(8) 

davlumbaz takma süreci nasıl işliyor

ayseee #1579016 
kiracımızın evine davlumbaz taktırmak istiyorum ama süreç nasıl işliyor?

davlumbaz'ı aldım diyelim teknik servis gelip kurulum mu yapıyor? evde davlumbaz'ın çıkışının olacağı bir bölüm yok. duvar mı kırılacak?


birde az ses çıkaran davlumbaz önerisi olan var mıdır? bütçe max 2.000-2.500 tl
(2) 

istanbul'da brandacıcılar çarşısı gibi bir yer var mı?

ayseee #1578453 
2 evin balkonuna sağlam kalitede balkon brandası almak istiyorum. istanbul'da brandacıcılar çarşısı gibi bir yer var mı?
(5) 

internetten kombi aldım sonrasında ne yapmam gerekiyor?

ayseee #1578452 
kiracımız kombi eskidi yeni alalım dedi.. şimdi internetten kombi aldım bunun bağlantısı, gaz açılması vb. işlemler için önce kim ile irtibata geçmek gerekiyor bilgisi olan var mı?
(3) 

e devlet ile şu sisteme giriş yapabiliyor musunuz?

ayseee #1576692 
intvrg.gib.gov.tr

sağ üst kısımda sisteme giriş dedikten sonra

e devlet ile sisteme giriş ( bilgilerinizi girip bir sayfa açılıyor mu sizde?
1 saattir deniyorum sayfa ölü taklidi yapıyor)

deneme şansı olan var mı?
(1) 

emekli promosyonları ne duruma yeni başvuru yapan var mı?

ayseee #1576339 
annemin 2 maaşı var. biri dul biri bağkur. sanırım yeni zamlarla beraber birinden 8.500 diğerinden 11.500 gibi bişeyler yatacak. 2 sene önce akbank ve iş bankasından her iki maaş içinde promosyon almıştık. şimdi yeni maaşlarla birlikte promosonlar ne durumda, fatura ödeme zorunluluğu olmadan en çok parayı hangi banka veriyor bilgisi olan var mı?
(2) 

Kiraya verilen ev tamiri vergiden düşülebiliyor mu?

ayseee #1575774 
geçen sene kiraya vereceğimiz evin içine 40 bin tl gibi bir masraf yaptım. kapılar değişti, duşakabin, prizler, yeni mutfak dolapları gibi şeyler aldım çoğunun online faturası var. bunları emlak vergisinden düşme şansım olabiliyor mu?
(7) 

burgan bank güvenilir midir?

ayseee #1572143 
dolara %3,5 faiz veriyormuş. burgan bank güvenilir midir? enparadaki dolarları buraya alıyım diyorum. direkt dolar atabilir miyim acaba enparadan burgan'a?
(7) 

araba camındaki buğuyu önlemek için hangisi açmalıyım?

ayseee #1572069 
i.hizliresim.com

fotoyu çektim klimayı açınca buğu gidiyor ama klimayı açmadan araba camlarındaki buğuyu hangi tuşla giderebilirim? yani 2dk sonra yine buğu olmasın istiyorum bunun bir yolu var mı? yoksa buğu oldukça bir tuşu mı basmalıyım?

MAX tuşu var ona mı basmalıyım bir süre ya da altındaki tuş mu?
(11) 

iş yeri çıkışımı vermiş ama içerde alacağım var

ayseee #1571957 
içerde 16 bin alacağım var bugün benden habersiz çıkışımı vermişler haberim yok çalışıyorum. istifa dilekçesi yazmam gerekiyor mu ve eğer istifa dilekçesi yazarsam içerde kalan 16k maaşımın eksik olduğunu istifa dilekçesinde belirteyim mi? çünkü bu işyerim inanılmaz çünkü 3 aydır sgklarımı eksik yatırmışlar maaşımı almadan istifa dilekçesi vermiyim mi?

bu arada benle beraber muhasebe ve diğer departmanda da 4 kişi işten çıkıyor.

patron beyin toplantısının bitmesini bekliyorum görüşmek için ya sabır.
(3) 

maaşı ve primleri yatırmayan şirketten istifa ederken

ayseee #1571528 
dünde başlık açmıştım.. 2 ay öne başladığım iş yerim sgk primlerimi eksik yatırmış toplamda 21 gün ücretsiz izin göstermişler + ekim ayı maaşımın bir kısmı halen yatmadı.

parayı alabilirsem hemen istifa edicemde..istifa dilekçesine sgk primlerim ve maaşım eksik yatırıldığı için istifa ediyorum yazabilir miyim?

iş yeri bunu değiştir diye tekrar gel yaz derler mi?
(17) 

maaşı 4 taksitte ödeyen şirket

ayseee #1571432 
bu normal mi? 1 ay önce çalışmaya başladım. maaş zaten 1 hafta gecikmeli yattı, ilk yatan para maaşın yüzde 25 idi. 2 gün sonra diğer yüzde 25, ondan 5 gün sonra yüzde 25 daha yattı, son yüzde 25 halen yatmadı. ihtiyacımda var ama bu nasıl iş ya? muhasebeye soruyorum, muhasebede yeni işe girdi o da geç aldı maaşını.. bunun kanunen bir yaptırımı var mı?

yatan maaş dekontlarında alakasız tanımadığım isimlerden para yatıyor birde. ekim ayı hakediş yazıyo dekontta.
(9) 

yarın işten 1 saatliğine izin almam gerekiyor ama ..

ayseee #1570518 
iş görüşmesine gideceğim öğle arası ama çalışıtığım iş yerine söylemek istemiyorum.. öğle yemeğinden sonra 1 saatliğine ne işim olsun.
(1) 

2 sene sonrasında işe girince sgk'ya gss için bildirip yapmak gerekir mi?

ayseee #1569057 
genel sağlık sigortası cezası otomatik duruyor mu ? yoksa gidip durdurun ben işe girdim demek gerekir mi? çünkü bi 10 sene önce 8-9 ay çalışmamıştım sonrasında işe girdiğimde bile borç yazılmaya devam edilmişti o dönem sgk'larda uğraşmıştım çalışdığım aylarda çıkan borçlar için..
(3) 

filistin'li kardeşlerimiz de mi türkiye'ye gelecek

ayseee #1568804 
israil dümdüz ediyor filistin'i şimdi filistin nufüsüne baktım 5 milyon diyor. bu filistinli vatandaşlar türkiye'ye gelecek şimdi?
(5) 

otosaniyede araç yıllık bakımında aracınızın başında duruyor musunuz?

ayseee #1568792 
aracın yıllık bakımı için sanayide ustaya götürüyorum aracı 2 saat aracın başında bekliyorum. sizde bekliyor musunuz aracın başında?
(4) 

kablosuz kulaklık'ı laptop'a bağalayabilir miyim?

ayseee #1568634 
kablosuz kulaklık'ı laptop'a bağalayabilir miyim? oluyorsa nasıl yaparım?
(6) 

Hisseli miras kaldı ama tarlayı satabilecek miyiz? ve Haciz..

ayseee #1568374 
Dede tarafından 25 kişi üzerine ailemize hisseli pay şeklinde tarla,bağ,bahçe kaldı. dün o bölgedeki emlakçılar ile tkgm parsel sorgulama üzerinden daha öncesinde aldığım ekran görüntülerini paylaştım, emlakçı araştırdı ortalama 5 milyon gibi bir fiyata satılabileceğini ilettiler. baya büyük deniz gören bir alan. ancak bazı sorunlar var

birincisi; bu arsa 25 kişinin üstüne pay edilmiş durumda. herkes yaşıyor ve birbirini tanıyor, akrabalık durumumuz var. 25 kişiden 22'si dün konuştuğumuzda arsayı satmayı kabul ediyor ancak 3 kişi satmak istemiyor. biz kendi payımıza düşen m2'yi satabilir miyiz o 3 kişiden bağımsız olarak? ( arsanın müşteriside hazır direkt parayı verip almak istiyorlar )

ikinci sorun; dün bu arsa üzerinden 4-5 banka üzerinden 40 bin tl gibi bir rakamda haciz olduğunu söyledi araştıran emlakçı.. bu ne olabilir? bu 25 kişiden birinin banka borcu üzerine konulmuş bir haciz mi yoksa emlak borcu gibi bişey midir? bunu nereden detaylı öğrenebiliriz?
(1) 

google workspace aboneliğini nereden iptal edebilirim?

ayseee #1567673 
5 dk kullandım başka kullanmadığım mailime baktığımda ay sonu 84 tl alınır yazıyor. iptal seçenekleri gözükmüyor. daha önce iptal eden var mı bu üyeliği?

google workspace individual..
(2) 

İnternet bağlantım sürekli kopuyor, modemle ilgili olabilir mi?

ayseee #1567658 
son 3 ayda 4-5 kez türktelekom'dan gelip bina dışı ve ev içindeki kabloları yenilediler. ama dün 100 kereden fazla 10 dk.'da bir bağlantım koptu. modemim 7 yıllık sararmalar var modemde. acaba modemle ilgili bir sorun olabilir mi? gelen ekipler modemede baktı bi sorun yok dedi ama sorun devam ediyor. neden sürekli bağlantı kopar ki?

internet hızım 24 megabit.. 20 yıllık müşteriyim hep türktelekom kullandım.

gelen ekipten bir kişi bağlantı hızın 24 megabit'i karşılamıyor hızını 16'ya düşürt dedi.. 2023 yılında 24 megabit'i karşılamaması normal mi? istanbul sariyer'de oturuyorum köyde filan da değilim ki.
(7) 

Sizi bu güne kadar en etkileyen ürün kampanyası hangisiydi?

ayseee #1566971 
Reklamı görüp ya da kampanyasını görüp oha hemen bende alayım dediğiniz bir kampanya çeşidi oldu mu hiç?
(5) 

Google sheets mi excel mi daha kolay ve pratik sizce?

ayseee #1566917 
Google sheets mi excel mi daha kolay ve pratik sizce?
(5) 

haftada 6 gün'den 54 saat çalışmak

ayseee #1566763 
iş görüşmesine gittim bugün haftada 6 gün çalışma dedi patron haftada 1 gün de iznimiz var dedi sağolsun.

şimdi iş kanuna baktım 45 saat diyor haftalık. e biz nası 54 saat çalışıyoruz? 1 saat öğle arası desek yine 48 saat oluyor. 3 saat fazla çalışma oluyor..yasak değil mi bu yanlış mıyım?
(5) 

arabanın bakımını 3 ay ertelesem bir şey olur mu?

ayseee #1566190 
geçen sene ekim'de yıllık bakımını yaptırmıştım. ama bu sene maddi olarak sıkıntım var.

geçen sene arabanın 5.ci yılıydı ilk defa servis dışında sanayi ustasına götürüp standart yıllık bakım yapıldı. 65.000 km'de idi. yağı, Hava Filtresi,Yağ Filtresi,Polen Filtresi değiştirildi.

bu sene araba 67.500 km'de yani bakımdan sonra 2.500 km kullanıldı. 20 gün sonra tam 1 yıl geçmiş oluyor bakımdan.

arabanın bakımını 3 ay ertelesem yani geçen seneki bakımdan 15 ay sonra yaptırsam sorun olur mu?
(2) 

İşsiz birisi arabasına sigorta + kasko yaptırırken indirim alabilir mi?

ayseee #1566063 
1 senedir çalışmıyorum arabanın kasko, sigorta dönemi geldi. herhangi bir indirim alabilir miyim bu durumla ilgili? eğer olmuyorsa en ucuza nasıl halledebilirim bu durumu?
(3) 

bahçedeki çatlak beton için ben nasıl harç yapabilirim?

ayseee #1563023 
resmini çektim, linkteki gibi çatlaklar oldu bahçede ve oradan binanın alt tarafına doğru su sızıntıları oluyor. toplamda 25 metrelik uzunlamasına düz bir alan yani çok fazla değil..

soruma gelecek olursak; bu betona sanırım harç yapmam lazım ama hangi malzemeleri kullanmalıyım? youtube'dan videolar izledim hepsi farklı bir şeyler söylüyor.

ihtiyacım olan şey kireç,çimento ve kum mudur? yoksa kalekim denilen şeyden mi almalıyım? hazır beton diye bir şeyler var ama baya pahalı sanırım beni aşıyor.. yoksa hazır sıva mı almalıyım? kafam karıştı gerçekten..

toplam yapacağım alan 25 metrelik bir alan ben hangi malzemeden ne kadar alayım fikri, bilgisi olan var mıdır?


www.hizliresim.com
(3) 

çift vardiyada.. gündüz çalışmak için bahane

ayseee #1560365 
yeni iş yerinde sabah 9-6 ve akşam 3-12 vardiyaları var..

ben sabah çalışmak istiyorum sürekli. yarın 3.cü iş görüşmesi var muhtemelen işe alınıcam ama ben full sabah çalışmak istediğimi hangi bahane ile öne süreyim? çünkü sebebsiz söylersem kesin kabul edilmeyecek isteğim..

ne desem de full sabah çalışabilsem acaba?
(2) 

belediye kanalizasyon açıyor mu?

ayseee #1559633 
binanın kanalizasyonu tıkanmak üzereymiş lavabo tamiri için gelen usta kanalizasyonun takınmak üzere olduğunu söyledi. belediyeyi arasam onlar bir ekip gönderiyor mu? gönderiyorsa ücreti ne durumda bilgisi olan var mı?

konum istanbul
(2) 

zincirlikuyu'dan dedeman otel'e nasıl gidebilirim?

ayseee #1558106 
dedeman otel'den iş görüşmesine çağırdılar ama otobüs ile bakıyorum balmumcu durağında inin ordan yürüyün deniyor ama nereye doğru yürüyeceğimi anlayamadım. dedeman otelin önünden otobüs minibüs metro geçmiyor anladığım kadarıyla.. ben beşiktaş'ta ki atv binasının orda inip nereye yürüyeceğim bilgisi olan var mı?

balmumcu durağı atv binasının önü oluyordu sanırım...
(5) 

bu kulaklık ile telefon görüşmesi yapılabilir mi?

ayseee #1557243 
(3) 

anneler günü hediyesi tavsiyesi

ayseee #1556584 
ne aldınız annenize?
(2) 

eve gelen tebliğ zarfı - Asil amme borçlusu ne anlama geliyor?

ayseee #1555376 
bugün eve bir tebliğ zarfı geldi. emin olmamakla birlikte geçen sene kaybettiğimiz bir miras davası vardı ( 15 ortak ) onunla ilgili olabileceğini düşünüyorum. zarfın üstünde bir akrabımızın adı soyadı tc kimlik numarası var ve karşısında Asil amme borçlusu yazıyor ama benim adımada yüklü bir borç gözüküyor ( 85.000 tl) takip dosya numarası vb. şeyler var ama uyap'tan baktığımda bir şey gözükmüyor, yeditepe vergi dairesini aradım telefonu açan yok, 189 nolu yardım hattını aradım borcunuz gözükmüyor dedi..

bu ne olduğunu tam olarak anlayamadığım başlığında ''ödeme emri''yazan şey kaybettiğimiz mahkemenin ödemesi olabilir mi? yoksa akrabamızın arkamızdan çevirdiği bir iş mi anlayamadım.

istanbul 20.asliye hukuk mahkemesinde alınmış bir karar olduğu yazıyor. bilgisi, fikri olan var mıdır?
(2) 

ev için yapılan harcamaları vergiden nasıl düşüyoruz?

ayseee #1554241 
evi kiraya verdik ama öncesinde ev için 30.000 tl harcama yaptım. mutfak dolabı, duşakabin,kapılar değişti hepsini sıfır aldığım için fatuları bende mevcut. 2024 mart ayında beyanname verirken bunları vergiden düşebilir miyim ve bu işlemler nasıl yapılıyor? online fatura geçerli olur mu? bilgisi olan var mıdır?
(3) 

Telefon görüşmesi çağrı kaydedici program tavsiyesi

ayseee #1553663 
eski telefonum xiaomi mi5'de telefonun kendi özelliği olarak çağrı kaydedici vardı ve görüşmelerimi görüşme sonrasında dinleyebiliyordum. şimdi yeni bir xiaomi redmi 10s telefon aldım ancak görüşme kaydedici bir program yok. googleplay'den bir tane program indirdim ancak baktığımda görüşmeleri kaydetmemiş. sizin kullandığınız bir Telefon görüşmesi çağrı kaydedici programı var mı?
(1) 

Yeni telefon alırken borsa hesapları için neye dikkat etmek gerekir?

ayseee #1553291 
yeni telefon alacağım. binance ve gate.io'da kripto paralarım var. sanki telefon değiştirirken borsalar için bir takım ayarların yapılması gerekiyordu. bilgisi, tecrübesi olan var mıdır?

google authenticator ile giriş yapıyorum borsalara onunla mı ilgiliydi ama vardı bişeyler.
(8) 

Anneme TV alacağım. Tavsiye verebilecek olan var mı?

ayseee #1552979 
smart tv istiyorum youtube'dan bişeyler izliyor.
101-109 ekran arası yeterli. çok büyük bişey istemiyorum.
enerji sınıfı en çok elektrik yakan''f'' olmasın
4k illa olacak diye bişey yok.

bütçe 8.000 tl.

akıllı olmayan bir tv alıp fire stick ile akıllı hale getirirdim ancak annem onları kullanamaz. o yüzden smart tv özellikli olması gerekiyor.

www.trendyol.com

şöyle bir philips tv buldum. philips ile ilgili olumsuz bir düşüncesi olan var mı?

önerebileceğiniz başka bir tv var mı?
(3) 

Set üstü ocak tavsiyesi alabilir miyim?

ayseee #1552902 
set üstü ocağımız kendi kendine kapanıyor, yanarken birden sönüyor filan korktum, o yüzden yeni bir set üstü ocak almak istiyorum ama anlamıyorum nasıl bir şey almalıyım sizce? ev doğalgazlı. bütçem 1.5 - 2 bin kadar. 2 tane model buldum biri ankastre diğeri eski stil siz ne dersiniz? memnun kaldığınız ürün, marka önerilerinize açığım.

www.trendyol.com

www.trendyol.com
(3) 

Ev kiralarken dask'i kim öder?

ayseee #1552795 
Elektrik,su, doğalgaz gibi faturaları kiracının üstüne alması gerekiyor. Bu doğrultuda dask'i kim öder? Bilgisi olan var midir?
(2) 

2022 yılında alınan alınan 47.880 tl'nin vergisi ne kadar ?

ayseee #1552708 
bunu nasıl hesaplarız? toplam alınan kira 47.880 tl. ne kadar vergi ödemeliyim?
(6) 

aspiratör'ü kiracı mı alır ev sahibi mi?

ayseee #1552618 
mutfak'a aspiratör'ü kim alıp taktırır? ortada gibi bir durum mu bu?
(6) 

evin içindeki odalardan çıkan kapıları 2.el olarak satma durumu olabilir mi

ayseee #1552613 
5 adet eski tip camlı oda kapısı pazartesi itibariyle boşa çıkacak. bu kapıları kime satabilirim? alan olur mu?
(2) 

duşakabin'de sifon nedir

ayseee #1552550 
duşakabin'de sifon nedir bilen var mı? düz duşakabin alıcam sifon harici olarak satılmaktadır diyor. sifon nedir ?

www.koctas.com.tr

banyo içindeki birşeyse banyo zaten hazır kullanıyor.. sadece iki duvar arasından su geçmesin diye dusakabin taktırıcaz.


bide duşakabini kim takar? camcı mı?
(3) 

evi kiraya verirken depozitodan vergi alınıyor mu?

ayseee #1551872 
yarın evi kiraya vereceğiz. depozitoyu banka '' depozito'' yazılarak hesabıma göndermesini isteyeceğim kiracıdan ancak yıl sonu depozito için de vergi öder miyim? yoksa elden mi alayım ( kiracı elden kabul eder mi bilmiyorum)
(2) 

online çiğ kebap alabileceğim siteler var mı?

ayseee #1551123 
sariyer'de oturuyorum köfteci yusuftan linkteki gibi çiğ kebap almak istedim ancak yaşadığım bölgeye sipariş getirmiyorlarmış. bu tarz pişmemiş kebap sipariş verebileceğim başka siteler var mı?

getir ve yemeksepetine baktım ama göremedim. hepsi hazır pişmiş kebap satışı yapıyor.

kofteciyusuf.com
(9) 

şu çadır deprem sonrası artçılardan kurtulmak için 1 hafta yeterli olur mu?

ayseee #1550494 
www.hepsiburada.com

istanbul'da deprem riski az olan yerde yaşıyorum. büyük deprem sonrası kalabalıkların çok içine girmeden sakin bir alanda çadır kurup içinde uyku tulumum ile kalmak istiyorum 6-7 gün. yağmur kesmesi yeterli gibi geliyor bana şimdilik uyku tulumu ve mat'ım var. sizce yeterli olur mu bu çadır? daha önce hiç çadırda kalmadım. dediğim gibi büyük istanbul depreminde sağ kalırsam sadece 1 haftalığına içinde yaşamak için böyle bir şey düşündüm. farklı bir şehire ya da başka birine gitme durumum yok.

çadır için bütçem 1000 tl'ye kadar.
(4) 

mutfak dolaplarını taktırmak için illa marangoz mu çağırmak gerekiyor?

ayseee #1547545 
www.hepsiburada.com

şu mutfak dolabı almak istiyorum ancak bunun montajı kolay bir işlem mi zor mu bilemiyorum? illa marangoz mu çağırmak gerekli bunun montajını yaptırmak için şuan evde hazırda bir mutfak dolabıda var yani eskiler sökülecek bu aldığım takılacak.. kim, hangi meslekten birileri ile irtibata geçmek gerekir kazık yemeden?
(1) 

şu tarz mutfak tezgah fayansı için kullanabilceğimiz bir yapışkan icat

ayseee #1547455 
şu tarz mutfak tezgah fayansı için kullanabilceğimiz bir yapışkan icat var mıdır acaba? mutfak duvarı değil de ben tam bıçakla bişeyler kesilen mermer alan varya o kısım için istiyorum. tam orta fayans için yani.


www.trendyol.com
(4) 

aspiratör alırken dikkat edilecek bir husus var mı?

ayseee #1547292 
ilk defa aspiratör alacağım şu modeli alacağım ancak bu nasıl takılır, neresine bakmak gerekir alınırken haberim yok. bilgisi olan var mıdır?

aslında mutfak dolabıda satın alacağım. ben mutfak dolabı entegreli aspiratör mü alsam acaba? daha mı mantıklı öyle almak? yoksa her ikisinide ayrı ayrı mı alayım?

www.hepsiburada.com
(1) 

Kirayı papara üzerinden alan kişiler vergiden kaçamıyor mu?

ayseee #1546657 
Elektronik ödeme sistemi papara üzerinden kira yazılıp ödenen bir kiradan kira vergisi ödemeden kaçılamıyor mu? sistemin bir açığı var mı acaba bu şekilde?
(2) 

kira vergisi ödenmezse ne oluyor?

ayseee #1546386 
kiracı bankaya kira olarak kirasını yatırıyor. kira vergisinin ödenmediğini kim nasıl tespit ediyor? kira vergisi ödenmezse ne oluyor?
(3) 

klasik balkon demirlerini küpeşte ile değiştirmek

ayseee #1544660 
merhaba bizim 4 katlı bir binamız var. 2 katta çift taraflı demir balkon var. bina 50 yıllık bu 4 katlı demir balkon demirlerini yerlerinden söküp yerlerine küpeşte balkon yapılsa mantıklı değil mi? binayı büyük bir yükten kurtarmış olmuş olamaz mıyız?

demirleri satıp küpeşte için harcasak ne kadara gelir tahmini olan var mı acaba?

düşüncem mantıksız mı?
1234567  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık