(3) 

Takip ettiğiniz youtube ekonomi kanalları hangileri ?

ihe sade #1438893 
Sayın "yatırım tavsiyesi değildir" vatandaşları ve capua halkı,
Ülkemizin 2023 hedeflerine doğru şahlanışa geçtiği şu dönemde malumunuz dövizde ve altında dış minnakların müdahalelerinden dolayı bir dalgalanma olmakta. Ben yani şahsım kendi çapımda ekonomide neler oluyor anlamak için youtube'da günde 1-2 video bakıyorum. Atilla yeşilada ve medyascope tv'nin ekonomi ile ilgili yayınlarına bakıyorum. bazen bu iki kanalda da yayın olmuyor sizin takip ettiğiniz tavsiye edebileceğiniz kişiler / kanallar nelerdir acaba

not: Lütfen sallamasyon analizler yapan ya da ilgi çekici başlık açıp izleme artırmaya çalışan kişileri tavsiye etmeyin.
(4) 

Gram altın satışında da %1 kambiyo vergisi kesiliyor mu acaba

ihe sade #1434719 
soru başlıkta, alınırken zaten kesiliyor satarken tekrar kesiliyor mu banka üzerinden yapılan gram altın alım satım işlemlerinde, tecrübe eden var mı acaba ?

not: döviz için de aynı sorum geçerli, teşekkürler
(3) 

Ekonomiyle ilgili Yerli romanın adı ??

ihe sade #1335345 
Sayın insanlar, yaklaşık 7-8 yıl önce ekonomiyle ilgili yerli bi roman okumuştum. kitap'ta olaylar türkiye'de erdoğan döneminde geçiyordu. genç bi kadın vardı doktora çalışması gibi bir şey yapıyordu ekonomi ile ilgili, kadının kocası da zannedersem ünlü bir akademisyen ve ekonomistti. kadın çalışmasını yaparken okuyucu da ekonomi ile ilgili temel konuları öğreniyordu. bir şekilde kocası nedeniyle bulunduğu bir toplantıda kadın hükümet üyelerine tezi ile ilgili brifing falan veriyordu. şimdi bu roman nerden aklına geldi derseniz kitapta venezuela'da petrol bulunduktan sonra ihracat temelli ekonomi sonrasında gelen kriz falan anlatılıyordu. kitabın adını ya da yazarını hatırlayamadım. hatırlayan varsa memnun olurum
(3) 

Sözleşme olmadan Satıcının temerrüdü

ihe sade #1098198 
hukuktan ya da ticaretten anlayan arkadaşlar, küçük ölçekli yeni bir şirketimiz var. şehir dışında bir firmaya teklif gönderdik özel yapım bi ürün istiyorlardı. teklifimizde teslim tarihini 10-12 hafta olarak belirttik. teklifimize maille onay verip sipaiş verdiler. aramızda başka bir satış sözleşmesi de yapmadık sadece bizim maille yolladığımız teklif ve onların teklifimize maille verdiği onay. teklif onayından 2 hafta sonra da teklifimizde belirtilen %40 ı peşinat olarak yatırmışlar. teslim tarihi olarak belirttiğimiz 12 haftalık taahhütün başlangıcını da teklifimize onay verdikleri gün olarak almışlar. oysa o tarihten 2 hafta sonra peşinatı hesabımıza yatırmışlar. aramızda başka bir satış sözleşmesi de yok. ayrıca bizim gönderdiğimiz teklifin altında "sipariş için teklifimizi kaşe ve imzalı olarak onaylayıp gönderiniz" ibaresi var. şimdi bu firma sürenin başlangıcını onayladıkları tarih alıp bize belirlidikleri sürenin sonunda siparişin iptaline ve peşinatın faiziyle iadesine dair noter kanalıyla ihtarname gönderdi. biz de siparişin teklifin onaylandığı değil bize peşinatın yatırıldığı tarihte yani iki hafta sonrasında başladığına dair bir cevap yolladık. süremizin daha bitmediğini siparişin taaahhüt ettiğimiz sürede ya da en geç bir hafta sonrasında hazır olacağını bildirdik. Firma ondan sonra bize hiçbir dönüş yapmadı. Bizde ürünü yurt dışından getirttik. ürünün geldiği gün telefon edip hazır olup olmadığını sordular , hazır dedik. ama ondan sonr kapatıp sözleşmeyi fesh ettiklerine dair bi yazı ve yatırdıkları peşinat için ödeme emri gönderdiler.

şimdi aramızda teklif dışında bir satış sözlemesi yok, taahhüt ettiğimiz süre de sadece teklifte mevcut ama sürenin başlangıcı için mutabık olduğumuz bir tarih yok. ürünü üretici firmaya geri göndersek sadece 3-4 bin euro kadar kargo masrafı var, ürünü firmaya özel yaptırdığımız için başka birine satma şansımız da yok. tavsiyesi olan var mıdır ?
(3) 

Ahmed Arif "Terketmedi Sevdan beni)

ihe sade #523699 
kendi sesinden bi kayıt var mı acaba ? aradım taradım ama bulamadım. oysa "aç kaldım susuz kaldım, hayın karanlıgdı geceee" dediğini duyar gibiyim kafamın içinde .
(3) 

Bilimsel makalede yazar sayısının önemi

ihe sade #493768 
Bilimsel bir yayında ilk isimden sonraki kişi sayısının ya da sıralamasının önemi hakkında bilgi sahibi olanlar yanıtlarsa sevinirim.
örneğin yayında aynı branştan 5 yazarla 6 yazar olması arasında bir fark var mıdır, yazının değeri ya da dergilere kabulu açısından ?
(2) 

Bağcılardaki Medipol üniversitesi hastanesine ulaşım (Aksaraydan)

ihe sade #443368 
soru başlıkta, bilen varsa sevinirim.
(3) 

Sanal borsa oyunu

ihe sade #339424 
internet üzerinden sanal olarak imkb de yatırım yapıp borsa bilgimizi arttırabileceğimiz basit işleyişi olan bir site var mıdır ?
(1) 

Booking.com Kredi kartsız rezervasyon, iptal, ceza..

ihe sade #320797 
Bazılarınızın bilebileceği üzere booking.com da bazı otellerde kredi kartı gerekmeksizin rezervasyon yapabiliyorsunuz. ben de böyle bir rezervasyon yaptım. buraya kadar her şey güzel ama onay mailinde şöyle bir ibare var:
"İptalin varış tarihinden 3 gün öncesine kadar yapılması durumunda ücret uygulanmaz.İptal veya değişikliğin geç yapılması veya rezervasyonun kullanılmaması durumunda ilk gece tahsil edilecektir."

şimdi benim sorum şu, benden kart bilgilerim alınmadan yapılan bi rezervasyondan nasıl tahsilat yapabilirler. ha bir de bookingden yaklaşık 1 yıl kadar önce yaptığım bi rezervasyonda kart bilgilerimi kullanmıştım. biraz paranoyaklık mı ediyorum acaba ?
(1) 

Fırsatlar ,foniler peşimi nasıl bırakır?

ihe sade #311571 
Sayın insanlar, zamanında bi bok yedim aktif kullandığım mail adresimi bu "şehir fıratı,kent fırsatı, grupfoni,markafoni..." gibi sitelere giriş yaparken yazma gafletinde bulundum. şimdi her gün posta kutumdan 20 ye yakın bu sitelerden gelen spamları silmekle uğraşmak zorunda kalıyorum, hele bi kaç gün maillerimi kontrol etmemişsem, posta kutum çöplüğe dönüyor. defalarca bu mailleri spam olarak işaretlememe rağmen gelmeye devam ediyorlar. ne yapabilirim (mail adresimi değiştirmekten başka )?
(7) 

ürdün kraliyet hava yolları

ihe sade #309370 
namı diğer air jordanian ile seyahat eden, memnun kalan ya da kalmayan var mıdır? bir de internetten değil de istanbulda gidip bilet alabileceğim bi ofisleri var mıdır ? bilenler, bi arkadaşı bilenler yanıtlarsa sevinirim.
(5) 

kaskoyu bozdurmak ya da bozdurmamak ?

ihe sade #271041 
...işte bütün mesele bu. aracımı satıyorum, bi kaç yerde park ederken sürtme cizik falan olmuştu hasarsızlığım bozulmasın diye dokunmadım hiç. şimdi aracı satmayı planlıyorum, en az 2-3 ay da yeni araç almayı düşünmüyorum. 2 yıldır hasarsızlık indirimim var. kaskoyu şimdi bozdurursam ilerde kasko yaptırırken sicilimde problem yaşar mıyım ?
(8) 

ekşi duyuru "ara" butonu

ihe sade #227666 
sayın insanlar, farkettiniz mi bilmiyorum ekşi duyuru'nun sağ üst köşesine yakın bi "ARA" butonu var. buna tıkladığınızda "Pek gelişkin Duyuru arama platformu
" diye bir arama modülü çıkıyor ama hemen altında (kategorilerin altına denk geliyor) google reklamları olduğundan ne zaman ara butonuna bassam bu modül google reklamının altında kalıyor ve arama kriterlerini hatta yazdığım kelimeyi göremiyorum. Benzer problemler yaşıyor musunuz? şayet yaşıyorsanız bir çözüm buldunuz mu yoksa bu haliyle mutlu mesut yaşamaya devam ediyor musunuz?
(1) 

no country for old men "final"

ihe sade #202285 
sayın insanlar, filmi izleyeli çok oldu hatırlayamıyorum şimdi sonunda ne oluyodu. kim kimi öldürüyodu.
(2) 

power point ;projeksiyon sana pc bana (girmesin ,görünsün)

ihe sade #193052 
sayın insanlar,
ppt sunum sırasında sadece anlatıcının ekranında görünüp, yansıtılan ekranda görünmeyen notlar olduğu hakkında uzun yıllardır söylentiler mevcut. istedim ki birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu konuya artık bir açıklık getirelim.
konu hakkında bilgisi olanlar bizi aydınlatırsa, belki o ışıkla fotosentez yaparız.

saygılar, bir dost.
(2) 

incesaz konseri

ihe sade #138344 
sayın insanlar,
biraz baktım ama belki kendi kabiliyetsizliğimden bişey bulamadım, incesaz grubunun istanbulda sahne aldığı bir mekan ya da yakın zamanda bi konseri var mı , bilgisi olan bizi aydınlatırsa pek bi sevinir, sevgiyle sevdiklerimize sarılır ömür boyu mutlu mesud...
(1) 

Olağanüstü masallar

ihe sade #120501 
Sayın insanlar,
J.L borges in başlıkda adı geçen kitabı nette baktığım her yerde tükenmiş bulunmakta, nerde bulabileceğim hakkında fikri olan var mıdır?
not: istanbuldayım
(8) 

Avatar 3D & Real D & İMAX

ihe sade #114238 
sayın insanlar, avatara gideceğim ama 3d , real 3d ve imax arasında kararsız kaldım açıkçası çok fark var mıdır sözlükten de tatmin edici bilgi alamadım.
(8) 

Ankara 'da otel

ihe sade #66592 
10-12 nisanda Tus dolayısıyla ankarada olacağım. sınava balgat ta gireceğim. otel tavsiyesi olanları can kulağıyka dinleyebilirim.
(3) 

Harici hard disk Sata&Usb

ihe sade #51454 
sata ile usb girişli harici harddiskler arasında veri transfer hızında çok fark var mıdır? varsa örneğin 4,5 gigabayt lık bir dvd yi her birinde ne kadar sürede aktarabilirim?
(1) 

ehliyet sınavı

ihe sade #33337 
sayın insanlar,
en yakın ehliyet sınavına başvurmak istiyorum, o da 23 ağustos ama bu sınavın direksiyon sınav tarihi (13-14 eylül) bana uymuyor.(aynı günler tıpta uzmanlık sınavı var). 23 ağustosta yazılı sınava girip direksiyon sınavını daha sonra verme gibi bir ihtimalim var mı . bilenler bizi aydınlatırsa "edison" onları kutsasın.
1

mobil görünümden çık