(7) 

ABD Uyuşturucuyla mücadelede hangi konumda (videolu)

iggy pop #1581810 
YouTube’da çok sık denk geliyorum, birçok abd kentinde sokaklarda zombie gibi yaşayan yüzlerce insan var. Özellikle orada yaşamış ya da dinamiklere hakim kişilere sormak istiyorum, ülkenin bu kişilere bakış açısı nedir? Hiç müdahale edilmemesinin bir sebebi var mı? Bu bir sorun olarak görülmüyor mu? Görülüyorsa izledikleri bir politika var mı hakkaten merak ettiğim için soruyorum.

Biraz gezinirseniz bunun gibi yüzlerce video bulabilirsiniz;
youtube.com
(6) 

Anne için telefon önerisi (sosyal medyası yok - YouTube izler)

iggy pop #1581186 
Hiçbir uygulama kullanmaz. YouTube izler, becerebilirse bana çektiği çiçeğin böceğin fotoğrafını atar. Kendim iPhone kullanıyorum, android piyasası hakkında en ufak fikrim yok. Bahsettiğim özellikleri karşılayacak ve sorun/arıza çıkarmayacak bir telefon önerebilir misiniz? Teşekkür ederim
(15) 

Borsa’ya nereden başlanır? Ekonomi 101

iggy pop #1577127 
Merhaba. Çevremde bu işlerle o kadar çok fazla uğraşan var ki. Ve çok büyük bir yüzdesi neyi neden yaptığını bilmeden kulaktan dolma bilgilerle avare biçimde takılıyorlar. Nereye gitsem birileri bir kağıttan mevzu açıyor. Hayatımda şimdiye dek şu borsa da neymiş deyip bir kere ilgilenmedim. Okumayı araştırmayı seviyorum. Yerli yabancı ne kadar makale kaynak varsa hatim edip, ekonomi okur yazarlığı geliştirip mantıklı akılcı kararlar alarak bu işe giresim var. Sizce bu yaklaşımın mutlak bir getirisi olur mu yoksa borsa yapısını bilemediğim için boşuna bir uğraş mı olur kestiremiyorum.

Hem meşgale olsun, hem de hayatımda bir konuda bilgi sahibi olma hevesiyle günüme keyif katabilirim düşüncesiyle borsanın mantığını kavramak, bağıntılı yapı taşlarını özümsemek için nereden başlamam, hangi konularda yetkinlik geliştirmem gerekir Google vahasına dalmadan kaba taslak bir yol haritası çıkarabilmek adına bu konuda ilgili kişilerden tüm önerilerinizi beklerim arkadaşlar.

Teşekkür ederim, mutlu günler dilerim
(4) 

HGS etiketi gereksiz değil mi?

iggy pop #1576808 
Ben etiketi takmıyorum, plakadan sisteme işliyor zaten. İş bankası hgs hesabım var. Otomatik oradan çekiyor bakiye düştükçe. Arada kontrol ediyorum hiçbir sıkıntılı geçiş ceza vs de işlememiş şimdiye dek. Neden hala etiket dayatılıyor anlayamıyorum bir türlü. Etiketsiz başımıza ne gelebilir tecrübe eden var mı?
(4) 

Yavaş yavaş aşık olmalı film/dizi önerisi

iggy pop #1576397 
Yani nasıl anlatsam, aşka inanmayan tipler olabilir, ulaşılamaz tipler olabilir, yani şöyle mıçmıç hal almayan gardı yavaş yavaş düşürmeli bi aşk filmi arıyorum ya. Dizi de olur aslında. Hiç birebir örnek de gelmiyor aklıma da hani the end of the f*ckin world’deki allysa’nın aşık olması gibi falan aşağı yukarı
(19) 

Erkekte toz pembe mayo hk. ne düşünüyorsunuz?

iggy pop #1576222 
Şunu alasım var, bir önyargınız var mı erkekte pembe konusuyla ilgili?
i.ibb.co
(2) 

Yıllık yapılan sözleşmede kira artışı %25’i geçebilir mi?

iggy pop #1575281 
%25’i geçen miktarda yapılan artışla imzalanan kira sözleşmesi geçersiz mi sayılıyor? Ben 1 yıllığına kiraya verdiğim bir mülkteki kiracıyı sözleşme sonunda çıkartma hakkım var mıdır acaba?
(15) 

Su içme alışkanlığınız var mı?

iggy pop #1574331 
Yoksa yalnızca susayınca mı içersiniz?
Şimdiye dek hep ihtiyaç duydukça, susadıkça su içen biriyim. Kış aylarında günde 1 bardakla günü kapattığım günler çoğunluktadır mesela. İlla bu kadar litre almalıyım şeklinde bir bakış açısı içerisinde olmamıştım. Gerçekten de günde belirli miktar su ‘kesinlikle’ içmemiz gerekiyor mu? Öncesinde benim gibi olup sonrasında su içme akışkanlığı kazanan biri varsa günlük yaşamına etki ve değişimleri paylaşabilir mi? Sizin bu alışkanlığı edinmek için kullandığınız yöntemler nelerdir?
(3) 

Çocuğumuza aktaracağımız gen değişime uğruyor mu?

iggy pop #1561714 
Biz olası çocuğumuza hangi özelliklerimizi aktarıyoruz? bu aktardığımız özellikler bizim doğumumuzdan çocuğumuzun doğumuna daha doğrusu işte rahme düşmesine kadarki sürecin tamamında edinilen özelliklerden mi oluşuyor? atıyorum ailem hep kısa boylu dar omuzlu diyelim, ben çocukluğumdan beri yüzme ve basketbol ile ilgilendim ve boyum 190+ omuzlarım şu kadar. bu kendimizin sonradan edindiği özellikler çocuğa aktarılacak gen üzerinde etkili mi? hangi yaşa kadar edinilen özellikler etkili mesela?

özellik dediğime bakmayın aktarılan her ne varsa bunu merak ediyorum. mesela diyelim atıyorum ben 30 yaşıma kadar normal yaşadım 30'dan sonra dış faktörlerin etkisiyle mental sıkıntılar yaşamaya başladım ve gittikçe arttı psikolojik bir hastalık sahibi oldum diyelim. bu hastalık sahibi olduktan sonra çocuk yaptığımızda onun da yatkın olma olasılığı doğuyor mu mesela?

biraz aptalca anlattım ama kaba taslak kafamdaki sorular anlaşılmıştır umarım
(10) 

Geçmiş mesajlaşmaları açıp açıp okuyor musunuz?

iggy pop #1561517 
Sevgiliniz, eski sevgiliniz, flörtünüz, arkadaşınızla olan geçmiş diyalogları arada okuyup o konuşulan andaki karşılıklı hislerin üzerinde düşünüyor musunuz hiç?
(3) 

Sneaker tamiratı yapan site biliyor musunuz?

iggy pop #1558520 
Merhaba. Ucu delinen bir sneaker ayakkabım var. 4 bine yakın para vermiştim tamir ettireyim diyorum. Bunu tamir ettirebileceğim kaliteli işçiliği olan bizzat kullandığınız ya da kullanan tanıdığınız olan bir site, instagram hesabı vs. var mıdır acaba?
(3) 

Taşıt kredisiyle 2. el araç alım süreci nasıl işliyor?

iggy pop #1553561 
İlk önce satış yapılması gerekiyor dendi parayı almadan bunu nasıl kabul edecekler süreci bilmediğim için kafam almadı. Ben yaşadığım ilden değil de şehir dışından araba alacağım diyelim, sırasıyla ne yapmam gerekiyor bir de bu işlemler ortalama ne kadar sürüyor hızlandırabilmek adına yapabileceğim bir şeyler var mıdır? Dikkat etmem gerekenler nelerdir her türlü tavsiyelerinize açığım
Şimdiden teşekkür ederim.
(7) 

700.000 tl’ye önerebileceğiniz bir araç var mı?

iggy pop #1553148 
Siz olsaydınız yarın bu fiyatla ne alırdınız?
(4) 

Üretimi bitmiş model araba alınır mı?

iggy pop #1553115 
Artık üretilmeyen model bir araba alır mıydınız?
Asıl soru: VW Jetta’ya 700k verir miydiniz?
(6) 

Bilimci arkadaşlara soru: Kablo hayatımızdan çıkacak mı?

iggy pop #1549061 
Az önce odamdaki altılı prizdeki tüm kabloları birbirinden ayırabilmek için çok büyük bir savaş verdim ve akabinde şunu düşündüm; bilim olarak biz şu an neredeyiz?

Bir oda büyüklüğünde olan eski bir hard diske ya da eski teknoloji herhangi bir şeye bakarkenki hissiyatı sokaklarda elektrik iletimi için kullanılan direklere bakarken yaşıyorum ben ya. Bana sanki artık orada olmamaları gerekiyormuş gibi geliyor. Belki gelişmiş lokasyonlarda bu iletim yer altından devam ettiriliyordur falan ama benim sormak istediğim şu: Tamamen kablosuz bir hayat ne zaman mümkün? Ya da mümkün olacak mı?

Teşekkürler.
(5) 

Faydalı bir şey izleyeyim ama ne izleyeyim?

iggy pop #1538784 
Çok sıkıcı olmasın hemen her türden öneriye açığım, teşekkür ederim.
1

mobil görünümden çık