(4) 

Osmanlıca'mı geliştirmek istiyorum...

huor elensar #558304 
Merhabalar. Osmanlıca'sını geliştirmek isteyen bir yakınım var, yardımcı olmanız umuduyla burada da paylaşmak istiyorum.

"Osmanlıca bilen birini arıyorum. Osmanlıca seviyem orta. Daha önce iki kuru bitirdim. Yaklaşık 4 yıl önce olduğu icin tekrar etmediğimden dolayı eskisi gibi hızlı ve iyi durumda değilim. Tekrar kurs yerine, benimle beraber matbu metinleri okuyabilecek yer yer dilbigisi, kelime tekrarı gibi çalısmalar yapabilecek birilerini arıyorum. Yas, cinsiyet vs. hiç fark etmez. Amacım dildeki yanlışlarımı görmek ve osmanlicami ilerletebilmek."

Bir bilenin yardımcı olabilmesi dileğiyle. Selamlar.
(7) 

Araba tavsiyesi

huor elensar #327567 
Merhaba. arabadan anlayan sözlük yazarları diye bir başlığa denk gelince neden buraya da danışmayayım diye düşündüm. 2. eli 25000 lira civarında olan, dizel ya da az yakan, otomatik vites araçlardan hangisini önerirsiniz?
(2) 

bayan ev arkadaşı yanına bayan ev arkadaşı

huor elensar #307373 
birkızarkadaşım için ilandır.

"beşiktaş, kadıköy, osmanbey, harbiye, taksim gibi merkezi bir yerde oturan, mümkünse iskele ya da otobüs duraklarına yakın olan bir yerde evine 2.3. 4. olarak bayan ev arkadaşı aranan bir ev arıyorum. Eşyalı eşyasız farketmez. Acil yanıtlanırsa sevinirim."
(2) 

uzağı gösteren lens tavsiyesi

huor elensar #286686 
fotorafçılıkta yeniyim. sadece uzağı gösteren lenslerden, ucuz ama kaliteli olarak ne önerirsiniz yeni başlayan birine?
(3) 

Sakarya'lılara sorularım var.

huor elensar #283086 
Bir haftasonu günübirlik gezmesi olarak sakarya'ya gitmek istiyoruz da o yüzden bazı sorularım var. cevaplanıra çok sevinirim

1)taraklı göynük arası yakın mıdır? yakından kastım altımızda araç yokken otobüsle minibüsle vs. gidebileceğimiz bir mesafede midir ulaşımı mümkün mü yani?

2)doğançaydaki şelaleye giden herhangi bir araç var mı otobüs olsun minibüs olsun taksi maksi ? bildiğim kadarıyla maksudiye köyündeymiş de, kısmetse gitmek istiyoruz eheh

3) kiremit balığı diye bir şey gerçekten var mı ve varsa yiyebileceğimiz bir yer var mı? eğer tamamen yerel efsaneyse iyi balık yiyebileceğimiz neresi var?

teşekkürler şimdiden :)
(1) 

bir ygs sorum var

huor elensar #283083 
bir yakınımın sayısal sıralaması 12464'te acaba marmara üni. diş hekimliği gelir mi? ya da gelip gelmeyeceği konuunda geçerli bir tahmin yürütmek için neyi dikkate almalıyız?
(2) 

dijital fotoğraf makinesi önerisi

huor elensar #133637 
Selamlar. Bir arkadaşım, manzara fotosu çekeyim, sokaklarda yaşlı çocuk çekeyim, ufaktan ufaktan fotoğrafçılık olaylarına akayım, çok hevesliyim dedi. Ben de dedim, okey bir araştırayım senin için. Bunun üzerine kendisi bana 5 adet makine adıyla geldi.

1) Canon sx20/s
2) Canon g10
3) Olympus sp590uz
4) Olympus e-420sekit
5) Sony dslr a3202

İşe yeni başlayan, kurslara falan yazılacak kadar hevesli bu arkadaşımıza 1000-1200 tl arasındaki bütçesini zorlamayacak şekilde hangi makineyi önerirsiniz? Teşekkürler şimdiden.
(5) 

notebook önerisi?

huor elensar #96993 
merhabalar.birçok kere sorulmuştur ama buralarda baktım ve pek tatmin edici duyuru bulamadım. nitekim kriterlerimi de sayayım ki bir yardım ediniz bi el atınız lütfen.

* max 1300-1400 tl arası
* rahat rahat oyun oynatabilen ve 1-2 sene sonra çıkacak oyunlarda da problem yaratmayacak
* tercihen minimum 4gb ram'li ve çift çekirdekli
* isveç menşeili markalardan ziyade daha tanıdık daha bilindik markalı (neblim acer toshiba neyin) *çok fazla piyasayı bilmiyorum gerçi eheh*

özelliklerine sahip bir notebook almayı istiyorum. eğer imkansız değilse kriterlerim, bu özelliklerde bir aleti buldurursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler (:
(1) 

kayıp klasör

huor elensar #93398 
cowon d2 müzikçalarımda MUSIC klasöründe şarkılarımı biriktiriyordum. Klasör içinde bir playlist oluşturayım dedim sonra acaba çalışıyor mu diye çıkarıp denedim ve geri taktıımda MUSIC klasörünün kaybolduğunu gördüm. Ne gizli dosya niteliğinde ne de birşey. Dosyalara da dokunulmamış, hiçbirşey olmamış gibi hala aynı şarkıları dinleyebiliyorum ama klasöre ulaşamıyorum. Nasıl düzeltebiliriz?
(3) 

Bir muhasebe vergi mergi sorusu

huor elensar #93066 
Geçen bölümümüzde tırto gibi sorduğum için hiçbir yanıt alamamıştım. Şimdiyse biraz daha efendi hale getiriyorum, gerçekten yardıma ihtiyacım var :/

Konu: Satış hacmini arttırmak için müşterilere kullanım hakkının devredildiği ekipmanların (coca cola'nın bakkalara verdiği dolaplar gibi) vergi açısından durumu nedir?

Hani bilmiyor olsanız bile kaynak olarak nerelere başvursam onu söyleseniz yeter valla :/
(1) 

2 muhasebe sorusu

huor elensar #92528 
1-Şimdi bir şirket var. Bu şirket satış yaptığı şirketlere neyin ekipman veriyor. Bu ekipman promosyondan ziyade sabit kıymet niteliğinde. Nedir, coca cola'nın dolap vermesi ya da bp'nin gaz pompası vermesi gibi. Bu verilenlerin, sermaye harcamaları (capex) olarak gösterilmesi durumunda vergiye etkisi var mıdır?

2- Peki bu verdikleri ekipmanları IFRS'e göre 5 yıllık prepayment olarak gösteriyorsa bunu capex'e çevirmek mümkün müdür? Net olarak biliyor olmasanız bile şurada yanıt bulabilirsin diyip verebileceğiniz kaynaklar da minnettar edicektir beni :)
(2) 

Kadıköy'de trivia pursuit olan mekan?

huor elensar #90842 
Sorusu başlıkta saklı.
(4) 

laptop ağırlaşması

huor elensar #86477 
efendiler! şimdi ben oyun oynarken ya da hardcore video izlerken benim notebook ağırlaşıyor. bu muhtemelen makinanın ısınması, fanın yetersiz kalması gibi bir sebepten oluyor zira bir kez daha böyle ağırlaşmaya başladığında temizlemiştim ve düzelmişti ama şu an üşeniyorum. bu laptop soğutucu şeyler varmış makineni altına koyuyormuşsun falan onlardan alsam mı? nasıl olur? değer mi almaya? ya da bildiğiniz efektif bir yöntem varsa ev içi yapılabilecek onları da duymak isterim. kucaklıyorum hepinizi.
(7) 

yeni bir mp3 player

huor elensar #84195 
sevgili ekşiler. ben bir süredir creative zen kullanıyordum haniş böyle video falan da oynatanı var ya siyah hani. ya şu işte aaa :O

skattertech.com

lakin bu alet white screen of death'e yakalandı, ardından da tamamen kapandı, ne ses ne görüntü. yaptırmayı denemedim henüz çünkü creative'in dahi garantili olduğunda geri alıp yenisini vermesi gibi bir olayı olması bu sorunun çözülmesi konusunda beni umutsuzluğa düşürdü ve garantisi olmadığından 3 aydır götürüp de baktırmadım aslında. neyse sorum aslında creative zen ayarında mp3/4 player arıyor olmama dair, yani;

*16 ve üstü gb hafızası olan
* video oynatabilme özelliği olan (opsiyonel aslında)
* ve çok pahalı olmayıp (max.500-600) teknosa bimeks gold gibi yerlerden garantili alabileceğim bir alet önerisi bekliyorum sizlerden.

ya da zen'i yaptırabileceğim bir yer :P

kowon mowon falan duyuyordum bir ara ama bilemedim nasıl olur :)
(1) 

arapça-farsça-ingilizce öğrenimi

huor elensar #80258 
çok sevgili bir yakınım türk dili ve edebiyatındaki ilk senesini bitirdi ve bu dilleri ders olarak gördü ama kendisi daha da hakim olmak istiyor. bu diller için önerebileceğiniz gramer ya da pratik kitapları var mıdır şöyle sahaflarda bulunabilecek türden? arapça ve farsça adına umudum nispeten daha az ama ingilizce öğrenme konusundaki tecrübelerinize güveniyorum :)

seviye olarak hepsi de eh işte denilecek yerde, hani öneri kriteriniz seviyeye göre değişecekse diye belirtiyim dedim (:
(5) 

avi'den dvd'ye?

huor elensar #76452 
sevgili insanlar, ben çeşitli sitelerden avi dosyası niteliğinde filmler, diziler neyin indiriyorum ama bunları dvd player'da izlemek istiyorum. muhtemelen, bu dosyaları direk dvd'ye yazarak bunu gerçekleştirmem mümkün değil. o halde hangi programla, nasıl dvd player'da izleyecek formata çevirebilirim?
(4) 

microsoft'lu sitelere giremiyorum

huor elensar #74515 
merhaba sevgili sözlükçüler. ben bir bok yedim ve ne yaptım bilmiyorum. ama bir süredir adres linki içinde microsoft geçen hiçbir siteye giremiyorum. ağ zaman aşımı falan filan diyor direk. haliyle microsoft word gibi msn live gibi programları sitesinden indiremiyorum. neden olduğunu pek merak etmiyorum da nasıl çözülür çok merak ediyorum. yardım eden etmeyen herkese teşekkürler.
(1) 

İstanbul'da Creative Zen arıyorum

huor elensar #41198 
Selamlar ben istanbul içinde artık darty olsun, teknosa olsun, doğubank olsun bir şekilde bir yerden creative zen almak istiyorum. birtakım nakit şeysinden ve babanın internettense ben yokum triplerinden dolayı bu tür mağazalardan almayı düşünüyorum. acaba istanbul içinde bu 8gb'lık, sabit diskle geliştirebilir, video da oynatabilen düz creative zen'i nerede bulabilirim. mağazaların sitelerinde istediğim gibisini bulamıyorum; ya sanırım bir alt modeline sahipler 4gb/8gb/16gb lılar yerine 1gb/2gb/4gb lıları göstermeleri gibi.

Sonuç olarak creative zen'in bu 4gb/8gb/16gb lık modellerini (radyosu olup olmaması önemli değil sadece sb ile hafızası arttırılabiliyor olsun) istanbul'da nerede bulabilirim? alanlar nereden almıştır. şimdiden teşekkur ^^
(4) 

bas gitar almadan önce

huor elensar #39768 
bir yakınım bas gitar çalmak istiyor. sıfırdan başlayacak, daha önce belli bir enstrüman deneyimi yok. elimizde 300 ytl var ve yeni başlayan birini soğutmayacak bir gitar modeli istiyoruz. aslında 300 ytl kaynağın tamamı. eğer amfi de gerekli ve mecbursa maalesef amfisiyle beraber 300 ytl ayırabiliriz :/ bunun yanında kendisi mesela yurtta kalacak istanbul'da, hani amfi zorunlu değilse de pek de tercihimiz de değil şu an için, anlayacağınız konuya da çok hakim değiliz (: onun dışında bu konuda bilgililer kendi tecrübelerine dayanarak yeni başladıklarında yaptıklarıyla ilgili önerilerde bulunurlarsa da çok seviniriz. şimdilik bu kadar (:
(5) 

mp3 player şeysi

huor elensar #38963 
abiler, ablalar! efendim anketörlükle kazandığım 3-5 kuruşa bir mp3player almak istiyorum.

nasıl olsun;

- en az 10 üstü gb olsun (arşiv atıcam çünkü, gece yatmadan bir albüm dinlemezsem şeğoluyor :/ )

- mümkünse dokunmatik olsun ipod nanodaki gibi. zırt pırt sesini tak diye açıp,kapatabileyim ama dokunmatik olmasa da olur yine de kısaca ses açma kapama, şarkı değiştirme gibi özellikleri hantalca yapmıyor olsun.

-şarj süresi kısa olmasın mesela biliyorum normal ipod nano lar (en azından elimdeki) full şarzla maksimum 5-6 saat gidebiliyor, biraz daha fazla gitsin. 8 saati göriyim en azından gün içinde. bunun dışında video oynatırsa da güzel olur sanırım ama olmazsa da sorun değil yine de olsa güzel olur bilemedim şimdi. başka da bir arzum yok valla ne radyo ne ses kaydı vs. zaten şu an 2 senedir ipod nano 1gb kullanıyorum ve bellek yetersiz gelmese devam da edebilirdim ama bıktım artık :/

- fiyatı da maksimum 350 ytl falan olsun video oynatıcaksa. oynatmıcaksa da öyle olsun ama bellği bellği çocuğun içinden geliyor film izlesin falan. yine de bu giyata vardır herhal diye düşünüyorum.

ahanda bu kadar. ben üzerime düşeni yaparak sözlükte baktım birtakım başlıklara, mp3 alırken dikkat edilmesi greken hususlar diye mesela ama bir de işin ehli sözlükçülere sorayım dedim. teşekkürler şimdiden ^^
(3) 

klavye için öneriler bu kez

huor elensar #20002 
klavye çalmak isteyen aynı yakınım için soruyorum bu kez. içindeki müzik aşkının cemeresini ben çekmekle beraber siz güvendiğim sözlük yazarları klavye fiyatları nedir, ders saatleri ortalama nedir, yeni başlayanlar birinci elle mi ikinci elle mi ne ile başlamalıdır vs. bunlar gibi sıfırdan başlayacak biri için gerekebilecek bilgileri paylaşırlarsa çok memnun olurum. eytere lan müzik forumuna çevirdin burayı diyip değerli fikirlerinizi kendinize saklamayın pls lft tşk.
(3) 

viyola için öneriler

huor elensar #19938 
viyola çalmak isteyen bir yakınım için soruyorum bu kez. viyola fiyatları nedir, ders saatleri ortalama nedir, yeni başlayanlar birinci elle mi ikinci elle mi ne ile başlamalıdır vs. başlangıç için gerekebilecek bilgileri birinci kaynaktan paylaşanlar olursa çok memnun olurum.
(4) 

ney eğitimi

huor elensar #18111 
bir arkadaşım(ekolden değil) ney çalmasını öğrenmek istiyor.kurs şeklinde ders verilip,istanbul avrupa yakasında olursa,yaza doğru almayı düşünür.hiç olmasa bile durumla ilgili bilgi verilse gene yeterli olur.şimdiden teşekkürler ^^
1

mobil görünümden çık