(10) 

Şu Ayakkabılardan Hangisi Alınmaya Değer?

yanqoue #1389260 
Selamlar.

Genel amaçlı günlük kullanım için ayakkabı arayışındayım. Özellikle 1 numarayı çok beğendim ama biraz pahalı, o kadar para vermeye değer mi bilemedim. 2 ve 3 numara için 350 TL indirim çekim var, yani epey ucuza gelecekler. Hangisini tavsiye edersiniz?


1) www.korayspor.com
2) www.korayspor.com
3) www.korayspor.com
(3) 

Ehliyet Alma Sürecini Mesai Saatleri Dışında Tamamlamak Mümkün Müdür?

yanqoue #1348114 
Başından sonuna dek izin almayı gerektirecek durumlar nelerdir? Mümkün mertebe haftasonu veya mesai saatleri dışında (18:00 sonrası) halletmek istiyorum.
(30) 

İşyerinde Evlenen Arkadaş İçin Para Toplanması

yanqoue #1347753 
Yeni işe başladığım ekipte (1 ay oluyor) bir arkadaş evleniyormuş.Bu sabah ekipten birisi mail atmış, işte maddi olarak destek olmak isteyen bana ulaşsın veya şu hesaba para yatırsın demiş. Benim şimdi bu evlenecek arkadaşla muhabbetim yok, zaten yeni başladım, ama yine de davetiye vermişti bana. Aizce benim de destek olmam gerekir mi? Yani bir de az buz bir para değil, min 300-400 lira vermem gerekir, o para da bana lazım şu an.
(1) 

Elektrik ve Doğal Gaz Aboneliği İçin Evde Olmak Şart Mı?

yanqoue #1342947 
Veya haftasonu falan gelemiyorlar mı? Çalışıyorum, evde durabilecek birisi de yok.
(6) 

Kiralık Ev İçin Teminat Seneti İmzalamak

yanqoue #1342132 
Dün resim ekleyemediğim için tam ifade edemedim kendimi.
Eşyalı kiralık ev arıyorum. İki tip satıcıyla katşılaştım:

1) Kira + deposito + emlak bedeli üzerine bir de 15-20 bin liralık eşya teminat senedi imzalatıyor. Eşyalarımı güvence altına alıyorum diyor.
2) Yine kira + deposito + emlak bedeli üzerine 12 tane kira teminat seneti imzalatmak istiyor. Sen kiraları ödedikçe ben bu senetleri sırasıyla sana vericem diyor.

Bu adamlar ne ayak? Kimi arasam aynı şeyi söylüyor.
(11) 

Ev Sahibi Şöyle Bir Şey İmzalatmaya Çalıştı

yanqoue #1342056 
Kiralamak için gittiğim evin eşyalarını teminat altına almak için resimdeki seneti imzalatmak istedi. Senette açıkça belirtilmediği için imzalamadım. Bana göre bu senette "sana 15 bin tl borcum var" yazıyor. Herkesin imzaladığını söyledi, sözleşmeleri falan gösterdi.

Senetin arkası beyaz boş sayfa, en üste "eşya teminat bedeli" yazdı sadece.
(4) 

Yeni Bir Şehirde Hayat Tavsiyesi

yanqoue #1341869 
Siz yeni bir şehirde hayat kurmak üzere olsanız ne yapardınız biraz tavsiyeye ihtiyacım var.

Tek başımayım, eşyalı kiralık ev bakıyorum. Aşağı yukarı durum şu:

- ilanların yüzde 90'ı aynı bölgeden. Bu bölge üniversite çevresi oluyor. Şehir merkezine uzak. Metroya uzak, tenha bölgeler. İşyerime uzak ama servis var. Fiyatlar çok uygun, 800 tl civarı.

- Şehir merkezine yakın, cıvıl cıvıl bölgelerde kiralar 1600 tl. İşyerine nispeten yakın. Metro dibinde. Cafe, avm herşey iki adım ötede. Ama işte fiyat uçuk.
(4) 

Ev Kiralama İşlerini Nasıl Yapıyopruz

yanqoue #1341353 
Gittik gezdik, beğendik diyelim. Hemen taşınmak istiyoruz. Nasıl ilerliyor süreç? Parayı nasıl ödüyoruz, sözleşme vs?
(5) 

İşyerindeki İlk Gün

yanqoue #1340596 
Off, uğraştığım şeylere bak ya.
İlk gün birinin bizi ofise takdim etmesini mi bekleriz yoksa ofise dalıp selam lan ben geldim diye bir açılış konuşması mı yaparız veya tek tek herkese gidip kendimizi mi takdim ederiz? Raconu nedir bu işin? Şayet biri beni takdim etmezse nasıl gelişir diye kafamda kurmaya başladım şu an.

Bir de şimdi bizim şirket alışma sürecinde yeni başlayan kişiye bir body ayarlıyor. Alışana kadar her şeyi ona soruyorsun, sana işi öğretiyor, abilik yapıyor falan. Ben bu şahısla iletişime geçtim, sabah geldiğinde beni ararsın dedi. Saat 8:30 da işe geleceğini söyledi ama normal çalışma saatleri 07:30. Esnek çalışma saati uygulaması var. Ben de şimdi tek başıma gidip ne yapıcam, masamı bilmiyorum, kimseyi tanımıyorum. İlk günden de geç gitmek istemediğim için erkenden gidip kart basıp, bu adamın gelmesini bekleyeyim diyorum. Off.
(7) 

Yarın Yeni İşimde İlk Günüm

yanqoue #1340138 
İnsanlarla iletişim kurma ve samimi olma konusunda hep sıkıntı yaşamış birisi olarak tavsiyeye ihtiyacım var. Tek silahım gülümsemek olacak. Ama onun dışında kös kös takılacağım tek başıma muhtemelen ve grubun içine dahil olma cesareti gösteremeyeceğim.
(4) 

Otellerdeki Minibar Hakkında

yanqoue #1340102 
Burdan bir şey alıp almadığımızı nasık takip ediyorlar? Bir de ben dışardan getirdiğim içeceği burada soğutsam bir problem olur mu ;)
(15) 

Kilolu Kadınlardan Hoşlanıyorum

yanqoue #1339878 
Böyle chubby, thick, pawg diye tabir ettiğimiz kadınlar beni aşırı cezbediyor. Kadın cılızlaştıkça beden yapısı erkeklerinkine benzediğinden cazibesini yitiriyor benim için.

Hatta bazen borderline bbw kadınlar da ilgimi çekiyor.
Arkadaşlarım bakıyor, olm bu ne böyle diyor her tafafı sarkmış, elbiseye zor sığmış bu kadın, bunu mu beğeniyorsun diyor. Ama karşı koyamıyorum.
Üç tane kriterim var. Balık etli, beyaz tenli ve kırmızı şaçlı olacak. Tatlı da bir yüz ifadesi varsa isterse 100 kilo olsun bu kadın aklımı başımdan alıyor.
Ne var bunda diyeceksiniz, bütüların yanı sıra ben çok tıfıl birisiyim.

Size normal miyim? Böyle kadınlar gerçekten çekici gelmiyor mu size?
(3) 

Homo Sapiens'i Okumadan Homo Deus'u okumak?

yanqoue #1339716 
Mümkün müdür?
Çok bağlantı var mı bu kitaplar arasında?
(7) 

Linkedin'de Çalışma Arkadaşlarınızın Becerilerini Oyluyor Musunuz?

yanqoue #1339282 
Hani herkesin sektörel becerilerini yazdığı bir bölüm var, burayı kastediyorum.
(17) 

Aniden Muhabbeti Bitiren Diyalog

yanqoue #1338669 
Bir kızla yeni yeni tanışıyoruz, epey konuştuk.
Kız avukatlık okuyor, mesleğinin sıkıntılarıyla alakalı gırgır yapıyoruz.
Çok iyi giderken birden şöyle bir diyalog yaşandı aramızda:

Ben: Avukata çene lazım değil mi? Yani biraz yırtık olması lazım, hani laf yetiştirene "senden iyi avukat olur" derler.
Kız: Yırtık ne biçim kelime? Boş çene ile iş yürümez.
Ben: Peki.

Sonra kız "Laf yetiştirene "senden iyi avukat olur" derler" sözünü alıntılayarak şunu yazdı:

Kız: Ben böyle şeylere gülerim, boş konuşan insanları sevmem, tartışmaya dahi girmem, bırakırım aptallığıyla kalsın.

Gergin olduğunu fark edince sustum.
Kullandığım kelime hoş değildi, alaycılığından cesaret alarak o sözcüğü kullandım ama doğrudan azarlar gibi konuşması da benim hoşuma gitmediği için bir daha yazmadım.

----

Hani çok umrumda değil ama burada geri dönüp durumu toparlaması gereken ben miyim? Yoksa bırakalım böyle kalsın mı?
(7) 

Şöyle Bir Zam Yasal Mıdır?

yanqoue #1337595 
Diyelim ki yeni mezun birisi, yeni başlayanlara 2500 TL verilen bir yerde 3000 TL maaş ile 5 ay önce işe başladı. Amiri de maaş skalasını bilmediğinden bu arkadaşa 1,5 yıldır orada çalışan adamdan daha fazla maaş verdiğini farketmedi. Sonra şirket, maaşları adil bir şekilde dağıtma kararı aldı. Oturup konuştular ve bu yıl Ocak ayında herkese zam yapıp, bu 3000 TL alan arkadaşa hiç zam yapmadılar. Enflasyon zammı dahi yapılmadı. Şirket, bu arkadaşın maaşını düşüremeyeceği için böyle bir yol izledi.

Bu yasal mıdır?
(6) 

Parfüm Kullanımı Hakkında

yanqoue #1337245 
!!!First world problems!!! uyarısı.

Bir ara gereksiz bir koleksiyon uğraşına girmiştim.
Şu an elimde designer ve niche olmak üzere toplamda 12 parfüm var. Bilmeyenler için designer olanların şişeleri genelde 400-600 TL bandındadır. Niche olanlar da üst sınır olmamakla birlikte şişeleri genelde 1000-2000 TL arasında değişir. Hesabıma göre kullanım sıklığına bağlı olmak üzere min 5 yıl, max 10 yıl yetecek bu parfümler bana :) Elimden çıkarma şansım da düşük.

Koleksiyondaki en sevdiğim parfümler niche olanlar ama kullanmaya kıyamıyorum. Siz olsanız ucuz olanları mı önce tüketirdiniz yoksa fiyatına bakmaksızın hoşunuza gidenleri mi tüketirdiniz?
(3) 

SGK İşten Çıkış Bildirgesi

yanqoue #1335939 
Bunu eski işyerimden mail olarak aldım.
Bunun imzalanmaya/kaşelenmeye ihtiyacı var mıdır?
Yoksa elektronik imzalı mı oluyor?
(3) 

Vakıf Şirketi Nedir?

yanqoue #1335577 
Bir şirketin bir kısmının veya tamamının bir vakfa ait olması ne demektir? Avantajları/dezavantajları nelerdir çalışan gözüyle?
(8) 

Bu Ayakkabı Smart Casual Mıdır?

yanqoue #1335137 
(5) 

Maaş Beklentisi

yanqoue #1331557 
Büyük, kurumsal bir firmayla yapılan iş görüşmesinde işi kaptırmamak için maaş beklentisini düşük söyledik diyelim. İş teklif ettiklerinde bizim beklentimiz üzerinden mi teklif yaparlar yoksa aynı pozisyon için diğer çalışanlara verilen ücret mi teklif edilir?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık