(3) 

Araca sürtüp ölü taklidi yapan komşu

baal #1535768 
Merhaba, yan binadan bir komşumuz araca sürtmüş. Bize de ulaşmadı ama bina görevlimiz söyledi. Bina kamerasından buldururum kaydı muhtemelen. Bize ulaşmaya da çalışmadı. Komşunun aracı bizim araca bir karış boya bırakmış ciddi bir sey yok ama siz olsanız ne yapardınız? Kasko ve sigorta vs var ek bilgi.
(1) 

Gecmeyen öksürük ve öksürük çiçeği varyantı

baal #1526531 
Merhabayın, iki hafta önce pazartesi halsizlik, burun akıntısı, öksürük şikayetlerim vardı. 1 gecem zor geçti, o da boğazım şişti sanırım. Nefes aldıkça öksürük yaptı. 3 gün sonra falan normale döndüm ama öksürük baki kaldı. Eşim de neredeyse benzer evreleri geçirdi. Onda da öksürük kaldı. Gecen salı dahiliyeye gittim. Film çekildi ciğerler temiz dendi. Eşim de ev tipi kitler ile covid testi yapti. Negatif çıktı. Covidden bağımsız grip kaynaklı bir öksürük başladı diye yorumluyorum. Doktor da geçmezse 3 hafta sonra tekrar gel deyip öksürük şurubu verdi. Pek önemsemedi.

Konuyu burada sorma sebebim, kardeşim geçen bir müşterisinin birebir aynı evreleri geçirip sürekli öksürdüğünü söyledi. Bu yeni bir varyant, maymun virüsü falan mıdır? Benzer bir şey geçiren varsa da fikir danışmak istedim.
(2) 

Erken kapanan kredinin olumsuzluğu

baal #1524153 
Merhaba, tazminatım işten ayrılmamdan 3 ay sonra yatacak. Bu 3 ayda işsizlik maaşı hariç gelirim olmayabilir. Bu yüzden 12 aylık bir kredi çekip para elime geçince kapatacağım yüksek ihtimal. Bu şekilde bir işlemin bana olumsuz bir yansıması olur mu? Beklenmeyen bir masrafı var mi ödenen ayların faizi hariç.

Bir de 3 ay ertelemeli kredi veren bankalar var. Aynı durumu bu bankalar için dr degerlendirsek daha az kayıpla mı atlatılır dersiniz?
(6) 

Aç karna spor yapmak

baal #1519620 
Merhaba, sporu akşam yaptığımda inanılmaz bir isteksizlik oluyor. Ama sabah erken saatte koşmaktan, efor sarfetmekten baya keyif alıyorum. Zaten çok içmişim, tüm gün koşturmuşum vs gibi afaki bir şeyler yoksa 6.30'ta zınk diye kalkıyorum. Hafif tempolu koşu işini normalde bu saatlerde yapıyordum. Eliptik bisiklet alınca o işi evde görmeye başladım ve biraz zaman kalıyor aslında. Kalan zamanda hazır sıcakken biraz da ağırlık çalışma fikri geldi aklıma. Ama aç karnına olacağım. Acaba bunun bana faydası mi olur, zararı mı?

8.00 gibi evden çıkmadan güzel kahvalti ediyorum.
(1) 

İrlandalı kız ile online aşk yaşayan karadenizli genç

baal #1518222 
Bir ara online görüntülü görüşülen sitelerden birinde İrlandalı kıza flüt çalıp coşan karadenizli yağız gencin muhabbeti vardı. Keeeyt bak Titanik çalıyorum falan diye bağırıyordu kıza. Bulamadım hiç video falan. Var mı hatırlayan?
(14) 

Karşı komşusal sorunlar ve ortak alan

baal #1517577 
Merhaba, karşı komşum ile aramızdaki bir durumu danışcam. İlişkimiz düz komşuluk ilişkisi seviyesinde. Kötü değil. Bizde çocuk yok. Komşumda var 2 tane. Bisiklet, puset, scooter vs katta. Buna hiç sözüm de yok. Çocuklar olunca bunları eve sığdırmak zordur diye düşündüm hep.

Ancak ayakkabı ve faraş koyması bir miktar rahatsız ediyordu. Çok da takılmadım. İkimiz de kiracı değiliz, tartışalım istemedim. Velhasıl geçen gün duvara monte bir ayakkabılık yaptırmış kapısının yanına kata. Merak ediyorum. Hukuken bu dolabı sök demek diyebilmek mümkün mü?

Ve siz olsanız nasil davranırdınız?

Not: Sök demeyeceğim ama bunun saygısızlık olduğunu da düşündüm. Rahatsızlık hissettiğim için danışmak istedim.
(1) 

Başkent hastanenin her tahlilde muayne ücreti kesmesi

baal #1516902 
Merhaba, annem doktorunun isteği üzerine ilk muaynesinden tam 10 gün sonra kan tahliline gidiyor. Hastane tahlilin haricinde muayne olmamasına rağmen muayne ücreti kesmiş. Aklım almadı. Bu makul bir durum mudur?

Hastane ile görüştüm. Doktor her 10 günde bir yeni tahlil isterse muayne ücreti mi kesilecek diye sordum, evet dediler. Sgk muaynesiz tahlil ücreti ödemiyormuş. Yani açılan muayne aslında göstermelik ama kestikleri ücret 250 lira. Gerçekleşmeyen muayne için 250 lira çok para değil mi?
(6) 

Araç kredisi ve kasko yaptırma olayı

baal #1510127 
Merhaba, geçen sene bu zamanlar banka kredisi ile araç aldım. Bu esnada kasko ve sigorta yaptırdılar. Bu sene zamanı yaklaştığı için ben tanıdık sigortacılardan, sigortam netten falan fiyat almaya başladım. İşin aslı zaten bankadan yine yaptıracak ama poliçe içeriğinde değişiklik, ödemede taksit gibi opsiyonları konuşacaktım. Bugün bankadan mail gelmiş, poliçeniz şu tutara yenilendi diye. Ne ödeme, poliçe şartları hiçbir şey konuşulmadan, 2 hafta da vaktim varken kendi kendilerine yenileme yapmaları biraz canımı sıktı. Araç kredisi ile aldığım kasko yapmam zorunlu galiba ama bunu bankadan satın almak zorunda mıyım? Sizce bu işlemdeki haklarım neler? Bankanın poliçeyi iptal etmesini isteme hakkım var mıdır? Yorumlarınızı merak ediyorum.
(1) 

Elektronik fiyatları artar mı kısa vade için

baal #1507916 
Merhaba, 5-6 bin liralık elektronik bir cihaz alacağım. Sizce ocak itibariyle fiyatlar artar mı? Yoksa kur böyle 10-11 gezinirse bir miktar daha gevşer mi? Eminim telefondur, konsoldur, tv'dir ticaretini yapan vardır. Biraz onların fikrini rica ediyorum. Sadece ekonomi ve akpye sallamış olmak için kimsenin işine yaramayacak şeyler yazmayın lütfen.

Game of sultans oynayan var mı

baal #1507382 
Ya bir akranın eşi çok manyak bir harcamış bunu oynarken. Merak ettim ben de. Beş haneli tutarları 1-2 aylık sürede neye harcıyorlar tam olarak? Bi de mesela böyle yüklü para harcandı. Hesabı satmak gibi, ya da ne bileyim item düşürüp satmak gibi nakten dönüş sağlanabiliyor mu?
(4) 

Yedek depo

baal #1506719 
Merhaba, eskiden bildiğiniz gibi fulle deyince sadece depoyu fulluyorlardı. Şimdi baktım ki fullemesi bitmiyor. Sanırım bu yedek depo denen tankı da dolduruyorlar hiç söylemeden. Sorun şu ki ben aracı bazen 10-15 gün kullanmıyorum. Yani bu yedek deponun bu şekilde dolu durmasının bir mahsuru var mı?
(5) 

Çift masaüstü ve makro kullanmak

baal #1504548 
Merhaba, makrolu bir maus ile oyun oynuyoruz. Maustan makroyu çalıştırdıktan sonra diğer masaüstüne dönüp başka bir işle meşgul olmak istiyoruz ama mausu kullanamıyoruz bu sefer. Çünkü makrodan çıkıyoruz. Bununla ilgili nasıl bir çözüm üretilebilir dersiniz.
(1) 

50'li yaşlarda aile büyüklerine sağlık sigortası

baal #1502690 
Merhaba, acil durumları olmayan, kronik şikayeti olmayan, yaşlılığa bağlı bazı rahatsızlıklar yaşayan ebeveynler için sağlık sigortası yapmak düşüncem var ama tavsiye edebileceğiz kurum var mıdır? En azından mr vs gibi tetkiklerin ödenmesi işimize yarayabilir. Bir de kafamda bir meblağ oluşması adına ücret falan da yazabilirseniz efsane olurdu. Türk nippon uygun oluyor falan dediler.
(2) 

Türk Telekom Primelılardan biletix kodu ricası

baal #1502228 
Merhaba, tt prime'lılar biletix'te carsamba günü kullanılan indirim kodu alabiliyormuş. Müthiş bir olaya vesile olup bizi Dark Tranquillity konserine gönderirseniz mutluluktan kafayı yeriz. Agiaha. Sadece bir adet bulabilirsek yeterli olacak bizim için. Teşekürler şimdiden.
(3) 

Hgs çekmedi

baal #1500959 
Merhaba, otoyol kullandım ama hgsdeki bakiyeden düşmedi. Ceza sorguluyorum onda da bir şey görünmüyor. Devletümüz ceza kesmeden nasıl ödeniyor bu nalet şey.
(1) 

Vodafone redlilerden kod ricası

baal #1500790 
Merhaba, vodafone red'lilere akyaka beach için bir kod varmış. Bu kodu benimle özenen paylaşıp şu soğuk sonbahar gününde fahiş fiyatlarla içimizi ısıtmamıza vesile olabilirseniz çok bahtiyar olurum.
(1) 

Türkiye'deki oktoberfest etkinlikleri

baal #1497158 
Katılan var mi daha önce? Tam olarak ne oluyor merak ediyorum. Mesela hayalkahvesi her sene bi etkinlik yapıyor ama içerik nedir, ikram vs bir sey oluyor mu? Sadece gidip bira içiyoruz ve parasını ödeyip çıkıyor muyuz?
(3) 

Balıkesir Ankara arası ücretli otoyol güzergahı

baal #1492111 
Merhaba, şimdik geçen hafta ankara-altınoluk yaparken, 0-5 otoyolunu kullandık. Bursa Kuzey gibi bir yerden girip, susurluk sonrasında çıktık. 77 lira tuttu. Dönüşte de aynı yolu kullanırız dedik, çünkü 2 saat kadar zaman kazandırdı. Ancak google'dan bakınca O-5 üzerinden bir güzergah göstermiyor. Hatta şöyle ankara-altinoluk yapınca görünüyor ama tersine çevirince yine kayboluyor.

Bu otoyola giriş olmadığı için mi bu şekilde, yoksa uygulama hatalı bir sonuç mu veriyor merak ettim. Bilgisi olan, yolu kullanan var mı?

Bu arada otoyol aş müşteri hizmetlerini aradım, 25 dk hatta bekleyip durumu sordum. Gelirken kullandıysanız, dönerken de kullanabilirsiniz dedi ama güvenemedim.
(1) 

Afet yerlerine gönderilecek yardımın kalitesi

baal #1490791 
Merhaba, marmaristv ve ecezaim gibi birkaç hesabı düzenli takip ediyorum. Malzeme yardımı yapmak istiyorum ama yardımın işe yaramayacağı endişem var. Bugün xl ve üzeri şort, tshirt vardı listede. Bu kolay. Hemen amazondan bir kargo oluşturdum. Ama mesela kafa aydınlatması, yanmaz eldiven gibi bazı ihtiyaçlara bütçem el verdikçe destek olmak istiyorum. Sorun şu ki uyduruk bir şey gönderip işe yaramayacağı fikri rahatsız ediyor.

Mesela 50-60 liraya kadar işe yarayacak bir kafa lambası tavsiye edebilir misiniz?

Ya da yanmaz eldivenler 70-80 den başlayıp 500 e kadar gidiyor. 100 lira altı öneriniz var mı? Mesela linkteki ürün çöp müdür?
www.gittigidiyor.com

Lütfen teknik bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Hobi olarak takip ediyorsunuzdur, kampla uğramışsınızdır, balıkçılık, dağcılık, ne bileyim, itfaiyesinizdir ya da bunları uretiyor, argesini yapıyorsunuzdur vs doğru bilginiz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim. Umarım bir an önce bu yangından da bunu söndürmeyi beceremeyenden de kurtuluruz. Teşekkür ederim şimdiden. Tikler gelecek.
(8) 

Ankara volkwogan periyodik bakım

baal #1489704 
Daha önce hiç periyodik bakıma gitmedim. Ne anlatsanız bende karşılık bulur. :D

Araçta bir arıza yok. Sadece iyi niyet garantisi devam etsin diye gideceğim. Çünkü araç otomatik.

Merak ettiklerim,

1) Araçta bir sıkıntı yoksa ne kadar sürer dersiniz aracı geri vermeleri?

2) Bu işin oluru ne kadardır? 2015 model otomatik bir araç.

3) Bu tip bakım işlemlerinde kazıklanılacak bir durum oluşuyor mu? Nasıl davranmalı? (Araç işinden pek anlamıyorum ve iyi usta parça artırandır derler)

4) Şuna bahşiş ver, olayı iyi biliyormuş gibi davran, ekstra şunu çakmaya çalışacaklar hayır de gibi kendimi iyi hissettirecek tavsiyeleriniz var mı? (Aklınıza gelen komik anınız varsa onu da anlatın, okurum)

Tiksiz koymam. Şimdiden tşk kib bye.
(1) 

Uçuş yasağı ve alınmış uçak bileti

baal #1481733 
Merhabayın, bundan 8-9 ay önce uygun fiyatla risk alıp moskova bileti almıştım. Uzayan yasakla benim pegasus biletim de yasak tarihler içinde kaldı. Bu durumda ücret iadesi olur mu? Son 1 senede bu sebeple iade tecrübesi yasayan oldu mu? Prosedürleri nedir, ne kadar sürüyor merak ettim.
(2) 

Ankara'da biontech ikinci doz

baal #1479984 
Merhabayın,annem için ikinci doz biontech zamanı haziran ortaları. Bize sistemde müsaade edilen aralıkta Polatlı da dahil olmak üzere 4-5 hastaneye baktım bu klinikte uygunluk yok gibi bir uyarı veriyor. Klinik mi dolu, aşı mı yok, güdüle falan mı bakmam lazım, hiçbir şey anlamadık. 12-24 haziran kabul edelim aşı aralığını, bu aralık için randevu alamıyorum. Napcez şimdi?
(4) 

Almanya'ya giden Türkler'in fazla altın götürmesi

baal #1477629 
Dw nin haberini izledim de kimi Türkler çoraplarını falan saklayarak 40 bin yuroluk ziynet ve altın takıyla havaalanında tespit edilmiş. Türk yolcular çok yoğun altın götürüyorlarmış Almanya'ya. Bunun sebebi nedir anlamadım.. Bunu Almanya niye takip ediyor ve Türkler niye Türkiye'den Almanya'ya altına götürüyor?
(2) 

Binancedan bir banka hesabına ücretsiz para gönderme

baal #1475820 
Merhabayın, pek bilmiyorim bu işleri. Binance'da bir miktar para mevcut. Bunu komisyonsuz ya da en az kayıpla çekmenin yolu nedir. 12 dolarım orada yaban ellerde yapayalnız kaldı.
(5) 

D vitamininin kabını değiştirirsem bir kayıp olur mu?

baal #1474736 
Fantastik sorularsa bugün...

Fısfıslı bir d vitamini almıştım. Şraaks diye sıkıyorum ağıza, baya rahatlık. Ama fisfislı şişeler hem hacmen az, hem pahalı. Demem o ki önceki fısfıslı şişeyi atmasam da, düz şişeyi de buna boşaltıp fısfıs ismail gibi takılsam nasıl olur?

Vitamini kaçar, malzemesi bozulur gibi prosedürleri oluyor mu bu d vitaminlerinin.

Fısfıs olan ocean orzax, düz şişe venatura. Bilmiyorum sorunun cevabına etkisi var mı.

Cevap vereyazan parmaklarınıza sağlık.
(4) 

Kedi İçin Karaciğer Maması

baal #1465092 
Merhabayın, kedi sorusu sorcam. Şimdik bizde 2 kedi var. Aynı şeyleri yiyorlar. Hep nd arada çeşit olsun diye royal caninle beslendiler. Aşısı, kontrolleri falan zamanında oldu. Başka fikir verenler olursa diye ön bilgi verdim.

Kedilerimizin birinde karaciğer değerleri yüksek çıktı. Bu tetkiği 2 günde 3 kez kusması sebebiyle veteriner önerisi ile yaptık. Sonuç olarak hills'in ld mamasına başladık. Ancak yemiyor. Veterinerimiz hillsin dışında karaciğer mamalarının verimsiz olduğunu söyledi. Ama kedi yemiyor. Kafayı yiyecem. 7-8 gün oldu. Biri delicesine mama yerken, diğerinin toplasak 9-10 adet ufacık mama yiyor olması, gün içinde mamayı verdiğimizde kesinlikle yemiyor ve akşam yine bi 9-10 tane yiyip takılması aç gezdiğini düşündürüyor. Belki öteki çok iştahlı yediğini için paranoya mı yapıyorum diyorum.

Şimdi veterinerimiz kendisinin satmadigini ama proplan ya da royal caninin de karaciğer mamaları olduğunu söyledi. Ama hills gibi etkili olmaz dedi. Daha önce benzer durum yaşayan varsa öneri almak istedim. Yarın muhtemelen royal canin hepatik mama alıcam ama hills kullanmadığımız için işe yaramayan bir şey alıp, rahatsızlığı da azdırmak istemiyorum. Öneriler ve tecrübeleriniz varsa, paylasabilirseniz çok sevinirim.
(1) 

Hitman 2 yi konsolda oynamak

baal #1461461 
Merhabayın, xbox one da hitman 2 oynamak gibi bir düşünce hasıl oldu. Çok uzun yıllar evvel bilgisayarda oynadığımda ince ayar hedef vurmak gibi işler yapıyorduk. Bunu konsolda nasıl yapıyoruz merak ettim. Oynayıp keyif alan var mı? Yoksa eziyete mi döner?

Not: auto aimsiz oyunlara pek bulaşmıyorum normalde.
(5) 

Sma hastalığı ve SGK açıklaması ile ilgili

baal #1461164 
Sgk nın açıklamasını okudum da kafam karıştı. Şimdi sma hastalarının tedavisi devlet tarafından karşılanıyor mu? Karşılanıyorsa tam olarak ne için bir tartışma döndü?
(1) 

Kısıtlama süresince şehirlerarası seyahat

baal #1458451 
Merhabayın, bir araç alışverişi vesilesi ile Ankara İzmir yapma durumum var. İşin içinden çıkamadım. Yolda olacağım süre haftaiçi 9.00-21.00 arasına mi gelmeli?

Pamukkalaye bakıyorum 9 dan sonra 3 adet araçları var. Bunlara bilet alıp gece yolda olmak yasak mı?

Hemen ertesi gün ikamet adresime döneceğim, o akşam araçla yola çıkmak yasak mı?

İşin içinden çıkamadım inanın ya.
(7) 

Kedimin garip davranışının başlaması

baal #1453122 
Merhabayın, kedim 3 gün evvel kucağımdayken suratımı ısırdı. Ben de normalde olduğundan biraz yüksek sesle ve uzun süre kızdım. Vurmadım ya da canını yakmadım ama çok kızdığımı anladı. Neyse bugün itibariyle biraz mal hareketler yapıyorlar. Evinde içiçe depar atıp birden durup çok acele hareketlerle kendi yalıyor, hemen ardından yine pat pat sağa sola atlayarak depar atıyor. Yine birden takla açıp gödünü falan yalamaya başlıyor. Böyle bir durum tecrübe eden oldu mu? Sizce bir şey yapmak gerekir mi?
(6) 

Bankaların Debit Kart Çılgınlığı

baal #1447301 
Merhaba, son dönemde papara, pep kart, tosla, bonus piu falan ing'nin de vardı herhalde, bir sürü banka debit kartlara isim verip piyasaya sürüyorlar. Kendi kartlarına yapmadikları kampanyaları yapıyorlar. Yani debit kart üstünden dönen bu rekabetin sebebini bilen var mı?
(3) 

Spotify ödemesinde kambiyo vergisi olur mu?

baal #1435375 
Merhaba, ben bu Akbank'ın tosla diye bir uygulamasından Spotify ödemesi yaptım. Ödemeyi kontrol ettiğimde ödediğim tutarın %1 i kadar kmv adı altında komisyon aldıklarını gördüm. Sözlükte aratınca kambiyo vergisine ulaştım. Spotify, steam, xbox store, netflix bunlara artık %1 kambiyo vergisi mi ekleniyor?

Bunların müşteri hizmetlerine bağladım, biz almıyoruz devlet alıyor onu diyorlar. Ama başka bankanın da aldığını duymadım görmedim.

İki şey merak ediyorum.

Birincisi temmuz ayı içinde akbank harici bir banka ile spotify ödemesi yapıp kmv, kambiyo tarzındaki komisyon kesilen var mı?

İkincisi banka doğru mu söylüyor?

Bu haraç sadece döviz alım satımında kesilmeyecek miydi? Spotify bana fatura kesmiş, bilmem kaç lira vergi ödüyor falan. Garip değil mi?
(4) 

Organik kiraz ve kurtlarla dans

baal #1430890 
Merhaba, komşumuz köyden dönerken bize büyükçe bir poşet kiraz getirmiş. Vallaha güzel de görünüyorlar. Ancak kirazları suda beklettikçe kurtlarını döküyorlar. Sanki kirazlar kurtlu değil de kurtlar kirazlı gibi. Merak ettiğim komşum canıma kast mı ediyor?

Bir diğer sorum bunun ticari bir katkı ile, ya da evdeki malzemeler ile arındırılma şansı var mı? Ya da PROTEİN CANIM YA deyip gömelim de gitsin mi?

Tşk.
(6) 

Bankaların kanuna aykırı sözleşme imzalatması(aşırı işsizlik içerir)

baal #1423225 
Akbank'ın mobil uygulaması yüklü. Bi tane de aidatalsız kartım var. Ama bankada hesabım yok. Uygulamadan açayım dedim. Sözleşmeye okudum onayladım şıkkı seçtiriyorlar. Hızlıca bir göz gezdirdim. 6 ayda 66 lira hesap işletim ücreti deyor.

Kısaca bir araştırma ile ulaşıldığı üzere 2016 itibariyle vadesiz hesaptan işletim ücreti almak yasak. Aradım bunları dedim nedir? Müşteri temsilcisi şubenize sorcaksınız diyor. Le olum kanun açık benden bu ücreti alamazsınız diyorum. Şube bilir diyor. Neyse ekmek derdinde sonuçta darlamadım.

Bddk ya şikayet ettim. Sözleşme görüntüsü de koydum. Bakın sizin kararınız gereği ücret alamazlar ama bana böyle sözleşme imzalatıyorlar diye. Banka demiş ki 2016'dan beri zaten almıyoruz. Ulan, sözleşme neden kanuna aykırı öyleyse? Düzelt.

Soru 1: Bu banka neden böyle bir şey yapıyor bunu merak ediyorum.

Bddk ne biçim kurum. Şikayet ediyorum banka bana illegalliğin zirvesinden mesaj atıyor. Bddk ya göre konu kapandı. İkinci kez şikayet oluşturup sözleşme düzeltilmeli, kimse kanunsuz bir evrağa imza atmak zorunda değil. Sorun çözülmezse bddkyı da cimere şikayet edecem yazdım. Banka ikinci cevabi yazdı; Mayıs'a sonuna kadar sözleşme düzeltilecektir. Bence düzeltmeyeceklerdir de sanki biraz ciddiye alıyormuş gibi yaptılar.

Soru 2: Bddk neden umursamıyor konuyu? Yani kuruma şikayet ettik ama bankayla mesajlaşıyoruz.

İşsizlikten biraz işte ama nereye varacak merak ediyorum. Ensendeyim akbank.
(5) 

Hiç sevdiğiniz bir insanın dibe ilerlediğini gördünüz mü

baal #1387188 
Merhaba, ekonomik olarak batık durumda olup, her seferinde bir tık daha büyük kredi cekerek borçlarını öteleyen bir arkadaşım var. Aynı zamanda iş yerine yerinde astım ve doğrudan bana bağlı çalışıyor. Kredi bulamaz ise işler aksıyor, bulursa bir süre üst düzey çalışıyor. Evlendi bir dünya borç ile. Üç ay olmadan çocuk haberi geldi. Ulan adam inanılmaz hızlı gidiyor. Kazandığı harcadığının yarısı falan. Aslında çok gururlu bir insan ama süreç onu olumsuz bir şeyler yapmaya götürecek. Siz olsanız bu insanı düzeltecek bir şeyler dener miydiniz? Başka öneriniz varsa dinlemek isterim.
(4) 

Balkondan halı çırpmalı soru

baal #1380703 
Merhaba, bugün bizim binada bir kavgaya denk geldim. Bina sakinlerinden biri haklı çırpıyormuş galiba. Yönetici bina kamerasını bu çırpılma vakasının yaşandığı bölüme çevirmiş ve kimin yaptığı tespit edilmiş. Daire sakini evimi çekemezsin dava edeceğim falan diye ortalığı birbirine katmış. Yönetici de bağırış cığıraşa ayak uydurmuş. Merak ettiğim kim haklı?

Ben bina aleyhine gelişen durumun tespiti için kamera kullanımını normal buldum. Özel hayat, mahremiyet de yok. Sadece halısını, masa örtüsünü çırpıyor. Bu veri edinilmiş.

Eşim de daire sakinini haklı buldu. Yönetici kendi malı gibi kullanamaz kamerayı dedi. Sizce kim haklı?

Hukuka göre kim haklıdır?
(4) 

Menüsü olmayan mekan

baal #1377707 
Merhaba, pek yolum düşmez ama arkadaş grubu gidince gitmiş bulundum. Mekanın birine oturduk. Menü rica ettim. Yok dediler. Şaşırdım. Millet artistiğine menüye bakmadan oturuyor sanıyordum. Baya menü yok diyorlar. Biz yardımcı olalım falan dedi. Merak ettiğim bunun bir yaptırımı ya da zorunluluğu yok mu? Gidilen yer de başkent popüler sayılabilecek bir bölgesinde. Kapıda fiyat yazmasını geçtim, menü bulundurmamak garip değil mi?
(5) 

Kalp büyümesi part 2

baal #1371862 
Merhaba, bir yakınımız aşırı sporcu. Vücut geliştirme ile uğraşıyor. Doktor kalbinin çok büyük olduğunu spora bağlı olduğunu söylemiş. Kalbin büyümesinin zararı nedir? Uzulmemiz gerekir mi?

Şöyle de bir rapor mevcut
hizliresim.com
(14) 

Kalp büyümesi

baal #1371611 
Merhaba, bir yakınımız aşırı sporcu. Vücut geliştirme ile uğraşıyor. Doktor kalbinin çok büyük olduğunu spora bağlı olduğunu söylemiş. Kalbin büyümesinin zararı nedir? Uzulmemiz gerekir mi?
(2) 

Kedi böyle kusar mı

baal #1371002 
Kapıdan girince şöyle bir manzara İle karşılaştık. Kunduz mu, rakun mu bu kediler, ağzında mi gezidiyordu sonraki öğünü diye düşündüm. Kediler böyle kusar mı dersiniz? Kusmazsa ne yaşanmış olabilir? İki adet kedi mevcut.
(4) 

Film afişini bulamamak

baal #1368908 
Bu alien serisinde xenomoprhun susan sarandonun yanağına öpücük kondurur gibi durduğu bir anın posteri vardı. Bulamadık gugıl görselde. Nereye bakmalı?
(5) 

Koltuktan bira lekesi çıkarmak

baal #1347919 
Biraya şerbetçi otu mu atayım, malt özü mü dokeyim denince cevaplar havalarda uçuşuyor. Şimdi ben de siz bira severler ve siz temizlik gurularından başka türlü bir yardım istiyorum. Burayı dökmüşüm koltuğa. Vaktinde müdahale etmeyi geçin bi de kurutmuşum orada. Çıkmaz mı bir daha?
(1) 

İki kediyi kavuşturma sorusu

baal #1339978 
İki dişi kedimiz var. 8 aylık falanlar. Avuç içi kadarken sahiplendik. Hep beraberdiler. Dün de kısırlaştırıldılar. Eve bir geldiler. Götlerinde sargı birbirlerini tıslıyorlar. Kavga dövüş olmadı ama yalnız bırakmaya korkuyoruz. Nolur dersiniz?
Ne yapalım?
(9) 

Aliexpress ten aldığınız en pahalı ürün

baal #1336481 
Bir hadise cereyan etti ve 300 liralık alışveriş yapmak üzereyim. Ne gelebilir başıma? Ölür müyüm? Ne satın aldınız en pahalı?
(2) 

Amazon un bana almanca beatbox yapması

baal #1322755 
Merhabayın,

Öğlen amazon.de den bir cihaz satin aldım. Eşimin limiti müsait olduğu için onun kartıyla aldım. İş yerime söyledim. Gecenin bu saati amazon bana kol gibi mail atmış. Ön bilgi: siteye login olmak istediğimde hesabınız kilitli diyor. Siz olsanız neylerdiniz?

Mail şu şekil;
Guten Tag,

bei der Bestätigung Ihrer Zahlungsdaten ist ein Problem aufgetreten. Um einen potenziellen Missbrauch Ihrer Zahlungskarte zu verhindern, haben wir Ihre Bestellungen zurückgestellt und Ihr Konto gesperrt. Sie können erst dann wieder Bestellungen aufgeben, wenn wir Ihre Informationen überprüft haben.

Um dieses Problem zu beheben, müssen wir einen aktuellen Kontoauszug für Ihre mastercard mit den Endziffern 62 überprüfen. Um Ihren Kontoauszug in unser sicheres Dokumentenportal hochzuladen, melden Sie sich bei Ihrem Konto an und befolgen Sie die Anweisungen.

Folgende Angaben müssen auf dem Kontoauszug zu sehen sein:
-- Ihr Name und Ihre Rechnungsadresse
-- die letzten vier Ziffern der Kartennummer Stellen Sie zu Ihrem eigenen Schutz sicher, dass nur die letzten vier Ziffern sichtbar sind.

Wir werden Ihren Kontoauszug überprüfen und uns innerhalb von 24 Stunden bei Ihnen melden. Zum Schutz Ihrer Daten beschränken wir den Zugriff auf Ihren Kontoauszug auf ein Team unserer Kontospezialisten. Unser Kundenservice kann sehen, dass wir diese E-Mail verschickt haben. Er kann Ihren Kontoauszug jedoch weder einsehen noch weitere Informationen zu dieser Angelegenheit geben.

Bitte entschuldigen Sie eventuell entstandene Unannehmlichkeiten.

Wir bitten Sie, keine neuen Konten zu eröffnen, da eventuelle Neubestellungen dadurch verzögert werden können.

Freundliche Grüße

Kontospezialist
(4) 

Xbox one kullanan var mı?

baal #1321877 
Merhaba, bu konsoldan almayı düşünüyorum ama kutulu oyun fiyatları yüksek. Online satın alıp, oynama süreci nasıl oluyor. Yıllık üyelik ücreti vs gibi durumları var mı? Bir de tavsiye eder misiniz? Ps4 modelleri ile arada uçurum var malum. Ama alıp da son sahibi olmak ya da kenara koyup bekletmek de istemiyorum. Fikirlerinizi paylaşırsansız sevinirim.
(5) 

Kararmış patates ve ölümcül şeyler

baal #1317578 
Sabah rendelemeye üşendiğim için akşam patates rendeledim. Sabah da azcık yağda kavurur üstüme yumurta kırarım dedim. Ancak sabah kalktığımda arkadaşların eda taşpınar a döndüklerini gördüm. Simsiyah olmuşlar ya. Şimdi 5-6 saatlik ayrı kalışımız sonrası bu kararmış patatoyiler yenir mi dersiniz?
(3) 

Kedi ile yaşamak

baal #1315454 
Biraz tricklere ihtiyacımız var. İki adet yavru kedi bizimle bir süre kaldı. Şimdilik kaliyorlar. Gece gelip suratımıza falan yatıyorlar. Hoşumuza gidiyor namıssızlar çok tatlı ama yanlış bir sey mi yapıyoruz? Mesela geçici diyoruz ama belki kalırlar. Nasıl yapayım da mutfakta tezgahta gezmesinler? (Henüz gezmiyorlar ama gezerler bu gidişle) Nasıl çerçeveleri devirmesinler, saksılardaki yeşillikleri yemesinler, perdelerde sallanmasınlar. İlk geldiklerinde çok küçüklerdi. Bunları bir odaya kapatıyorduk kendilerine zarar vermesinler diye. Şimdi kendimi odaya kapatıyorum saksıyı, tv yi, cerceveyi devirmesinler diye uğraşmamak için. Bi de evde muhabbet kuşu var ki, sirk yemin ediyorum. Kedileri az boşlasam kafesin önünde alıyorlar soluğu. Emimin güzel tecrübeleriniz vardır. Paylaşın lütfen.
(8) 

Kedi kadını muhabbeti kuşu erkeği ilişkisi

baal #1306992 
Efenim, ben muhabbet kuşlarının muhabbetini çok severim. Bazen kendi kuşuma bakarken gözlerimin doğduğu olur. Öyle de bağlıyımdır. Hanım da tam bir kedi sever. Yıllarca sokağın kedilerini beslemiş, ailesi evdr istemediği için. Gün geldi artık kedi isteği tavan yaptı. Bir adet yavru sahiplenme aşamasına geldik. Sormak istediğim bu kedi, bu kuşu yer mi?

Bu arada bir kedi ile birlikte daha önce yaşamadım. Nelerle karşılaşırım. :/
(2) 

fiziki altının altın hesabına yatırılması hadisesi ve bir takım olaylar

baal #1230101 
merhabalar, fiziki altının bankaya yatırılmasında ek masraf ve kullanıcı için kayıp kabul edilecek bir durum var mıdır? sadece tartıp x gram altın var deyip hesaba mı geçiriliyor?

bi de bankalar alım günleri hep istanbul'da belirlemişler. ankara'da altın alan banka yok mu?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık