(8) 

Protein Tozu Tavsiyesi

windymimas #1556046 
uzun zamandır egzersiz yapıyorum ancak yoğun çalışma vb derken protein tozu artık şart oldu. Okuduğum anladığım kadarıyla iyi bir protein tozunda olması gerekenler:
- whey protein,
- karbonhidrat/şeker oranı düşük,
- lösin değeri bir ölçekte %10 üzeri olmalı

tüm bunları sağlayan ve ayrıca piyasada uygun f/p oranına sahip bir marka tavsiyelerinize açığım. Şimdiden teşekkürler..
(3) 

mutfak taşıma

windymimas #1521602 
yeni bir eve taşınma sürecindeyiz. mutfak önceki ev sahibi tarafından yenilenmiş her şey sıfır ama maalesef çok yanlış şekilde yapılmış, mutfağın yeri de bana göre hatalı olmuş. şimdi mutfağı geniş başka bir yere taşımak istiyorum ancak kafam takıldı bu yeni dolapları (mdf malzeme sanırım) olduğu gibi başka yere taşıyabilir miyiz( tezgah ve lavabo önemli değil)? doğalgaz ve su tesisatı taşıtmak da çok zor mudur?

baya masraf olacak gibi o yüzden eve de tam yerleşmeden böyle büyük bir projeye başlamak istemiyorum. hani kullanayım bir süre iyice karar vereyim diyorum o yüzden görüşlerinizi merak ettim.

Teşekkürler.
(7) 

ev alırken para ödeme

windymimas #1519478 
Selamlar. Eşimle yıllar sonra ilk defa kendi evimizi almaya karar verdik. şimdi ev sahiplerine ev miras kalmış. 4 kişiler kredi haricinde kalan tutarı elden nasıl veriyoruz? yaklaşık 300-400 bin TL elden ödeme olacak. Tapuda bildiğim kadarıyla para ödenmeden işlem yapılamıyor eh tapu işlemi olmadan da bizim ödeme yapmamız da doğru olur mu ? bir de 4 kişiye ayrı ayrı ödememiz gerektiği için uygulama nasıl oluyor onu merak ettim. (banka mı çek mi elden mi ödeniyor güncel uygulama nedir?)

Şimdiden teşekkürler.
(4) 

almancaya başlama

windymimas #1474060 
almanca öğrenmek istiyorum ama kendi kendime başlayamadım bir türlü. aylardır elimde birikti kaynaklar ve toparlayıp birine başlayamıyorum.
hem işe gidip hem de kendi kendine sıfırdan öğrenmek zor galiba.

das akademie ya da goethe online kurs sizce mantıklı mı? bu dönemde giden varsa sistemleri nasıl bilgi verirseniz çok sevinirim.

edit: kaynak önerileri için çok teşekkürler ama elimde bir sürü kaynak var. duolingo busuu kaydoldum. udemyden kurs satın aldım ve pimsleur level 1 başladım. artı z libraryden bir sürü gramer kitabı indirdim grammatik aktiv vs.

sorunum aslında a1 için online kurslar verimli midir? goethe ile das akademie biliyorum başka tavsiyelere de açığım.

teşekkürler.
(1) 

almanca kurs

windymimas #1448253 
almanca temelim hiç yok. kursa gitmeyi düşündüm ama pandemi nedeniyle sanırım hala online şeklindeymiş eğitimler. sadece temel A1 sınavı için kendi kendime online ücretsiz kurslar yeterli olur mu yoksa ille de goethe gibi bir kursa mı yazılmayım?
sınava yakın zamanda girenlerin tavsiyeleriniz nelerdir.
teşekkürler.
(2) 

ingilizce e-book

windymimas #1391973 
bir çok kaynaktan e-book bulabiliyorum ancak B1 seviyesine uygun olanları elemek çok zor oluyor.
şimdi mistborn serisini okuyorum biraz zorlansam da bu seviyede neler önerirsiniz?
-english e-reader.net
-penguin books bildiklerim.
(4) 

ekşiduyuru cevap verememe sorunsalı

windymimas #1391789 
epeydir hesabım aktif değildi. Yeniden girip bir kaç soru cevapladım; ancak günler geçti cevaplarım görünmüyor. sitenin düzeni değişti de haberim mi yok (cevap onayda bekleme vs.) yoksa benim hesabımda mı sıkıntı var? ayrıca bu tür durumlar için moderasyonla nasıl iletişime geçiyoruz? (yeterince kurcalamadım ama gerçekten bakındım bulamadım)
1

mobil görünümden çık