(1) 

1.74 boy için 19 inç kadro mtb bisiklet nasıl?

dolantindr #1581960 
Merhaba arkadaşlar. Dağ bisikleti denedim bisikletçide, ben okuduklarimdan 43 cm kadrolu bir bisiklet istedim, denedim de ama biraz kadro küçük geldi. Bu sefer de 48 kadro denedim ama tam da emin olamadım. 48 de büyük olabilir mi dedim. Sizce olabilir mi fikrinizi almak istedim. Yani kadro boy çizelgeleri de tam uymuyor gibi geldi bana. Yarın tekrar deneyeceğim.
(5) 

Türkiye şartlarında hangi bisiklet türü?

dolantindr #1581613 
Merhaba. Dağ bisikletim var ama bir de yol bisikleti alayım dedim. Fakat Türkiye'deki yol şartlarını düşününce mtb almak daha mantıklı geliyor. Fikrinizi sormak istedim.
(2) 

Pizza maya kokuyor

dolantindr #1581568 
Merhaba. Ya pizza yaptım söylemesi ayıp, ama pizzada burnuma bir şey koktu. Dedim bulaşık makinesi kokusu mu acaba, fırın kağıdı mi kokuyor derken, sonra anladım ki maya kokusu. Hamuru bir saat beklettim mayaladiktan sonra. Maya kalitesi ile mi alakalı, tuz atmıyorum hamura maya rahat takılsın diye ondan mı. Anlamadım. Kokmamasi için mayanın ne yapmam lazım?

not: maya instant toz maya.

mAYanın ağzı açıktı buzdolabında bu arada, o etkiler mi bilmiyorum. miktarı mı fazla geldi diye de düşündüm.
(4) 

Araç iç dolaşımdayken, klima açınca, polen, toz gelmesi?

dolantindr #1581023 
Merhaba. Polen alerjim var bu yüzden araçta hava dolaşımını iç sirkülasyona alıyorum. Ancak klima açınca dışarıdaki polen ya da toz ki muhtemelen polen, daha fazla hissediyorum. (Nazal konjesyon, burun tıkanıklığı artıyor) İç dolaşım açıkken siz de klimayı açınca dışarıdaki havayı içeri uflyebiliyor mu? Ya da benim kapı fitillerinde sorun var da, içerideki poleni daha da havalandiriyor mu.
(4) 

İmza atma işlemi oy verdikten sonra mı önce mi?

dolantindr #1579545 
Merhaba. İyi pazarlar. Malum seçim var. Geçen seçimde ben sınıfta oy kullanmadan imza atmıştım, sonra görevli iyi günler dedi bana beni yolluyor. Dedim ben oy kullanmadım ki, öyle mi diyor. Neyse kullandım oyu sonra. Şimdi bu seçimde oy kullanırken, oy kullandıktan sonra mi imza atacağız, oy kullanmadan önce mi? Bunun bir yerde bir yönetmeliği falan varsa link atar mısınız? Oy kullanmadan önce imza attırmak bana çok iyi niyetli gelmedi çünkü.
(2) 

Sensörlü LED lamba bozuldu.

dolantindr #1579328 
Merhaba. Sensörlü LED lamba bozuldu, ben de içini açıp bı baktım, yapacağımdan değil de. Sonra bir yere temas edince ışık yandi. Anlayan varsa buradaki durum temassizlik kaynaklı mi yoksa, yanlış yerleri mi durtuyorum? Video ekliyorum

streamable.com
(1) 

Xiaomi'de dosya adı değiştir kayboldu.

dolantindr #1579024 
Merhaba. Telefonum xiaomi redmi note 12. Daha önceden fotoğrafın sağ altındaki üç noktaya tıklayınca dosya adı değiştir çıkıyordu, şimdi artık çıkmıyor. Güncelleme mi kaybetti dosya adı değiştiri, yoksa ayarlarla mı alakalı anlam veremedim. Sizde dosya adı değiştir çıkıyor mu?
(4) 

Direksiyon eğri iken arabam düz gidiyor?

dolantindr #1578973 
Merhaba. Rot balansçıya gittim iki kere. İlkinde ayarlar normal demesine rağmen direksiyon düz konumda sağa çekiyordu araba. İkincisinde tekerleklerin yerini değişti olmadı. Bu sefer vidalarla alakalı bir işlem yaptı bu sefer de direksiyon eğri oldu ama çekme gitti. 2 mm oradan 2 mm oradan toplamda 4 mm düzeltmiş gibi olduk dedi vidalarla oynadıktan sonra. Bana tamam dedi ama şu an direksiyon yamuk. Ama sağa çekme gitti. Direksiyonu düzlersem bu sefer de sola gidiyor. Başka bir rot balansçıya gideceğim. Sizin de fikrinizi alayım dedim.
(3) 

Bu şarkının adı nedir?

dolantindr #1578882 
Tıngırdattığım şarkının adı nedir? Bilindik bir şey de benim aklıma gelmedi.

voca.ro

edit: yabancı eser. yani operamsı olabilir, rusça olabilir. böyle şeyler hatırlıyorum da..
(2) 

Bu çaldığım hangi şarkı?

dolantindr #1578251 
Elektro gitarda tellerde dolanırken aşağıdaki melodiye gitti ellerim. Bir şarkı olması lazım sanki, aşina olan, ismini bilen var mı? Soundtrack gibi de sanki ama bilemedim. Careles whisper'a girecektim bu çıktı..

voca.ro
(link açılınca play işaretine basın)
(3) 

Trendyol müşteri temsilcisine nasıl bağlanacağım?

dolantindr #1577839 
Merhaba. Müşteri hizmetlerine birkaç soru soracaktım ama 02123310200'no lu telefondan canlı müşteri hizmetleri temsilcisine ulaşmamın mümkünatı yok. Trendyol asistan da diye de bir şey yapmışlar ordan da bağlanamıyorum. Bu kadar büyük bir platformun müşteri temsilcisi hizmeti yok mu? Şimdiye kadar ürünleri şansa almışım demek ki, sorunlu bir durum olsa ulaşamayacak mıyız..
(2) 

Yükseltme yapılan laptopun garantisi nasıl bozulmuyor?l

dolantindr #1577669 
Merhaba. Sıfır laptop bakıyorum, satıcı demiş ki ürünün normal ram'i 8 gb da, biz bunu 16 gb yaptık. Garantide bir değişiklik olmuyor diyor. Bu nasıl iş ya ben anlamadım. Biz kullanıcı olarak laptopun vidasına dokunsak garanti bozuluyor, satıcı istediği gibi laptopla oynayıp garanti bozulmadan nasıl satıyor? Çıkarıp taktığı ram de aynı kalite mi, daha dandik bir şey mi takıyor kullanıcı nereden bilecek bunları. Başka ülkede bu durum normal mi? Ya da macbooklarda da mesela böyle oluyor mu, satıcı ram i ssd yi yükseltip garanti değişmiyor diye satabiliyor mu?
(1) 

Araba paspası kendisi toz yapar mı?

dolantindr #1577169 
Beş yıllık bir plastik araba paspası toz yapar mı? Son zamanda arabada çok fazla toz oluyor gibi ve bunu artıracak pek ekstra bir durum da yok. Aklıma gelen yerdeki plastik paspaslar. Eskidiler ve eskimiş plastiğin kendisi dış ortama salınım, tozma yapabilir mi merak ettim. Yabancı sitelerde paspasın ortalama değişim süresi beş yıl diyor çünkü.
(7) 

Ara öğün kahve olur mu?

dolantindr #1576667 
Ara öğün olarak kahve olur mu?

Ritm gitar nasıl öğrenirim?

dolantindr #1575600 
Merhaba. Elektro gitarla ilk zamanlarda hep solo üzerine düştüm, backing track üzerine çaldım derken sol el gelişti ama sağ el zayıfladı. Elektro gitarla nasıl ritm atilabiliyor bunu araştırıyorum. Solo uZerine çok içerik var ama ritm gitar üzerine kaynak az gördüm. Ritm gitar öğrenmek için ne yapmam gerekli? Onerebilwceginiz YouTube kanalı ya da site var mıdır..
(2) 

Gitar üzerindeki nota hareketlerim ve sorularım

dolantindr #1572273 
Merhaba. Son zamandır transkripsiyon yapıyorum, şarkıların tablarını çıkarıyorum. Ancak fretboard üzerinde hareketlerim genelde yatay hareketler. Bu tarz çalmak doğru mu bilmiyorum. Dikey olarak çalmaya çalıştığımda da istediğim sesleri alamıyorum. Örnek olarak şunu sormak istiyorum.

e|---------------------------------------------------------------|
B|---------------------------------------------------------------|
G|-----12---7----------------------------------------------------|
D|---------------------------------------------------------------|
A|---------------------------------------------------------------|
E|---------------------------------------------------------------|

e|---------------------------------------------------------------|
B|---------------------------------------------------------------|
G|----12---------------------------------------------------------|
D|--------12-----------------------------------------------------|
A|---------------------------------------------------------------|
E|---------------------------------------------------------------|

Şimdi buradaki ikinci notaların ikisi de D diye geçiyor, yani re. Yukarıdaki 7 ile aşağıdaki ikinci 12 arasında oktav farkı mı var yani bunu sormak istiyorum. Yukarıdaki yerine 5. pozisyondan çalmak istersem bu sefer melodi tam oturmuyor. 5. poz kullanma fikri de bağlama gibi yatay çalmayayım diye gitarı. Biraz karışık oldu kusura bakmayın.
(4) 

whatsapp grup sohbet mesajı görünmesin

dolantindr #1572170 
merhaba. whatsapp grup mesajlarının görünmemesini istiyorum, whatsappta sohbetler ekranında. böyle bir şey yapabilir miyiz. çünkü diğer türlü zorunlu bildirim gibi whatsapp gözüne gözüne sokuyor insanın ve bu beni rahatsız ediyor.
(2) 

Erkek sahne kıyafeti nerelere bakabilirim?

dolantindr #1571384 
Merhaba. Elektro gitarla alakalı kafamda bir stüdyo kaydı projesi var bir baterist arkadaşla beraber. Popüler bir şarkıyı çalacağız ancak sahne atmosferine girebilmem için üzerimde de buna yönelik bir şey olması lazım. şarkı enerjik bir şarkı. Pop türünde ve içinizi gıcıklayan dans riffleri var. Böyle bir konsepte, üzerime bir şey lazım.

townsquare.media
encrypted-tbn0.gstatic.com
encrypted-tbn0.gstatic.com
i.insider.com

Bunlara biraz baktım ama malum alışveriş sitelerinde pek de kafama göre bir şey bulamadım. Harry styles'ınki gibi ışıltılı bir şeyler düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir site var mı, ya da gidip bakabileceğim bir yer?

Teşekkürler.

Bisikletten gelen tak tak sesinin sebebi ne olabilir?

dolantindr #1570701 
Merhaba. Bisiklet sürerken, özellikle sanki belli bir viteste videodaki ses geliyor.

streamable.com

Göbek değişimi olmuştu acaba ondan mı dedim, bisikletçi zinciri yana çekip baktı ve göbekten olmadığını, arka kasetten(ruble) kaynaklı olabileceğini, içlerindeki dişlilerin zamanla kırılabildiğini söyledi. Agresif de sürdüğüm için mantıklı geldi. Arka kasetin en küçük dişlisini iptal etti vitesin high ayarından. Bu şekilde idare edebilirsin dedi. Yoksa değişmek gerek dedi. Bu arada videoda ikinci saniyede gelen bir çıt sesi daha da var. Dişli mi sıyrılıyor orada bilmiyorum. Bir de bazen pedal kendi kendine bir tur atıyor. nadiren. Bu da sanırım dişli ile alakalı kasetin.

Sorum sorun sizce de kaset kaynaklı mı? Pedal kaynaklı da olabilir mi sorun?

Çünkü daha önce pedal da değiştim. Ancak bisikletin şu haliyle de sorun yok gibi..
(1) 

Enstrüman çalan daha mı iyi şarkı söyler?

dolantindr #1570639 
Merhaba. Enstrüman çaldığımdan beri şarkıları daha güzel söylediğimi farkettim. Daha doğrusu şarkıları enstrümanda çıkarmaya çalıştığımdan beri. Şarkıları çalarken müzik kulağım oluştu bir nebze. Şarkıları enstrüman üzerinde çıkarmakla daha güzel şarkı söylenir mi bunu sormak istiyorum. Demek istediğim ses anlamında değil tabi ki ama daha doğru notalarla söylemek şarkıyı.
(1) 

Bu şarkıdaki enstrüman nedir?

dolantindr #1570154 
Merhaba. Aşağıdaki linkte yer alan şarkının başında çalan enstrüman nedir acaba girişte, kalın sesli merak ettim. Sonrasında da alttan devam ediyor. Teşekkürler.

youtu.be
(1) 

KKM mi Vadeli mevduat mı?

dolantindr #1568131 
Merhaba arkadaşlar. Mevcut şartlar altında kur korumalı mevduat mı, vadeli standart hesap mı seçerdiniz? Fikre ihtiyacım var.
(1) 

Bisiklet orta göbek mil somunu gevşemesi

dolantindr #1566926 
Merhaba. Orta göbek mil somunu ortalama totalde 100 km'ye bir gevşiyor benim bisikletin. mtb kendisi. kontra vidasını gevşetip sıkıyorum, sorun düzeliyor ancak 100 km sonra ortalama yine gevşiyor. Haftada bir gibi. Bu döngü sürekli böyle gidiyor. Orta göbek somunu gevşiyor ben sıkıyorum. O gevşiyor ben sıkıyorum. Bu noktada, bu somunu artık sıkmaktan kurtulmak için göbeği mi değiştirmem gerekir? Bu gevşemenin sebebi içindeki bilye sisteminin bozulmuş olması olabilir mi? Teşekkürler.
(5) 

MEB'e bağlı anaokullarında kırtasiye ücreti isteniyor mu?

dolantindr #1566066 
Merhaba. Meb'e bağlı anaokullarının kreşinde kırtasiye adı altında ücret istenebilir mi? Böyle bir durumla karşılaşan var mı. Bu durum yasal mı değil mi öğrenmek istedim.
(3) 

Diva Yorgun şarkısında nasıl bir sound kullanılıyor?

dolantindr #1565817 
Merhaba. Mabel Matiz'in bestesi, Melike Şahin'in seslendirdiği Diva Yorgun şarkısında hangi enstrümanlar kullanıldığını merak ediyorum. Synthesizerlar var ama nası synthesizer bunlar, adları ne diye geçiyor merak ediyorum. pyschodelic mi, retro mu tam olarak nasıl tanımlanır?
(4) 

Buzdolabının içindeki sıcaklık kaç derece olmalı?

dolantindr #1565593 
Merhaba. Dijital termometreyi buzdolabına koydum dün gece ve sıcaklık şu an 10 derece gösteriyor buzdolabının en üst rafında. Normalde buzdolabı sıcaklığı +4 derece olması gerek diye biliyorum. Yanılıyor muyum? Sanırım buzdolabı yeterince soğutmuyor. En son ayarda bile 10 derece termometre.
(2) 

Şehir içinde egzoz gazı yutulmayacak bisiklet rotası

dolantindr #1565462 
Bisiklet şehir içinde yollarda sürüyorum ancak trafik çok fazla ve bisiklet sürerken soluduğum egzoz gazı (pm2.5 falan) beni rahatsız ediyor. Sabah çıktığımda hava daha iyi ama akşam çok kirli. Temiz bir havada sürmek için daha ara yolları mi tercih etmeliyim yoksa başka ne yapabilirim.

Bestelediğim esere nasıl telif alacağım?

dolantindr #1565268 
Merhaba. Bestelediğim esere telif nasıl alırım? Youtube'a direkt yüklesem telif almış oluyor muyum? Ya da spotify'a yüklesem? Bir de sahiplen.com'dan bahsetmiş bir youtuber ama bana uluslarası geçerliliği var gibi gelmedi. Fikirlerinizi bekliyorum.

Bisiklet göbeği sürekli gevşiyor, boşluk oluşuyor.

dolantindr #1564969 
Merhaba. Bisikleti alalı iki ay oldu ama haftada bir neredeyse orta göbekte boşluk oluşuyor. Her gün ortalama 10 km sürüyorum. Kontra vidasını gevşetip diğerini sıkıyorum pedal dönecek kadar hallediyorum ama tekrarlıyor. Daha önce pedalla ilgili bir sorunda çekiç kullanmıştım, acaba göbek içindeki bilyalara zarar vermiş olabilir miyim? Ya da bu gevşeme olağan bir şey mi anlamadım.
(2) 

Hangi kalınlıkta elektro gitar teli almalıyım?

dolantindr #1564069 
Merhaba. Elektro gitarda alternate pickingi bol bir şarkı vardı ve ben onu hararetle çalarken B yani si telim koptu. (En ince telin bir üzerindeki tel yani) Tekli tel almak istiyorum ama numaralar var tam anlamadım. Si teli çin 11 numara mı tel almalıyım?

www.mapesstrings.com

Şuraya bakarak öyle düşündüm ama farklı bir numara mı almalıyım emin olamadım.

Yardımcı olacak varsa sevinirim.
(3) 

Parmak uçlarım gitardan yıpranıyor

dolantindr #1563937 
Merhaba. Elektro gitar çalarken uzun süreler çalınca slide yapmaktan kaynaklı parmak uçlarım çatlıyor ve sertleşiyor. Parmak uçlarına bir krem ya da bakım yapmam gerekir mi?
(2) 

Bisiklet kaskının çene kayışı kısa geliyor, ne yapabilirim?

dolantindr #1563764 
Merhaba. Decathlon'dan bisiklet kaskı aldım, çene kayışı son ayarında olmasına rağmen kısa geliyor. Kaskı sevdiğim için aldım yine de. Kayış son ayarda boğazımı sıkıyor yani. Şimdi ya kayışı bir yerinden kesip terziye falan diktireceğim uç kısmından o imkan birkaç santim var. Ama orijinallik gidecek bu sefer de. Ya da çene kayışı satılıyor mu diye baktım nette göremedim pek. Kendim mi kayış uydurayım ki o zamanda standartları karşılayamazsam diye düşündüm. Decathlon'la görüşmeyi de düşünüyorum da onların yardımcı olabileceğini sanmıyorum.

Kaskın da kayışını neden 10 cm daha uzun yapmamışlar o da ayrı mesele. Üretim çin olduğu için onların sizelara göre large ölçü bu kadar mı oluyor diye düşündüm ama bilemiyorum.

Çene kayışı bağlamadan da zaten kask takmanın bir anlamı yok.

Önerilerinizi bekliyorum.

Çene kayışının bir fotosunu de ekledim.
ibb.co

edit: büyük değil, normal boyut kafama.
(3) 

Elektro gitardan klavyeye geçmeli miyim?

dolantindr #1562814 
Merhaba arkadaşlar. İyi müziği, iyi şarkıyı tarz fark etmeksizin hep çok sevdim dinledim. Son zamanda elektro gitar üstüne yoğunlaşmıştım ancak gittiğim her yere elektro gitar götürme şansım olmuyor. Kulaktan şarkıların tablarını çıkarıyorum, bundan da keyif alıyorum. Walk band uygulamasını da bu amaç için kullanmaya başladım ve farkettim ki, klavye elektroya göre daha konforlu. Tabi uygulama yönünden bu böyle, gerçeğinde yine her yerde çalma sorunu mevcut. Şimdi klavyeye ilgim acayip arttı, elektro gitar duvar askısından bana bakıyor. Ne yöne gideyim, iki yöne de mi savrulayım. Fikirlerinizi dinlemek isterim.
(2) 

Bisiklet sürmede ne zaman idmanlı hale gelirim?

dolantindr #1562686 
Çok uzun süredir bisiklet sürmüyordum ve yaklaşık iki hafta olmasına rağmen hamlık denilen bacak kaslarındaki durum halen devam ediyor. Hemen hemen her gün 7 km falan sürüyorum orta zorluk bir rotada. Arada da kondisyon bisikleti sürüyorum. Öğrenmek istediğim bu hamlık süreci ne zaman sona erecek? Daha önce hiç bu kadar uzun bir hazır olmama dönemi hatırlamıyorum çünkü.

edit: kasların dinlenmesine fırsat vermiyorum evet ama sebebi bisiklet sürmeyi çok sevmem. yazın her gününü değerlendirmek istiyorum. dinlenme için ayrılan günü kaybetmiş gibi hissediyorum. hal böyle olunca da laktik asiti tam olarak atamıyor sanırım kaslar. bu durum beni arada bırakıyor ama akşam alıp sürmeyi tercih ediyorum.
(2) 

Düz bir bisiklet rotası oluşturan bir program arıyorum?

dolantindr #1561823 
Merhaba. Yükselti farkını minimize ederek, başlangıç ve bitiş rotası arasında olabildiğince düz bir rota çizebilen bir program var mıdır? Ben kendim google earthden bakmadan program benim için yapacak.

Elektro gitar'la alakalı kafama takılanlar

dolantindr #1561042 
Merhaba. Kafama takılan iki soru var.

Birincisi bend yaparken yan teller sesin netliğini bazen bozuyor, bunun için diğer telleri sağ elle mi susturmalı yoksa, sol elle bend yapılan telin bir üs ya da alt telini de mi bende katmalı? Öyle de netlik sağlanıyor gibi geldi bana.

İkincisi de blues teknikleri farklı, hard rock teknikleri farklı. Birinde geçişler çok yoğunken, diğerinde parmak hızı daha ön planda gibi. Ne tarafa yönelsem bilemedim, ikisini de öğrenmeye kalksam çorba olur mu diye de düşünüyorum. Sormak istedim.
(2) 

Açık havada elektro gitar çalmak için güç kaynağı?

dolantindr #1556353 
Merhaba. Müzik kadar doğayı da çok seviyorum. Genelde evdeki stüdyoda elektro gitar çalıyorum ama dışarıda da çalabilmek için ses sistemi (2+1) ve laptop için güç kaynağı olarak ne kullanmalıyım? Fiş olmayan ayçiçeği tarlası gibi.
(3) 

Xiaomi telefonla ilgili iki soru?

dolantindr #1550754 
Xiaomi'le ilgili iki sıkıntılı durum var soracağım.

1) Sms sesi ile telefon zil sesi seviyesini ayrı ayrı ayarlayabiliyor muyuz? Ki gördüğüm kadarıyla malesef bileşik gibi. Kötü bir durum.

2) Ses artırıp azaltma tuşlarıyla multimedia sesi artıp azalıyor ama bu ses tuşlarını telefon zil sesi seviyesi için kullanamıyorum. Zil sesi yüksekliği ayarını dokunmatik yapmak zorunda kalıyorum. Ses seviyesi tuşlarına sadece zil sesi yüksekliğini atayamaz mıyım? alttaki resimde ortada görülen ses seviyesini tuşla ayarlamak istiyorum yani, ama bulamadım bir ayar falan.

ibb.co
(1) 

Enstrüman için altyapı programı önerisi

dolantindr #1549611 
Arkadaşlar çaldığım elektro gitarın altyapısını kendim hazırlamak istiyorum, hangi programı kullanabilirim?
(1) 

Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun kullandığı enstrüman nedir?

dolantindr #1547959 
Merhaba. Yüzyüzeyken konuşuruz'un videoda kullandığı enstrüman nedir? Synthesizer, klavye, org, piyano?

youtu.be
(10) 

Piyanoda çalınan şarkı gitarda tam olarak çalınabilir mi?

dolantindr #1547915 
Merhaba. Nota bilgim olmamasına rağmen kulaktan şarkıları çıkarmaya çalışıyorum ancak bir iki piyano eserinde piyanodaki melodiyi tam istediğim gibi elektro gitara geçiremedim. Piyano nota açısından daha mı zengin diye düşündüm. Ya da ben tam şarkıyı çalışmadım bilemiyorum. İkisinin arasında böyle bir fark var mıdır bunu soracaktım.
(4) 

Trafik cezasına itiraz için ne yapmam gerekir?

dolantindr #1544014 
Merhaba arkadaşlar. Trafik cezası yediğimi edevlet mesaj bölümünden öğrendim. Cezayı ödedim. Işıkta geçtim mi geçmedim mi emin değilim ama muhtemelen sarıdan dönen ışıkta yedim cezayı. Her neyse. Bundan sonraki aşamada;

1) itiraz için tebligat beklemeli miyim?
2) Edevletten düşen mesaj tebigat yerine geçer mi?
3) İtiraz etsem bir faydası var mı?

Teşekkürler, iyi günler.
(2) 

Anlamını bulamadığım bir söz var

dolantindr #1540369 
"Everybody's twelve years old in an apple orchard."

Rachael Ray

Quotes'lara bakarken denk geldim ve google çeviri ile baktığımda "Elma bahçesinde herkes on iki yaşındadır." gibi bir çeviri ortaya çıkıyor.

Bu söz neyi anlatıyor? İnternette biraz araştırdım ama bulamadım.
(6) 

İrmik helvası neden hamur gibi oluyor?

dolantindr #1539812 
İrmik helvasını çok sever çok yaparım. Tereyağ atıyorum tavaya hem şeker hem irmik atıp biraz kavuruyorum. Sonra üzerine sıcak su ve soğuk süt ekliyorum, kaşıkla karıştırıp suyu biraz buharlaşıp kıvamlaşınca alıyorum. Farklı tarifler var evet ama bu tarifte irmiği hamur gibi yapan etken nedir? Tat yönünden bir sıkıntısı yok.
(1) 

Normal şarkı akorunu nasıl power akora çevireceğim?

dolantindr #1538702 
Merhaba. Bir şarkının normal akorunu nasıl power akora çevirebilirim, bu noktada tıkanıyorum. Bilgisi olan varsa sevinirim.

Mesela aşağıdaki akor dizisini powerakor olarak nasıl, neye göre çevireceğim.

Gm Dm Cm Dm

Pdf dosyasına metin eklerken türkçe karakter sorunu

dolantindr #1536376 
Pdf dosyasının üzerine not düşmem gerek ama türkçe karakterleri yazmasına rağmen boşluğa tıklayınca türkçe karakterler kayboluyor. Bunu microsoft edge ile yapıyorum. Acaba google chrome ile falan yapsam düzelir mi bu durum. Yardımlarınızı bekliyorum.

edit: onda da metin eklenmiyor sanırım..

edit2: foxit reader'da türkçe karakter kullanabiliyorum.
(3) 

Akvaryum camı su kaçırmaya başladı

dolantindr #1532854 
Merhaba. Akvaryum camım su kaçırmaya başladı bir anda, hızlı müdahale ile balıkları ve suyu tahliye ettim neyse ki. Şimdi silikon bir yerden açıldıysa diğer yerlerden de açılır mı? sadece o camı söküp mü değişeyim, tüm camları ayırıp yeniden hepsine mi silikon çekmeliyim? siyah mı şeffaf mı akvaryum silikonu kullanmalıyım?

Enstrüman arkadaşı nereden bulabilirim?

dolantindr #1531220 
Amatör olarak elektro gitar çalıyorum. Beraber haftada bir iki kez buluşup, bir kaç şarkı çalabileceğim bas gitarist, baterist arıyorum, öyle sahne alacak kadar iyi değilim. İnternete baktığım zaman garaj ve turkrock siteleri gördüm ama orada da genelde profesyoneller ilanlaşıyor. Benim anlattığım şekilde davulcu, bascı falan bulabileceğim bir platform mevcut mudur? Hafta sonu toplaşıp müziğin keyfine varmak için mesela. Backing track de bir yere kadar..
(2) 

Consumer Staples 'ın ingilizcesi nedir?

dolantindr #1530276 
Finansal sektörlerden birisi olan consumer staples'ın tam karşılığını bulamadım, tüketici zımbası olarak çeviriyor google translate, doğrusunu bilen var mı acaba?

D-Smart kısıtlı mod nasıl kapatılır?

dolantindr #1530187 
interneti fiber internete geçirdim ancak YouTube sürekli kısıtlı mod uyarısı veriyor ve videoların çoğu açılmıyor. Müşteri temsilcisi de açmıyor. Bir yerden girip biz kapatabilir miyiz?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık