(1) 

Bu duruma bir şey yapabilir miyim?

wmeh #1438304 
Twitter hesabım için her gün biri şifremi unuttum kısmına kullanıcı adımı yazıp telefonuma kod gönderiyor. Her gece benzer saatlerde mesaj geliyor. Telefona göndermese maile gönderiyor. Buna ne yapabilirim? Bu durumu engelleme ya da bu kişinin kim olduğunu tespit etme imkanım var mı?
(3) 

devlet hastanelerindeki ruh sağlığı ve hastalıkları bölümü

wmeh #1438245 
buraya gitmek verimli olur mu? 15 dakika kısa gelmiyor mu?
(1) 

Watsons Saç Düzleştirici kullananlar var mı?

wmeh #1438112 
Yorum bulamadım hiçbir yerde.
(2) 

Manikür pedikür aleti tavsiyesi

wmeh #1438104 
Önerdiğiniz marka, ürün var mı?
(3) 

Ücretsiz İngilizce film izlenebilecek site

wmeh #1437918 
Amerika girişi vs. istemeyen, sadece 3. sınıf filmler içermeyen, ücretsiz kullanabileceğim hangi siteler var?
(2) 

Saçları ince telli olanlarda kısa saç

wmeh #1437702 
Kullanımı zor mu? Bir saç uzmanı saçları ince telli olanlar kesinlikle kısa kestirmesin dedi de garip geldi. Kötü bir görüntü mü oluyor kısa saçta? Çok mu yıpranıyor?
(7) 

Evde kendi saçını kesebilen var mı?

wmeh #1437682 
Özellikle kadınlara sorum. Yabancı influencerlarda bu aralar çok görüyorum da ben de heves ettim. Bir de kuaföre o kadar kesim ücreti vermek istemiyorum, zorla yapılan fönle vs. basit bir kesime 90 ödemek zorunda kalıyorum. Evde kendi saçını kesebilen var mı?
(14) 

Bez çantalar hk. düşünceleriniz

wmeh #1437562 
Baskılı bez çantalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Çok rahat ve tatlı buluyorum ben, hatta bir süredir normal çanta bile kullanmıyorum. Ama çocuksu bulanlar da çokmuş. Siz ne düşünürsünüz?
(1) 

DM üzerinden word dosyası nasıl yollayabilirim?

wmeh #1436872 
Instagram'da DM üzerinden birine bir word dosyası göndermem gerekiyor ama Drive vb. linklerle gönderemem. Nasıl gönderebilirim?
(4) 

Yogaya başlayacak birine tavsiyeler

wmeh #1436343 
Evde, kendi kendime yogaya başlamak istiyorum. Bu konuda hiçbir bilgim yok. Takip edip uygulamam için önerebileceğiniz bir site, telefon uygulaması, youtube kanalı vb. var mı? Ne tavsiye edersiniz?

İngilizce olabilir.
(3) 

devit 3 damla

wmeh #1436108 
kaç damla olmalı günlük kullanımlarda? 3 mü, 6 mı, 10 mu?
(2) 

Bu sokak nerede?

wmeh #1435961 
Bildiğim bir yerdi ama hatırlayamıyorum. Belki tanıyan çıkar.
(9) 

Jean ceketten anlayanlar - bu ceket alınır mı?

wmeh #1435913 
İndirime girmiş bir yerde. Alınır mı sizce? Jean ceketten anlamıyorum pek.
(18) 

Mom jean'leri nasıl buluyorsunuz?

wmeh #1435665 
Şık mıdır sizce? Köylü pantolonu, varoş, hiç kadınsı değil tarzı yorumlar görüyorum sık sık. Sizin düşüncelerinizi sorayım dedim. Ben skinny'lere göre daha rahat ve günlük kullanıma uygun buluyorum.
(10) 

Film tavsiyesi

wmeh #1435380 
Film konusunda gerçekten çok kötüyüm, genel kültürüm neredeyse 0. Titanik'i bile izlemedim.

Bana klasik denebilecek filmlerden olan, neredeyse herkesin izlediği, mutlaka (hem güzel olduğu için hem de genel kültür açısından) izlemem gereken filmleri söyler misiniz?

Amélie benzeri filmler de olabilir. Fazla aksiyon olmaması yeterli.
(16) 

Kara mizah hakkında ne düşünüyorsunuz?

wmeh #1434907 
Her türlü kutsalla, Atatürk'le, ölenlerle/öldürülenlerle vs. dalga geçip eleştirildiklerinde de kara mizah yaptığını söyleyen insanlar var biliyorsunuz. Kendilerini eleştirenleri de yobaz ilan ediyorlar hemen. Üstelik birçoğu ergen de değil, koca koca insanlar.

Bunlar hakkında düşünüyorsunuz? Kara mizah ürünleri gerçekten olması gereken bir şey mi veya eleştirenler gerçekten mizahtan anlamayan yobazlar mı? Yaptıkları düşünce özgürlüğüne girer deyip olduğu gibi kabul edilmeli mi? Veya çoğu sadece dikkat çekme amaçlı mı?
(8) 

Speaking evde nasıl gelişebilir?

wmeh #1434720 
İngilizcem iyi ama speaking açısından pratik eksikliğim var. Evde, tek başıma, bir program/uygulama vb. kullanmadan nasıl pratik yapabilirim? Örnek IELTS soruları falan pek yardımcı olmuyor çünkü hepsi sınava yönelik ve hep benzer sorular var. Bunun dışında bir konu anlatayım diyorum ama o da birkaç dakikada bitiyor ve başka konuşacak bir şey bulamıyorum.
(1) 

İstanbul'da sakin sahiller

wmeh #1434578 
fazla insanın bulunmadığı, yürüyüş yapılıp oturup kafa dinlenebilecek sahiller hangileri? anadolu yakası öncelikli.
(6) 

Bu çanta yaşlı işi mi?

wmeh #1434343 
Bazıları yaşlı işi buldu. Bazıları da fazla süslü dedi, halbuki bana sade gelmişti. Sizce nasıl? Süslü ve yaşlı işi mi?
(2) 

Sırt kasları zor mu gelişir?

wmeh #1434256 
Ağırlıksız çalışmalarda sonuç almak karın kaslarındaki kadar zor mudur?
(6) 

Takı uyumu

wmeh #1433863 
Takı konusunda materyal uyumlu olsun diye uğraşıyor musunuz? Yani küpe altınsa kolye de altın veya yüzük gümüşse küpe de gümüş gibi. Ben kemerin tokası için bile altın rengindeyse ona göre takı takmaya çalışıyorum, gümüş rengindeyse ona göre. Biraz takıntı gibi oldu artık. Hiç umursamayıp altın küpe + gümüş kolye takamıyorum. Sanki o zaman varoş ya da fazla rüküş bir görüntü olacakmış gibi hissediyorum. Sizde durumlar nedir?
(4) 

Takı alışverişi

wmeh #1433816 
İnternet üzerinden veya mağaza olarak ucuz takı alışverişi (0-100 lira) yaptığınız (altın vb. değil) ve tavsiye edebileceğiniz yerler var mı? Kararmayan, çabuk kopmayan falan bir şeyler.
(17) 

Uzun süreli ilişkiler hakkında ne düşünüyorsunuz?

wmeh #1433684 
Mesela üniversitede tanışıp 6-7 yıl sevgili olduktan sonra evlenenler hakkında veya evlenmeden devam edenler. Ya da başka türlü tanışılmış 10-15 yıllık ilişkiler vs. Birbirlerini aldatmadıklarını varsayıyoruz. Bu kişilerin hayatı kaçırdığını düşünüyor musunuz? Bu insanları enayi bulanlar da var malum. Böyle bir ilişkiniz olsun ister miydiniz?
(5) 

Lcw ürün iadesi

wmeh #1433601 
İnternetten sipariş ettiğim ürünleri mağazaya giderek iade ettim ama para banka hesabıma hala iade edilmedi. Meblağ büyük olduğu için endişelendim. Ne zaman yatacak? Benzer şekilde iade yapmış olanlara ne kadar sürede yattı?
(8) 

Yumuşak kot pantolon

wmeh #1433559 
Piyasadakiler çok sert. Uygun fiyatlı yumuşak kadın kot pantolon öneriniz var mı?
(4) 

El blenderı

wmeh #1432058 
Şu ürüne bu para değer mi acaba? Sunny markalı. Çok mu kalitesiz bir şeydir sizce?

img-s2.onedio.com
(5) 

6.5 boyutlu telefon

wmeh #1429551 
Bir telefon almak istiyorum bu boyda ama kullanımı zor yazmışlar internette bu boy için. Kullanan var mı? Günlük hayatta taşıması, elde tutması, çantaya koyması vb. zor oluyor mu?
(9) 

İlk defa internetten ürün alan biri

wmeh #1427289 
için ne önerirsiniz? Pek bilmiyorum kargo geldiğinde ürün kusurluysa nasıl davranmam gerektiğini. Paketi kuryenin yanında mı açmalıyım? Ürün, tablet.
(4) 

Laptop yorumlamaca

wmeh #1426124 
Şu ürünü f/p açısından yorumlayabilir misiniz?

www.mediamarkt.com.tr
(2) 

Bir egzersiz sorusu

wmeh #1423263 
Egzersiz yaparken (ağırlıksız) kas yapmak istemeyen birinin özellikle bir yemek programı belirlemesine, günde şu kadar kalori almalıyım diye plan yapmasına gerek yok değil mi? Kime sorsam yemeksiz hiçbir işe yaramaz diyor da benim derdim iyi bir şekilde vücut geliştirmek değil ki zaten.

Şu insana göre düşünüyoruz soruyu:
Zaten kiloyla ilgili problemi yok.
Çok düzenli olmasa da aşırı sağlıksız, fast-food vs. tarzında yemeyen biri.
Kilo vermek veya kas yapmak yerine şöyle biraz sıkılaşıp bıngıllık halinden kurtulmak istiyor. Karın hafif incelsin, popo ve bacaklar azıcık sıkılaşsın vb. gibi.
(4) 

Giyim tarzı belirlemek

wmeh #1422895 
Kendinize nasıl giyim tarzı beliriyorsunuz? Bir tarzda giyinmek istiyorum ama ne alacağım, nereden alacağım hakkında fazla fikrim yok. ''Aa şu uyar galiba'' diyerek birçok şey aldığım için karman çorman giyinmiş oluyorum, bir tarzım olmuyor. Tarz giyinenler nasıl giyiniyor? Tarzdan kastım şu Kadıköy'ü kaplamış ''Aman çorabımla tişörtüm uyumlu olsun, ayakkabı bağcığım şapkamla aynı renk olsun.'' diyen birbirinin aynısı yeni nesil tarzı değil tabii.
(6) 

Hocaya söylemeye gerek var mı?

wmeh #1421931 
Mezun olmak için birkaç sınavım kaldı ve bunlar da online olarak essay tarzında yapılıyor. Puan ağırlığı çok olan bir essay teslim etmiştim geçenlerde. Hoca düşük bir not vermiş. Zaten kimseye feedback de vermedi, biz vermesine isteyince mecburen attı bunları.

Yazdığım her şeyi yanlış anlamış. Mesela bir yerde ''physical differences based on geographical backgrounds'' demişim, ''uncivilized aileler hakkında daha önce bilgi vermiştin, burada vermen doğru değil'' tarzında bir şeyler yazmış ve not kırmış. Ya da ''US Supreme Court'' hakkında bir cümle yazmışım, kenarına ''Avustralya'nın konuyla alakası nedir?'' yazmış ama essayde Avustralya hakkında hiçbir şey yok. Bütün essay böyle.

Benim dışımda bu tarz saçma sapan okuduğu birkaç essay daha var. Onlardan bazıları yanlış anlamışsınız diye hocaya mail atınca ''Gözden kaçmış, kusura bakma.'' demiş ama notları düzeltmemiş ve düzeltmeyecekmiş de. Tepki gösterenlere ''Bir dahakine iyi not alırsınız.'' demiş.

Söylesem bir şey değişmeyecek muhtemelen ama yaptığı hatalar da çok sinirimi bozdu. Yerimde olsaydınız içinizde tutup puan nasılsa söylesem de değişmeyecek diyerek sessiz mi kalırdınız, yoksa hocayla aranızı bozmak pahasına da olsa tek tek bütün hatalarını içeren bir mail atar mıydınız? Mezuniyet arifesi olduğu için kimse üstlere şikayetle uğraşmak istemiyor.
(7) 

Bugünlerde kanal tedavisi yaptırmak çok mu mantıksız?

wmeh #1411860 
İki hafta önce randevu almıştım yarına. Gitmemeyi düşünüyordum ama diş hekimim bugün arayıp ''yarın mutlaka gel, ileride ne olacağı belli değil ve dişinin durumu ağır'' dedi. Gitmek çok mu mantıksız olur? Çok ağrı yapıyor çürük, zor uyuyorum resmen ve en az birkaç ay daha devam edecek gibi bu virüs. Siz olsanız ne yapardınız?
(2) 

Gece plağı

wmeh #1411822 
İlk günlerde dişte ağrı yapması ve dişleri sıkması normal mi? Orta yumuşaklıktaki plastik, biraz kalın.
(2) 

Lazer epilasyon sırasında küçük kanamalar

wmeh #1411511 
Kıl köklerinde olan küçük kanamalar normal midir? Öyle çok kalın falan da değil tüyler, açık kahverengi ve ince yapılı. Lazerin şiddeti de her zamanki gibiydi ama 10-15 noktada kanama olmuş. Eve gelince fark ettim. Neden olmuş olabilir ki?
(4) 

İade durumu - fiş

wmeh #1411469 
Elimde bir fiş var. Fişteki ürünlerden birini iade etmek istiyorum ama yine aynı fişteki bir ürünü birkaç hafta sonra iade etme durumum var diyelim. Bu durumda ne yapabilirim? İkinci ürünü fişsiz iade etmem kesinlikle mümkün değil mi?
(9) 

Kepek için en etkili şampuan?

wmeh #1411234 
40-50 liralık bir şey olmazsa iyi olur. Mesela head and shoulders veya Clear iyi midir? Cinsiyet önemliyse, kadınım.
(8) 

Temizleme jeli önerisi

wmeh #1410942 
Cildim karma ama hassas bir yapısı var. Çok güzel bir ürün kullanıyordum ama 60 lira olduğu için alamıyorum. Denediğim birkaç ürün de sivilce yaptı internette herkes beğenerek kullandığını yazmasına rağmen. Fiyatı da uygun olan (20-30 tl arası) tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?
(9) 

Taktığım bütün küpelerin hemen kararması

wmeh #1410703 
Bu neden olabilir ya? Millet renk ren alıp takıyor 10-15 liralık takıları ama ben 50-60 liralık küpe alsam bile bir hafta sonra yarısı kararmış oluyor. Bir sürü farklı marka denedim. Arkadaşım üç yıldır aynı 5 liralık halka küpe kullanıyor, hiçbir şey olmamış. Neden bende böyle oluyor? Çocukken de çok ucuz küpe takardım, böyle olmazdı hiç.
(4) 

Moda sahilde böyle bir bina var mı?

wmeh #1410376 
Çay bahçesinin üst bölgesinde çok fazla birbirine benzeyen bina-ev var biliyorum ama onlar genelde beyaz ve tonları olduğu için bu ev fark edilir belki diyorum.

Sağ tarafta ucu görünen binadan bahsediyorum. Orada böyle bir ev var mı? Gözünüze çarptı mı acaba?
(1) 

Takma tırnak

wmeh #1410208 
Uzun süre günlük hayatta kullananınız var mı hiç? Zor oluyor mu? Önereceğiniz marka var mı?

Bahsettiğim Cardi B tırnakları değil, normal boyuttakiler.

Takma tırnakları kötüleyecekler veya sadece bir kere denemiş olanlar vs. cevap yazmazsa sevinirim.
(6) 

Şu etek ve kullanımı hakkında

wmeh #1409299 
Şıklık açısından vs. nasıl?

Bir de kullanımı nasıl olur böyle şeylerin? Deri gibi ama deri değil. Pileleri var. Daha önce kullanmamıştım böyle bir şey hiç, bilmiyorum o yüzden. Pileleri oturup kalktıkça açılacak gibi. Ne yapılır böyle bir durumda?
(5) 

Burası neresi olabilir? (İstanbul - şemsiyeler)

wmeh #1409294 
Evlerden falan çıkarılabilir belki.

ibb.co
(13) 

Sevgilinizin eskiden kapalı olduğunu öğrenseniz

wmeh #1408728 
veya flört ettiğiniz kız daha önce kapalı olduğunu (aile-çevre baskısı vb. yüzünden) ama yirmili yaşlarının başında açıldığını söylese... ona karşı olan fikriniz değişir mi? soğur musunuz ondan?


ekleme: daha önce de açılmakla ilgili bir soru sormuştum bir arkadaş için. bu sorum da yine aynı arkadaşın isteğiyle soruluyor. konuyla ilgili değişik mesajlar atacak arkadaşlara söylemek isterim ki sorunun benimle alakası yok :)
(2) 

Şu videoda İngilizce konuşan kadın

wmeh #1406991 
Bana Türk gibi geldi. Aramızda tartışıyoruz da; sizce anadili İngilizce mi, yoksa Türkçe mi?

youtu.be
(6) 

Erkek bölümünden sweatshirt almak

wmeh #1406506 
Bir kadın erkekler için üretilen sweatshirtlerden alsa bedeni, kalıbı falan çok sırıtır mı? Genelde daha hoş oluyor erkek modelleri ama çekiniyorum almaya yine de. Abes durur mu alınsa?
(1) 

Our Cartoon President

wmeh #1405547 
İzleyen var mı? Genelde çok kötü yorumlar yapılmış, değmez mi hiç başlamaya?
(7) 

Psikoloji üzerine kitaplar

wmeh #1403409 
Psikoloji üzerine kitap okumaya yeni başlıyorum. Çok fazla yazar ve çok fazla kitap var, kafam karışık. Neyi hangi sırayla okuyayım? "Şu sırayla şunları oku..." dediğiniz kitapları bekliyorum.
(2) 

Tavuk derisi görünümü (keratosis pilaris) için aspirin

wmeh #1402107 
Deneyen var mı? İşe yaradı mı? Çok tavsiye ediyorlar.
(4) 

Vücuttaki şu pütürler nasıl gidebilir?

wmeh #1399613 
Özellikle diz kapaklarındaki ve popodaki şöyle şeyler... Kese demeyin. Yıllardır düzenli olarak yapıyorum ama değişiklik yok.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık