(9) 

Tv izlemek için koltuk vs. önerisi

sakince #1581854 
Arkadaşım 6 ay yanımda kalacak, akşamları film falan izliyoruz. Açıkcası sandalyede rahat edemiyor. Bana şöyle pahalı olmayan şeyler önerir misiniz? armut tipi koltuk düşünüyorum ama o da yer kaplıyor ne biliyim onun şişme hali var mıdır veya hızlıca katlanacak vs.

iphone için alarm uygulaması önerileri

sakince #1581169 
androidciler bilirler alarm uygulaması fersah fersah ileride. Bir alarmın yapması gereken her şey var nedir?

1-Erteleme süresinin ayarlanması (Apple'da bu 9 dk. Beyefendiler bu süreyi uygun görmüşler.

2- Alarm sesi artarak uyandırsın. yani zart diye konuya ortadan girmesin. (Apple'da bu nerde ayarlarsan orda kalıyor.)

Bu iki şeyi stabil veren bir uygulama var mı?
(3) 

instagram arkadaşınızın hikayesini görememe

sakince #1579517 
Karşılıklı takipleştiğimiz bir arkadaşım var. üst kısımda storyi atmış gibi görünüyor. Ama storysini açmaya çalıştığım zaman görünmüyor. Bu aralar aramız bozuk diye soramıyorum. Acaba kısıtladı falan mı?

Arama yaptığımda storyisi gözüküyor. Profiline gidince gözükmüyor.
(2) 

iphone 15 pro için şarj aleti

sakince #1573207 
yurtdışındayken telefonu aldım. Buradan orjinal alırım diye düşündüm. Android'den geçiş yapacapım için watt değerleri düşük geldi. yani orjinal apple şarj aleti 20w diyor. Samsungun şarj aletini kullansamda olur belki tabi o kadar para verdik bu saatden sonra kaçmayız ama sizlerin görüşlerini almak istedim.
(4) 

Oturma odası çok karanlık

sakince #1571226 
800 Lümen iş görmüyor. Tv izlerken başım ağrıyor. Bizimkilerin nasıl izlediğini anlamadım. Zemin katta balkonlu oda olunca gündüz bile karanlık. Bana yüksek lümenli bir marka önerir misiniz? Tek bir ampul takma yeri var.
(5) 

Mhrs olmadan hastaneye gidilir mi?

sakince #1569502 
Mhrs randevu çok sonraya gün veriyor. Ben devlet hastanesine erkenden gidip sıra alabilir miyim?

Sağ ve Sol Diz Mr Sonuçları

sakince #1569469 
prnt.sc

prnt.sc

Sonuçlarımı yorumlayacak doktor var mıdır? Spora gitsem yük vermiş olur muyum? Korkum dizimi katlayamıyorum yırtılma falan mı var?
(3) 

Dayı yağlı yağlı sahnesindeki müzik

sakince #1569125 
www.youtube.com sürekli keşfetimde çıkan bence sahneden çok müziğiyle herkesi bağladı yada sadece beni. Bu orjinal bir müzik mi yoksa editlenmiş mi? nedir bunun adı?
(4) 

İsveç veya Almanya Apple Store Vergi iadesi var mı?

sakince #1566890 
Arkadaşımın isveç'e gidecek açıkcası vergi iadesi yoksa arada 7-8k fark ile iphone alınıyor yine iyi ama birinde 2 yıl garanti diğerinde 1 yıl..

İsveç'te bu telefonlar için vergi iadesi ne kadardır? Google amca net ceva veremedi. O yüzden bilinebilir diye Almanya dan örnek verebilir siniz?

Gürcistan olsa hesabı kolaydı ama sanırım orada apple store yok. Çünkü siteye girdiğimizde yayın tarihi bile belli değil.
(1) 

Daha Telefon gelmeden Yurtdışına girip çıkmak

sakince #1566467 
Şimdi sadece yurtdışına girip çıkan biri, 3 ay sonra yurtdışından gelen telefonu kayıt ettirebilir mi? Ne kadar süresi var?

Google a sorduğumuzda telefonu getirince 4 ay iiçinde kayıt ettirin diyor. Benim merak ettiğim bu değil. Ben öncesinde yurtdışına girip çıkıcam sonra artık telefon ne zaman gelirse gibi.
(2) 

Tv'im 60 hz dışındaki bütün hz'lerde çalışıyor

sakince #1566208 
Şimdi 2.monitör olarak tv'imi kullanıyordum. Bir anda sinyal yok demeye başladı.Sonra herşeyi deneyip pes edecekken hz'leri değiştirdim. 60-50 arası çalışmıyor. 120 ve 30 da çalışıyor. İlk kez başıma geldi. Kabloyla alakalı olabilir mi? Puugge 4k 120hz destekli hdmi kablosu kullanıyorum.
(1) 

Samsung Güvenlik Klasörü (Secure Folder) ios iphone'da var mı?

sakince #1566189 
Birebir karşılığı olmasına gerek yok tabi.

-Şimdi bu samsung güvenlik klasörü çok kullanışlı birşey. Uygulamaları içine attığımda sıfırdan açılabiliyor. Not uygulaması olsun takvim olsun sosyal medya olsun. İki ayrı telefon kullanıyor hissi veriyor. (Gizli Sekme gibi düşünün)

-Bildirim çubuğundan hızlıca gizleyedebiliyorsun. Giriş zaten parmak izi şifre vs.

İphone'da bunu sadece foto gizleme gibi birşeye indirmiş. Uygulama konusunda yok gibi . Çok tecrübem olmadığı için sizlere danışmak istedim.
(2) 

Steam Online Half life oynama

sakince #1564964 
ya arkadaşlarla nostalji yaşayalım diyoruz. Steam hesaplarında half life var. Peki kendi aramızda nasıl oynarız? önceden hamachi falan kurardık hatırlıyorum. Ama şimdi bilgilerim hep paslandı. Ölüm maçı gibi girip birbirimizi yokedelim:) yardımcı olabilecek olan var mı?
(5) 

Yataş'tan Online olarak yatak siparişi verdim

sakince #1564283 
temmuzun 8'inden beri bekliyorum. 1 ay oldu. Aradığımda kayserideki fabrikada üretimde 24 iş günü vs. diyor. Bunlar normal mi?

GATA Diş Hekimliği / Üni Tercih için yardım

sakince #1564027 
burası hakkında bilgi verebilecek olan var mı? Yani özel açıklamalar kısmında tercih kılavuzunda bu kısımlar yok nasıl bişey bu anlamadım. Yardımcı olan olursa çok sevinirim.
(5) 

Oppenheimer için türkiye'de sansür var mı?

sakince #1563462 
16 yaş denilmiş ama emin olmak istedim. 17 yaşındaki yeğenimi götürmeyi düşünüyorum da.
(1) 

Ankara'daki panora 4dx sinema salonu nasıl?

sakince #1563443 
daha önce hiç deneyimlemedim. Ankarada sadece burada var. Görevimiz tehlike için gidiyim diyorum. Yoksa oppie'ye gideceğim.

Sony 3d pulse Kulaklık ile

sakince #1562998 
Pc de csgo pubg gibi oyunlarda yeterli performans alır mıyım ? yani zaten hafta sonu 1 ve ya 2 gün oynuyoruz arkadaşlarla. Ps5 için lazım daha çok ama arada film izleyeyim vs. bu tip işler için sizce nasıl?
(4) 

göremizin tehlike serisini hiç izlememiş biri

sakince #1562653 
son filme giderse üzülür mü? Tabiki hepsini izleyen zevk alır o ayrı ama demek istediğim top gun son filmine gidip çok mutlu olmuştum. ilkini seyretmediğim halde..
(5) 

bazaya (150*190 cm) Yatak 160*200 alsam

sakince #1561899 
sıkıntı olur mu?
(3) 

Adobe 'yi en uygun fiyata satın almak için

sakince #1561272 
Ne yapmak gerek, yani bu işten para kazanan kişiler olmayarak yavaş yavaş öğrenecek 2 kişiyiz. TEk bir kullancı ile satın alıp arkadaşımla hesabımı paylaşabilir miyim?
(10) 

Araç fazla mı yakıyor?

sakince #1560598 
renault symbol 1.2 2010 Model Benzinli. Uzun yola gittim. ortalama hız 130 km. 38 litre benzinle 600 km yol yaptım. Şimdi km de 1,55 liraya tekabül ediyor. Arkadaşlar çok yakmış motorda sıkıntı var diyor. Zaten kiralık ama içime kurt düştü.
(2) 

Anakart usb 3.0 ön panel

sakince #1558887 
prnt.sc resimde gözüküldüğü gibi ön port tek bir usb 3.0 girişi var diyor. Benim aldığım kasada ön bölümde iki usb 3.0 bağlantısı var. bağlantıyı çoğaltarak mı yapacağım?
(4) 

Masaüstü çekimleri için tripod önerisi

sakince #1558835 
Profesyonel değilim. Pc parçalarını aldım montaj yapıcam. Ama bunu güzel yapmak istiyorum. Yavaş yavaş hobi niyetiyle giderim diye. Bana tripod önerir misiniz? Telefon kamera mı kullanacağım. Birde masanın üzerinde montaj yapacağım.
(4) 

Almanya' yadaki arkadaşa nasıl para gönderirim?

sakince #1558146 
Şimdi ekran kartı aldıracağım kredi kartı veya banka kartını arkalı önlü çekip yolladı. Ben en uygun şekilde 1100 euro olacak şekilde gönderim yapmam lazım. Oradaki iban mı bic mi vs. Bilale anlatır gibi yıl gösterir misiniz?
(1) 

RDR2 Ps5 indirim gelmiş

sakince #1557270 
Ps5 ile yeni bu dünyaya girdim çoğu kişi ücretsiz oynamıştır bu oyunu ama daha plus üyeliğinde ilk defa indirime girdi 154 lira civarı. Bu işten anlayan arkadaşların tavsiyesini merak ediyorum. Aynı şekilde fifa 2023 de 320 lira olmuş. Bunlar daha indirime girer mi? yoksa al gitsin mi diyorsunuz? bunlara taksit imkanı da yok gördüğüm.
(6) 

Kuru Cilde Neler Önerirsiniz?

sakince #1556895 
Şimdi haftada 3 gün havuzda yüzme, yüzümüzü gün içinde bolca suyla yıkama sonucu alın, burun ve yanak bölgesi baya kurumuş galiba. Yakın çekim yüzümü çeken kız arkadaş zoom yapınca böyle kirpik diplerinde kepeklenme tarzı bir şey var nemlendirmen lazım dedi. Bende fazla önemsemedim. Ama sanırım güneş alında da hassaslaşmaya başladı. Normalde derim yağlıdır ama sanırım böyle olmaya başladı.

Böyle derimi nemlendirecek (maske tarzı değilde) beni yormadan yüzüme sürüp çıkacağım krem gibi tavsiye istiyorum. Mümkünse tecrübenizden olsun.
(2) 

Çoklu Monitör Kullanırken Biri Kapalıysa

sakince #1555587 
eğer uygulamayı onda açmış isem o kapalı olanda oynatıyor. Atıyorum 3 numaralı monitörümde video izliyorum vlc üzerinden ertesi gün ihtiyacım yok kapatıyorum monitörü. Ama vlc uygulamasını açınca direk ordaymış gibi oynatıyor. Bunu aktif ekranıma nasıl alabililirim?
(3) 

Ps5 CFI-1200A Modeli

sakince #1554932 
Yurtdışından aldığım ürün sanırım direk japonyadan gelme, CFİ 1200 A diyor. Priz tipi ingilize benziyor. ÜrÜnde 110V Bunu bizim 220 v şebekeye dönüştürücü ile taksam sıkıntı yaşar mıyım? Yoksa çöpe mi gidecek moralim bozuldu.
(6) 

Bana güzel sade bir cv şablonu lazım

sakince #1554572 
Var mı önerebileceğiniz? Basit anlaşılır göz yormayan bir cv hazırlamak istiyorum. Hazır şablon vs önerilerinizi bekliyorum.
(9) 

Arkadaşım italya'ya gidiyor ne istesem?

sakince #1551082 
Kendisi sağolsun önceliğim sensin dedi ama aklıma hiç birşey gelmiyor. Parfüm, telefon vs. uygun mu olur? Veya ülkemize göre şunu al avantajlı olur dediğiniz birşey var mı?
(14) 

Oled Tv Kullananlar

sakince #1550453 
Nasılsınız memnun musunuz? Ben uzun zamandır tv'den uzaklaştım.En son Full Hd'de kaldım öyle söyleyeyim. Kullanım amacım konsol oyunlar akşamdan akşama, birde film vs. Tv izlemiyorum zaten. Bu fiyatlar dahada artacak farkındayım. Muhtemelen tek atış hakkım var. Odaya fazla güneş girmiyor zaten.

Özetle: Herkes efsane görüntü ama yanar şöyle böyle diye diye bende korktum açıkcası. Ama teknoloji şans işi ve şanssızlık beni zaten her türlü buluyor. Bişey çıksa üzülmüyüm tabiki....

Ama alacakken de pc'me yakın tutacağımdan 4k görüntülerle bol bol besleyeceğim.. ne önerirsiniz....
(6) 

PS4 Last of Us Remastered Oynasam Yeter mi?

sakince #1547867 
sırf şu hbo dizisinden daha fazla zevk almak için arkadaşın ps4 ünü 1 haftalığına aldım. Onda abonelik varmış. Last of us remastered olarak indirdim. Bunun part 1 part 2 kısmı içinde mi?

Şimdi yenisi çıkıyor vs muhabbeti var anlamıyorum. Benim için önemli olan oyuncuların yaşadığı deneyimi yaşamak...
(3) 

last of us oyunu oynamadan

sakince #1547428 
diziyi izlesem mi? yoksa önce oyunlarını oynayıp sonra mı diziyi izlesem? hangisi seyir zevkimi artırır?
(7) 

Pc Bu Girişin adı ne?

sakince #1546979 
prnt.sc

burdakiler ne olabilir? vga kablosunu bağlayacaktım kablonun iki ucu da aynı nasıl bir şey almam lazım yardımcı olur musunuz?
(2) 

Başkent Gaz ön ödemeli Kredi Yükleme Avantaj mı?

sakince #1546712 
Arkadaşlar, ankarada kartlı sayaç kullanıyorum. Toplu almak için taksitli nakit avans çektim. Yani bu yılın ihtiyacı aradan çıksın diye. Şimdi zatendoğal gaz ücreti arttıkça güncel fiyattan bir sonraki alımda farkını alıyorlar bunu biliyorum.

Peki böyle büyük (büyük dediğim 5 bin lira) alımlarda extra kesilen vergi daha mı çok oluyor? Arkadaşım öyle söyledi.

Açıkcası ne yapsam karar veremedim. Aydan Aya yüklemek mi? yoksa toplu almak mı?
(1) 

FB-GS Tek maç satın alma var mı?

sakince #1546603 
Beinconnectin sitesinde bulamadım. Tek maç izlemek için satın almak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum?
(2) 

Android Tv inat box

sakince #1545354 
vestel android tvimde inat box gayet güzel kullanılıyordu. Sonra araya giren reklamları kumandadan ilerleyip kapatamıyorum. Yani çarpı tuşu geldiği halde aktif hale getiremiyorum.
(1) 

Ziraat Bankkart Liralar nasıl harcanır?

sakince #1544958 
400 bankkart liram birikmiş, işbankası bazı sitelerde puan üzerine ödeme alıyor. Ziraatin bildiğiniz böyle site üzerinden puan harcaması oluyor mu?
(10) 

Size " X Bey " diye hitap edilince Garipsiyor musunuz?

sakince #1543233 
29 yaşında zamanında müdürlük yapmış biri olarak, halen daha biri bana x bey diye seslendiği zaman saliselikte olsa duraksıyorum. Beraber yemek yediğimiz, yaşça büyük bir abi telefonuna beni .. bey diye kayıt etmiş bunu görünce, içten içe sen bey'sin lan diyorum. Biraz gülesim geliyor. Kendimi çoçuk gibi mi hissediyorum bilmiyorum ama adını koyamadığım bir duygu yaşıyorum. komik gibi diyim.

Acaba kendime saygım falan mı yok ey freud'lar:). TAbi kadınlarda soruma cevap verebilir.
(10) 

Şaçlarım Keçe gibi oldu Taranmıyor

sakince #1538764 
Son iki haftadır saçımı yıkadıktan sonra saçlarım sanki başıma yapışıyor parmaklarımla saçlarımın arasında gezemiyorum. Duştan sonrada taramak resmen zülüm gibi oldu. Uçları hep düğüm. Haftada 3 gün Yüzmeye gidiyorum. Şampuan pantene kullanıyorum ama farklı bir versiyonuna geçmiştim.

Saç yapım ince dalgalı kıvırcığa yakın orta uzunlukta.(omuza gelmeyen). Saçlarımı açtıktan sonra krem sürüyorum.

Neyi yanlış yapıyor olabilirim veya şampuanlar merdiven altı falan mı anlamadım.
(4) 

Tamamlayıcı sigorta hakkında

sakince #1537521 
65 yaş altı memur emeklisi için önerebileceğiniz bir firma var mı? Ankara için. Artık mhrs randevu almak vs. zorlaştığı için bu kemik taraması olsun, göz olsun fıtık olsun içeriğinde...

Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
(1) 

Enparaya üye olurken

sakince #1535216 
.(nokta)enpara üzerinden onaylama mesajı geldi. Arkadaşın enpara hesabı var ve gelen mesajlar (noktasız)enpara üzerinden geliyor. ekşide bir ara başlık açılmıştı aklıma o geldi. Sitesini kontrol ettim. Doğru gözüküyor. Bi sıkıntı olur mu? devam edeyim mi?
(1) 

YKS-2022 Sıralamalar Tercih Kılavuzunda Yok

sakince #1534879 
Yeğenim için bakıyorum sadece en düşük puanlar gözüküyor. Ek tercih yapacağız ama en düşük kaçla kapatılmış yok puanlada yapılır sıkıntı olmaz da ben kendi merakım için soruyorum.
(4) 

Usb 2.0 kabloyu 3.0 Girişine Takmak

sakince #1534762 
Şimdi usb b to usb a kablo satın alacağım, bu devirde halen daha 2.0 üretimi yapılıyor. Neyse bu kabloyu alığ 3.0 girişine taktığımda aldığım performans nasıl olur. Keramet kabloda yoktur diye düşünüyorum.
(5) 

100.000 lira Krediye Kaç ay vade yapmalıyım?

sakince #1534398 
Uzun zaman sonra borçlarımdan kurtuldum. 14k gelirim var. Her ay kenara 6 ila 9 arasında para koymaya çalışacağım. Krediler falan aslında hep midemi bulandırır. Ama bankaların sürekli teklifleri kafama girdi.

Devlet Bankaları 1.69 dan 100k ya 24 ay aylık 5.300 ödemeli teklif sunuyor. Bende bunu direk alıp fiziki olarak altın almak istiyorum. Evin tadilat işleri içinde sigorta mahiyetinde.

Şimdi konuyu uzatmadan sizce kaç ay vade yamak mantıklı. 12 ay lık yapsam, ayda 9 küsür ödeyeceğim. ama önümüzdede maaşa zam gelicek pek takmayabilirim. Yada 24 ay yapıp 2 yıl boyunca o çekilen krediye gözüm bakacak. 12 aya 14 bin faiz ödüryorsun. Gerçi bu devirde çok önemli mi bilmiyorum.

Swisscard Lite indirime girer mi?

sakince #1534230 
Özellikle bu kartı takip ediyorum. fiyat bandı 500-600 liralarda gezerken temmuz ortası dolar kurunda bir değişiklik yokken biranda 800-900 lira bandına çıktı. Moralim bozuldu. Zaten zamanında aldığım edc'yi kaybettim. Şimdi card versiyona geçmeye çalışıyorum.

Güvenilir orjinal bulabileceğim bir yer önerebilir misiniz?
(2) 

Apple Watch Se Batarya Sorunu

sakince #1533775 
Amazon'dan kardeşime aldığım gps modeli durduğu yerde şarjı bitiyor. 12 saati çıkaramıyor yoğun kullanım olmamasına rağmen. Daha 1 hafta oldu. Uzakta olduğu için ve apple tecrübem olmadığından yardımcı olamıyorum. Apple Destek için randevusunu oluşturduk. Sizce iade edeyim mi? yoksa çözmek için uğraşıyım mı? Amazondan çok alışveriş yaptım hiç üzmedi ürün sıfır zaten şüphe yok da.
(5) 

iphone'dan windows pc'ye Bluetooth üzerinden

sakince #1533279 
Dosya gönderilebilir mi? Bazen belgeleri kamera ile tarayıp pdf formatında pc'ye bluetooh üzerinden gönderim yapıyorum. Bunu android üzerinden rahatça yapabiliyorum. İphone'a geçersem bu kolaylığı bulabilecek miyim? iş bilgisayarına itunes falan yüklemek istemiyorum.
(3) 

Canlı Destek Uzmanı Nasıl olunuyor?

sakince #1533190 
Kardeşim için iş arıyorum da aklıma bu alışveriş sitelerindeki online destek veren kişiler geldi. Bu işin tam bir adı var mı araştırabileceğim? Örneğin Apple Ürün uzmanı diyor.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık