(3) 

Terapiye ikna

Jux #1575071 
İnatçı bir arkadaşımı terapi alması için ikna edemiyorum. Daha önce gitmiş çünkü kendi de ihtiyacı olduğunu düşünüyor; anskiyete ve depresyondan muzdarip. Ama faydalı bulmamış, ödev veriyordu onları yapamayınca okuldan kaçmak için bahane arayan öğrenciye dönüşmüştüm, ben de bıraktım diye anlattı. Zaten kendini zor ikna etmiş o zaman, böyle olunca da soğumuş.

Anda kalamıyor, sürekli bir şeyleri "görev" haline getirip tamamlamadıkça mutlu olmuyor. Sürekli uyku halinde. Başarısız olmaktan nefret ediyor, bu da onu işkolik biri haline getirdi. Evde bile boş vakitlerinde işle ilgileniyor.

Terapiye ikna sürecinde nasıl bir yol izlenmeli. Tam olarak istemesi, işe yarayacağına ikna olması lazım yoksa zorla göndermek de işe yaramaz.
(4) 

Clean tone'ları tatlı elektro gitar önerisi

Jux #1528605 
Aslında akustikle elektro arasında kaldım, ideal senaryo ikisine ayrı sahip olmak ama elektro alıp pedalla falan all around bir setup kurabilirim diye düşünüyorum.

Tabii ki kendi başına bir akustik tonu vermez ama öyle bir gitar alıyım ki clean tone'da biraz reverb biraz bişi ile singer-songwriter tarzı takılabileyim istiyorum.

Bütçe için 3-4 diyebiliriz, ikinci el alacağım. Squier tatmin eder mi bu açıdan? Bi yandan da distortion'lı da, sertleşince üzmeyen bişi olsun istiyorum o açıdan emin olamıyorum.

Çok şey istiyor gibiyim farkındayım ama bana all around her yola gelebilecek bişi lazım. Öneriniz olursa çok memnun olurum, teşekkürler.
(5) 

Arkadaşları tarafından etki altında kalan flört

Jux #1528437 
Bir hanım kızımızla flört halindeyiz. Dışarıdan bakınca aynı dünyaların insanları gibi durmasak da hayatı temel yaşama biçimimiz, bakış açımız, mutlu ve mutsuz olduğumuz şeyler aynı gibi.
Ama o daha geleneksel bir yapıda büyümüş ve bazı şeyleri aşmak istese de kolay aşamayan biri. Prensiplerine aykırı değil ama öyle yetişmediği için bazı şeyler zor geliyor. Ama zaman içinde değişmiş, hala değişiyor.
Bu değişim benimle ilgili değil bu arada, benden önce de varmış sonra da olucak gibi.
Benden sonra bunun hızlandığını söylüyor ama, bu açıdan iyi hissediyormuş.

Gel gelelim arkadaş çevresi çok gelenekselci ve onun gibi bazı şeyleri aşma niyetinde olmayan tipler. Ben onun bu değişimine iyi geldiğimi gördükten sonra bazı şeylere önayak olmaya çalışıyorum ama arkadaşları tarafından kafası çok karıştırılıyor.

Ben 3 günlük eleman olarak bişi deme hakkına sahip değilim ama kıza iyi gelmediklerini de görüyorum.

Gitmek istediği yere ulaşmasını sağlayabilirim ve bunları benimle keşfetmesini de çok isterim, aramızdaki bağı güçlendireceğini düşünüyorum. Ama bunu nasıl yapıcam, yaparken arkadaşları tarafından "kötü çocuk" mu ilan edilicem bilemiyorum.

Ne önerirsiniz, siz olsanız ne yapardınız?
Teşekkürler...
(2) 

Hoşlantıya gönderilecek doğum günü içeriği

Jux #1516106 
Eğlenceli ya da imalı bir video olur, meme olur, quote olur..
Aslında hoşlandığımı ayan beyan ortaya seremiyorum şimdilik ama bi hoşuna da gitsin istiyorum :)

Var mı "kuş konacak pencerene" harici bir şeyler?
(10) 

Instagram'dan nasıl aksiyon alıyım?

Jux #1514266 
Instagram'dan tanımadığı insanlara yürüyebilen biri değilim, hiç denemedim bile çünkü çok "tuhaf(awkward)" geliyor.

Lakin birkaç aydır takip ettiğim, yaklaşık 1000 takipçisi olan ve daha çok mimari fotoğraf paylaşan(30-40 fotoda 1 tane kendi fotosu), mimarlık doktorası yapan bir hanımefendi var; uzaktan kendi kendime beğeniyorum kendilerini. Yani aslında fotolarını da beğeniyorum neredeyse hepsini, hikayelerine de bakıyorum.

Gelelim olaya; bu güzel gözlü ceylan bakışlı minik surat son 1 saat içinde hikayeme bakmış!
Beni takip etmiyor ama profilim gizli değil, aslında hikayeme bakmasına gerek yok kimim neyim anlaması için. Ama demek ki merak etmiş dimi? Yanlışkla bakması pek mümkün değil çünkü onun hikayeler akışına çıkmıyorum takip etmediği için.

Normalde pek bi ilgi belli ediyim halim yoktu ama demek ki bi gözüne batmışım ki hikayeme bakmış. Nihai fikri olumsuz da olabilir bu arada, ki hikayemde negatif bişey yoktu ama muhtemelen ilk defa ziyaret etti profilimi ve hikayeye de öyle baktı.

Sorum ise şu: hazır gündeme gelmişken mi meraba diyim yoksa üzerine meraba denicek bi hikaye ya da foto paylaşmasını mı bekliyim?

Şimdi diyeceksem: "dikkatini çektiğime sevindim" gibi, hikayeme baktığını gördüm tatlı kıss mesajıyla mı yazıyım yoksa direkt selam melam klişe şeyler mi? Klişe bişey yazasım yok ama densizlik yapma potansiyeli olan biri olarak emin olamıyorum nasıl girsem konuya diye.

Ne dersiniz, mesaj atıyım mı, şimdi mi atıyım, nasıl giriyim mevzuya?
(19) 

Kalemle en son ne zaman yazı yazdınız?

Jux #1488340 
Ben hatırlamıyorum en son ne zaman kalemle yazı yazdığımı, sanırım en son ofiste bişeyler imzalamıştım evden çalışmaya geçmeden önce. O da yazı sayılmaz zaten.

Merak ettim benim gibi yazıyı hayatından çıkarmış biri var mı diye...
(4) 

tercüme şirketine feedback vermek

Jux #1487044 
şirketin yeni websitesi için global ofis bir tercüme ofisiyle anlaşmış, kontrol için bana gönderdiler, çıktısı berbat. ben bu ofisten bir yetkili ile görüşeceğim ama nasıl yönlendirme yapayım emin değilim.

mesela "bağış yapıyoruz" tabiri yerine "sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyoruz" kullanmasını isteyeceğim; biraz daha yuvarlak, süslü ve corporate like olması lazım metinlerin. türkçeleştirdikten sonra hiç okumamışlar gibi, okuyunca "bunda bir sorun var" denen cümleler var. bunları en azından birkaç kelime ekle çıkar yaparak daha güzel hale getirmelerini tercih ederim.

bunları istemek hakkım mı önce onu sorayım :D yani işi verirken bunu yap demezsen yapmıyorlar mı? şimdi desem ona göre baştan düzenlerler mi? 4600 kelimelik kısa bir metin.

eğer hakkımsa bunu direkt söyliycem. hakkın değil bunu baştan söyleseydin ona göre yaparlardı diyecekseniz demeyin yoksa bana kalıcak redaksiyon işi :(
(8) 

Boş biontech aşı şişesi bulabilir miyim?

Jux #1486853 
Gidip istesem vermezler muhtemelen, nasıl bulabilirim? Aranızda bir sağlık çalışanı bana hediye etmek ister mi?
Anı olarak saklamak istiyorum bitane.
(3) 

Cihangir'deki roma merdivenleri yaşıyor mu?

Jux #1485304 
Gidip oturulabilir durumda mı hala?
(4) 

banka puanı kullanma sorunu

Jux #1484797 
maxipuanımı daha önce kullandığım hepsiburada, n11 ve gittigidiyor'da kullanamıyorum. deniz bonus denedim, onunla da daha önce kullanmıştım, yine göstermedi. ürünle ilgili desem çok saçma, webcam alıcam.

böyle kafalarına göre bir var bir yok mu oluyor, 1 ayda ne değişti? yoksa anlık bir şey midir? bankayı arıycam siteye sor diycek, siteyi arıycam bankaya sor diycek daha önce yaşadım.

benzer sorun yaşayıp çözmüş var mı?
(2) 

Yıldız parkı yasaklarda kapanıyor mu?

Jux #1484745 
Maçka parkının açılma kapanma gibi bişeyi yok mesela, hafta sonu yasaklarında içinde insanlar oluyor.
Peki yıldız parkı? Müze var sanırım orada, o yüzden kapısı falan vardır diye tahmin ediyorum. Kapalı olur mu bu pazar?
(2) 

Anakin-padme meme'leri ne anlatıyor?

Jux #1484425 
Filmleri de izledim ama bişey hatırlamıyorum, neye istinaden gülmemiz gerekiyor?her yer bununla doldu kendimi ezik hissediyorum :(
www.instagram.com
(4) 

saatlik yağmuru en iyi tahmin eden neresi var?

Jux #1484373 
cumartesim çalışmaktan piç oldu, bari çıkıp yüriyim diyorum ama yağmurdan nefret ediyorum. şimdilik yağmur yok ama yine başlar gibi duruyor, saat bazlı en tahminleri doğru çıkıyor dediğiniz bir app, site, yetkili var mı?
(7) 

aşı ne zaman biter?

Jux #1484100 
şu aralar çok yoğun çalışıyorum ve aşının olası yan etkileri beni geri düşürecek. 1 hafta 10 gün sonra olmayı düşünüyorum ama o zaman da "aşı bitti bir sonraki partiyi bekliyoruz" derler mi? güvenemiyorum bunlara hala...
(5) 

Aşı olmalı mıyım?

Jux #1483673 
Başlık clickbait, büyük resmi gören bilmişlerden değilim korkmayın!

Mart gibi temaslıydım, testim negatif çıktı ama 1 gece ateşlendim ertesi gün bişeyim yoktu. Sonraki 4 gün koku duyum neredeyse sıfırlandı. Bence corona olmuştum...

Şimdi aşı çıktı bana da, ficudum antikor ürettiyse, Bi de üstüne aşı olursam bi zararını görür müyüm?
Pozitif çıkanlara aşı yapmama sebepleri aşının ihtiyaç sahiplerine gitmesini sağlamak mı yoksa tıbbi açıdan sorun mu oluyor?
(5) 

Bankaların ana kasaları

Jux #1482980 
Mesela garanti, şubelerden toplanan paralar nerelerde tutuluyor? Amerikan bankaları gibi vault'ları var mı? Genel merkezde değildir diye tahmin ediyorum.
Bildiğiniz başka bankalarınki de olur, merak ettim gidip soymıycam lol.

irlanda ingiltere'den ne kadar farklı?

Jux #1482149 
ingiltere'yi biliyorum, o sebeple böyle karşılaştırmalı sordum.
günlük hayatın akışı, sosyal hayat ve çalışma hayatı olarak bakabiliriz. birçok şirketin vergi sebepli orada yapılandığı biliyorum ama bu durum sosyal hayata ne kadar sirayet etmiştir onu merak ediyorum biraz da.

aslında dublin özelinde sormam lazım belki çünkü çalıştığım şirketin oradaki ofisine geçişle ilgili bir konuşma yapacağım önümüzdeki hafta. biraz bağlantı kullanma ve birilerinin el atması vasıtasıyla olacağı için elime bu şans geçerse vazgeçme imkanım pek yok, geçersem ayıp etmiş olurum, o yüzden emin olmam lazım bazı şeylerden, haliyle biraz araştırmaya başladım.
teşekkürler...
(6) 

değişik isimli bir türk oyuncu arıyorum

Jux #1480832 
erkek, kara kaşlı kara gözlü. ismi sıra dışıydı, sanki haktan gibi bir fonetiği vardı ama emin değilim. az ünlü bir tip, yıllar önce okan bayülgen'in programına çıkmıştı, biraz kafadan kırık gibi halleri vardı. sanki o zamanlar aşiret-güneydoğu dizisinde oynuyor muydu neydi.
bence güzel ipuçları verdim hemen buluruz.
(12) 

Sorunlu baba ilişkisi olan kadınların ilgisini çekmek

Jux #1480248 
Şöyle bir bakınca geçmişe, benden çok etkilenmiş abayı yakmış kadınların babalarıyla ilgili problemi olduğunu fark ettim. Kimi şiddet görmüştü, kimi sıfır iletişimdi, kimi love-hate ilişkisi yaşıyordu.

Öyle babacan bi tip değilim, sevgimi şefkatimi gösteririm ama sahiplenen erkek duruşum pek yoktur. Benimle kurdukları bağın babalarıyla olan ilişkilerinden etkilendiğini düşünüyorum çünkü bana en çok bağlananların hepsinde baba sorunu vardı. Ama kafamda oturtamadım nedenini. Sizin fikriniz nedir?
(2) 

İstanbul'dakiler bugün napıcaksınız?

Jux #1479995 
Hava güzel, bu tatil gününü nasıl değerlendireyim? Sahile gidip kitap okumayı düşünüyorum ama yaratıcı fikri olanlara açığım.
(21) 

Karpuz-peynir-ekmek üçlüsünü kim yiyor?

Jux #1479500 
Bir marmaralı olarak bu üçlüyü yiyen kimseyi görmedim gerçek hayatta. Hangi yöreye ait bu yeme stili? Sözlükte bu kadar seveni görünce acaba belli yörelerde mi meşhur diye düşündüm.
(4) 

stok foto sitelerine kurumsal abonelik fiyatı

Jux #1478970 
şirket adına bir abonelik almak istiyorum ama shutterstock mail atın dönelim falan demiş. raporumsu bir şey atmam lazım hepsine tek tek sorup yanıt alana kadar ölme eşeğim ölme.

kullanan var mı kurumsal hesap buralardan, ayda 10 görsel için aşağı yukarı ne kadar bir ücret tutar senelik abonelik?
(7) 

Filtresiz bira seviyor musunuz?

Jux #1478936 
Pazarlama stratejileri gereği 3-4 senede bir alternatif üretiyor biracılar ve bunu her yerde pazarlıyorlar. Bir süredir da filtresiz biralar revaçta. Siz filtresiz bira seviyor musunuz? İnsanlar sevdi mi genel olarak, merak ettim.

Ben aç karna bira içmeyi sevdiğim için tok biraları seviyorum, mesela buğday biraları. Bu yüzden filtresizleri de seviyorum. Sizin tercih sebebiniz nedir?
(6) 

Starlight vs. Hysteria

Jux #1478776 
Hangisi, neden?
(18) 

Fuckbuddy'si olan biriyle flört eder misiniz?

Jux #1477951 
Biriyle flört ediyorsunuz, fb'si olduğunu öğrendiniz(o söyledi ya da sen sordun, fark etmez). Flörtü keser misiniz? Ne anlamda etkiler sizi?
(7) 

sgk rapor parası normal ücretten daha az dimi?

Jux #1477888 
10 günlük raporda benden 8 gün ücreti kesildi diyelim, sgk bunun 8'ini ödüyor. peki o 8 günkü para ile hiç rapor olmasaydım kazanacağım para arasında fark var dimi? ne kadar bir farktan bahsediyoruz, %80'i yatıyor diye hatırlıyorum ama emin değilim pek.
(7) 

yaratıcı işlerle uğraşanlar

Jux #1477312 
ürettiğiniz hiçbir şeyi beğenmediğiniz oluyor mu? şu ara ne yapsam beğenmiyorum ve haliyle hevesim kaçıyor.
arkadaşım ne zamandır bir şey üretmiyorsun dedi, kapandım odama iyice uğraştım bişeyler çıkartmak için ama olmuyor. son raddeye geliyorum, biraz bişeye benzedi diyorum. sonra bir daha bakıyorum ve beğenmeyip iptal ediyorum.

kendime karşı çok eleştirelim, bişeyler yaptığımda bile içime çok sinmiyor. bazen kafam çok boşken bi gazla yapıp insanların beğenisine sunuyorum. bazıları beklediğimden çok beğeniliyor ama benim için "dandik" gibi görünüyor. bazen de benim çok beğendiğimi çoğunluk beğenmiyor.

bir süredir zaten uzaktım, zaten sıkılgan bir insan olduğum için en ufak hoşnutsuzlukta bırakıyorum o an yapıyorsam da bişeyler. yani bir zorlama yok kendi açımdan. öte yandan biraz zorlamadıkça hiçbir şey üretmiyorum.

benimle aynı şeyi yaşayanlar vardır diye düşünüyorum, tam anlatamadım belki. nasıl aşıyorsunuz böyle durumları? bakış açımda mı sorun var? yoksa bu işler biraz böyle mi?
(10) 

Karma Police vs. Paranoid Android

Jux #1476516 
Hangisi, neden?
Teşekkürler...
(8) 

covid-19 öksürüğüne ne iyi gelir

Jux #1474201 
kuzenim covid-19'a yakalanmış, 10 günü geçmiş ateşi ağrısı yok ama çok fena öksürüyor konuşamadı bile telefonda; içim acıdı resmen. filyasyon için arayanlara söylemiş, başka ilaç veremiyoruz isterseniz doktora görünün demişler ama şu aşamada gitmek istemiyor hastaneye. biraz bakından internete ama ne tip öksürük ilaçları rahatlatır konusunda bilgi bulamadım.

sizin bildiğiniz bir yöntem var mı? mesela assist kullanılıyor öksürükte ama ilacı da pata küte kullanmak olmaz. boğazını kuru tutmayacak okay ama başka ne yapabilir. balgam yok, kısa kesik kuru öksürük.
(1) 

antikor testini klinik yapar mı?

Jux #1473722 
pcr testim negatif çıktı, belirtim de yok ama hastalığı geçirdim mi, hala tehlike saçıyor muyum emin olmak istiyorum. sıradan klinikler yapıyor mu covid-19 antikor testini? yoksa illa hastane mi olması lazım?

özelde hızlıca çıkıyormuş sonuç özele gidicem, kaç para istiyorlar aşağı yukarı?
(5) 

Covid testi negatif çıkınca da hemen belli oluyor mu?

Jux #1473401 
Bugün 2'de eve gelip test yaptı filyasyon ekibi, pozitifler 3-4 saat içinde belli oluyor anladığım kadarıyla. Şu saate kadar pozitif diye aranmadım, e-nabızda da sonuç yok. Bitek pozitif olunca mı hemen arayıp sisteme giriyorlar? Negatifse salla sonra gireriz mi oluyor?
(1) 

Kaliteli poster-resim-illüstürasyon

Jux #1473200 
duwart.com
Şuradaki gibi set almak istiyorum ama baskı kalitesinden emin olamıyorum. Alıp memnun kaldığınız bi site satıcı var mı?
(7) 

melez prens mi zümrüdüanka yoldaşlığı mı?

Jux #1472736 
ikisinden birini tekrar izlemek istiyorum ama son izleyeli baya zaman geçti üstünden, unuttum hangisi daha güzeldi. hangisini daha çok seviyorsunuz, neden?

melez prens biraz geçiş filmi gibiydi diye hatırlıyorum, olayları bağlamak için detayların serpiştirildiği "filler" bölüm gibi. zümrüdüanka'yı daha az hatırlıyorum ama o da serideki en olaysız film gibi kalmış aklımda.

hangisini izliyim?
(1) 

telefon kılıfını nereden alayım?

Jux #1470930 
ergen instagram influencer'ları gibi şekilli desenli telefon kılıfı almak istiyorum ama baskı ve malzeme kalitesi olarak sıradan kılıflara güvenmiyorum. 10 liralık basit şeylerden olmasın yani.
şuradan aldım memnun kaldım diyeceğiniz bir websitesi/satıcı var mı? dükkanlara girip çıkmak istemiyorum.
(9) 

Venüs tepesinin ne olduğunu biliyor musunuz?

Jux #1470417 
Bilinen bir tabir sanıyordum, bugün laf arasında geçince o ne yaa diyen çok oldu. Merak ettim kimler biliyor?
(16) 

ayakkabı seçelim

Jux #1470041 
evet birbirinden alakasızlar ama bitanesini seçelim pls. hiçbiri diyenler yallah flo'ya.

1- shopigo.com
2- shopigo.com
3- shopigo.com
(6) 

Öfke kontrolü için terapist

Jux #1468520 
Bu konuda uzmanlaşılıyor mu bilmiyorum, kime gitmek lazım? BDT mi iyi gelir? Çok pahalı olmasın.
(2) 

uçuşlarda pandemi sebepli ekstra vakit kaybı var mı?

Jux #1467825 
pandemiden sonra ilk defa yarın uçuşum var, yurt içi. online check-in yaptım, direkt kapıya gidicem. sabahın köründe olduğu için ne kadar optimize edersem o kadar çok uyurum diye düşünüyorum.
pandemiden önceki gibi düşünüp saat planlaması yapacağım. öncekine göre ek bir süreç, bekleme vs. var mı? önceden 2 saatte gidiyorduysam yine aynı saatte giderim diye düşüniyim mi?

sık sık yaptığım bir uçuş olduğu için artık biliyorum evden çık uçağa bin ne kadar sürüyor, eskiden olmayan bir şey var mı onu merak ettim. en fazla kapıda ateşime bakarlar diye düşünüyorum.
(5) 

vücut sıvısı sorusu

Jux #1466739 
kadınların bazıları cinsel uyarılma esnasında saydam bir sıvı salgılıyor, bazıları krem gibi opak. bu farkın sebebi nedir? kişiye göre mi değişiyor yoksa bir kişide ikisi de olabiliyor mu duruma göre?
(5) 

excel sorusu - çokeğersay'da tarihsel hesaplama

Jux #1465913 
elimizde berna kişisinin farklı tarihlerde girdiği farklı avm'lerin ve içindeki farklı mağazaların verisi var diyelim. bir avm'ye ve mağazaya birden farklı tarihte girmişliği bulunuyor ve her tarih için ayrı satır var.

berna'nın benim aradığım avm ve mağazaya en son girdiği tarih üzerinden bir hesaplama nasıl yaparız?

yani ben, berna'nın en son girdiği avm'de hangi mağazaları ziyaret ettiğini öğrenmek istiyorum, eski girişleri önemli değil. tabii bunu sadece formülle yapacağım, sırala, filtrele gibi şeyler kullanamadığımı farz edin.

çokeğersay ile tarihleri içeren sütunu seçerken en büyüğünü bul seç demek mümkün mü? yapılabilir bişey mi?
(1) 

trafik cezası mesajı geldi ama ödeyemiyorum

Jux #1464290 
e devlette cezayı görüyorum, ödeme için internet vergi dairesine yönlendiriyor, borçlarım kısmında görünmüyor. ayrıca ziraat online işlemlerde de borç görünmüyor. ekim'de yapılmış ihlal ama mesaj bugün geldi. daha yansımamış mı sisteme, beklemem mi lazım?
(13) 

Hangi ayakkabı

Jux #1463648 
İkisi de değil diyenin sütüne sinek düşsün.
www.reebok.com.tr
www.reebok.com.tr
(2) 

amerikan servis önerisi

Jux #1463356 
servis takımı almam lazım ama ne tarz bişey alsam hiç bilemedim. hasır istemiyorum şu aralar onlar popüler sanırım. temizlemesi çok zor olmasın ama çok basit bişey de istemiyorum, şık ve modern dursun.
suşi katlama aparatı düşündüm ama direkt bambu da olmasın, onun kumaş kaplı hali var mıdır mesela, güzel durur mu? baktım bulamadım
şunun gibi www.hepsiburada.com
ya da benim hiç görmediğim bir tarz da olur. kumaşlı olsa daha şık durur gibi düşünüyorum. ama öyle yeni gelin setleri gibi de olmasın.

hoşunuza giden, kullandığınız ne varsa görmek isterim sanırım; kafam karışık bu konuda anlaşılan :/
(7) 

11000 no'lu plaka

Jux #1459082 
dün bir cadillac escalade gördüm plakası 11000(bi sıfır daha olabilir) olan, çakarları da vardı. kimin bu, internette de bulamadım. eskort araç da yok gibiydi etrafında.
(6) 

kendini sizinle kıyaslayan biriyle flört

Jux #1458563 
biriyle konuşuyorum bir süredir, çok ciddi bişey değil. fark ettim ki kız sürekkli benimle bir yarış halinde. bunu bir hırsla yaptığını düşünmüyorum ama ben işle ilgili bişeyden bahsediyorum mesela "haa evet onu ben de yaptım" "onu biliyorum ben ya" gibi tepkiler veriyor.

beni başlarda "havalı" gördüğünü biliyorum ama o zaman tanışmıyorduk bire bir. dışarıdan bakınca öyle bir "bilmiş" havam var, bi yandan hoşlanıp bi yandan da kendini "ben de onun kadar bilgili, kültürlüyüm" moduna sokuyor sanırım. çünkü o da kendi çevresinde "bilgili, kültürlü" bilinen biri ama objektif bakınca bu konularda benden biraz geride. (bunu dedim diye bana "sen de onunla kendini kıyaslıyorsun" demeyin, ben onun neden böyle düşünüyor olabileceğine dair bir kanıt olarak söylüyorum bunu. yoksa benim için önemli değil benden daha bilgili, kültürlü" olması)

bu tutumu haset olarak yansımıyor bu arada, yani beni kendine rakip almış gibi değil de, daha çok altta kalmamak için yapıyor gibi. ya da "bak ben de senin gibiyim" mesajı sanırım, ben böyle yorumluyorum belki sizin yorumunuz farklı olur.

böyle biriyle birlikte olur muydunuz? ne gibi sıkıntılar doğabilir ileride? bunu bile bile devam etmek sanki samimiyetsiz bir iletişim oluşturacak gibi geliyor.
(5) 

bir şarkının hangi filmde soundtrack olduğunu bulma

Jux #1458557 
bunu yapan bi site kesin vardır ama bilmiyorum ben. siz biliyor musunuz?
(8) 

kaliteli bornoz

Jux #1458264 
kafayı taktım 500'e kadar verebilirim, bana kaliteli bornoz markası söyleyin lütfen. böyle dolu dolu kalın ve yumuşacık bir şey olsun. ince olmasın, içine alsın, uyuyayım içinde uyandığımda da terlemiş olayım. anneciğim gibi sarsın beni, önem versin, benim iyiliğimi istesin. evet, bornoz.
(8) 

koli nereden alabilirim

Jux #1456970 
internetten alamam bugün lazım, kim satar? gidip marketten sağdan soldan dilenmek istemiyorum.
(1) 

bu dekoratif şey nasıl?

Jux #1455197 
www.northshire.net
hp severler, evinize böyle bir şey asar mısınız?
görür görmez hogwarts dedirtmiyor sanki?
(17) 

lisede nasıl bir insan olduğunuzu hatırlıyor musunuz?

Jux #1454566 
soru oldukça absürt, farkındayım. ama çok enteresan ki lisedeki jux nasıl biriydi diye düşündüğümde kafamda net bir şey belirmiyor. lise derken, en az 10 seneden fazla bir süreden bahsediyorum.

bahsettiğim şey insanların beni nasıl gördüğü, yani dışarıya karşı nasıl bir izlenim verdiğim. şimdiki arkadaşınıza sizi sorsalar nasıl tanıtır sorusuna cevap verebiliyorum ama o zamankine veremiyorum. elbet bir profil var ama çok genel, sanki o zamanlar düşünce şeklim insanların beni nasıl gördüğüyle alakalı değilmiş ki o zamanlardan aklımda kalan tespitler yok diyorum.

buna özfarkındalık mı diyoruz? sizin özfarkındalığınız yüksek miydi o zamanlar, ergenliğinizde dışarıdan nasıl göründüğünüzü hatırlıyor musunuz?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık