebt veya sept olarak görüyorum. Yazdığım yazıda kullanmam lazım fakat işin içinden çıkamadım. Bilgisi olan var mı?
(4) 

Dolar kuru ve yurt dışından kitap alımı

stronzo #1472185 
Tezim için amazondan 55 dolar artı kargo ücreti karşılığında bir kitap almam gerekiyor fakat dolar kuru malum. Şimdiden alayım mı yoksa dolar kısa vadede düşer mi? Bu merkez bankası olaylarından sonra dolar daha da artacak gibi geliyor bana ama umut fakirin ekmeği işte. Bir yandan dolar hemen yükselmeden alayım diyorum. Bir yandan da en az 500 lira geçecek bana. Ne yapsam bilemedim, canım çok sıkkın.
(6) 

Bitkilerden anlayan arkadaşların yardımı lazım

stronzo #1470170 
Kısa süredir baktığım anthurium bitkisinin yaprakları kahverengiye dönmeye başladı ve zamanla bu kahverengilik arttı. Bunun sebebi nedir ve nasıl düzeltebilirim?
(4) 

Bir şey ile sınırlandırmak ifadesinin İngilizce'de kullanımı

stronzo #1466116 
Çalışmamı şu şu konularla sınırlandırmayı düşünüyorum gibi bir ifade kullanmak istiyorum. Hangi kelimeyi kullanmam makbuldür? Limit with diyesim geliyor ama çok mu düz mantık düşünüyorum acaba?
(5) 

E kitap okuyucu

stronzo #1463350 
Makale ve kitap okumak için e kitap okuyucu almayı düşünüyorum. Ulaşabildiğim kaynaklar genelde pdf formatında ve e kitap okuyucuların pdf formatında pek başarılı olmadığı söyleniyor. Bu doğru mu? Bu durumda elimdeki makaleleri başka bir formata sorunsuz bir şekilde çeviremez miyim? Hangi okuyucuyu almalıyım? Fiyatı çok çok yüksek olmayan işimi görecek bir şeyler önerebilir misiniz?
(4) 

İstanbul'da Kütüphane

stronzo #1462586 
Avrupa tarihi ile ilgili tez yazıyorum. Ankara'da yeterli kaynak bulamamam sebebiyle İstanbul'a gitmeyi düşünüyorum. İstanbul'da kütüphanelerin durumu nedir? Açıklar mı? Koç ve Sabancı Üniversitesi kütüphaneleri dışında hangi kütüphanelerde Avrupa tarihi ile alakalı İngilizce kaynak bulabilirim?
(3) 

Resimde sanat akımları

stronzo #1451389 
Rönesans sonrası resimde sanat akımlarını yüzyıl yüzyıl anlatan bir kitap var mıdır? Örneğin 19. yüzyılda şu akımlar öne çıktı, temsilcileri şunlardı ve bu eserleri verdiler gibi. E-kitap olarak ulaşması zor değilse İngilizce kitaplar da önerebilirsiniz
(5) 

Orta çağ Felsefesi

stronzo #1414627 
Orta çağ felsefesi ile alakalı önerebileceğiniz kitaplar var mıdır? Bertrand Russel'ın "Batı Felsefesi Tarihi" serisini okudum. Onun dışında kitaplar lazım.
1

mobil görünümden çık