(12) 

Dikkatli besleniyorum ama yine de ağırlık çöküyor

noxie #1582307 
Merhaba, yemeklerden sonra ağırlık çökmesi ve uyku halinden şikayetçiydim. Yediklerimi büyük ölçüde değiştirdim ama yine aynı durumu yaşıyorum. İnsülin direncime henüz baktırmadım ama varsa bile hamur işinden, abur cuburdan, işlenmiş şekerden uzak durun diyor. Ben de buna göre besleniyorum ama yine de bir şey değişmiyor.

Bakın size yediklerimi sıralayacağım, bir bakın:

Sabah - bir kahve, sonrasında su
Öğle arası - burada kahvaltı yapıyorum. domates, salatalık, biber, maydonoz (yağsız tuzsuz hepsi), zeytin (5-6 tane), beyaz peynir, kaşar, ceviz (2 adet), bir haşlanmış yumurta, tam buğday ekmek 1,5 dilim, bir kupa çay, bir tatlı kaşığı ev yapımı reçel (bunda işlenmiş şeker var ama bu kadarı da etkilerse bilemiyorum).

hepsi normal porsiyonlarda, abartılı bir şey yok.
yedikten sonra çok iyiyim ama 1 saat sonrasında görseniz, öyle ağırlaştım ki sanki bir tabak mantı yemişim gibi.

şu an çay-kahve içsem kendime gelirim biraz ama demir seviyem de düşük olduğu için çok içmek istemiyorum.

daha sağlıklı nasıl beslenebilirim allah aşkına?
(3) 

Ankara'da Çiya benzeri bir yer var mı?

noxie #1582303 
Kadıköy'deki Çiya Sofrası'ndan bahsediyorum. Farklı şehirlerden sulu yemeklerin yapıldığı, menünün değiştiği bir yer var mı Ankara'da?
(10) 

Pazar alışverişi 430 lira tuttu

noxie #1581869 
selam dostlar,

pazara gittim az önce, 430 tl tuttu. akşam daha ucuz oluyor biliyorum ama şimdi gitmem gerekiyordu. sizce çok mu bu tutar?

güncelleyerek yazıyorum. fiyatlarını hatırladıklarımı da ekledim.

aldıklarım:

1 kg kuru soğan,
otlar (birer adet maydonoz, roka, kuzu kulağı, semiz otu) (10, 10, 10, 20 = 50 tl buna verdim)
2 adet enginar (60 tl)
1 kg bezelye (35 tl)
1 kg kabak,
1 kg şeftali (40 tl)
yarım kilo erik (50 tl)
1 kg domates (25 tl)
1 kg biber,
1 kg salatalık (20 tl)
1 küçük yuvarlak sarı kavun (100 tl)

tüm pazarı almışım yuh
(11) 

Altı gün çalışmak

noxie #1581274 
selam duyurucular, altı gün çalışıyorum ve artık dayanamıyorum. istifa etmemeye çalışıyorum.

iki yıldır bu işteyim. baştan beri altı gün olduğu belliydi. sonra bir hafta beş gün, bir hafta altı güne dönüldü. yılbaşından beri tekrar altı gün.

bilmiyorum, dayanamıyorum artık. tamamen evden çalışıyorum. sabah-akşam trafikle uğraşmadan çalışma lüksü var. ama ne yazık ki çok yoğun hep. bilgisayarla bütünleşmiş gibiyim. mental anlamda çok yorgunum, bir gün yetmiyor pek bir şeye. dinleneyim mi eğleneyim mi işlerimi mi halledeyim... uzaktan çalıştığım iş arkadaşlarım da böyleler. mesai saatlerim net, 9-6. iş dışında kimse bir şey yazmaz, istemez. maaşım (çok değil ama yaşamaya pek vaktim kalmadığı için yetiyor), sigortam düzenli. bunlar artı kısımlar.

ama işte altı gün. toplamda 8 yıldır çalışıyorum, hep 5 gündü. ama özel sektör malum, başka işlerde de bir sürü sıkıntılar yaşadım. burası yine dramanın pek olmadığı bir yer. herkes işini yapıp dağılıyor genelde.

hah bir de en kötü şeylerden biri şu. her gün bir iş günü. mesela bayramda 9 gün tatil olmuyor hiç. iki gruba bölünüyoruz. ben son büyük tatilde 3 gün tatil yaptım mesela. yılbaşı, bayramlar hep böyle...

işsiz kalsam, o da 1 ay dinlendikten sonra böyle boğucu olacak biliyorum. freelance işlerle de asla geçinemem. asgari ücrete bile ulaşmaz.

ara ara iş bakıyorum ama benim sektörümden yok. ya tamamen sektör değiştiricem (bu mesleği elde etmek için çok uğraştım), ya dişimi sıkmaya devam edicem ya da bir süre boşta gezicem.

napsam netsem kafam çok karışık...
(4) 

Yüz temizleme jeli

noxie #1580748 
Yüz temizleme jelinizi boynunuza da kullanıyor musunuz? Ya da kullanır mıydınız?
(3) 

Değişik bir borç durumu

noxie #1577967 
Selamlar, bir arkadaşımla düzenli olarak tiyatro gibi etkinliklere gidiyoruz. Bilet işlerini ben kovalıyorum genelde, o da bana iban'dan atıyor.

ama sanırım son seferlerde hep unuttu. 3 oyun oldu, bana bir şey ödemedi. toplamda 1000 tl gibi bir borç durumu oldu.

ben de hatırlatmak ayıp olur diye bir şey demiyorum. acaba ben "buna gidelim mi?" vs dediğim için onu davet ettiğimi düşünüp mü ödemiyor?

oyundan önce yemek filan yiyoruz, orada da herkes kendi yediğini ödüyor.

ben artık bir süre "gidelim mi?" demicem. eğer o derse, "sen al istersen ben uyarım" dicem. o önermezse tiyatroya da gidemeyeceğiz diye korkuyorum.

ama böyle böyle de arkadaşlığımız bozulmasın istiyorum.

ne diyorsunuz?
(1) 

Bel/omurga protezi diz protezi ameliyatından daha mı zor?

noxie #1577612 
İki dizinden aynı anda protez ameliyatı olan bir yakınım çok zorluklar çekmişti ameliyat sonrasında. Şu an iyi ama 3 ay sürdü iyileşmesi.

Şimdi bel/omurga için de protez ameliyatı şart dedi doktor. Bel protezi daha zor bir ameliyat mı? Nekahat dönemi nasıl?

Bilgisi olanlar yazabilirse sevinirim.
(3) 

Kıymalı ıspanak

noxie #1577210 
Selam,

Perşembe akşamı pişen kıymalı ıspanak yemeği, pazar gününe kadar buzdolabında kalacak. İçine metal ve tahta kaşık değdi.

Pazar gününe kadar dayanır mı sizce? Bozulmayacağını biliyorum da tadı ekşir mi acaba?
(2) 

Animasyon film önerisi

noxie #1576959 
Selamlar,

Netflix, prime, blutv, tod ve mubi'de olan güzel animasyon filmlerinden (dizi değil) hangilerini önerirsiniz?

not: klaus'u izledim.
not 2: sadece bu platformda olanlardan önerirseniz sevinirim.
(8) 

Kremalı tavuk sote dışarıda kalmış

noxie #1576798 
Akşam pişen kremalı tavuk sote dışarıda kalmış. Sabah fark edince buzdolabına koyduk. Ev genel olarak sıcak ama mutfak biraz soğuk oluyor evin geneline göre.

Yenir mi sizce akşam ısıtsak?

ertesi gün güncellemesi: yemedik ve döktük maalesef
(4) 

Yedigöller'e kışın gidilir mi?

noxie #1570921 
Daha önce aralık ayında Abant'a gitmiştik. Memnun kalmıştık. Yedigöller'in de sonbahar hali çok güzel duruyor ama biz aralık ayı gibi düşünüyoruz.

Sizce verim alınır mı yoksa yine abant'ı mı tercih etmeliyiz?
(6) 

Mandalina - buzluk

noxie #1570448 
Elimizde çok fazla sayıda narenciye ürünü var. Bir kısmını dağıttık ama bize kalanlar yine de oldukça fazla.

Kabuklarını soyup dilimler halinde buzluğa atsam sonra elimizdekiler bitince çıkartıp çözdürsem yenir mi sizce?
(4) 

Hatalı ürün - iade süreci geçti

noxie #1565293 
Selamlar,

Bir hediye sipariş etmiştim internetten anneme, üzerinde yazılar olan. Ama yazıları hatalı göndermişler. Fotoğrafını görmüştüm. Ama sonrasında annem o haliyle kullanmak istememiş. Ben de ancak eve gidince gördüm kullanmadığını. (başka şehirdeyiz)

İletişime geçtim firmayla, 2 haftalık süre dolduğu için bir şey yapılamaz diyorlar.

Çok pahalı bir şey değildi ama yine de şu an çöp oldu. Yapılacak bir şey var mıdır yoksa üzerine 1 bardak soğuk su mu içelim?
(3) 

Yöneticim işlerimi beğenmiyor

noxie #1387319 
Selamlar duyuru halkı,

Metin yazarıyım. Bir şirkete uzaktan iş hazırlamak için anlaştım. Blog yazısı gibi uzun yazılar, kısa sosyal medya içerikleri yazıyorum. 1 ay kadar oldu. Daha önceki yazılarımı beğendiklerini belirtip çalışmak istediklerini belirttiler,
ücrette anlaştık başladım.

Şöyle bir durum var ki yazdığım uzun yazıları yöneticim hiç beğenmiyor. Gerçekten beğenmiyor ve onay alamıyorum. İlk yazı ikinci seferde de olmayınca, oturduk birlikte resmen cümle cümle yazdırdı bana, sekreter gibi not ettim. Ortaya bir yazı çıktı. İngilizceye çevirdim. Onu da iyi bulmadı. Akıcı olmadığını söylüyor, uygun olmadığını.

Bu arada tavırları kötü değil. Bağırma çağırma gibi şeyler asla yok. Hatta benimle iyi bir iletişim kurmaya çalışıyor. Beğenmediğini söylediğinde sanırım yüzüm düşüyor ki moral vermeye çalışıyor, kısa içerikler iyi, fikirler iyi vs diyerek. Benimle uzun zaman da çalışmak istiyorlar. O kısım da ilginç.

Ama nasıl anlaşabileceğimizi şaşırdım. Umutlarım tükeniyor. "Onun beyninden geçen şeyi nasıl yazabilirim bilmiyorum" deyip ukalalık yapmak da istemiyorum. İstediğim şey iyi bir iş çıkarıp alacağım parayı hak etmek.

Not: Bu pozisyona birini bulmak için çok uzun zamandır 1 yıldır uğraşıyorlarmış, aradıkları gibi birini bulamamışlar. Şu an pek şaşırmıyorum, direkt birebir kafaca uyuşabilecekleri biri olmadan çok zor onlar için.

Paraya da ihtiyacım var, ne yapıcam?
(3) 

1 cümle çeviri kontrolü

noxie #1385951 
Selam Romalılar,

Bir firmanın hakkımızda bölümünde yer alacak bir cümlemiz var.

"Neden bizi seçmelisiniz?"

"Why should you choose us?" denir mi?

Denmezse yerine ne yazılabilir?
(2) 

Google docs'tan kazık yedim galiba - yazdıklarım yok!

noxie #1385747 
Selam duyurucular,

Umarım derdime bir çare bulursunuz. Yoksa çok fena zokayı yuttum gibi. :(

Benimle google drive üzerinden paylaşılan bir metin var. Benim bunu düzenlemem gerekiyor. Benden önce de 2 kişi girip düzenledi, "yorum ekle" şeklinde düzenleme yapılıyor. Direkt müdahale yok.

Geçen gün ben bu dosyada 40 sayfa kadar düzenleme yaptım, notlar aldım. Şimdi tekrar tıklıyorum mail üzerinden. Hiçbir şekilde ismimi göremiyorum!! Oysa ki yaptığım zaman üstte hep kaydedildi diye yazıyordu. Diğer arkadaşların notları duruyor.

Drive'dan arattım. O isimde bi sürü dosya çıktı.

Bu ne şimdi yahu? Kaydolmadı mı şimdi benim yaptığım tüm o düzenlemeler? Yeniden başlasam bile gene aynı şey mi olacak? :(
(10) 

Elim ayağım birbirine dolaştı

noxie #1384640 
Selamlar,

İşle ilgili kötü bir hata yapmışım. Yöneticimden uyarı aldım. Hatta bu konu geçen hafta gündem olduğu için bu şekildeki hatalarda iletişim kesilecekti. Ama benim yaptığım hata daha önceki bir tarihteydi, yeni görülmüş.

Neyse yöneticimden ciddi bir uyarı aldım, daha dikkatli olmam üzerine. Ama kendimi çok kötü hissediyorum. Elim ayağım birbirine dolandı. Çünkü o hatayı yaptığımı fark etmedim haliyle, her zamanlı gibi özenli ve dikkatli çalıştığımı düşünüyordum.

Şu an gerginlikten çalışamıyorum, yine gözümden kaçarsa diye :( napıcam?
1

mobil görünümden çık