(7) 

Konuşanlar

cowboy #1486078 
Exxen'deki Konuşanlar programını ilk başlarda çok severek, sonrasında ise eh işte modunda zaman geçsin diye izliyordum. Ama son bölümde survivor nagehan'ın muhabbetini görünce şok oldum resmen. Yani önceki bölümlerde de küfür, üstü kapalı seks muhabbeti oluyodu ama ayarını çok kaçırdılar diye düşünüyorum. Ben burdaki camianın tabiriyle yobaz sayılabilecek bi adamım. O yüzden bana mı öyle geldi yoksa benimle aynı görüşte olmayanlar da abartı buldu mu çok merak ettim.
(5) 

Bisikleti Boyamak

cowboy #1485488 
Bizim oğlan büyüdü, onun bisikletini kızım kullanacak şimdi ama hem rengini beğenmiyor hem de kısmen deforme olmuş boyası. Bunu en pratik nasıl boyarız? Sprey boya iş görür mü? Görürse tavsiye ettiğiniz bir marka var mı? Teşekkürler
(18) 

Oteldeki şampuan, sabun vs almak

cowboy #1484486 
Siz otelde kalınca o tek kullanımlık şampuan, sabun, duş jeli, dikiş seti, duş bonesi vs ıvır zıvır malzemelerden kullanmadıklarınızı otelden çıkarken alıyor musunuz? Almak sizce yanlış mı? Sonuçta ücretlendirirken onların hepsinin kullanılacağı varsayılarak ücret belirleniyor sanırım. Önemsiz bi mesele ama aklıma takıldı. Siz ne düşünüyorsunuz?
(6) 

Elektrik Tüketimi Sorusu

cowboy #1482541 
65 litrelik elektrikli termosifonum var. 12 saat arayla günde 2 kez kullanıyorum. İşim bitince kapatıp kullanımdan 2 saat önce açmak mı yoksa sürekli açık bırakmak mı daha az elektrik tüketimi sağlar? O kadar suyu yeniden ısıtması, sıcak tutmasından daha masraflı olur gibi düşündüm ama emin olamadım.
(1) 

Zincir marketler bugün açık mı?

cowboy #1482384 
A101, Bim, Şok vs ?
(2) 

Kelime Oyunu Arşivi

cowboy #1481883 
Kelime oyunu yarışmasının 10 Haziran 2009 da yayınlanan bölümünü bulma şansım nedir sizce? O zamanlar Kanal 1'de yayınlanıyordu.
(2) 

Kahve Makinesi Tavsiyesi

cowboy #1477327 
Filtre kahveyi çok seviyorum ama hem kahve öğütmek artık çok yoruyor hem de arada bir farklı kahveler de içeyim istiyorum. O yüzden bu otomatik kahve makinelerine bakıyorum şu sıralar.
3 bin liraya da var 20 bin liraya da var. Sizin kullanıp memnun kaldığınız f/p ürünleri tavsiye edebilir misiniz?
Öyle 20 çeşit kahve yapsın istemiyorum. Temizliği kolay olsun, sütlü kahve çeşitlerini güzel yapsın, aroma kaybı olmasın yeter. Çok mu şey istiyorum?
(2) 

İstanbul Havalimanı - Esenyurt

cowboy #1474782 
İstanbul Havalimanından Torium Avm'ye en ekonomik ve hızlı ulaşımı nasıl sağlarım? Otobüs ve taksi dışında alternatif var mı? Teşekkürler
(2) 

acil!! kavaklıdere civarı simitçi

cowboy #1473158 
ankara'yı hiç bilmem. bir iş için 1 günlüğüne geldim, sabah da döneceğim yani 4 saatim falan kaldığı için acil diye bağırdım başlıkta :))

angaranın simidi çok güzel olur diye duyuyorum hep. kavaklıdere civarında var mı simidi çıtır tavsiye edebileceğiniz bir simitçi? cevap verene simit ısmarlayabilirim :)) teşekkürler
(1) 

Samsung TV kumandasız nasıl açılır

cowboy #1471074 
65 inç Samsung Televizyonum var fakat kumandayı şu an bulamıyorum. Bi açabilsem telefon uygulaması ile kumanda ederim ama tv üzerinde hiç düğme yok. Bu tv'yi açmanın bir yolu var mıdır sizce?
(5) 

Wifi ağları arasında otomatik geçiş

cowboy #1468893 
Herkese merhaba. Benim evde modem oturma odasında ve yatak odasında wifi çok zayıf. Bugün wifi güçlendirici alıp onu da yatak odasına koydum. Ama wifi güçlendirici ayrı bir wifi ağı gibi çalışıyor. Yatak odasında modem iyi çekmiyor, oturma odasına gelince de wifi güçlendirici iyi çekmiyor
Yapmak istediğim şu; oturma odasına gelince sinyal zayıfladığı için modemin ağına, yatak odasına geçince de modem ağı zayıf olduğu için güçlendiricinin oluşturduğu ağa otomatik geçiş yapsın telefon. Mümkün müdür bu? Telefonum android
(3) 

Aşti'den YHT Garı'na gidiş

cowboy #1465659 
Ankara'ya tamamen fransız olduğum için zerre fikrim yok. Aşti'den YHT Garı'na nasıl giderim? Taksi çok fazla mı yazar? Toplu ulaşım için kart, bilet vs nasıl oluyor?
(3) 

Google Chrome Arama Çubuğu

cowboy #1461359 
Google Chrome'daki adres çubuğunun varsayılan arama motorunu varsayılan olarak google yapıyorum ama bir süre sonra kendi kendine yahoo'ya dönüyor. seçeneklerdeki arama motorlarının hepsini sildim, belli bir süre geçince yine yahooya geçiyor. gıcık oldum, neden olabilir bu?
(5) 

Hobi tavsiyesi

cowboy #1457612 
Gün içinde ciddi boş zamanım oluyor. Dizi-film seyrede seyrede iyice mala bağladım. O yüzden beni oyalayacak bi hobi edinmek istiyorum.
İnce el işi becerim pek yok ama öyle çok basit de bişey olmasını istemiyorum.
Örnek vereyim, şöyle 3-4 gün sürecek bir maket olabilir gibi. Var mı bana uyacak önerileriniz? Pandemi döneminde birçok kişinin gündemine gelen bir konudur diye tahmin ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Epson yazıcı sorunu

cowboy #1456432 
Merhaba, Epson L3151 renkli yazıcım var (mürekkep tanklı model). Son zamanlarda mürekkeplerin hepsi dolu olmasına rağmen özellikle renkli çıktılarda saçmalıyor. Renkler bozuk ve silik çıkıyor. Neden olabilir sizce?

Mesela ekteki resmi sarı çıkarıyor ve arada beyaz çizgiler çıkıyor
(1) 

Tavuk Dünyası "Cafe de Paris" tarifi

cowboy #1453150 
Yahu bu Tavuk Dünyası'ndaki Cafe de Paris soslu tavuğa bayılıyorum. Yok mu bi tarifini bilen? Arada bir evde de yapayım.
(3) 

Harici hdd sorunu

cowboy #1451066 
Elimdeki harici hdd'leri bilgisayara bağladığımda "yazıcılar ve aygıtlar" penceresinde görünüyor ama bilgisayarım'da sürücü olarak görünmüyor. var mıdır bunun çözümü?
(5) 

Şirket Ortaklığı

cowboy #1450686 
öncelikle merhaba. Şimdi benim %50 ortak olduğum bir limited şirket var. İki ortağız, yani %50-50 paylar. Ben tüm birikimimi bu şirket için harcadım, elimde yalnızca aylık kazanç var. Diğer ortak der ki; işi büyütelim. Örneğin 2 milyon liralık daha yatırım yapalım. Eğer senin birikimin yoksa sermaye benden çıksın, ortaklık pay dağılımı değişsin. Yani hisselerinin örneğin %20'sini bana devret, %70-30 olsun.
Şu aşamada benim için uygun bir teklif, fakat çekincem şu; ileride bu arkadaş "hadi sermaye artıralım" derse ve benim artıracak gücüm olmazsa çoğunluk hisseye sahip olduğu için bu kararı tek başına alıp ben sermaye artırımına katılamayacağım için elimdeki hisseleri de alabilir mi? Elimdeki %30 hisseyi de yok pahasına kaybeder miyim?
Umarım anlatabilmişimdir. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
(5) 

Motosiklet önerisi istiyorum

cowboy #1435833 
Merhaba ekşi motorcular. Hem sevecek miyim diye bakmak hem de acemiliğimi atmak için 50 cc bi motosiklet almıştım. Çok hoşuma gitti, şimdi A sınıfı ehliyete de yazıldım, kısmetse 1 ay sonra ehliyetimi alacağım. Sizden otomatik vites 250 cc motosiklet önerisi rica ediyorum. Özellikle kullanmış olanlardan. Şimdilik aklımda Yamaha xmax 250 veya honda forza 250 var. Scooter tarzı olması şart değil ama manuel vites istemiyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
(3) 

Elektronik Sigara

cowboy #1435563 
Günde 2 paket sigara içen ve defalarca bırakmayı deneyip bırakamayan biri olarak soruyorum (yani alternatif öneriler için zahmet buyurmayın diye peşinen söylüyorum). Elektronik sigara alacağım. Tavsiye edeceğiniz marka model ve güvenilir bir satıcı önerebilir misiniz? Yeni nesil pod denenlerden istemiyorum. Cevaplar için twşekkür peşin, tikler iş bittikten sonra
(5) 

Arabasını kendisi yıkayanlar bi bakabilir mi

cowboy #1428325 
Artık arabayı kendim yıkayayım diyorum, elim boş, ekonomik de oluyor. Bunun için hem köpük püskürten hem su püskürten bi cihaz arıyorum. Tavsiyelere açığım.
Özellikle kaç bar basınçlı olanlar iş görür onu merak ediyorum.
(5) 

Donmuş hamsi için tarif

cowboy #1415355 
Bim'den dondurulmuş hamsilerden aldım. Bunu nasıl pişireyim? Fırında mı pişireyim yoksa kızartayım mı? Güzel tarifiniz varsa alırım bi dal.
(5) 

Bayrak İmhası

cowboy #1412772 
Çiftliğimin girişinde bir Türk Bayrağı var, rengi çok solmuş. Yenisi ile değiştirmek istiyorum. Eskisini ne şekilde imha etmem gerek? Hem kanuna hem de örfümüze aykırı hareket etmek istemem. Bilgisi olan var mı?
(13) 

Tüp mide ameliyatı olmalı mıyım?

cowboy #1398089 
35 yaşında ve yaklaşık 100 kiloyum (97-101 arası değişiyor). Daha önce çok kez denememe rağmen diyet işini beceremiyorum maalesef. BMI 32 civarında. Sizce tüp mide ameliyatı olmalı mıyım? riskli bir ameliyat mı? özellikle kendisi veya yakınından birisi tecrübe eden varsa cevaplarını bilmek isterim. teşekkürler
(2) 

Excel Makro Sorusu

cowboy #1360211 
Merhaba,

Excel dosyasının o günkü halini arşivlemek için bir klasörün içine kaydetmek üzere makro kaydı yaptım ama dosyayı kaydederken verdiği ismin o günün tarihi olmasını sağlayabilir miyim onu merak ediyorum. yani aşağıdaki kodda "03.06.2019" olan kısım makroyu çalıştırdığım tarihe göre revize olarak işlem yapsın istiyorum, mümkün müdür?



Sub listecekme()
'
' listecekme Macro
'

'
Sheets("YETİŞKİN").Select
Application.CutCopyMode = False
Sheets("YETİŞKİN").Copy
ChDir "C:\Users\Lenovo\Desktop\Hayvan Listeleri Arşivi"
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
"C:\Users\Lenovo\Desktop\Hayvan Listeleri Arşivi\03.06.2019.xlsx", FileFormat _
:=xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False
End Sub
(1) 

Ücretsiz antivirüs tavsiyesi

cowboy #1355801 
Bilgisayarı çok kasmayacak, yeterli güvenlik sağlayacak ücretsiz bir antivirüs yazılım tavsiyeniz var mıdır? Teşekkür ederim.
(6) 

Ankara Sıhhiye civarı otel

cowboy #1323216 
Kız arkadaşımla kalabileceğim Sıhhiye civarında temiz, düzgün bir otel var mı? Evlilik cüzdanı sorma gibi bir saçmalık olmayan...
(4) 

Excel ile ilgili bir soru

cowboy #1320517 
Excel'de bir sütunda örneğin 11 haneli tc kimlik numaraları var ve ben her birinde bu numaranın son 4 hanesinin rengini değiştirmek istiyorum. Bunu nasıl yaparım? Bir tanesinde yapıp biçim boyacısı yaptığımda olmuyor. Bunun tek tek yapmaktan başka bir yolu var mıdır acaba?

edit : tüm hücrelerde karakter sayısı ve renklendirmek istediğim karakterlerin yerleri ile sayıları aynı.
(7) 

Otomatik mail gönderme

cowboy #1319900 
Masaüstümdeki bir excel dosyasını hergün belirli bir saatte mail olarak otomatik göndermek istiyorum. Hem yedekleme amaçlı, hem de dosyanın güncel haline mobil telefonumdan ulaşabilmek için. Dosya hep sabit yerde olacak, dizin değişmeyecek. Bunu sağlayabilecek bir program veya windows içinde bir tool var mıdır zamanlanmış görevler gibi?
(9) 

Dizi tavsiyesi

cowboy #1318313 
Gün içerisinde yaklaşık 8-10 saat boş vaktim var ve dizi izlemek dışında vakit geçiremiyorum. Hadi bana dizi tavsiye edin. Şu ana kadar izlediklerim beğeni sıralamasına göre şu şekilde (aklıma gelmeyenler de vardır belki). Listeden anlaşılacağı üzere her tür diziyi izlerim güzelse. Yalnız netflix, blutv gibi platformlarda yer alırsa daha iyi olur, ordan burdan kaynak aramakla uğraşmak istemiyorum. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

- Breaking Bad
- GOT
- La Casa de Papel
- House MD
- Mentalist
- Lost
- House of Cards
- Spartacus
- Dexter
- Sherlock
- HIMYM
- Big Bang Theory
- The Young Pope
(9) 

Diş Doktoru / Diş Hekimi

cowboy #1317621 
Tamamen merakımı giderme amaçlı soruyorum. Diş doktorları neden doktor değil de hekim kelimesini kullanıyor? Hekim kelimesi doktor kelimesi ile aynı anlamda değil mi? Ben hiçbir yerde Üroloji Hekimi görmedim ama dişçiler hep hekim diyor kendisine. Neden?
(10) 

Köpek Besleme Hk.

cowboy #1315129 
Resimdeki yavru birkaç gündür bizim çiftliğin etrafında dolanıp duruyor, sahipsiz olduğu belli. Benim de gönlüm elvermedi, beslemek istiyorum ama daha önce hiç köpek beslemediğim için ne yedirilir, ne içirilir bilmiyorum.

- Şimdilik sadece süt yeterli olur mu? Olmazsa başka ne verebilirim?
- Köpeğin cinsini resimden anlayabiliyor musunuz? Belki cinsine göre farklı bir besleme usülü vardır diye soruyorum.
- Besleme haricinde başka neler yapabilirim bu hayvancağız için?

i.hizliresim.com
(3) 

Co-Founder mı Founding Partner mi?

cowboy #1297998 
Kurucu Ortak unvanını hangisi karşılıyor? İkisi aynı mı tamamen?
(7) 

A.Ş. mi kuralım LTD. ŞTİ. mi?

cowboy #1296203 
5 ortak yaklaşık 750.000 TL sermaye ile hayvancılık üzerine bir şirket kuracağız. Anonim Şirket mi kurmak daha mantıklı Limited Şirket mi? İnternette baktım, kimisi öyle diyor kimisi böyle? Sizce artıları eksileri nedir?
1

mobil görünümden çık