(1) 

iPhone için ücretsiz taksit/gider takibi uygulaması var mı?

ulukayin #1581210 
Sb. Teşekkürler.

Dipnot: Aslında tam olarak aradığım şey farklı günlerde olan kredi taksitlerimi, farklı bankalardaki kredi kartlarımın ekstrelerinin son ödeme tarihlerini ve ödenmesi gereken miktarlarını görebilmek. Tüm bu verileri manuel olarak da girebilirim fakat uygulamadan beklentim son ödeme günü sabahı bana bildirim göndermesi. Bir de böyle bir uygulama arayışında olma sebebim aylık olarak gelir/gider tablomu görmek istiyorum.

Apple Watch 9 kayış bedenleri uyumu?

ulukayin #1579044 
Apple Watch 9 45 mm s/m kayış seçeneği ile alınan ürüne daha sonrasında m/l kordon takılabiliyor mu? İnternette bununla ilgili herhangi bir bilgi bulamadım maalesef.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(1) 

14 pro max kılıfı 14 plus’a uyar mı?

ulukayin #1576598 
Sb. Teşekkürler.
(4) 

50 bin Türk lirasına kadar masaüstü ya da dizüstü bilgisayar tavsiyesi?

ulukayin #1575622 
Kendime hediye almak istiyorum. Çoğunlukla akşam iş çıkışı eve gelip birkaç saat oturup kafa dağıtmak maksadıyla oyun oynayacağım. Konsol var (Xbox series s) aynı tadı vermiyor bana.

Beklentilerim;
- Böyle bir rakam verdikten sonra en azından 2-3 sene içerisinde çıkacak oyunları orta ayarlarda kasmadan, donmadan ya da ateş püskürtmeden oynatabilecek olması.
- Masaüstü sistem önerecekseniz monitör ile birlikte önerin. Çünkü monitörüm yok.

Önerinizle birlikte neden dizüstü ya da neden masaüstü önerdiğinizi de belirtirseniz çok memnun olurum. Zira bu konuda kafam çok karışık. Masaüstünde çok daha iyi bir sistem olabilir fakat mobilize değil. Dizüstü mobilize olmasına rağmen çok ağır ve nereye götürüp oyun oynarım ki zaten?

Umarım okuyanların başını ağrıtmamışımdır. Öneri verenlere ve sabırla okuyanlara teşekkür ederim.
(3) 

Kredi kartı ekstre kesim günü yapılan alışveriş hangi dönemde gözükür?

ulukayin #1574625 
Kredi kartımın ekstre kesim tarihi 12.01.24 bu gece 00.01 sonrası yani 12.01.24 tarihinde yaptığım alışveriş bu ay ki kesilecek ekstrede mi gösterilir yoksa diğer dönem ekstresinde mi?
(3) 

Apple AirPods Pro 2 yakın zamanda indirime girer mi sizce?

ulukayin #1571383 
Sb. Malumunuz black friday zamanı geliyor, elle tutulur bir indirim olur mu sizce?
(2) 

Whatsdog muadili uygulama var mı?

ulukayin #1563057 
Sb. Sanırım android tarafında marketten kaldırılmış muadilini ya da kendisini bulabileceğimiz (apk) var mıdır acaba? Teşekkürler.
(4) 

Sevgili ile kalmalık İstanbul’a çok yakın otel önerisi?

ulukayin #1561968 
Arabamız yok, haftasonu kafa dinlemeye mümkünse denizi, havuzu olan İstanbul çevresinde (Tekirdağ, Şile vs tarafları) otel/tesis arayışım mevcut. Daha önce kendisi gitmiş ya da bir arkadaşı, yakını gitmiş memnun kalmış yer önerileri bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Fotoğraftaki enlem ve boylam bilgisinden konum bulma?

ulukayin #1559194 
(11) 

Kız arkadaşımın iş hayatı ve çakal takım yöneticisi

ulukayin #1556599 
Kız arkadaşım güzel bir işte, şuan rutine bindirmiş şekilde çalışıyor. Bugün takım lideri iş çıkışı sana daha önemli işler vermek istiyorum gibisinden konuşmuş. Kız arkadaşım istiyor fakat ben hiç istemiyorum. İstememe sebeplerimden birisi, kendisi şuan için rutine binmiş iş durumunda bile yetişemediği anlar oluyor. Şimdi başka ve hiç bilmediği alanda iş yapacağı için hiç yetiştiremeyecek. Bu durumun sonucunda (her ne kadar kendisi inkar etse de) ilişkimiz zarar görecek. Çünkü yeni işi öğrenene kadar çok stresli zamanlar yaşayacak, çoğu zaman eve iş getirecek, eve iş getirmese bile aklı fikri hep arka planda işte olacak. Kız arkadaşımın kişilik yapısını çok iyi bildiğimden benim en ufak bir hareketim onun gözüne batacak vs. Tabii ben tüm bunları kendisine anlattım. Hani dedim ki bir haftayı düşünelim 100 birim. Senin şuan rutine bindi dediğin olağan işlerin 90 birim. Hatta yeri geliyor modun düşük olduğu zamanlarda olağan işlerin 110 birime kadar çıkabiliyor dedim. Şimdi sen bu teklifi kabul edeceğin zaman senin iş anlamında 170-180 birime kadar çıkacak iş yoğunluğun. Yetişemeyeceksin, yetişemediği için kendinden ve bizden yemeye başlayacaksın bu sebeple de ben kabul etmeni istemiyorum hayatım dedim. Bunların üzerine takım yöneticinin umurunda olmayacaksın ona hava hoş, onun işi gücü üst yönetimden kendisine laf gelmemesi işlerin bir şekilde yürümesi derken hemen takım yöneticisini savunur gibi oldu ama işte o da bizi çok seviyor bizim hatalarımızı bile yeri geliyor üstleniyor vs dedi. Bende buna istinaden iş hayatında dostluk, arkadaşlık ilişkileri gelip geçicidir umurunda dahi olmazsın üst yönetimden laf geldiğinde dedim.

Şimdi benim anladığım kadarıyla takım yöneticisi kendini kurtarmanın dersinde çünkü kız arkadaşıma vereceği işleri yapan takımdaki çalışan istifa edip başka şirkete geçti. Tabii kız arkadaşımın takım yöneticisi o çalışanın işini birisine yıkmanın derdinde fakat sorun benim kız arkadaşımda, çünkü iş öğreneceğini zannediyor. Oysa takım yöneticisinin öyle bir derdi yok. Ne yapmalı, nasıl konuşmalı ki kız arkadaşı bu işleri devralmaktan vazgeçirmeli.
(7) 

Sevgilinizi gerçekten içten bir şekilde çok sevdiğinizi hissediyor musunuz?

ulukayin #1556117 
Sb.
(12) 

Takı vs takmayan sevgilinin yüzük ölçüsü çaktırmadan nasıl alınır?

ulukayin #1554496 
Annem bana hamileyken rahmetli babaannem kaynanasının ona taktığı yüzüğü anneme vermiş, eşime onun adına takması için. Annem bir an evvel bana bu yüzüğü verip sevgilimin ölçüsüne göre ayartlatmak istiyor. Sorun şu ki sevgili kişisi asla takı takmıyor yani mevcuttaki yüzüklerden ölçerim gibi durum yok. Kuyumcuya götürsem olmaz. Önerilere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Dört gün önce hafif öksürük ve devamında gelen burun akıntısı hk soru?

ulukayin #1554399 
Duyurunun sevgili hekimleri 4 gün önce hafif öksürük ile başlayan hastalık öyküm kullandığım Azitro500 (günde 1 adet) İmmuno Formula Beta Glukan ( günde 3 tane) Aspi Natura (günde 3 kere) Tanflex Gargara ( günde 3 kere) ilaç ve takviyelerinden sonra dün özellikle öğlen ve öğleden sonrası zaman için neredeyse hiçbir şeyim kalmamış şekilde ilerlemişti. Fakat bugün sabah uyandığım andan itibaren gözüme vuracak kadar ağrı yapan, bitmek bilmeyen burun akıntısı ve bolca ağrılı öksürüğe çevrilmiş vaziyette. Kendim de sağlık personeliyim mevsimsel olabileceğini düşünmekle beraber bu işi kökünden 2 maksimum 3 gün içerisinde nasıl halledebiliriz? Perşembeden bir sonraki pazartesi gününe kadar hayatımın geriye kalan anları için çok özel ve çok anlamlı bir seyahat yapmam gerekecek. Haliyle geçmesi gerekiyor. Acile gidip deposilin vurdurmak bu işi kökünden çözer mi? Deposilin gereksiz onun yerine şöyle bir kokteyl seni domuz gibi yapar dediğiniz bir yöntem, iğne, ilaç var mıdır?
(6) 

Duyurunun psikologları/psikiyatristleri ve delileri sorum size

ulukayin #1383952 
Bir süredir bunalımdayım. Bugüne dek hiç olmadığı kadar işlerim ters gidiyor, tüm işlerim sarpa sarmış vaziyette. Tükenmişlik ve umutsuzluk durumu söz konusu. Biraz maddi biraz manevi sorunlarım var da. Yaklaşık 3-4 aydır yoğun bir şekilde midemde ağrı var, mide koruyucu ve çiğneme tableti verdi doktor. Ama nafile geçmiyor. Kaldı ki asitli, baharatlı, aşırı yağlı yiyecek ve içecek tüketmiyorum. Esas sorunum olan şu,

Son iki-üç haftadır gece gündüz fark etmeksizin bebek ağlama sesi ve konuşmaya çalışan bir çocuk sesi duyuyorum. Ama benim bu duyduğum sesleri, benim haricimde o an ortamda bulunan kimse duymuyor daha doğrusu duymadığını/duymadıklarını iddia ediyor. Bazı anlar bu garip sesler azalırken, bazı anlar çoğalıyor. Bahsettiğim sesleri ortamdan bağımsız bir şekilde nereye gidersem gideyim duyuyorum. Daha önce

Sizce sorun nedir, çözüm nedir? Az kaldı delireceğim. (Belki de delirdim bile)

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Evlenme ehliyeti, evlilik sınavı uygulayan ülkeler var mı?

ulukayin #1381604 
Evlenmek isteyen çiftlerin belirli bir sınava ya da belirli psikolojik testlere tabi olduğu ülke var mı acaba? Şimdiden teşekkürler.
1

mobil görünümden çık