(7) 

Hamile birisine ne hediye alınır?

nhtzmc #1581060 
İş yerine dışarıdan hizmet veren yabancı uyruklu birisi var. Özel hayatta çok seyrekte olsa görüşüyoruz. Eşinin hamile olduğunu öğrendim. Henüz cinsiyeti belli değilmiş. Eşiylede tanışıklığım var. Hediye almam gerekir diye düşündüm ama ne alınır bilmiyorum bu aşamada.
(1) 

Bıçaklar ne kadara bileniyor?

nhtzmc #1578685 
Biletmek istediğim bıçaklar var ama bu işin rayicini bilmiyorum. Ne kadara biliyorlar? Kazıklanmak istemiyorum.
(6) 

Amazon Germany'den 150 Euro'yu aşan alışveriş yapılır mı?

nhtzmc #1573635 
Amazon'dan bir ürün beğendim ve satıcısı Amazon Germany. Ancak ürünün fiyatı 5826 TL(ithalat ücreti depozitosu dahil) Bu durumda 150 Euro sınırı aşılıyor. Hiç bulaşmayayım mı?
Ürün:3.739,56 TL
Tahmini İthalat Ücreti Depozitosu:2.086,45 TL
Toplam:5.826,01 TL
(2) 

Fırınlı kuzine tavsiyesi

nhtzmc #1572801 
Terasta kullanmak için fırınlı kuzine alma niyetimiz var. Ancak anlamadığım bir konu ve fiyatlar arası uçurum var. Nelere dikkat etmek gerekir vs. hiç fikrim yok. Varsa tavsiyelere açığım. Hatta İzmir içinde dükkan tavsiyesi olan varsa ona da açığım.

Geçmeyen "Google Play sistem güncellemesi gerekiyor" uyarısı

nhtzmc #1572129 
Samsung marka telefonumda -Ayarlar --> Güvenlik ve gizlilik sekmesine girince- "Google Play sistem güncellemesi gerekiyor" uyarısı alıyorum. Güncelleyince de telefonu baştan başlatıyor. Ancak aynı uyarıyı vermeye devam ediyor. Tekrardan güncelle dersem eğer, aynı şeyler tekrarlanıyor. Var mıdır çözümü?
(3) 

Ethernet bağlantısı olan cihazı wifi ağa bağlamak

nhtzmc #1570312 
İş yerinde bir makine var. Buna uzaktan bağlanılması içinde, panosunda ethernet girişi var. Ancak modemle arasında fiziksel engeller olduğu için kablo çekilemiyor. Bunu nasıl wifi yoluyla modeme bağlayabiliriz? Sanırım doğru kelimelerle aramadığım için bulamıyorum.
(1) 

Cep telefonu kargoya verilirken bilgi verilmeli mi?

nhtzmc #1568187 
Kargoyla pahalı bir cep telefonu göndereceğim. Kargoyu teslim ederken, görevliler içeriğini soruyor. Telefon olduğunu söylemeli miyim?
(2) 

Porselen yemek takımlarını mağazadan teslim alamıyor muyuz?

nhtzmc #1567951 
Bir markanın kendi mağazasından porselen yemek takımı almak isteyen eşime, kargoyla(Ptt Kargo) adrese geldiğini söylemişler. Komşumuzda artık bütün markaların böyle yaptığını söylemiş. Başım ağrır endişesiyle kabul etmedim. Zaten firmanın adını Şikayetvar'da aratınca, tahmin ettiğim gibi kırık gelen ürün şikayetleriyle doluydu. Bu durum şimdi gerçekten böyle mi? Yani porselen almak istersek görüp teslim alamıyor muyuz artık?
(2) 

Bulaşık makinesi için UPS

nhtzmc #1561744 
Bulunduğum yerde voltaj dalgalanmaları oluyor ve bulaşık makinesi hemen korumaya geçiyor. Bunun önüne geçmek için ups güç kaynağı almak istiyorum ama nasıl birşey almam gerektiğini tam anlayamadım. Makinede 84 kwh/100 yazıyor. Bu durumda minimum 900 watt'lık bir cihaz mı almam gerekiyor? Elektrik konusunda bilgim yok.
(2) 

Booking.com'da rezervasyon yapmadan önce otele soru sorma

nhtzmc #1557292 
Baktığınız otele sorulan soruları ve verilen yanıtların olduğu bir kısım var. Ancak ben soru sormak istediğim zaman nasıl soracağımı bulamadım. Bilen eden var mı?
Örnek: i.imgyukle.com

Not: Rezervasyon yaptıktan sonra mesaj kutusu üzerinden otelle yapılabilen mesajlaşmayı kastetmiyorum.
(3) 

İzmir'de laptop fanı temizleyen yer tavsiyesi

nhtzmc #1554454 
Pahalı bir laptopum var. İçini temizletmek istiyorum ancak servislere bırakmaya güvenemiyorum. Müşterinin yanında veya adrese gelip servis hizmeti veren bir yer var mı bildiğiniz?
(1) 

İzmir'de sahurda açık mekan tavsiyesi

nhtzmc #1554323 
Tercihen Karşıyaka veya Çiğli taraflarında sahurda hizmet veren bir yer biliyor musunuz?

Bernina Express rezervasyonunu bilete çevirmek

nhtzmc #1553184 
Ocak ayında, Mayıs ayı için kendi sitesinden koltuk rezervasyonu yapmıştım. 2 aydan fazla zaman olduğu için sadece koltuk rezervasyonu yaptı. Bilet vermedi. İstasyona gittiğimizde mi bileti satın alacağız? Online olarak alamadım şimdi.
(3) 

Elektrikli testereye yağ konur mu?

nhtzmc #1547497 
m.media-amazon.com Linkteki testereden sipariş verdim. Daha sonra öneri olarak karşıma "Testere Zinciri Yağı" diye bir şey çıktı. Bunu da mı sipariş vermem gerekiyor?
(1) 

Broşür fiyatları ne civarlarda?

nhtzmc #1546176 
30x63 cm uzunluğunda, katlanır tarzda renkli broşür için 1.000 tanesine 7.250 tl + kdv fiyat normal mi sizce?
(1) 

Hangi Oto Kiralama Firmasıyla Çalışıyorsunuz?

nhtzmc #1546084 
Şirketinizde varsa eğer hangi oto kiralama firmasıyla çalışıyorsunuz?
(3) 

Dyson Türkiye'nin web sitesinden alışveriş yaptınız mı?

nhtzmc #1541937 
Zamanında gönderiyorlar mı yoksa verem mi ediyorlar?
(3) 

Modemler eskir mi?

nhtzmc #1541308 
9 sene önce Superonline'nın kendisinin gelip kurduğu Huawei modem var. Bu artık çağdışı kalmış mıdır? Yani daha iyi verim almak için güncel ve
kaliteli bir modemle değiştirmek gerekir mi?
(3) 

Avis İtalya'nın web sitesi nedir?

nhtzmc #1541230 
Google'da aratınca bu sayfa çıkıyor. www.avisautonoleggio.it Emin olamadım. Normalde sadece Avis yazar.
(5) 

Okulunuz ekstra ücret istedi mi?

nhtzmc #1532249 
Şubat ayında peşin olarak erken ödeme yaptığımız halde, şimdi artan maliyetlerden dolayı ekstra yemek parası istiyorlar. Okul Bilnet. Sizden de böyle birşeyle karşılaşan oldu mu?
(1) 

Doğru Yazıldığı Halde Tek Kullanımlık Şifrenin Hata Vermesi

nhtzmc #1530277 
Daha önce sorunsuz kullandığım Migros uygulamasında, ödeme adımında bankadan gelen tek kullanımlık şifreyi doğru girmeme rağmen hep "doğrulanamadı" hatası veriyor. Eşimin telefonunda kurulu olan hesabımdan deneyince şifreyi kabul ediyor. Uygulamayı silip yeniden yüklemeyi ve uygulamanın belleğini temizlemeyi denedim ama işe yaramadı. Aklına çözüm gelen var mı?
(2) 

Ara Zam Aldınız mı/Yaptınız mı?

nhtzmc #1526584 
Yüksek enflasyon nedeniyle ara zam kararı oldu mu işyerinizde?
(4) 

Yağ zamlarından sonra dışarıda kızartma yemek

nhtzmc #1523515 
Malum zamlardan sonra dışarıda yemek yerken, ķızartılarak yapılan yiyeceklerden sipariş veriyor musunuz? Zaten aynı yağı defalarca kullanma meselesi eskiden beri tartışılır. Ben artık hepten güvenemiyorum.

Menemen Dolmuş Ücreti

nhtzmc #1522553 
İndi - bindi şuan kaç para biliyor musunuz?
(2) 

Kaliteli Bavul Tavsiyesi

nhtzmc #1516507 
Sağlam bavul almak istiyorum ama kaliteli bildiğim tek marka olan Samsonite'ın büyük boy bavulları 5bin lira'dan başlıyor. Yok mudur alternatifi?
(3) 

Savaşı Hangi Hesaplardan Takip Ediyorsunuz?

nhtzmc #1515990 
Twitter'da.

Para Sayma Makinesi Tavsiye

nhtzmc #1514852 
Arada sırada döviz işi oluyor. Bunların sahtesinden korunmak için cihaz alalım dedik ama fiyat aralığı epey geniş. İşe yarar birşey almak için mutlaka 25bin üzeri fiyatlardan başlayan Hitachi gibi cihazlar mı almak gerekir?
(2) 

İzmirim Kart nasıl alınıyor?

nhtzmc #1511513 
Sadece belirli istasyonlardan fiziksel başvuru yaparak mı alınabiliyor? Sitesine girdiğimde sadece indirimli kartlara online başvuru yapılabildiğini gördüm. Düz kart lazım bana. Hiçbir indirim kategorisine girmiyorum.
(2) 

Biontech olanların Hollanda'ya girişi

nhtzmc #1502347 
Biontech olanların, pcr testine ihtiyacı yok diye yazıyor ancak riskli ülkelerden gelenlerden hem aşı hem test istiyorlarmış. Resmi sitesinden listeye baktım. Bizim ülkeyi iki listede de göremedim. Net bilgisi olan var mı?
(4) 

Sun Express'in sayfasına girebiliyor musunuz?

nhtzmc #1502334 
Bende mi sorun var anlamadım.
(1) 

Avusturya'ya turistik seyahat

nhtzmc #1500009 
Şimdi yeşil pasaport var. 2 doz Biontech aşısı var. Gitmeden önce geçerli bir seyahat sağlık sigortası, gidiş dönüş biletleri ile otel rezervasyonu olacak. Birde online bir form doldurulacak. Bu kadar diye biliyorum. Bunların dışında gereken bir şey yok değil mi?

edit: PCR testine de gerek yok sanırım bu aşı durumunda?
(2) 

THY'de fatura bilgisi nasıl giriliyor?

nhtzmc #1498139 
Bilet alırken şirkete fatura kestirmek için bir bölüm göremedim. Bilgisi olan var mı?

Oksijen Konsantratörü Tavsiyesi

nhtzmc #1492984 
Bir yakınım için lazım. Ama iyi markalar hangileridir bilemedik. İnternette sadece bu işin ticaretini yapanların verdiği bilgiler var. Bu cihazlar hakkında iyi marka tavsiyesi verebilecek olan var mı?
(4) 

Sizce Booking.com Kendini biraz Bozdu mu?

nhtzmc #1488775 
Yurt dışına otel rezervasyonu için hizmet verdiği Türk müşterilere karşı olan hizmet anlayışından bahsediyorum. Bir sorun için Müşteri hizmetlerini aradım ve Türkçe bilen personel yok uyarısı verdi telesekreter. Destek mesajına da dönüş olmadı.
(5) 

Slip Makbuzu Çıktığı Halde, Karttan Ödemenin Çekilmemesi

nhtzmc #1488105 
Dün, kredi kartıyla temassız özelliğini kullanarak alışveriş yaptım. Kartı okuttuktan hemen sonra cihazın şarjı bitti. Tekrar açılıncada slip makbuzu onaylayarak çıkardı. Bir hata vermedi yani. Ancak, bugün hala o işlem benim kartta gözükmüyor. Bekleyen provizyonda da değil. Ondan sonra yapılan alışverişlerse gözüküyor. Kesin olarak çekmemiştir diyebilir miyiz? Ona göre firmayla iletişime geçeceğim.
(9) 

Müşteri Hesap Ödemeden Kaçarsa

nhtzmc #1482495 
Bu durumda hesabı işletmeye garson mu öder? Bir tanıdığın oğlundan, işletme bu parayı talep etmiş.
(1) 

19 Mayıs'ta Kuyumcular Açık mı?

nhtzmc #1479962 
Bilgisi olan?
(1) 

Hırsızın Kırdığı Camın Değişimi İçin Yola Çıkarsam Ne olur?

nhtzmc #1477281 
Başka bir ilçede olan yazlığa hırsız girdi. Jandarma tutanak tuttu ama ondan kopya almakta aklıma gelmedi. Yani, elimde durumumu kanıtlar birşeyde yok açıkçası. Sadece olay yeri fotoğrafları var. Kırılan camın değişimi için yarın oraya gitmem gerekiyor ve gişe çıkışında mutlaka polis kontrolü oluyor. Sizce polise durumu izah etsem müsaade ederler mi? Veya tavsiyeniz varsa harika olur.
(2) 

18 Yaş Altı Olanlar AVM'ye Girebiliyor mu?

nhtzmc #1474958 
Yaşı 7. Clickbaitci haber sitelerimizin arasında bu sorunun cevabını bulamadım.
(6) 

İhracatla Uğraşanlara Konteyner Sorusu

nhtzmc #1469267 
Hem fiyatlar iki katına fırladı hem de konteyner bulma sıkıntısı çekiyorum. Bu sorunu yaşıyor musunuz? Kendimden şüphe duymaya başladım artık.
(2) 

Displayport - Vga dönüşümü

nhtzmc #1464321 
Vga çıkışı olan bir bilgisayar var. Bir de displayport girişli monitör. Bunları uydurmak için Displayport to Vga kablo aldım. Ancak, monitör sinyal almıyor. O olmayınca hdmi kabloyla hdmi girişlerinden bağladım. Görüntü geldi ama masaüstü eksik gözüküyor(sadece alt sekme var. Diğer kısımlar boş) ve hiçbirşey açılmıyor. Mesela bir dosyayı açıyorum, altta simge görünümü duruyor ancak pencere açılmıyor. Baya eski olan eski tip kare monitörü bağlayınca sorunsuz çalışıyor ama. Ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama hiçbirşey anlamadım. Bunun bir çözümü var midır?
(8) 

Kahve çekirdeği öğütme

nhtzmc #1459537 
Yanlışlıkla hazır öğütülmüş yerine, çekirdek olarak sipariş vermişim. Paketi açınca farkettim. Blendera atayım dedim ama o da tavsiye edilmiyormuş. Blender bıçaklarına zarar veriyormuş diye okudum. Bunu dışarıda parasıyla öğütürler mi? Veya başka bir yolu var mıdır?
(3) 

Xiaomi Elektrikli El Aletleri İçin Servis

nhtzmc #1459402 
Xiaomi şarjlı süpürge bakarken yorumlarda Türkiye'de servisinin olmadığını bilerek alın diye bir uyarı gördüm. Kendi sitesinde de bilgi bulamadım. Bu marka ürün alıp servis ihtiyacı yaşayan oldu mu?
(8) 

Yabancı Müşteriye Yılbaşı Hediyesi

nhtzmc #1455913 
Şirketin açık ara en önemli müşterisine bir yılbaşı hediyesi ayarlamam gerekiyor. Bir sonraki sevkiyatında konteynere koyulacak. Şahsen hiç tanışmadım ve ne almam gerektiğini bilmiyorum. Hediye seçimine etkisi olur mu bilmem ama bir AB ülkesine gidecek. Aklıma Paşabahçe'de satılan anlamsız derece pahalı hediyelik eşyalar tarzı bir şey geldi şimdilik. Tavsiyelere son derece açığım.
(2) 

Sağlıkçılara istifa yasağına rağmen işten ayrılmak

nhtzmc #1455804 
Direkt işe gelmeyi bıraksalar ne olacak ben onu anlamadım. Hapis falan mı yatacaklar?
(4) 

red dead redemption 2 sorusu (!!!spoiler içerir!!!)

nhtzmc #1452656 
uyarı: bitirmediyseniz devamını okumayın. micah'ı öldürüp, ardından abigail ile evlenme olayını da hallettikten sonra görev falan kalmadı. öyle boş boş geziyorum uzun süredir. gözümden kaçan bir şey mi var?
(2) 

10v 1a yerine 9v 1a adaptör kullanmak

nhtzmc #1449810 
Elimde bozuk 10v 1a adaptör var. Nasıl oluyorsa hiçbiryerde bulamıyorum. Bunun yerine 9v 1a adaptör kullansam cihaza zararı olur mu? Elektrik işlerinden anlamıyorum. Cihaz: Yamaha marka org
(2) 

Forklift Lastiği Tavsiye

nhtzmc #1449188 
Hiç anlamadığım bir konu. Marka tavsiyesi olan var mı?
(4) 

İzmir'de Uzak Doğu Mutfağı Sunan Restoranlar

nhtzmc #1446951 
Bir kaç tane tavsiye görmüştüm bir ara ancak şimdi onları bulamıyorum. Instagram hesaplarına kadar aradım ettim ama olmadı. Tavsiye edeceğiniz yerler var mı?
(1) 

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5g Türkiye'ye gelmiyor mu?

nhtzmc #1442181 
Note 20 ultra var ama 5g olanı hakkında hiçbirşey bulamadım. Aralarında ram farkı var.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık