(2) 

Yurtdışına taşınınca kredi kartı hesabını kapatmalı mi?

Bartebly #1583256 
Merhaba,

Yurtdışına taşıninca (Kanada) Türkiye'deki kredi kartı hesabını kapatmalı miyiz?
Geri dönüş ihtimali de var.

Orda kredi kartıni kullanmanın bir dezavantajı olur mu?

Banka hesaplari açık olacak ama merak ettiğimiz 100.000Tl limiti olan kredi kartını Kanada'da kullanıp kullanmamanin avantajı/ dezavantajı nedir?

Çok teşekkürler.
(1) 

Bu ayakabının markası ve modeli nedir?

Bartebly #1577925 
Bilen var mı?
imgyukle.com
(5) 

Burda "identify" -ing alır mı?

Bartebly #1575588 
Merhaba,
Cümle şöyle:

"That was carried out through the market assessment that led to identify all available and affordable materials in the local market to be considered in the later stage of items delivery."
(1) 

Türkçe yazım kılavuzunun İngilizcesi var mı?

Bartebly #1575501 
Böyle tüm grammar kurallarının yer aldığı doküman ya da kaynak?
English grammar diye aratınca English grammar in use gibi kitapar çıkıyor. Sadece bunlar mı var? Kasettigim hem bu hem değil. Umarım anlatabilmişimdir.
Çok teşekkürler.
(8) 

Hayallerin işine girmek, yetersiz hissetmek ve İngilizce?

Bartebly #1575500 
Selamlar
Hedefim olan kurumlardan birinde işe başladım. Global bir yer ve 1 ayım dolmak üzere. Işler çok komplike geliyor. Her şey İngilizce. Her şey ama. Hem İngilizce hem de işin diğer gerektirdikleri konusunda kendimi çok yetersiz hissediyorum.

Toplantılarimizin ajandası oluyor ve toplantı sırasında bu ajandayi ekranı paylaşarak katılımcılara gösteriyoruz. Görevim söylenen önemli noktaları not almak. Ama anlarken bile can cekisirken bir de İngilizce yazmak ve bunu herkesin görmesi. Harf hataları ve düşük cümleler yazmak. Aşırı gergin hissediyorum. Her hafta en az 2-3 toplantı oluyor bu şekilde.

Bu işi yapamadığımi ve yeterli olmadığımi hissediyorum. Yöneticim yazdığım notlardaki ya da kontrol ettiğim raporlarda benim yaptığım yanlışları gösterince yerin dibine girmiş hissediyorum. Aşağılar gibi uyarmiyor, destekleyici geliştirici olsun diye geri bildirim veriyor ama yine de çok utanç verici.

Hızlandırılmış İngilizce dersi mi alsam? Halihazırda speaking için özel ders alıyorum. Writing için de hocamla çalışıyoruz. Ama yetmiyor sanki. Ne yapayım a dostlar? Deneme sürecindeyim onlar beni çıkarmadan ben mi istifa edeyim?
(5) 

Bu durumda komşuyu uyarmak mi ev sahibine mi demek?

Bartebly #1575248 
Yüksek sesle konuşan sürekli oğluna ya da telefonda birilerine bağıran bir komşum var. Evine misafir geldiğinde de keza kendisinin sesi çok yüksek gelirken karşıdakini duymuyorum mesela. Bu kadının yan tarafındaki komşu bu kişi için psikolojik rahatsızlığı var normal vs değil, yerinde olsam iletişime girmem demişti. Şimdi gidip biraz düşük sesle konuşun desem olmaz sanki. Ev sahibine desem o uyarsa adımı vermeden olur mu? Yoksa kadının kapısına not filan mı bırakayım? Ne önerirsiniz?

Kadın eve gelince kitap okumak vs yalan oluyor. Sürekli gergin ve bağırış halinde. Yeni de taşındım gitme imkanım yok. Nedir bunun çözümü?
(4) 

Yarım kalan kremayı nasıl değerlendirebillirim?

Bartebly #1574355 
Cuma günü yarısını fettuccine için kullanmıştım. Bugün de kullanmazsam bozulacak sanırım. Dolapta tavuk göğsü ve kıyma var. Fırın yok ama airfryer var. Domates, patlıcan, mantar, biber ve kabak var sebzelerden. Ne yapılır bunlarla?
(1) 

Epson lazer yazıcı sorunu

Bartebly #1572287 
Epson L3251 yazıcı da bilgisayardan Wi-Fi aracılığıyla çıktı almaya çalıştığımda kesintisiz sürekli test çıktısı veriyor. Asıl çıktı gelmiyor ve kapatmayana kadar da test çıktı akışı durmuyor. Sebebi ne? Telefondan çıktı aldığımda sorun olmuyor istediğim çıktıyı alabiliyorum.

Google ve Youtube'ta her şeye baktık.
Sebebi nedir?
(6) 

Ofis için yazıcı tavsiyesi

Bartebly #1572066 
Merhaba
Hukuk bürosu için siyah beyaz çıktı alabilecğimiz. Baş ağritmayan 4-5k civarında bir yazıcı tavsiyesi alabilir miyiz?
Çok teşekkürler

Hangi ingiltere üniversitesi?

Bartebly #1570344 
Sosyal bilimler alanında özellikle de göç alanında hangisi daha iyidir?
Hatta aşağıdaki üniversiteleri iyiden kötüye nasıl sıralarsınız?

1-UNIVERSITY OF BIRMINGHAM SCHOOL OF SOCIAL POLICY
2-UNIVERSITY OF BRISTOL SCHOOL OF ARTS
3-UNIVERSITY OF ESSEX SOCIOLOGY
4-UNIVERSITY OF EXETER LANGUAGES, CULTURES AND VISUAL STUDIES
5-LONDON SCHOOL OF ECONOMICS AND POLITICAL SCIENCE, UNIVERSITY OF LONDON
6-UNIVERSITY OF MANCHESTER SCHOOL OF ENVIRONMENT, EDUCATION AND DEVELOPMENT
7-SOAS UNIVERSITY OF LONDON ANTHROPOLOGY AND SOCIOLOGY
8-UNIVERSITY OF SUSSEX INTERNATIONAL DEVELOPMENT
9-UCL (UNIVERSITY COLLEGE LONDON) GEOGRAPHY
(5) 

Uzaktan telefon kontrol etme uygulaması?

Bartebly #1569030 
Selam
Anne ve babamın telefon ve bankacılık işlemlerini uzaktan kontrol edebileceğim bir uygulama arıyorum. Kullanıp memnun olduğunuz uygulama varsa yazabilir misiniz?
(1) 

Kedi köpek için ücretsiz klube yapan bir hesap vardı?

Bartebly #1568245 
Merhaba,
Yanlış hatırlamıyorsam eğer evcil hayvanlar için yuva yapan bir arkadas vardı. Deprem bölgesinde çalışıyoruz. Bir kediye yaşam alanimizda bakiyoruz ve önümüz kış hayvan tuvalete bahçede gittiği için konteynera alamıyoruz. Klube yapan birilerini nasıl bulabiliriz?
(1) 

Tuik veri arama yöntemi

Bartebly #1564980 
2 saatten beridir bakmama rağmen bulamadım. Türkiye'de tarım sektörğnde çalışan kişilere dair istatistikleri bulmama yardımcı olan varsa müteşekkir olacağım.
(1) 

TOKİ hak sahipleri ile iletişime geçiyor mu? nereden takip etmek gerek?

Bartebly #1564620 
Merhaba;
müstakil arsa ve müşterek arsaya hak sahipliğimiz var. TOKİ tarafından hak sahiplerine bilgi veriliyor mu? Bakın bu arsa burada olacak bu evi şöyle yapacaksnız gibi? nereden takip etmeliyiz?
teşekkürler.
(5) 

ikea-kolay gelsin kargo hasar tespiti

Bartebly #1564254 
merhaba,
ikea'dan bir ürün almıştık. Kolay gelsin'de kargoya verilmiş. Bugün dağıtıma çıkacak. Mail gelmiş talebime (böyle bir talebim olmadı) istinaden hasar rapor tutanağı atmışlar. Ekteki fotoğraflarda kolinin köşelerinde aşınma var. Bir de şunu yazmışlar.

Durum Tipi: İçerik Ve Ambalaj Hasarlı
Dağıtıma Çıkabilme Durumu: Dağıtıma Çıkabilir
Beyan: hasarlı



Anlamadığım şey hasarlıysa niye dağıtıma çıkarıyorlar? Kargoyu ben alamayabilirim, haliyle açıp hasar var mı bakamam. Bu durumda ne yapmam gerek?
(2) 

bu durumda hangi n/a uygun olur?

Bartebly #1564093 
Elimde bir excel dosyası var. Eğitim düzeyi ile ilgili seçeneklerde n/a var. Katılımcılar x ülkesindeki eğitimlerine dair o ülkede eğitim almamışsa kimi zaman n/a seçilmiş. Burda ok not available uygun. Bu formdaki yanıtlar bazen ilgili kişi eğitim alabilecek düzeyde değilse (örneğin bebek) de n/a olarak işaretlenmiş. burda da not applicable daha uygun sanki. benim hangi anlamda kullanıldığı ile ilgili bir dipnot düşmem gerek. Her iki anlamda kullanılmış mı desem yoksa sadece birini seçeceksem ne anlam demeliyim?

Bu arada n/a için 4 anlam var:
not applicable,
not available,
not assessed,
no answer.
(5) 

uk vize başvurusunda binance hesabı gösterilebiliyor mu?

Bartebly #1561540 
Merhaba,
Binance hesabı gösteriliyor mu? Evetse nasıl gösterilir? Türkiye'deki banka hesap dökümünü onaylı istiyorlar. Burda nasıl onaylı hesap dökümü alınabilir?
(6) 

Bağırsak tembelliğine ne iyi gelir?

Bartebly #1555568 
Merhaba
Sinameki gibi bitkiler denenmiş, medikal ilaçlar denenmiş ama günlerce tuvalete çıkılmiyor.
Onerebileceginiz alternatif tıp ya da medikal ilaç var mı?
Teşekkürler.
(2) 

Excel'de açılır listenin kaynağını nasıl bulabilirim?

Bartebly #1554298 
Atıyorum cinsiyet sütununda hucredeki açilir listeye tıklayınca kadın erkek belirtmek istemiyorum seçenekleri çıkıyor. Bunların yazdığı yeri nasıl bulabilirim?² sayfalık bir çalışma kitabı ve sayfalarda göremedim.
Teşekkürler.
(6) 

TOKİ müşterek arsa projesinde süreç nasıl işliyor?

Bartebly #1553505 
Merhaba;

Müşterek arsa projesi sonuçlarında adımız reddedilenler listesinde yok. Bu kuranin çıktığı anlamına geliyor değil mi?
Ek olarak bu noktadan sonra süreç nasıl ilerleyecek? Birileri bizimle iletişime geçecek mi? Arsayi TOKİ belirledikten apartmani kim dikecek? TOKİ mi özel firma mi? Ne kadar para verilecek? Ne kadarı taksit olacak?
Bilgisi olan varsa aydınlatabilirse çok seviniriz.
(14) 

Yemediği yemek için fatura almak?

Bartebly #1553023 
İş yerinde sahadayken günlük 300 lira yeme içme hakkımız var. İş arkadaşım 300''ü tamamlamak adına başka yerlerden de fiş alıyor. Örneğin 200 liralık yediyse bir günde 100'liralık bir fiş kestiriyor. Bazen yemeğe çağrılıyoruz o durumda 300'lük başka fişler gösteriyor. Bana pek doğru gelmedi ona dediğimde ise zaten hak olarak verilmiş limit içinde olduğunu bunun normal olduğunu söyledi. Ne diyorsunuz? Doğru mu sizce bu?
(9) 

Beyin ameliyatı sonrası davranış değişikliği?

Bartebly #1552483 
Merhaba;

Kardeşim yaklaşık 1.5 ay önce beyin ameliyatı geçirdi. Beyninden 2 cm kadar bir kitle alındı ancak henüz pataloji sonucu çıkmadı. Ameliyattan sonraki 3. haftada ciddi davranış değişiklikleri belirmeye başladı. aşırı yemek yemek, aynı cümleleri sürekli tekrarlama, çabuk sinirlenme ve anlaşılmadığını belirtmek, karşı tarafı dinlememe gibi... Ameliyatın bu tür davranış değişikliklerine sebep olup olamayacağını sorduk ameliyatı yapan doktora ve onkoloji profesörüne ancak iki hekimde ameliyatın bunu tetikleme ihtimalinin düşük olduğunu ve psikiyatri desteği almamız getektiğini söylediler. Benzer süreci yaşayan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

Çok teşekkürler.

Eşit: arkadaşimin sorusu.
(3) 

Altın iğne/ scar lazer/ fraksiyonel lazer Hk?

Bartebly #1550751 
Erkek kardeşimin yüzünde krater gibi sivilce izleri var. Gittiği güzellik merkezindeki doktor altın iğne tedavisi önermiş üzerine de prp yapılacak demiş. Seans başı 3000tl demişler. 6 seans sürecekmiş. Bir de %30-70 arasında bır başarı olabilir söz veremiyorum 30 da 70 de olabilir bir şey diyemiyorum demiş.

Şimdi bu fiyat piyasaya uygun mu? Bunlardan altın iğne iyi midir? Scar lazer ya da fraksiyonel lazer hangisi iyidir?
Bilgisi olan var mı? Ne önerir?
Teşekkürler
(1) 

hakiki zeytinyağı nasıl anlaşılır? dolaba koyunca katılaşması mı gerek?

Bartebly #1541920 
Eve Hatay'dan 5lt zeytinyağı almıştım. Tenekede olduğu için tadamamıştım. Annem hakiki olup olmadığını anlamak için dolaba koymuş ama onun testine göre hakiki olsaydı yoğunlaşır ve katılaşırmış. Benim aldığım öyle olmayınca seni dolandırmışlar diyor:D

Sorum şu nasıl anlaşılıyor? Test sonucu vs yoksa elimizde tek çare dolaba koyup denemek mi?

Google meet ile YouTube canlı yayını yapılır mı?

Bartebly #1541431 
Ab. Evetse nasıl?
Bir kuruluşun hesabı ama premium/işletme hesabı değil sanırım.
(2) 

Excel'de doğum tarihinden yaş dağılımını çıkarma

Bartebly #1540129 
Selam
Elimde bir Excel verisi var. Doğum tarihlerinin olduğu sutundan yaşları çıkarmam gerek. Sonra bu yaş dağılımını şekilli grafikle göstermeliyim? Bunu nasıl yapabilirim?

0-4
5-13
14-17
18-49
+50
Yaşları gibi.

Çok teşekkür ederim.
(5) 

Mobilde maile dosya ekleyememe

Bartebly #1537995 
Merhaba
Maile mobilden belge yükleyemiyorum. Eskiden böyle değildi ama son birkaç aydan beridir ne mail ne de online'da bir yere dosya yükleyemiyorum. Nasıl çözebilirim?
Teşekkürler

Telefon Xiaomi red mi note 8
(2) 

HIV şüphesi olan birinin kullandığı nargileyi sipsisiz kullanmak?

Bartebly #1537305 
Bunu bir arkadaşım yapmış. Birkaç defa aynı nargile başlığını eliyle ya da kıyafetiyle silerek kullanmışlar. Şimdi arkadaşinin HIV olduğundan şüpheleniyoruz başka nedenlerden dolayı. Kan testi olmaya gerek var mı sizce?
(3) 

Türkiye'deki doktora bursları? Tübitak

Bartebly #1536335 
Merhaba
Türkiye'de bir doktora programına kayıtlı öğrenci için başvurabileceği burslar neler?
Tübitak bursu çok yüksek kapatıyor, yüksek lisansta da çıkmamıştı. Yine başvuracağım ama pek ümidim yok. Bir de Tübitak doktora bursunda ya da diğer burslarda çalışıyor olmak red sebebi midir?

Teşekkürler.
Not: alan sosyal bilimler
(4) 

Bu sene yüksek lisans ve doktora derslerinin online olma ihtimali?

Bartebly #1530619 
Sizce nedir?
Teşekkürler.
(3) 

Sabahları kuruyan tıkanan burun ve boğaz, nasıl düzelir?

Bartebly #1529919 
Selam

Sabahları burunda kuruyan ve burnu tıkayan bir mukus var. Burundan nefes alınmadığı için ağızdan alındığı içindir ki boğaz ve geniz yara/bademcik varmış gibi kuruyor.
Bu meret hayat kalitesini düşürüyor. Nasıl tedavi edilir? Nereye gitmeli ne kullanmalı?

Teşekkürler
(9) 

Bu iş arkadaşının yaptığına alınır mıydınız?

Bartebly #1529388 
Selamlar;

Pozisyonunuz gereği iş ile ilgili bir konuda kendinizi bilgisiz hissediyorsunuz. Bilgi düzeyiniz 2/5 diyelim. İş arkadaşınız bu konuda size yardımcı olabilecek X adında bir arkadaşından sürekli söz edip sizi bir araya getireceğinden, ona sorularınızı sorabilir nasıl yapabileceğiniz konusunda bilgi alabileceğinizden söz ediyor. Daha önce ona bir konuda yardımıniz dokunduğu için. Ama bir türlü sizi bir araya getirmiyor.

İş arkadaşıniz üstlendiği bir görev nedeniyle sizin eksik hissettiginiz konu ile başbaşa kalıp X'ten destek alarak işi teslim ediyor. İş arkadaşınızin bilgi düzeyi 1/5. Hemen akabinde size yazıp sizi X ile bir araya getireceğini yine söylüyor. Bu arada bu görüşmeler hepsi informel olacaktı. Yani iş arkadaşınızla sizin aranızda kalacaktı.

Ancak ertesi günkü iş toplantısında yoneticilerinize dışarıdan destek olması ve işin o kısmı için X'i öneriyor. Tabii siz şok oluyorsunuz. X sadece kendi aranızda kalacak bir konuydu. Ondan destek alıp sonra yola devam edecektiniz. Yöneticileriniz ise size danışıyor destek almak ister misin, istersen önden sen görüş X ile, diyor. İş arkadaşınizin sesi çıkmıyor böyle bir cevap gelince.

Bu konuda iş arkadaşıniza darilir mıydınız? Nasıl aksiyon alırdınız? Bu kişi iyi niyetli mi?
(7) 

Kendi başına Excel öğrenirken?

Bartebly #1524529 
Nasıl daha etkili olabilirim?

Videoları izliyorum ama uygulama yapabilmek için hazır Excel formları bulmak ya da işin ehli olmayınca kendi kendine yapmak için to do list'ler hazırlamak pek mümkün olmuyor. Siz bir işiniz yokken kendi başınıza Excel'i nasıl etkili ogrenebildiniz?

Ne önerirsiniz?

Teşekkürler.
(1) 

word'de bölüm sonu yaptıktan sonra sayfaların baştan başlaması?

Bartebly #1522767 
Kesmelerden bölüm sonu yapıldı ama bu kez numaralar sonrasında sıfırdan başladı. Numaraları silmeme/kaldırmama rağmen düzelmedi. Sayfa 105'teyken 40'ta filan görünüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

teşekkürler.
(1) 

Akademik yazımda bunu yapabilir miyim?

Bartebly #1520129 
Örneğin Mehmet'in çalışmasında şu var:

"Çalışmalar sosyal desteğin hem fiziksel hem de ruhsal sağlık için oldukça önemli olduğunu göstermiştir( Ali, 1981, Veli, 1994, Ahmet, 2000).

Ben bu cümleyi Mehmet'e sayfasıyla metin içinde atıf vereceğim ama noktalı virgül ile diğer bu çalışmaları da ekleyebilir miyim Mehmet'in yaptığı gibi? Başka çalışmalar da var ve bunu destyekliyor şeklinde?

Teşekkürler.
(15) 

Ramazan ayında oruçla kilo verememek?

Bartebly #1519635 
Son 6 gündür sahur yemiyorum, sadece iftarda yemek sonrasında çay+ 1 dilim tatlı ya da meyve yiyorum. Ama hala aynıyım. Tartılmadım ama pantolonlarım aynı sıkılıkta, hiç genişleme yok.
Neyi yanlış yapıyorum?
Kilo verenler nasıl veriyorsunuz?
Teşekkürler.
(3) 

İslam ile ilgili podcast

Bartebly #1519029 
Daha çok sorulara cevap üzerinden giden popüler çizginin dışında, işi şovenizme dokmeden İslam düşünürlerinden var mı öneriniz?
(3) 

Havası kuru bir şehirde ve odada yaşarken?

Bartebly #1505281 
Odayı gece nemlendirmek için ne yapmak gerek?
Bireysel olarak buna bir çözüm var mı? Burun da tikali olunca boğaz çok kuruyor, ha bire su içmek, sabahları kırgın, hasta gibi uyanmak gibi etkileri var çünkü.

Geceleri petekler kapatılıyor. Dolayısıyla petege bir bardak su koymak opsiyon dışında.

Teşekkürler.
(4) 

Öğrenciyken tek başına etik kurul izni alınamaz mı?

Bartebly #1504382 
Kendi üniversitemin formuna baktığımda en az Dr ünvanlı biri istiyor. Ben herhangi bir hoca olmadan, sadece yl öğrencisi olarak etik kurul izni alıp görüşme yapamaz mıyım?

Bir hoca ile izin alırsam çalışmada illa o hocanın ismi mi olması gerek? Yani çalışmayı ortak mı yapacağız anlamına geliyor?

Teşekkürler
(6) 

Doların yükselmesi(Tl'nin değer kaybetmesi ya da) dolarla maaş alanlar?

Bartebly #1504187 
Doların yükselmesi(Tl'nin değer kaybetmesi ya da) dolarla maaş alanları olumsuz mu etkiliyor? Evetse nasıl oluyor bu?
(4) 

Diş taşı temizliği yaptıran ve memnun kalmayan var mı?

Bartebly #1503663 
Varsa sebepleriniz nelerdir?
(4) 

word'de bunu nasıl yaparım?

Bartebly #1503240 
Worddeki cv örneklerinden birini kullanıyorum. Sayfa dikey olarak 2 ye bölünmüş, 3'te biri solda 3'te ikisi sağda kalacak şekilde. Sola eğitim, iletişim, referans dil gibi şeyler yazdım. 2. sayfada da bu sayfa düzeninin olmasını istiyorum ama ikinci sayfada soldaki 3'te bir boş kalıyor, sadece üst bilgiyi düzenleyebiliyorum. oraya ekleyince de üst bilgiyi kapat deyince haliyle silik görünüyor. net olması için ne yapmalıyım?

umarım anlatabilmişimdir. teşekkürler.
(2) 

yüksek lisans yaparken yayın yapmak vs mezun olduktan sonra yayın yapmak?

Bartebly #1502555 
Merhaba akademik arkadaşlar;

Benim için önemli 2 sorum var, danışabileceğim biri pek yok etrafımda.

1. Halihazırda yl yapıyorum yetişirse bu dönem sonu yetişmezse gelecek dönem mezun olacağım. Mezuniyet için yayın şartımız yok ama ben akademiden devam etmeyi düşündüğüm için yayın yapmak istiyorum(tez konumdan bağımsız). Mezuniyet sonrasında yapmak yayımlayacak yer bulma konusunda sıkıntı yaratır mı?

2.sorum
Kendi üniversitem dışında başka bir üni.nin bir projsesinde gönüllü destek veriyorum, projenin teori-kuramsal kısmının yazımında. Hazır proje için okuma araştırma yapıyorken projenin konusuyla ilgili bir makale yazabilir miyim? Tabii projeden sorumlu hocanın bilgisi ve onayı doğrultusunda. Yöntemi farklı olacak şekilde elbette. Proje için nicel-anket yapılmış misal ben kendi üniversitemin etik kurul iznine başvurup bu konuda nitel araştırma yapabilir miyim? Sizce etik açıdan sıkıntı yaratır mı? Yazarsam şayet makalede projeyle ilgili bilgi ya da referans vermem gerekir mi?

Teşekkürler.
(2) 

Tabloya atıfta kime referans vermeli?

Bartebly #1500500 
X kaynak 1.cil olan ve ingilizce
Y kaynak ise bu tabloyu Türkçe'ye çevirip çizgi ve geometrik kutucukları azıcık değiştirip düzene sokmuş.

Ben çalışmamı Türkçe yazıyorum. Tabloyu kimden alayım? Yeniden kendimce çizip ilk kaynağa atıf vermeye eriniyorum? Ama öte yandan 1.cil kaynağa da ulaşabiliyorum. Ne yapmalı? Ne yapardınız?

Teşekkürler.
(4) 

Bim'e gelen şu yazıcı nasıl?

Bartebly #1499831 
Merhaba
Abim evde kullanmak için şu yazıcıyı almayı düşünüyor. Temel kullanım için nasildir.
Hp desljet 2710
www.cagrigazetetv.com

Teşekkürler
(3) 

ben'lerin büyümesi durdurulabiliyor mu?

Bartebly #1498405 
Merhaba
yüzümde sevdiğim bir ben var. aldırmak da istemiyorum. büyümeyi durdurma gibi bir işlem var mı? iğne falan.

Teşekkürler.
(5) 

Kısa süreli özel sağlık sigortası yapılıyor mu?

Bartebly #1497551 
Bir arkadaşimin önemli bir ameliyat olması gerek.
Sigortası yok, yesilkartli.
Ameliyata özelde 68 bin lira demişler.
Ben sanmıyorum ama buraya sormami istedi. Bilgisi olan var mı?

Ya da böyle bir durumda ne önerirsiniz?
(2) 

Yurtdışında doktora kabul süreci?

Bartebly #1492387 
Selamlar

1-) Bu süreç ne kadar zamanınızı aldı ortalama? (Başvuru, mülakatlar, evrak, sonuç vs)

2-) Kabul almanizda ulusal/uluslararası yayın etkili mi? Olmaması dezavantaj mı? Sizin yayınıniz var mıydı?

3-) Gitmeden önce dil seviyeniz ne düzeydeydi? İngilizce akademik makale yazabilecek seviyede miydiniz?

4-) Hiç yayını olmayan henüz yl tezini yazan, orta düzey İngilizcesi olan İngilizcesini ilerletmeye çalışan birine yurtdışında maaşlı doktoraya kabul alabilmesi için ne önerirsiniz?

Teşekkürler.
Soru sahibi cevapları okuyor olacak.
(1) 

Eski bilgisayara klavye silikonu nereden bulunur?

Bartebly #1491967 
eksiduyu.ru
Burada bahsettiğim sorun için AliExpress'e baktım ama göremedim. Lenovo g500 serisi için nereden bulabilirim?

Teşekkürler.
(4) 

Klavye tuş sesini azaltacak bir şey var mı?

Bartebly #1490941 
Kütüphanede çalışıyorum. Yazı yazmam gerek uzunca bir süre. Tuş sesinin yanimda yakinimdakileri rahatsız ettiğini düşünüyorum. Bunu yeni bir bilgisayar almadan çözmenin yolu var mı? Bilgisayarim oldukça eski bu arada. Fare sesi de çok geliyor ama onda sanırım yenisini almadan çözülmez.

Teşekkürler.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık