Stres?

gnosis #1580521 
Son zamanlarda farkında olmadan boynuma dokunuyorum. O kadar çok dokunuyorum ki boynumda 50 kuruş büyüklüğünde iki tane yüzeysel kızarıklık-morluk var şu an. Kol saati kullanıyorum ve onunla da sürekli oynuyorum. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadım. Stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama bu durumun bir adı var mı?
(4) 

Erkekler ve beyaz yalanları (sorum erkeklere)

gnosis #1579876 
Başlığı gönül işleri olarak açtım ama sadece sevgili-partner olarak değil, genel olarak erkekleri kastediyorum. Çevremdeki erkekler: sevgili, arkadaş, iş arkadaşı, baba, abi, amca...hepsi sürekli ufak tefek yalanlar söylüyor. Genelde bir işi yapmamak, savsaklamak, yaptığı yanlışı başkasının üstüne atmak için yapıyorlar. Sonra bu ortaya çıksa da kabul etmiyorlar. Ben kavga da çıkacak olsa doğruyu söyleyip pazarlık yapıyorum ama çevremdeki erkekler her şeyden yalanla sıyrılıyor.
Siz de böyle yalanlar söylüyorsanız, konuşup anlaşmak yerine sizi yalana iten nedir? Çalıştığınız yerde de aynı şekilde yalan söylüyor musunuz?
(3) 

Miras intikali birkaç soru

gnosis #1577016 
Annemden kalan yerlerin intikal işlemleri ile uğraşıyorum.
1) Miras intikali için önce veraset ve intikal vergisinin ödenmesi isteniyor. Veraset ve intikal vergisi beyannamesini verirken de tapu fotokopilerinin eklenmesini istiyorlar. Bende annemin üstüne olan yerlerin tapuları yok. Tapu dairesinde danışmaya sordum, önce tapuda intikal yapacaksınız sonra tapuları alıp vergi beyannamesine eklersiniz dediler. Oluyor mu öyle? Kısa yoldan, yaşayan bir akrabadan tapusunu mu istesem acaba?
2) 63'te bir pay, 27'de bir pay iki ev miras kalmış. Yine bunların intikali için DASK istiyorlar. Yaşlı akrabaların ikamet ettiği betonarme olmayan binalar. Ben gidip dask yaptırabiliyor muyum? Dask işlemini en hızlı ve en ucuza nasıl halledebilirim?
(1) 

Veraset ilamı

gnosis #1576567 
Şu sıralar alan olduysa: Mahkemeden mi aldınız, noterden mi? Kaça mal oldu?
(1) 

Gboard Arapça klavye

gnosis #1576534 
Arap harflerini öğrenmeye başladım. Telefonda Arapça yazmak için klavye yüklemek istiyorum ama çok fazla seçenek var. Hangisini yüklemeliyim?
hizliresim.com
(17) 

Mavi yaka maaşlarının beyaz yaka maaşlarını geçmesi

gnosis #1576321 
Yakın zamanda çevremde iş değiştiren çok oldu. Özellikle sanayide (beyaz eşya, otomotiv) garip bir ücret dağılımı var sanki. Bir fabrikadaki mühendis 20 bin alırken aynı işi yapan diğer fabrikadaki mavi yaka 40 bine yakın para alıyor. Bu kişilerin işyerinde çalıştıkları süreler birbirine yakın, deneyimleri de öyle. Mavi yakanın çalıştığı yerde sendika varmış. Sendika farkı mı bu sadece?
(1) 

işe giriş sağlık raporu

gnosis #1575370 
yakın zamanda tam teşekküllü hastaneden bu raporu alan var mı? özel hastane ve devlet hastanesi fiyatlarını merak ediyorum da.
(12) 

Arkadaş grubuyla iletişimi kesme

gnosis #1566182 
10 yıllık bir arkadaş grubum var. Lisede tanıştık o zamandan beri arkadaşız. Hayat hepimizi farklı illere dağıttı ama hala Whatsapp, sosyal medya üzerinden iletişimimiz devam ediyor, yılda 2-3 kere buluşuyoruz.
Şimdi yazacaklarım çok çocuksu gelecek belki ama bu 10 yıllık arkadaş grubu doğumgünümü unuttu ve ben çok kırıldım. Doğumgünüm Ağustos ayının ilk haftasında. Ağustos ayı boyunca bir arama ya da mesaj bekledim ama gelmedi. Ağustos sonunda bir buluşma planımız var, orada kutlarlar herhalde dedim ama buluşmada bahsi bile geçmedi. Birinin iş arkadaşının yakın zamanda doğumgünüymüş, ona hediye seçtik hep birlikte ahahaha...
Bu sabah sonunda biri hatırlayıp Whatsapp grubuna senin doğumgününü unuttuk galiba, geçen aydı dimi yazmış. Çok meşgulüm bu aralar her şeyi unutuyorum gibi mesajlar atmışlar.
Şimdi ben bu "arkadaşlar"la iletişimi aniden mi keseyim, yavaş yavaş mı keseyim?
(1) 

Genel kültür arttırıcı MOOC

gnosis #1558465 
Tarih, felsefe, edebiyat, dil ve kültür gibi konularda katılıp beğendiğiniz, ufuk açan mooclar arıyorum.
Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Böyle bir siteyi nasıl yaparım? (eli5)

gnosis #1556307 
(6) 

İç-dış parazit

gnosis #1432980 
En son 110tl'ye yaptırmıştım. Yine zam gelmiş. Bu fiyatlar dolara mı endeksli, avroya mı?
Siz kaça yaptırıyorsunuz?
Not: kedispor.
1

mobil görünümden çık